Де їсти равликів у Києві: вишукана французька страва - PostEat

пошук

Де їсти равликів у Києві: вишукана французька страва
27-08-2020 0 3330


Де їсти равликів у Києві, розповідає редакція PostEat. Історія цієї вишуканої страви сягає первісних часів людства, про це свідчать знайдені у доісторичних печерах мушлі. Стародавні римляни вважали страву з равликів вишуканою і подавали її до імператорського столу разом з вином. У XIX ст. стає відомим рецепт Ескарго де Бургонь (равлики по-бургундські), які приготував бургундський ресторатор Антуан Карем. Зараз равлики — один з найвідоміших гастрономічних символів Бургундії та Франції в цілому. Де їсти равликів у Києві, читайте у нашому матеріалі.

Prosciutteria Wine and Deli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴. М’ясні дошки від шефа (170–399 грн), салати (129–159 грн), равлики – 180 грн/6 шт.

Страви: равлики по-бургундськи – 180 грн, равлики з гірчицею та медом – 180 грн, равлики з сиром горгондзола – 180 грн, равлики сезонна пропозиція – 180 грн, мікс равликів 3/3 – 180 грн, мікс равликів 2/2/2 – 180 грн, ікра равлика – 80 грн/10 г, равлики мюллер у вершковому соусі (200/500 г) – 125/300 грн.

Напої: вино «Тоскана Б’янко» – 400 грн/750 мл, вино «Рислінг Колоніст» – 90 грн/150 мл, вино «Сапераві Квеврі» – 150 грн/150 мл.

Деталі: винний бар і крамниця делікатесів, локації на Бессарабці та на Позняках, безліч видів українських м’ясних спеціалітетів, равлики, дошки-конструктори, вина келихами, коктейлі, доставка, резерв столів, формат take away.

Prosciutteria Wine and Deli — гастрономічний проєкт, що об’єднав у собі формати винного бару та делікатесної крамниці. Зараз кияни мають змогу відвідати Prosciutteria Wine and Deli не тільки у будівлі Бессарабського ринку, а й на Позняках. У винній карті Prosciutteria Wine and Deli зібрані цікаві позиції з приватних погребів Італії, Іспанії, Нового Світу та від українських локальних виробників. До вина тут подають м’ясні делікатеси та сири від місцевих виробників, устриці та равликів. Равликів пропонують з гірчицею та медом, з сиром горгондзола або приготовлених по-бургундськи. Крім того можна замовити сезонну пропозицію равликів або мікс з кількох видів. Цікаві новинки в меню Prosciutteria Wine and Deli — делікатесна ікра равлика та равлики мюллер у вершковому соусі, які можна замовити на компанію.

Très Français

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костьольна, 3

Бюджет: ₴₴. Салати (175–275 грн), супи (122–345 грн), страви з риби (165–369 грн).

Страви: равлики по-бургундськи з часником та зеленню – 186 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: розташований в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, формат take away, доставка.

Très Français — заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très Français. В ресторані ви можете спробувати традиційні страви регіональної кухні, а також придбати для домашнього столу цікаві позиції з сирної лавки. Равлики тут готують за класичним бургундським рецептом — запікають у вершковому маслі з часником.

Рыба Пила

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 112.

Бюджет: ₴₴₴. Салати і закуски (60–470 грн), супи (170–250 грн), крудо-бар (150–420 грн).

Страви: равлики по-бургундськи з часниковим маслом – 55 грн.

Напої: ананасовий фреш – 130 грн, еспресо – 45 грн, гранатовий чай – 80 грн, апельсиновий лимонад – 80 грн.

Деталі: фіш-бари, знаходяться в центрі Києва, одеська кухня, заклад Bulldozer Group, концепт-шеф Сергій Юрчишин, власний свіжий улов щодня, рибна лавка, змістовна винна карта, доставка.

«Рыба Пила» — рибні ресторани у центрі міста з одеськими стравами з риби і морепродуктів власного чорноморського вилову. Інтер’єр закладів концептуальний та яскравий, з оригінальним декором. В меню ресторану — рибне розмаїття та морські делікатеси від одесита концепт-шефа Сергія Юрчишина. В якості гарячої закуски можна замовити равлики по-бургундськи з часниковим маслом.

Like a local’s wine bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Льва Толстого, 5; вул. Спаська, 5.

Бюджет: ₴₴. 

Страви: сет равликів – 159 грн/5 шт.

Вино: «Піно Меньє» 46 Parallel – 550 грн, «Біле Коло» Father’s Wine – 390 грн, «Шардоне Висока Гама» «Колоніст» – 550 грн.

Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю «Kyiv Food and Wine Festival», енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.

Like a local’s wine bar це бари, концепція яких — знайомство публіки з кращими позиціями українського виноробства та гастрономії. Винотека барів об’єднала унікальні локальні вина і більше десятка локальних виноробів і винних господарств. Кулінарна частина доповнює позиції винної карти місцевою гастрономією: українські устриці, козячі сири, м’ясні та овочеві делікатеси, а також сет виноградних равликів. Їх готують в духовці в спеціальному соусі з вершкового масла, петрушки і часнику і подають зі свіжим хрустким багетом.

biologist terrace

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Глушкова, 1 (ВДНГ, павільйон №6)

Бюджет: ₴₴. Дегустаційні сети (99–199 грн).

Страви: равлики (6 шт.) – 180 грн.

Напої: Besarabia «Шардоне» (150/750 мл)  – 49/149 грн, Biologist «Одеський чорний» (150/750 мл)  – 99/449 грн, Fattoria di Calcinaia (150/750 мл)  – 169/750 грн, Azienda Agricolla La Mesma (150/750 мл)  – 219/950 грн.

Деталі: винна тераса, знаходиться на ВДНГ, вина від виробника Biologist, натуральні вина Франції та Італії, закуски до вина, працюють з 14:00 до останнього клієнта.

Biologist Terrace — це комфортна винна тераса на території ВДНГ біля 6-го павільйону, де можна продегустувати вина і крафтового сири. Широка палітра вин представлена ​​5-ма дегустаційними сетами. Тут пропонують сухі червоні і білі вина від виноробів Франції та Італії, крафтового вина Biologist і вина від торгової марки Besarabia. До напоїв можна взяти сирні плато, м’ясні закуски і равлики по-бургундські.

Фото: Facebook Prosciutteria Wine and Deli, Très Français, Рыба Пила, Like a local’s wine bar, biologist terrace.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi