Де пити чай в Києві: відкриваємо нові смаки - PostEat

пошук

Де пити чай в Києві: відкриваємо нові смаки
19-05-2021 0 4846


Редакція PostEat дізнавалась, де пити чай в Києві. «Людина, яка не випила чаю, знаходиться в розладі зі всесвітом» — ця старовинна японська приказка підкреслює, якою вчасною може бути чашка чаю. Тому ми розповідаємо про цікаві локації столиці, де ви можете насолодитися різними сортами чаю та влаштувати собі справжню чайну дегустацію. В асортименті цих закладів ви знайдете японські, китайські, тайські та в’єтнамські чаї.

Spicy NoSpicy

Де: вул. Велика Васильківська, 114

Бюджет: ₴₴₴. Raw (145–195 грн), гарячі закуски (130–165 грн), сіфуд (210–295 грн).

Страви: індійське карі – 185 грн, тартар з яловичини в азійському стилі – 145 грн, ліниві суші з креветкою – 185 грн, гьодза з яловичиною та грибами – 140 грн.

Напої: улун з маракуєю – 85 грн, те гуанінь – 90 грн, да хун пао – 105 грн, рубіновий чай – 95 грн, пандан з листям кафру – 95 грн.

Деталі: паназійська кухня, авторські страви, стильний інтер’єр від YOD Design Lab, оригінальні авторські коктейлі, страви з морепродуктів, великий вибір азійських гарячих напоїв і чаю, резерв столів.

Spicy NoSpicy — ресторан паназійської кухні, який заснували рестораторки Альона Бебко та Наталія Іванцова. Ресторан засновано на образній історії про сестер Spicy і NoSpicy, які мають власні неповторні характери, розповідаючи через страви історії про багатогранність азійської їжі. В ресторані пропонують страви Японії, Китаю, В’єтнаму, Таїланду та Індії. В чайній колекції ресторану ви знайдете чаї зі спеціями, чорні, зелені, травяні та екзотичні чаї. З останніх — улун з маракуєю, китайські те гуанінь та да хун пао.

FATUM

Де: вул. Василя Липківського, 16В

Бюджет: ₴₴.

Напої: Лу Шань Юнь У – 120 грн, Бай Мудан – 140 грн, Уі Шуй Сян – 140 грн, Цзинь Цзюй Мей – 140 грн, Шу Пуер (рисовий) – 140 грн.

Деталі: кальян-бар, знаходиться в районі Південного вокзалу, два поверхи у різних стилях, приватний простір, авторська коктейльна карта, чайна карта, страви від азійського ресторану China Ma, резерв столів.

FATUM — кальян-бар в районі Південного вокзалу, який розташувався на двох поверхах. На першому поверсі знаходиться контактний бар та столи для тих, хто віддає перевагу приватному простору. На другому поверсі розташований зручні дивани для великих компаній. Окрім авторської коктейльної карти, в закладі сформували чайну карту закладу — майже два десятки сортів підбирались під специфіку паління кальяну та добре поєднуються з найбільш популярними смаками тютюну. В карті ко кілька видів білого, зеленого, червоного чаїв, а також світлі та темні улуни й пуер.

Virgin Izakaya bar

Де: вул. Московська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Сашимі (159–340 грн), закуски та салати (135–699 грн), робата та основні страви (165–690 грн).

Страви: гребінець з цитрусовим соусом теріякі та маринованими огірками – 330 грн, тако з крабом та гуакамоле – 399 грн, лакедра в ден-місо соусі з маринованими огірками – 690 грн, кальмар зі спайсі соусом понзу та йогуртом – 220 грн.

Напої: «Ходжича» – 90 грн, «Генмайча» – 90 грн, «Імунчари» –75 грн, Шу Пуер Ді І – 85 грн, Най Сиань Най Сиань Цзинь Сюань – 90 грн.

Деталі: ізакая, знаходиться в центрі міста, проєкт Bulldozer group, дизайн інтер’єру YODEZEEN, сучасний європейський інтер’єр, кілька зал, відкрита шоу-кухня, шеф-кухар Євген Песін, шеф-бармен Олег Якобенко, raw bar, свіжі морепродукти, азійські страви, страви на грилі робата, авторські коктейлі, винна карта, саке, zero waste, eco friendly.

Virgin Izakaya Bar — проєкт ресторанного холдингу Bulldozer Group та один з перших в Україні закладів з популярним у Японії форматом ізакая. Virgin Izakaya Bar вирізняється не тільки делікатесними стравами, а й витонченою чайною колекцією. Гостей пригощають традиційними чаями країн Сходу та екзотичними трав’яними зборами. Шеф-бармен Олег Якобенко пропонує розпочати знайомство з японського чаю «Ходжича» з червоно-коричневим кольором та карамельно-димним ароматом або «Генмайча» – пікантного напою, який чудово поєднується з гострими стравами та десертами. Гурманам рекомендує спробувати крафтові трав’яні збори, наприклад – «Імунчари», який покращує енергообмін та має легкий п’янкий ефект. Особливість напою – екзотичний синій колір, який при додаванні лимону змінюється на фіолетовий.

Тайський Привiт

Де: Чеховський провулок, 2/48

Бюджет: ₴₴. Салати (160–275 грн), карі (185–315 грн), страви на вугіллі (175–1200 грн).

Страви: салат із зеленого манго – 220 грн, пад бами кай – 185 грн, жовтий карі з морепродуктами – 315 грн, тайський смажений рис з куркою – 160 грн.

Напої: зелений чай з джунглів – 80 грн, жовтий чай – 80 грн, зелений чай з кокосом – 80 грн, улун з лічі – 80 грн, тайський «Ерл Грей» (чорний чай з каффір лаймом) – 80 грн.

Деталі: кафе тайської кухні, автори проєкту — Михайло та Дарія Кацуріни, автентичні рецепти, страви на грилі, концептуальний інтер’єр, антикваріат в декорі, інгредієнті власного імпорту, кімната з тайським масажем, коктейлі.

Кафе тайської кухні «Тайський Привіт» — гастрономічний проєкт Михайла та Дарії Кацуріних. Інтер’єр закладу оформили концептуально, щоб він максимально передавав атмосферу Таїланду. В меню закладу автентичні страви тайської кухні, для яких використовують азійські продукти, щоб максимально відтворити та передати справжні тайські смаки. В закладі «Тайський Привіт» можна спробувати автентичні закуски, карі, WOK-страви та страви на грилі, до яких пропонують дикорослі та натуральні ароматизовані чаї.

Fenix Asia

Де: б-р Лесі Українки, 30А

Бюджет: ₴₴₴. Raw bar (98–3900 грн), small bites (90–950 грн), wok (250–590 грн).

Страви: мармуровий терін з фуа-гра з соусом ден місо – 650 грн, спрінг-рол з креветкою – 250 грн, шаховий рол з лососем, тунцем, м’ясом краба в ікрі тобіко з халапеньйо – 620 грн.

Напої: чай чорний з древніх дерев “Хонг Ча” – 165 грн, чай зелений смажений “Ходзича” органічний165 грн. – 165 грн, чай зелений Сенча “Момояма” – 165 грн, чай улун “Дарджилинг” перший збір —

Деталі: ресторан італійської та паназійської кухні, знаходиться на Печерську, стильний інтер’єр, шеф-кухар Fenix Asia Сергій Байсаревич, шеф-кухар Fenix Italia Стефано Антоніоллі, бренд-сомельє Олексій Олексієнко, шеф-бармен Артем Синегуб, свіжі морепродукти, raw bar, дегустаційне меню, крудо меню, sharing style, піца з дров’яної печі, сніданки в Fenix Italia, власна випічка, lounge-зона, винна колекція, дві банкетні зали, резерв столів.

Fenix — ресторанний комплекс на бульварі Лесі Українки, який об’єднує ресторани паназійської та італійської кухні. У паназійській частини ресторану Fenix Asia втілили колоритні традиції Китаю, Японії, В’єтнаму, Камбоджі, Таїланду, Мальдів та інших азійських країн. Світові хіти паназійської кухні в авторському виконанні створюють у тандемі Сергій Байсаревич та Сергій Башинський. В меню Fenix Asia ви знайдете чайну карту майже з двома десятками сортів з Китаю, Індії, Японії та В’єтнаму.

Головна фото: Spicy NoSpicy

Фото: Facebook Spicy NoSpicy, FATUM, Virgin Izakaya bar, Тайський Привiт, Fenix Asia.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi