Бурата в ресторанах Києва: де шукати ніжний італійський сир - PostEat

пошук

Бурата в ресторанах Києва: де шукати ніжний італійський сир
09-09-2020 0 3380


Бурата в ресторанах Києва Бурата — це італійський свіжий сир, котрий готують з буйволячого або коров’ячого молока та вершків. Цей сир відносять до сімейства сирів моцарела. Бурата зовні схожа на моцарелу, але має м’яку вершкову консистенцію. Вперше сир був виготовлений в 1920 році в Італії, на фермі Bianchini недалеко від міста Андрія. Сьогодні бурату виробляють в італійських регіонах Апулія, Кампанія і Базиліката. Бурату додають до салатів та піци або споживають як самостійний продукт, доповнюючи сир іншими закусками. Подають бурату при кімнатній температурі.

Итальянская Редакция

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 43

Бюджет: ₴₴. Антипасті (89–389 грн), салати (165–315 грн), паста (169–397 грн).

Страви: бурата – 389 грн, трюфельна бурата – 389 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: авторська італійська кухня, група ресторанів First Line Group, дизайнерський інтер’єр, бренд-шеф Володимир Ташаєв, паста власного приготування, піца з дров’яної печі, сніданки по буднях з 09:00 до 12:00 (вихідними з 09:00 до 13:00), коктейльна карта, дижестив меню, у винній карті більше 100 позицій, резерв столів.

«Итальянская Редакция» — це стильний заклад у центрі міста, який приваблює як своєю концепцією, так і смаком італійських страв. Майстерність команди закладу в 2019 році була відзначена «Срібною пальмовою гілкою» на міжнародному конкурсі нових ресторанних концепцій. Класичних смаків італійської кухні в закладі годі чекати — бренд-шеф ресторану «Итальянская Редакция» Володимир Ташаєв переосмислив популярні страви різних регіонів Італії, втіливши їх у власних кулінарних шедеврах. В ресторані пропонують запечену в тісті трюфельну бурату з песто та томатами, а також бурату з полунично-томатним кремом, полуницею на грилі та анчоусами.

POSITANO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (120–298 грн), закуски (49–262 грн), паста (119–298 грн).

Страви: бурата з оливковою олією – 262 грн.

Напої: коктейль Cuba libre – 80 грн, Feudo Monaci Primitivo – 410 грн/750 мл, Casa de Vilacetinho Vinho Verde – 325 грн/750 мл, Cascina Boccaccio Rosa 2015 – 480 грн/750 мл.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча, засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні на Березняках. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в стравах бренд-шефа Марко Черветті. У 2019 році ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza, а цього року потрапив до рейтингу 50 найкращих піцерій Європи 2020 року за версією видання Bigseventravel. В ресторані пропонують спробувати бурату з руколою, помідорами чері, каперсами та оливковою олією.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 82

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (197–670 грн), домашня паста і ризото (217–590 грн), піца (179–397 грн).

Страви: моцарела бурата – 235 грн, дегустація моцарели (моцарела бурата, моцарела ді буфала, моцарела страчатела, шпинат, печений перець, цукіні мариновані, соус песто, прошуто) – 790 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: італійський ресторан із власною енотекою, відзначеною Wine Spectator; заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, три поверхи, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa — ресторан італійської кухні з власною енотекою, відзначений двома келихами Wine Spectator. У закладі гості можуть влаштуватися на одному з трьох поверхів. На верхньому поверсі гостей чекає простора зала, де вечорами грає жива музика,  на першому поверсі – справжня дров’яна піч, а на цокольному поверсі є велика енотека з окремою сирною кімнатою. В меню ви знайдете кілька видів свіжої моцарели, яку замовляють у найкращих італійських виробників та отримують двічі на тиждень, зокрема, пропонують і моцарелу бурата. Щоб познайомитись із видами сирів, можна замовити дегустацію.

Буффаліно

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Московська, 8; вул. Маршала Тимошенко, 18

Бюджет: ₴₴. Моцарела-бар (42–278 грн), паста і ризото (158–198 грн), піца та фокача (58–205 грн).

Страви: моцарела бурата – 152 грн, бурата з печеним перцем, томатами та ароматом трюфеля – 198 грн.

Напої: лимонад лайм-ваніль – 79 грн, лимонад ягідний – 95 грн, лимонад маракуйя – 89 грн.

Деталі: італійська кафе-сироварня, входить до мережі закладів Tarantino Family, авторські рецепти, стильний інтер’єр, дров’яна піч, власна сироварня, кімната для витримки сирів, паста власного виробництва, неаполітанська піца, страви на грилі, хліб власної випічки, сири можна придбати із собою, дитяче меню, винна шафа, велика винна карта, резерв столів.

«Буффаліно» — сімейні італійські кафе, до яких можна завітати на родинний обід за спільним столом, ділову зустріч, дружню вечерю або романтичне побачення. Ресторани входять до мережі закладів Tarantino Family. В «Буффаліно» на Арсенальній є власна сироварня, яка знаходиться просто в закладі та не прихована від гостей. Сири готують із фермерського молока певного відсотка жирності, яке привозять до закладу щодня. В «Буффаліно» готують м’які сири — моцарела, страчатела, рикота та моцарела бурата. Також пропонують бурату з печеним перцем, томатами та ароматом трюфеля.

Fabius

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Столичне шосе, 70

Бюджет: ₴₴₴. Севiче, тартари, карпачо (320–890 грн), м’ясні антипасті (105–170 грн), салати (220–465 грн).

Страви: бурата – 165 грн, сет з м’яких сирів: бурата, моцарела, рикота, страчатела – 485 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.

Fabius — елегантний ресторан авторської кухні. Великі панорамні вікна з видом на мальовничі ліс та озеро, авторська кухня з італійським відтінком, яку очолює шеф-кухар Ігор Калениченко, і бездоганний сервіс. В меню закладу — широкий вибір страв з м’яса і птиці, риба та морепродукти, крафтові сири з власної сироварні. В повній відповідності до традиційних італійських технологій, майстри варять 9 видів молодого домашнього сиру: моцарела, бурата, страчатела, скаморца, рикота, аффумiкато, прiмо сале, качокавало, качота. Будь-який з сирів гості можуть скуштувати в ресторані або взяти з собою.

Spezzo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 32; Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3а

Бюджет: ₴₴. Салати (135–265 грн), паста і ризото (98–275 грн), десерти (48–138 грн).

Страви: бурата – 146 грн, салат з буратою, томатами, печеним перцем і трюфельною олією – 189 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: мережа ресторанів італійської кухні, концептуальний інтер’єр, власна сироварня (у ресторані на Великій Васильківській), пекарня, антипасті-стіл, паста ручної роботи, сніданки щодня, винна карта, дров’яна піч, резерв столів.

Spezzo — мережа італійських ресторанів із власною пекарнею і сироварнею. В закладі дотримуються кращих традицій італійської гостинності, спробуйте тут смачні сири, пасту ручної роботи, домашній хліб і апетитну піцу. Особливістю ресторану Spezzo на Великій Васильківській є власна сироварня, де кожен гість може спостерігати за роботою сировара. В ресторані виготовляють м’які сири страчатела, бурата, моцарела, рикота. Також пропонують салат з буратою, томатами, печеним перцем і трюфельною олією.

Under Wonder

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 21

Бюджет: ₴₴. Закуски (38–386 грн), салати (112–396 грн), паста і ризото (176–398 грн).

Страви: бурата з компресійним кавуном в малиново-соєвому сиропі з жовтими томатами – 228 грн.

Напої: американо – 38 грн, матча лате – 70 грн, лимонад грушевий – 76 грн, коктейль Negroni – 180 грн.

Деталі: страви італійської кухні, працює цілодобово, сніданки, ланчі по буднях з 12:00 до 17:00, змістовна винна карта, формат take away, резерв столів, оригінальний інтер’єр, літня тераса.

В ресторані класичної та авторської італійської кухні Under Wonder гості можуть поживно поснідати, пообідати в приємній компанії та провести романтичну вечерю. Затишний інтер’єр і красиві подачі страв створені спеціально для того, щоб надихати гостей в будь-який час доби. В основному меню – закуски, салати, паста, ризото, страви з риби та морепродуктів, карпачо, севіче, страви з м’яса та птиці, супи та десерти. В сезонному меню від Шефа пропонують бурату з компресійним кавуном в малиново-соєвому сиропі з жовтими томатами.

Барсук на Печерську

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Євгена Гуцала, 3а

Бюджет: ₴₴. Закуски (39–139 грн), м’ясо та птиця (119–369 грн), паста і ризото (159–198 грн).

Страви: салат з буратою, персиком і томатами з соусом песто – 189 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: гастропаб на Печерську, належить до сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, домашня європейська і українська кухня, сніданки.

«Барсук» — це демократичний гастрономічний заклад з «комфортною» космополітичною їжею. Саме з цього гастробару почалась історія «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова». Фірмові сирники, щучі котлетки та ідеальні яйця пашот відомі багатьом столичним гурманам. В ресторані пропонують салат з буратою, персиком і томатами з соусом песто.

Localist CAFE

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. Закуски (160–360 грн), салати (210–340 грн), супи (110–280 грн).

Страви: бурата з молодим буряком та малиновим соусом – 310 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан європейської кухні, знаходиться в центрі міста, авторські подачі, «сліпі» дегустації, лаконічний інтер’єр, літня тераса, резерв столів.

Localist Café — затишний та просторий заклад в центрі міста із панорамними вікнами та літнім майданчиком. Блакитні стільці, простора зала, панорамні вікна, живі рослини створюють відчуття затишку у закладі. У меню страви європейської кухні у авторській інтерпретації з локальних продуктів. В закладі пропонують спробувати бурату з молодим буряком та малиновим соусом.

Pinzarella

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 41

Бюджет: ₴₴. Моцарела-бар (89–109 грн), салати (69–99 грн), пінца (69–129 грн).

Страви: ціла бурата з трюфелем, руколою та зеленим песто – 109 грн, пінца з буратою та руколою, трюфельним соусом, зеленим песто, анчоусами та оливками – 129 грн,

Напої: лімончелло – 39 грн, prosecco – 49 грн, сидр – 39 грн, вермут – 39 грн.

Деталі: smart casual формат італійської кухні, знаходиться в центрі міста, належить до «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», два поверхи, демократичні ціни, моцарела бар, ферментоване тісто, пінца з начинками, лімончелло, ланчі (в будні з 12:00 до 16:00). 

Pinzarella — це smart casual формат італійської кухні від ресторатора Дмитра Борисова. На першому поверсі розташована відкрита кухня та кілька столиків, основна посадка – на другому поверсі закладу. Основні позиції в меню — це пінци, які швидко готуються під замовлення в печі. Пропонують пінцу з буратою та руколою, трюфельним соусом, зеленим песто, анчоусами та оливками. Крім того, в меню є окремий моцарела бар, де можна замовити цілу бурату з трюфелем, руколою та зеленим песто.

Головна фото: «Буффаліно»

Фото: Facebook Итальянская Редакция, POSITANO, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa, Буффаліно, Fabius, Spezzo, Under Wonder, Барсук на Печерську, Localist CAFE, Pinzarella.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi