Де поїсти вареники в Буковелі: з м’ясом дикого кабана, з річковою фореллю та з вишнею і карамельним снігом - PostEat

пошук

Де поїсти вареники в Буковелі: з м’ясом дикого кабана, з річковою фореллю та з вишнею і карамельним снігом
14-03-2024 0 376

Yana Sytnyk

Автор


Вареники в Буковелі можна знайти майже в кожному ресторані української кухні. Тут вони мають цікаві начинки, які притаманні для карпатської та гуцульської кухні. Багато ресторацій знаходяться на території туристичного комплексу Буковель, тому це відмінне поєднання смачних страв та відпочинку. Сьогодні редакція PostEat пропонує розглянути 6 ресторанів, де можна поїсти вареники у Буковелі.

Filvarok | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Поляниця, урочище Щивки, 40Б

Години роботи: щодня 09:00 – 19:00

Бюджет: салати від 175 грн, вареники від 240 грн, десерти від 125 грн.

Меню: вареники з м’ясом дикого кабана — 270 грн, вареники з картоплею та шкварками — 240 грн, вареники з тушеною капустою — 240 грн, вареники з вишнями — 240 грн, вареники з чорницею — 240 грн.

Деталі: Filvarok – це мережа ресторанів закарпатської кухні, що знаходяться у різних локаціях ТК «Буковель». Наразі працює лише один заклад Filvarok №2, який розташований поблизу верхньої станції витягу 5. У меню пропонують гуцульський банош з бринзою, деруни, ковбаску на пательні та закарпатський бограч. У розділі домашніх вареників можна знайти такі позиції: вареники з творогом та кропом, вареники з м’ясом дикого кабана та солодкі вареники з творогом та сметаною. На десерт – вафельний торт, млинці з сиром та джемом, млинці з маком та вишнею, медівник традиційний та сирник гуцульський. З напоїв – кава та заварні чаї, а також фірмові чаї — калиновий, малиновий, обліпиховий.

АРТ#Дровітня | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Поляниця, урочище Подина, 62а

Години роботи: щодня 08:00 – 23:00

Бюджет: салати від 310 грн, вареники від 275 грн, десерти від 180 грн.

Меню: вареники шпинатні з картоплею та білими грибами — 280 грн, смажені вареники з картоплею, шпондером та крафтовим копченим будзом — 320 грн, вареники з тигровою креветкою, мідіями та вершково-кунжутним соусом — 320 грн, вареники з вишнею, карамельним снігом  та соусом глінтвейн — 275 грн.

Деталі: «АРТ#Дровітня» – це ресторан сучасної авторської кухні у спа-готелі в Карпатах. Ресторан повністю панорамний, що викликає відчуття ніби ви насолоджуєтесь улюбленими стравами просто посеред смерекового лісу. У меню пропонують гуцульський бограч, перепілку з хосперу з картопляними діпами, рамен по-карпатськи з телячим стейком, пасту, піцу та бургери. З вареників можна спробувати шпинатні з картоплею, вареники з вишнею та карамельним снігом, а також цікаву пропозицію з морепродуктами — вареники з тигровою креветкою та мідіями. На десерт – сирники в білому шоколаді з глазурованим виноградом, карамельний мус з вибуховою карамеллю та з грушею конфі, фісташково-лимонний торт та морозиво в асортименті. З напоїв – кава та колекція карпатських чаїв, фреш, лимонад та солодка газована вода.

Грибова Хата | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Поляниця, урочище Вишня, 8а

Години роботи: щодня 11:00 — 23:00

Бюджет: салати від 275 грн, вареники від 278 грн, десерти від 256 грн.

Меню: вареники з бринзою та зеленню — 279 грн, вареники з картофлею — 278 грн, вареники з річковою фореллю — 372 грн, вареники з кроликом — 354 грн, вареники з вишнями — 398 грн.

Деталі: «Грибова Хата» – ресторація-садиба карпатської кухні, де роблять акцент на стравах з дровяної печі. Заклад входить до мережі відпочинкового комплексу у Буковелі: готель, ресторан карпатської кухні та лазня у печері на березі гірської річки. Споруда комплексу має цікавий вигляд, оскільки збудована у формі гриба. Меню має такі позиції: бограч, карпатські гриби з трюфелем та рібай з українського бичка. Вареники тут готують з бринзою та зеленню, з кроликом, з ягням та свіжою кінзою, а на солодке — пареники з вишнями та медовою мачанкою. На десерт – медівник, карпатські сирники гомбовці з персиком, шоколадний пляцок з солоною карамеллю та млинці з цитриновим варенням та ліщиною. З напоїв – товчена м’ята, ягідне смузі, узвар, сік домашній, кава та трав’яні чаї.

Пан Банош | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Поляниця, урочище Вишня

Години роботи: щодня 11:00 — 23:00

Бюджет: салати від 275 грн, вареники від 255 грн, десерти від 195 грн.

Меню: вареники з бараболею та білими грибами, зліплені власноруч з сметаною — 265 грн, панські вареники з м’ясом індички та сметаною — 295 грн, вареники з вишнею та смачним сметанковим соусом — 255 грн.

Деталі: «Пан Банош» – ресторація української та європейської кухонь та авторських наливок у Буковелі. Заклад є частиною готельного комплексу «Буковель», тут панує колоритна атмосфера, а вечорами грає жива музика. Основне меню пропонує традиційні карпатські зупи, деруни у горщику з часниковим соусом, шашлик чи перепілку на вуглях, банош та голубці за авторським рецептом. Також можна знайти вареники з бараболею, панські вареники з м’ясом індички та солодкі вареники з вишнею у сметанковому соусі. На десерт – штрудель з ягодами, авторський чізкейк із солоною карамеллю, медовик, маковий торт та морозиво з фруктами в асортименті. З напоїв – кава, фруктові чаї, узвар, солодка газована вода та авторські лимонади — цитрусовий, ківі-бузина та малина-імбир.

SALO | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Поляниця, урочище Вишня, №4 «Пагорбами»

Години роботи: щодня 10:00 — 23:00

Бюджет: салати від 215 грн, вареники від 285 грн, десерти від 95 грн.

Меню: вареники з м’ясом дикого кабана — 330 грн, вареники із зайця в карпатських травах — 330 грн, вареники з картоплею та шкварками — 285 грн, вареники з тушеною капустою — 285 грн, вареники з творогом та кропом — 285 грн, макітра вареників з картоплею, капустою та м’ясом кабана — 725 грн.

Деталі: SALO – це ресторація м’яса та традиційної української кухні з авторськими поглядами, що знаходиться на березі малого озера в центрі Буковеля. Заклад належить до мережі ресторанів Cartel, що поєднують українську, італійську, американську та навіть азійську кухні. Головним інгредієнтом у меню є українське сало: з м’ясним прошарком, задимлене, з паприкою та часником, з кропом та сало угорської мангалиці. Вареники тут подають у макітрі, а готують із картоплею, капустою, м’ясом дикого кабана та сиром. Окрім цього можна спробувати мариновані або смажені гриби, закарпатський бограч, борщ з фазана та деруни з гуляшем. На десерт – шоколадно-малиновий торт, шоколадна шишка з полуницею та шипшиною, а також морозиво власного приготування в асортименті. З напоїв – фреші, лимонади, фірмові трав’яні чаї та кава, а також фірмові напої — узвар з сухофруктів, напій з вишень, квас медовий та малиновий морс.

Бабин Бограч | INSTAGRAM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: с. Поляниця, вул. Карпатська (ТК «Гуцул Ленд»)

Години роботи: щодня 10:00 — 22:00 

Бюджет: салати від 265 грн, вареники від 285 грн, десерти від 190 грн.

Меню: вареники з бульбою, білими грибами, сметаною та смаженою цибулею — 285 грн, запечені вареники житні з кроликом та білими грибами з вудженою сметаною — 385 грн, вареники кайзерівські з вишнями, сметаною, варенням та медовими горіхами — 285 грн.

Деталі: «Бабин Бограч» – сучасна корчма з колоритною карпатською кухнею та авторським стародавнім рецептом бограчу. Ресторан знаходиться на території етнопарку «Гуцул Ленд» за озером Молодості. У меню пропонують бабин бограч в казані та з гострою заправкою, банош з паляничкою, перемащені деруни у вершковому соусі та крумплю з сиром. Вареники тут готуються з бульбою та смаженою цибулею, з кроликом та білими грибами, а на солодке – кайзерівські вареники з вишнею та варенням. На десерт – фірмовий “Кайзершмарн” з маринованою сливою та згущеним молоком, штрудель з яблуками та корицею, кремовий пляцок та морозиво (лизанка) з карпатськими афинами та ягідною поливкою. З напоїв – кава та чай з домашнім медом, узвар, морс ягідний, фреші та безалкогольні коктейлі.

Головне фото: Instagram Грибова Хата 

Фото: Instagram filvarok.bukovel, art.drovitnya, grybova_hata, pan_banosh, salo_bukovel, babyn_bohrach_bukovel

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi