Де повечеряти в Полтаві: цікаві локації та смачне меню - PostEat

пошук

Де повечеряти в Полтаві: цікаві локації та смачне меню
23-02-2024 0 435


Редакція PostEat шукала, де повечеряти в Полтаві. В місті є ресторани, які пропонують не лише широкий вибір різних салатів, гарнірів, страв з м’яса, птиці, риби, морепродуктів та устриць, холодних і гарячих закусок, а й мають цікавий інтер’єр. Обрати, де повечеряти в Полтаві, ви зможете одразу після прочитання нашої добірки.

SHADE meat&wine | Instagram

Де: вул. Конституції, 13

Години роботи: пн-нд -10:00-22:30

Бюджет: салати від 190 грн, основні страви від 270 грн, десерти від 50 грн.

Дещо з меню: спагеті карбонаро – 200 грн, ризото з білими грибами – 290 грн, качине філе з карамелізованими яблуками та картопляним пюре з базиліком – 470 грн, стейк лосося на грилі – 590 грн, чізкейк «Нью-Йорк» – 130 грн, яблучний штрудель з ванільним морозивом – 150 грн, панакота з ожиновим соусом – 130 грн, брауні з ванільним морозивом і ягідним соусом – 170 грн, шоколадна «сфера» – 170 грн.

Деталі: Тут подають аргентинські стейки з мармурової яловичини породи чорний ангус, Є і карпачо бар можна замовити страву з телятини, тунця, лосося, різні тар-тари. Також пропонують різну пасту та ризотто. Серед основних страв качине філе, філе дорадо, стейки зі свинини, лосося та тунця, медалйьони, ребра. Якщо вечеряєте не самі, можна замовити асорті з м’яса чи морепродуктів на двох або м’ясну дошку. В SHADE meat&wine також великий  вибір десертів. Тут можна поласувати яблучним штруделем з ванільним морозивом, пана-котою з ожиновим соусом, брауні з ванільним морозивом і ягідним соусом, шоколадною «сферою».

Територія М‘яса | Instagram

Де: вул. Соборності, 26/14; вул. Небесної Сотні, 9/17

Години роботи: пн-нд -10:00 до 23:00

Бюджет: салати від 150 грн, основні страви від 245 грн.

Дещо з меню: метр ребер в кавказькому соусi – 674 грн, дорада з броколі – 560 грн, підгорок свинячий із запеченою картоплею – 360 грн, салат з морепродуктами та чилійськими мідіями – 470 грн, грецький салат – 200 грн.

Деталі: Ребра в закладі радять замовляти метрами, зокрема, в вишневому, кавказському, азійському, смродиновому, медово-карамельному соусі. Тут подають і люля-кебаб, курячі крильця BBQ, філе індички на грилі, домашні перепела. Шашлики роблять з баранини, курячого стегна, свинячого ошийка, яловичої вирізки. Хто ж не хоче їсти м’ясо, може замовити суші або салат з морепродуктами та чилійськими мідіями, цезар зі слабосолоним лососем, салат з тигровими креветками та авокадо. Салатів загалом тут понад 10 видів. Є тут і паста, і свиняча рулька в пивному маринаді з тушкованою капустою для компаній.

Криниця | Instagram

Де: вул. Соборності, 4, вул. Чураївни, 2а, вул. Європейська, 160в 

Години роботи: пн-нд 09:00-23:00

Бюджет: салати від 95 грн, основні страви від 91 грн, десерти від 105 грн.

Дещо з меню: медальйони під соусом дор блю – 407 грн, карась смажений з цибулею – 185 грн, штрудель з яблуками та морозивом – 105 грн, вінегрет – 98 грн.

Деталі: У закладі пропонують традиційні українські страви, а також страви з відкритого вогню, гарячі пательні з телячим язиком з грибами, свининою з овочами, курячими потрохами у сметані. Серед гарячих страв також є смажений судак та карась з цибулею, стейки, котлети, медальйони. Серед салатів – понад 10 видів. На десерт гості часто обирають штрудель з яблуками та морозивом.

Риба | Instagram

Де: вул.1100-річчя Полтави, 12

Години роботи: нд-чт — 11:00 — 21:00,  пт-сб — 11:00 — 22:00

Бюджет: салати від грн 185 грн, основні страви від 220 грн, десерти від 120 грн.

Дещо з меню: салат з лососем – 245 грн, устриці жилардо (1 штука) – 139 грн, морські гребінці – 435 грн, мідії з соусом дор блю – 295 грн,

Деталі: У ресторані «Риба» в меню є близько 10 видів салатів, зокрема, теплий з курячою печінкою. Звісно, тут є різні пропозиції страв з риби, морепродукти та устриці. В основному меню ви знайдете пасту з чорнилами каракатиці та морськими гребінцями, куряче філе з грибами та сирним соусом, стейки. Якщо хочете креветок, їх приготують в соусі том ям чи в соусі айолі. Можна робити вибір і з суші меню. На десерти подають тірамісу, крем-брюле, чізкейк.

В М‘ЯСО | Instagram

Де: вул. Соборності, 72

Години роботи: нд-чт  11:30-22:00, пт-сб  11:30-23:00

Бюджет: салати від 85 грн, основні страви від 245 грн, десерти від 105 грн.

Дещо з меню: чізкейк – 119 грн, салат з телятиною, мікс-салатом та пелюстками мигдалем – 189 грн,  рулька чеська – 415 грн, стейк лосося з салатом рамен та томатами – 320 грн, овочі гриль зі сметанно-часниковим соусом та песто – 149 грн, брауні з кремом маскарпоне –115 грн.

Деталі: У пабі-ресторані можна замовити тарілку м’ясних делікатесів, на яку викладуть язик, домашню буженину, ростбіф, оливки, гірчицю, хрон. Або ж стейки сухої чи вологої ферментації. Готують у закладі і м’ясо в хоспері. Серед основних страв — дорадо гриль з салатом із печених овочів з соусом песто, стейк лосося з салатом рамен та томатами, чеська рулька на компанію з 2-3 людей. На десерт можна замовити брауні з кремом маскарпоне, фірмовий наполеон у банці, чізкейк.

TAU | Instagram

Де: вул. Соборності , 44

Години роботи: 10:00-23:00

Бюджет: салати від 150 грн, основні страви від 155 грн, десерти від 70 грн.

Дещо з меню: салат з восьминігом – 495 грн, салат з хрусткими баклажанами та помідорами – 320 грн, медальйон з телятини з молодою картоплею, стручковою квасолею та соусом спайс – 350 грн, качина ніжка конфі з картопляним пюре – 430 грн, овочі вок –175 грн, овочі темпура –165 грн сорбет з морозивом і свіжими ягодами – 220 грн, чіа -пудинг з манго і маракуї  –295 грн.

Деталі: ТAU створювали як перший у Полтаві ресторан паназійської кухні з європейськими мотивами. В інтер’єрі використали натуральні матеріали, а столи сервірували автентичним посудом. Кухня представлена поєднанням європейської та азійської кухонь. Тут є широкий вибір риби та морепродуктів, а також устриці.

Головна фото: Travis Yewell on Unsplash

Фото: Instagram SHADE meat&wine, Територія М‘яса, Криниця, Риба, TAU, В М‘ЯСО

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi