Дегустації та фудпейрінги в закладах Києва - PostEat

пошук

Дегустації та фудпейрінги в закладах Києва
22-10-2019 0 2765


Дегустації та фудпейрінги в закладах Києва шукала редакція PostEat. В гастрономічному світі існують певні правила поєднання напоїв та їжі. Найвідоміше з них стосується вина та страв: «червоне вино – до м’яса, біле – до риби». Однак все частіше сомельє і бармени схиляються до того, що підбирати напій до страви гість повинен за своїми власними уподобаннями. Головний секрет успішного фудпейрінгу в тому, щоб ваш напій і страва мали спільні основні ароматичні компоненти. Фудпейрінг є відносно новим явищем, його почали розвивати на початку XXI століття. Це історія про синергію смаків, їх нове, свіже і часто неочікуване поєднання. Такі поєднання є інноваційними, а не випливають або обмежуються культурним та традиційним контекстом продуктів. Так, прикладом фудпейрінгу можна назвати поєднання білого шоколаду та чорного кав’яру, яке виявив свого часу Хестон Блюменталь, британський шеф-кухар ресторану The Fat Duck. Для деяких таке поєднання може стати відверто шокуючим, але закуска буде смачною, оскільки комбіновані харчові продукти мають спільні компоненти смаку. Методологія фудпейрінгу відкриває цілий новий світ можливих комбінацій продуктів.

Ви можете відчути себе шефом і відкрити для себе фудпейрінг, перейшовши на сайт під назвою Foodpairing та спробувавши себе у поєднанні продуктів (безкоштовно після реєстрації). Ми радимо прочитати й наш матеріал про поєднання страв та вина.

Крім того, ви можете завітати на різноманітні дегустації від ресторанів столиці та скуштувати нові для себе поєднання вже сьогодні. Де шукати дегустації та фудпейрінги в закладах Києва, розкаже PostEat.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (55–315 грн), салати (135–205 грн), страви з м’яса (135–325 грн).

Страви: паштет «заєць та качка» — 175 грн, хамса з одеського Привозу на чорному хлібі з вершковим маслом – 115 грн, листя салату зi слабосоленою карпатською фореллю та стиглими томатами – 195 грн.

Напої: Мавка In Red – 195 грн, «Везувій» — 195 грн, «Хріновий Тіні» — 195 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі.

BARVY – це ресторан української кухні та арт-простір у центрі Києва. Раз на тиждень в BARVY проводять ексклюзивну вечерю для 12 гостей за правилами FoodPairing – науки поєднання смаків і ароматів страв та напоїв на основі загальних нот та складових. За великою барною стійкою шеф-кухар Сергій Байсаревич та шеф-бармен Назар Макаров на очах у гостей готують спеціальний сет, особисто спілкуються з гостями та розповідають про тонкощі фудпейрiнгу.

«Тісто сир і тітка Белла»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хорива, 1/2е.

Бюджет: ₴₴. Брускети (55–150 грн), салати (97–158 грн), піца (99–159 грн), паста (128–178 грн).

Страви: велика устриця Фі де Клер – 48 грн, томатний хумус – 55 грн, салат із козиним сиром – 138 грн, піца «Прошуто» — 155 грн, паста карбонара – 148 грн.

Напої: просеко – 55 грн/150 мл, Soave – 287 грн/750 мл, еспресо – 30 грн, Aperol Spritz – 110 грн.

Деталі: домашнє італійське кафе, знаходиться на Подолі, затишний інтер’єр, неаполітанська піца, паста власного виробництва, італійські вина, резерв столів.

«Тісто, сир і тітка Белла» — домашнє кафе італійської кухні на Подолі. У закладі подають піцу, пасту та вишукані закуски. Також у закладі влаштовують звані вечері, одна із них відбудеться вже 27 жовтня. Шеф підготував для гостей окреме меню із 6 страв та вино до них. «Будемо, як і в будь-якому італійському домі: смачно їсти, багато та голосно розмовляти про те і про се (і про страви, звичайно), пити вино та слухати італійську живу музику», — кажуть у закладі. Ціна – 700 грн.

Ресторан WHISKY CORNER

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Софіївська, 16

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (230–890 грн), салати (129-385 грн), стейки (175–450 грн/100 г).

Страви: стейк тартар із яловичини – 449 грн, лобстер Термидор – 1890 грн, шотландський цибулевий суп – 209 грн, пай с уткой и грибами – 450 грн.

Напої: Old fashioned – 200 грн, Sazerac – 220 грн, Clover Club – 220 грн.

Деталі: шотландський дім-ресторан; страви шотландської, англійської та європейської кухонь; більше 750 видів віскі з Шотландії, Ірландії, Японії, Америки, Канади, Франції та Тайваню; великий вибір вин з різних регіонів, дегустації, доставка, резерв столів, тераса, формат take away.

WHISKY CORNER — це єдиний в Україні концептуальний ресторан віскі. Сомельє закладу можуть провести для вас персональну дегустацію, на якій ви дізнаєтеся про історію появи і становлення віскі, секрети виробництва і деякі хитрощі виробників, а також навчитеся визначати його якість за ароматом, кольором, смаком і підказками на етикетках. Як правило, дегустація складається з 5-6 зразків віскі по 20 мл, і триває близько 1,5 години. Мінімальна вартість — 700 грн/ персона, але може варіюватися, адже залежить від віку напоїв, їх кількості і того, чи включені в неї закуски.

Talkies Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 3

Бюджет: ₴₴. Авторські коктейлі – 200 грн, закуски (115–215 грн).

Страви: лосось гравлакс — 215 грн, асорті (мідії, каперси, оливки) — 185 грн, запечений перець з сиром моцарела — 165 грн.

Напої: Dear Dietrich – 200 грн, The False Mirror – 200 грн, Coolidge – 200 грн.

Деталі: коктейльний бар, знаходиться на Подолі, інтер’єр виконаний у стилістиці ар-деко, авторські та класичні коктейлі, закуски, працює з 18:00.

Якщо ви шукаєте ідеальні поєднання коктейлів та закусок, вам обов’язково слід завітати у Talkies bar. Тут ви зможете насолодитися смачними авторськими коктейлями та вишуканими стравами, наприклад, взяти до напою карпачо з качки чи лосось гравлакс. Бартендери не просто допоможуть вам визначитися із вибором, а й розкажуть найцікавіші історії про діячів епохи «ревучих двадцятих», яким присвячені тамтешні коктейлі. Наприклад, ви зможете спробувати «на смак» Марлен Дітріх, скуштувавши коктейль Dear Dietrich у парі з оливками з сиром філадельфія. Цікавий вибір, правда? Таким чином ви зможете не лише насолодитися ідеальним фудпейрінгом, смачними коктейлями та неповторною атмосферою, а й відчути себе героєм найяскравішої епохи в історії США.

Вино і Люди

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сергія Гусовського, 11/11

Бюджет: ₴₴. Сніданки (50–122 грн), закуски (24–128 грн), супи (98-158 грн), десерти (34–88 грн).

Страви: салат зі скумбрією – 116 грн, севіче із сібаса – 168 грн, курячі сердечка – 156 грн, рис креветками, шматочками кальмарів, овочами, яйцем та кунжутною олією – 158 грн.

Напої: Pete`s Pure Bianco – 92 грн, house wine – 88 грн, Pinotage, The Grinder – 98 грн.

Деталі: позиціонує себе як космополітичне міське кафе без винних стереотипів, демократичні ціни і великі порції, шеф Валерій Бузовер, сезонні новинки в меню, винна карта, сніданки.

«Вино і Люди» — це затишне космополітичне міське кафе, де ви можете не лише насолодитися стравами та винами за демократичними цінами, але й відвідати цікаві регулярні дегустації. В рамках серії WINEтузіазм пройшло вже 14 гастрономічних дегустацій, під час яких костям пропонують скуштувати витончені вина із різних куточків світу з підібраними до них стравами та розповідають про ідеальні фудпейрінги вина і їжі. Вартість участі в дегустації – 450 грн. Варто зарезервувати місце заздалегідь.

Фото: Facebook BARVY, Тісто, сир і тітка Белла, Ресторан WHISKY CORNER, Talkies bar, Вино і Люди

Головна фотографія (колаж): Talkies BarРесторан WHISKY CORNER«Тісто сир і тітка Белла»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi