Де їсти деруни в Києві: зі сметаною, зі шкварками та з червоним кав’яром - PostEat

пошук

Де їсти деруни в Києві: зі сметаною, зі шкварками та з червоним кав’яром
14-09-2020 0 6036


Деруни в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Традиційна українська кухня формувалася протягом багатьох століть. — на неї вплинули поява печі, розвиток сільського господарства та поява певних сільськогосподарських культур. Після появи в ХVІІІ столітті картоплі на українських землях, цей овоч міцно увійшов в рецептури різноманітних страв. Млинці з тертої картоплі дуже популярні в українській, польській, білоруській, чеській, словацькій, болгарській, австрійській та німецькій кухнях.

Існує думка, що до української кухні деруни прийшли з білоруської, куди, своєю чергою, ця страва прийшла з німецької кухні у кінці XIX ст. За іншою версією, поширення дерунів та ряду інших страв з картоплі на території України, здебільшого на Поліссі, розпочалося ще раніше — в другій половині XVIII ст. В українців деруни відомі також під назвами терті пляцки, тертюхи, кремзлики, терченики, беці, картофляники. Подають їх зі сметаною, грибною мачанкою, смажною цибулею та навіть з ікрою. Розповідаємо, де скуштувати деруни в ресторанах Києва та з якими додатками їх подають.

SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18

Бюджет: ₴₴. Салати (140–460 грн), основні страви (120–295 грн), десерти (50–160 грн).

Страви: деруни хрумкі зі сметаною – 130 грн, деруни з червоним кав’яром – 240 грн, деруни з кав’яром щуки – 220 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, знаходиться на Печерську, формат take away, меню сніданків, українські стейки, страви на відкритому вогні, страви на компанію, авторський посуд ручної роботи, власна випічка, резерв столів, паркінг.

SHO — один з найбільших ресторанів української кухні, який займає площу в 1200 м2 та приймає 290 гостей одночасно. Лаконічний інтер’єр закладу виконаний в стилістиці традиційного українського житла, в ньому переважають білий колір і натуральне дерево — автор інтер’єру дизайнер та архітектор Наталія Білоногова. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України: автентичні гречаники, кров’яна ковбаса за технологією XIX сторіччя, банош, вареники та млинці. Деруни в ресторані пропонують у трьох варіаціях — зі сметаною, з червоним та зі щучим кав’яром.

Ресторація «За двома зайцями»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Андріївський узвіз, 34

Бюджет: ₴₴. Салати (105–190грн), супи (90–290 грн), десерти (30–150 грн).

Страви: деруни зі сметаною – 110 грн, деруни з грибним соусом – 135 грн, деруни з ложкою червоної ікри – 195 грн, деруни з ложкою щучої ікри – 195 грн, деруни з червоною рибкою – 190 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан авторської київської кухні на Подолі, інтер’єр в українському стилі, 3 зали, камін, жива музика, літня тераса, доставка, резерв столів, формат take away, кейтеринг.

Ресторан «За двома зайцями» пропонує гостям скуштувати страви авторської київської кухні. Ресторан відкрив свої двері для гостей у 2000 році. Дизайн інтер’єру закладу, тематичне меню та особлива атмосфера переносять гостей у Київ 1913 року. Назва закладу – пряме посилання на відому п’єсу Михайла Старицького. В меню ресторану ви знайдете страви української кухні в авторській інтерпретації. Деруни в ресторані пропонують зі сметаною, з грибним соусом, з червоною та зі щучою ікрою й з червоною рибкою.

Борщ кафе — Борщ на Пушкинской

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Прорізна,10

Бюджет: ₴. Холодні закуски (83–126 грн), салати (78–129 грн), м’ясо та риба (99–132 грн).

Страви: деруни зі сметаною – 69 грн, деруни з грибами – 70 грн.

Напої: узвар – 25 грн, лимонад класичний – 60 грн, еспресо – 33 грн, лате – 39 грн.

Деталі: сімейний ресторан, авторський дизайн інтер’єру, страви української та європейської кухонь, фірмові рецепти, сніданки щодня з 10:00 до 13:00, вареники та пельмені власного виготовлення, наливки та лимонади власного виробництва, авторські коктейлі на власних настоянках, вибір побокальних позицій вина, take away.

«Кафе Борщ» зустрічає гостей в центрі міста багато років поспіль. Затишний інтер’єр, щира гостинність та смачні страви приваблюють до закладу постійних шанувальників. Всередині кафе є дві затишні зали. Для страв максимально використовуються продукти, що постачаються з місцевих фермерських господарств. В меню від шеф-кухаря Антона Петрова представлені страви української та європейської кухонь. Деруни в кафе подають зі сметаною та з грибами.

Українські Страви

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Відрадний, 22

Бюджет: ₴₴₴. Салати (95–641 грн), гарячі закуски (95–1089 грн), вареники (74–242 грн).

Страви: деруни з грибами та шкварками – 134 грн, деруни з грибами та сиром – 198 грн, деруни зі сметаною – 144 грн, деруни з червоною ікрою – 278 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, автентичний інтер’єр, сніданки цілий день, страви на грилі, власна випічка, банкетна зала, винна карта, напої власного виготовлення, жива музика, дитяча кімната, доставка, кейтеринг, парковка.

Концепція ресторану «Українські Страви» вибудувана навколо української кухні, обрядів і побуту. Національна українська гастрономія презентована тут у сучасному прочитанні. Інтер’єр ресторану виконано в стилістиці заможної української хати: дерев’яна стеля, мощена підлога, різьблені дерев’яні полиці, вишиті скатертини. Меню ресторану «Українські Страви» містить близько семисот страв національної кухні — тут подають деруни з грибами та шкварками, з грибами та сиром, зі сметаною та з червоною ікрою.

Forest cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Борова, 16/38, Парк Партизанської Слави

Бюджет: ₴₴. Салати (75–208 грн), страви з борошна (89–149 грн), страви з мангалу (105–355 грн).

Страви: деруни з м’ясом – 135 грн, деруни з грибами – 95 грн, деруни зі сметаною – 85 грн, деруни з бринзою – 129 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кафе-тераса, знаходиться у Парку Партизанської Слави, страви з мангалу, коктейлі, вино келихами, кальян.

Кафе-тераса Forest Cafe у Парку Партизанської Слави на лівому березі столиці. Затишна тераса біля озера серед лісових пейзажів ідеально підходить для зустрічей з друзями, романтичних вечорів з коханою людиною та навіть для святкових урочистостей. В меню є все, що смакує на свіжому повітрі: страви з мангалу, м’ясні делікатеси, чебуреки з різними начинками, пікантні хачапурі, літні перші страви, легкі салати, улюблені десерти, великий асортимент винної карти та освіжаючих напоїв.

Shatun Pub

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного, 41.

Бюджет: ₴₴. Деруни (75–115 грн), салати (98–158 грн), ковбаски гриль (125 грн).

Страви: деруни зі сметаною – 75 грн, деруни зі шкварками – 79 грн, деруни з беконом та сметаною – 88 грн, деруни з куркою та грибами – 98 грн, деруни чотири сири – 115 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: концептуальний паб на Подолі, рокерсько-байкерська тематика, цікавий інтер’єр, страви європейської кухні,  великий вибір дерунів, жива музика, крафтове пиво, резерв столів.

Shatun Pub — концептуальний паб на Подолі з рокерсько-байкерською тематикою. Сучасний лофт-інтер’єр пабу Shatun виконаний у найкращих традиціях гранжу та байккультури. В меню традиційні страви пабів і позиції з європейської кухні. Акцент в меню зроблено на дерунах з різноманітними начинками — з чотирма сирами, з куркою та грибами, зі шкварками та з беконом й сметаною.

Головна фото: SHO

Фото: Facebook SHO, Ресторація «За двома зайцями», Борщ кафе, Українські Страви, Forest cafe, Shatun Pub.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi