Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Де їдять шефи: найцікавіше від найкрутіших — назви, явки та паролі. Частина 2 - PostEat

пошук

Де їдять шефи: найцікавіше від найкрутіших — назви, явки та паролі. Частина 2
07-06-2019 0 1681


Редакція PostEat продовжує розповідати, в яких закладах їдять найкращі шефи. Інформація — цінна, оскільки саме шефи є найпристраснішими foodies і водночас найсуворішими гастрономічними критиками. У другій частині матеріалу ми розширили географію і розповідаємо вам про улюблені місця шеф-кухарів, що очолюють кухні не лише київських, а і львівських та одеських закладів.

Ксения Амбер, Олексій Юсупов, Роберто Армароллі, Олексій КраковськийОлександр Якутов розповідають про заклади, що варіті уваги!  

Далі буде! А поки що насолоджуйтесь!

Ксения Амбер

Шеф ресторану Slow Piggy та бренд-шеф мережі ресторанів Pizza&Grill в Одесі

Фото: Facebook Xeniya Amber

Ксенія Амбер — жінка, яка очолює та ефективно керує великим колективом у крутих м’ясних закладах та створює страви за якими варто спеціально їхати до Одесси. Шеф Slow Piggy та мережі ресторанів Pizza&Grill поділилася з нами, своїми фаворитами у гастрономічному Києві. Тут їй найбільше припали до душі молоді концепції, що вже встигли отримати загальне визнання серед гостей та гастрономічних ентузіастів.

Ресторан «Итальянская редакция»

Де: вул. Велика Васильківська, 43.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (149 – 275 грн), антипасті (97 – 349 грн), піца (97 – 397 грн), паста (135 – 579 грн).

Що спробувати: трюфельна бурата – 327 грн, спагеті Качіо Е Пепе –179 грн.

Найдивовижніше, що можна було зробити з італійською кухнею, на думку Ксенії, зробив шеф Володимир Ташаєв у ресторані «Итальянская редакция». Її фаворити тут — бурата у скоринці з тіста для піцци і спагеті Качіо Е Пепе.

Adelle

Де: вул. Велика Васильківська, 29.

Бюджет: ₴₴. Страви з овочів (98 – 196 грн), страви з риби та м’яса (188 – 375 грн), піта (135 – 248 грн), десерти (119 – 185 грн).

Що спробувати: солодке м’ясо з полентою – 198 грн, севіче з лаврака – 245 грн, кнафе – 168 грн.

Олексія Краковського, шеф-кухаря Adelle, Ксенія називає генієм своєї справи, а серед її улюблених страв — зобна залоза з полентою, артишоки на грилі, севіче, фалафель і кнафе.

Noodle vs Marketing

Де: Хрестовий провулок, 8/9 (у дворі).

Бюджет: ₴. Рамен (60-115 грн), жасминовий рис (80-105 грн).

Що спробувати: шой рамен – 75/85 грн, місо рамен – 90/100 грн, пекучий рамен – 105/115.

Ксенія Амбер зазначає, що Женя Михайленко та його команда створили справді унікальний продукт, а рамен у Noodle vs Marketing називає найкращим у демократичному сегменті.

Олексій Юсупов

Шеф ресторану Vinoteca Praha Wine & Dine у Львові

Фото: Facebook Юсупов Алексей

Олексій Юсупов, що раніше із сміливою завзятістю творив на кухнях київських закладів Mercato Italiano, MUST та інших, тепер очолює львівський ресторан Vinoteca Praha Wine & Dine. Шеф-кухар поділився з нами гастрономічними локаціями Києва, що вражають бездоганним сервісом і по-справжньому вишуканою їжею.

Гастрокафе «Тарелка»

Де: вул. Гришко, 9, центральний вхід з боку пр. Григоренко

Бюджет: ₴₴. Закуски (84 – 224 грн), фірмові бургери (185 – 198 грн), десерти (39 – 115 грн).

Що спробувати: меню оновлюється в залежності від сезонності продуктів, тому просто приходьте. Вас здивують та вразять.

«Якщо Київ, то «Тарелка» Дениса Комаренка, — говорить Олексій. — Обов’язково хліб, в’ялене м’ясо власного виробництва, а далі — все меню за списком, оскільки все прекрасне».

Ресторан Citronelle

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23.

Бюджет: ₴₴. Салати (195 – 595 грн), гарячі закуски (195 – 415 грн), страви з м’яса і птиці (168 – 1550 грн), десерти (59 – 580 грн).

Що спробувати: спаржа з ромашковим морозивом, брандаде з тріскою – 469 грн,

«У Citronelle, хвала богам, повернувся шеф Ігор Крамаренко. Атмосфера, чудовий оновлений інтер’єр, доповнена кухня. — поділився з нами шеф. — Раджу заходити щотижня, куштувати щось». Серед страв must try — спаржа з ромашковим морозивом і брандаде з тріскою, мідіями, кедровими горішками у шафрановому соусі.

Бар Win Bar

Де: вул. Хорива, 16/7.

Бюджет: ₴₴. Закуски (56 грн – 645 грн), салати (87 грн – 257 грн), основні страви (95 грн – 467 грн), десерти (75 грн – 140 грн). Вино (365 грн – 9975 грн).

Що спробувати: запечений батат – 128 грн, філе індички на грилі зі спаржею – 235 грн.

«Win Bar талановитого Андрія Саверенчука — це не бар зовсім, а фантастичний танець їжі з вином», — відзначає шеф. Він рекомендує скуштувати запечений батат, філе індички зі спаржею, а вино до усього порадить Олег Кравченко.

Ресторан La Veranda

Де: вул. Академіка Богомольця, 7/ 14.

Бюджет: ₴₴. Закуски (124 – 380 грн), страви з м’яса (324 – 488 грн), десерти (115 – 199 грн).

Що спробувати: салат із запеченим буряком та кремом з козячого сиру – 247 грн, фісташковий фондан –  199 грн.

 «La Veranda Томаша Фріштенські — Європа у чистому вигляді. Спокійно, красиво, вишукано, — говорить Олексій Юсупов. — Їм шедевральний салат з запечених молодих буряків зі свіжим козячим сиром, а донька завжди замовляє фісташковий фондан. А потім ми просто довіряємо ідеальному сервісу і не стримуємо себе».

Роберто Армароллі

Шеф ресторану A Milano в Одесі та «This is Пивбар» в Києві

Фото: Facebook Armaroli Roberto

Роберто Армароллі — той, хто відповідає за смачну кухню в «This is Пивбар» — улюбленого київського закладу багатьох пивних гурманів, а також — за італійський колорит в одеському ресторані A Milano. Сам він цінує ресторани насамперед за атмосферу та якість продуктів, тому у його рейтингу — одеські заклади, перевірені часом.

Ресторан «Стейкхаус. М’ясо та вино»

Де: вул. Дерибасівська, 20.

Бюджет: $$$. Закуски (82 грн – 2845 грн), основні страви (168 грн – 1950 грн), салати (162 – 350 грн), винна карта (320 – 4400 грн / пляшка).

Що спробувати: Салат з гарячим сиром із молока одеських кіз – 182 грн, корейка теляти з соусом «Демігляс» – 388 грн.

Роберто Армаролі називає одеський «Стейкхаус» наріжним каменем гастрономічної історії країни. Тут йому подобається як їжа, так і загальна культура ресторану. «Ви ніби потрапляєте в енциклопедію м’яса, ідеально відібраного, витриманого, приготованого», — каже він.

Ресторан Bernardazzi

Де: вул. Буніна, 15.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (39 – 469 грн), cалати (179 – 199 грн), основні страви (239 – 1199 грн), десерти (90 – 149 грн).

Що спробувати: м’ясні делікатеси – 389 грн, шашлик з рапана, смажені авокадо та кабачок, соус голандез – 289 грн, половина фермерського курчати з булгуром та морським грибом – 299 грн.

Ресторан Bernardazzi Роберто любить не лише за найбільшу винну карту в Україні, а і за чарівну європейську атмосферу, що більше нагадує ресторану Парижу.

Ресторан «Дача»

Де: Французький бульвар, 85, корпус 15.

Бюджет: $$$, закуски (138 – 652 грн), основні страви (178 – 1850 грн), десерти (24 – 350 грн), винна карта (380 – 4400 грн).

Що спробувати: перепілка в соусі зі зморшків – 412 грн, салат з рожевих та жовтих «Мікадо» – 168 грн, каре бесарабського ягняти – 1220 грн.

Ресторан «Дача», на думку Роберто, це смачна одеська кухня у приємній атмосфері радянської епохи. «І хоча ціни — вищі за середні, це, безумовно, того варте», — переконаний італійський шеф.

Олексій Краковський

Шеф мережі «Ресторани Гусовських»

Фото: Facebook Alexey Krakovsky

Для Олексія Краковського, шеф-партнера мережі «Ресторани Гусовських» і, зокрема, ресторану тель-авівської кухні Adelle, що став одним із останніх найгучніших гастрономічних відкриттів, особливо цінним критерієм є автентичність закладів. У його власному списку обов’язкових до відвідування місць — ресторани індійської, корейської, в’єтнамської та турецької кухні.

Ресторан «Гималаи»

Де: вул. Велика Васильківська, 80.

Бюджет: ₴₴. Вегетаріанські страви (80 – 160 грн), основні страви (160 – 250 грн), салати (69 – 180 грн),

Що спробувати: палак панір – 155 грн, чикен тіка масала – 198 грн.

В «Гималаи» Олексій Краковський найчастіше замовляє страву палак панір — шматочки паніру в шпинатному соусі, і чикен масала — куряче філе у традиційному соусі масала.

Ресторан корейської кухни Arirang

Де: вул. Антоновича, 160.

Бюджет: ₴₴. Супи (132 – 775 грн), основні страви (150 – 775 грн), комплексні страви (145 – 252 грн).

Що спробувати: суп кімчі тіге – 152 грн.

У автентичному ресторані корейської кухні Arirang Олексій завжди обирає надзвичайно гострий суп кімчі тіге, а також реберця, смажені в традиційному корейському соусі кочуджан.

Ресторан Tin Tin

Де: вул. Липинського, 15 (Київський велотрек).

Бюджет: ₴₴. Стартери (95-235 грн), основні страви (185-290 грн), десерти (120 грн).

Що спробувати: суп Фо Бо Соун – 169 грн, тайський салат з білокачанною капустою.

У простір в’єтнамської гастро-культури Олексій завжди повертається, щоб з’їсти суп з яловичим ребром — Фо Бо Соун.

Ресторан Kebab Dash

Де: вул. Антоновича, 111/17.

Бюджет: ₴₴. Шашлик та кебаби (180 – 280 грн), салати (75 – 125 грн), закуски (65 – 100 грн).

Що спробувати: кебаби (180 – 280 грн), баранячі нирки.

Халяльний ресторан Kebab Dash підкорив шефа смачними кебабами і стравою з баранячих нирок.

Олександр Якутов

Відкриває власний ресторан

Фото: Facebook Alex Yakutov

Один з головних адептів нової української кухні віддає перевагу закладам, що спеціалізуються на гастрономічній автентиці різних куточків Азії. Серед його улюблених закладів — ресторан тель-авівської кухні Adelle, в’єтнамська бістрономія Chang та каліфорнійський суші-бар Fish&Pussycat.

Бістро Chang

Де: вул. Ярославів Вал, 23а.

Бюджет: ₴₴. Салати (65 грн – 158 грн), спринг-роли (88 грн – 138 грн), локшина (148 грн – 198 грн), гарячі страви (145 грн – 285 грн), десерти (45 грн – 95 грн).

Що спробувати: суп Фо Бо Тай (118 – 155 грн).

В’єтнамська автентична їжа у демократичному форматі бістро припала шефу до смаку, і суп Фо Бо Тай, на думку шефа, вартий вашої уваги.

Суші-бар «Fish&Pussycat»

Де: вул. Басейна, 5Б.

Бюджет: ₴₴₴. Сніданки (117 – 217 грн), закуски і салати (119 – 315 грн), роли (295 – 425 грн), десерти (55 – 155 грн).

Що спробувати: Місо-сашимі суп з гребінцем, тунцем і лососем – 195 грн, пана кота Юзу з граніте зі щавелю – 125 грн, роли (295 – 425 грн).

«Каліфорнійський суші-бар Fish&Pussycat — чудове місце для смачної вечері з друзями», — говорить Олександр.

Ресторан Adelle

Де: вул. Велика Васильківська, 29.

Бюджет: ₴₴. Страви з овочів (98 – 196 грн), страви з риби та м’яса (188 – 375 грн), піта (135 – 248 грн), десерти (119 – 185 грн).

Що спробувати: батат на солі – 175 грн, хумус зі шпинатом, зернами нуту та м’яким яйцем – 165 грн, шварма (195 – 248 грн).

Ресторан «Adelle» підкорив шефа смачною їжею та своєю дружньою атмосферою. А своїми фаворитними позиціями вменю Алекс називає батат, шварму та хумус.

Головна фотографія: колаж з FB всіх шефів

Фото: Facebook Бістро Chang, Суші-бар «Fish&Pussycat», Ресторан Adelle, Гастрокафе «Тарелка», Ресторан Citronelle, Бар Win Bar, Ресторан La Veranda, Ресторан «Стейкхаус. М’ясо та вино», Ресторан Bernardazzi, Ресторан «Дача», Ресторан «Итальянская редакция», Noodle vs Marketing, Ресторан «Гималаи», Ресторан корейської кухни Arirang, Ресторан Tin Tin, Ресторан Kebab Dash

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi