Для гурманів: телячі щічки в ресторанах Києва - PostEat

пошук

Для гурманів: телячі щічки в ресторанах Києва
19-11-2019 0 4751


Всі, кому хоч раз доводилося куштувати телячі щічки, знають: якщо цю страву приготувати правильно, вона гідна звання гастрономічного шедевра. Шеф-кухарі найчастіше маринують телячі щоки і томлять у різноманітних соусах — м’ясо виходить ніжним та надзвичайно ароматним. Розповідаємо, як готують телячі щічки в ресторанах Києва.

Цікаві факти про субпродукти:

  • Телячі щоки — це менш цінна частина туші теляти (субпродукт). Різні субпродукти мають різну харчову цінність. Язик та печінка за смаковими якостями не поступаються м’ясу, а за вмістом вітамінів і мікроелементів перевершують його. При цьому легкі, вуха, трахеї мають низьку харчову цінність.
  • Існує поділ субпродуктів на I та II категорії, в залежності від харчової цінності та смакових якостей. Категорія I — язик, печінка, нирки, мізки, серце, яловиче вим’я, діафрагма, яловичий та баранячий хвости. Категорія II — голови без язика, ноги, легені, вуха, свинячий хвіст, губи, жирова сітка, шлунок.
  • У субпродуктах міститься від 12 до 20% білків, до 12% жиру. Печінку цінують за високий вміст вітамінів і заліза. У серці заліза не менше, зате менше жиру і калорій. Мізки цінують за високий вміст фосфору, калію і магнію.

Artemis Lounge Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Саксаганського, 129а

Бюджет: ₴₴. Салати (68–299 грн), основні страви (95–495 грн), десерти (38–93 грн).

Страви: ніжні телячі щічки – 195 грн.

Напої: лимонад сонячний – 45 грн, лимонад зелений – 45 грн, лимонад медово-імбирний – 45 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні, знаходиться в центральній частині міста, три зали, lounge-зона, контактна барна стійка, кальянна зала, бізнес-ланчі по буднях з 12:00 до 16:00, резерв столів.

Artemis Lounge Bar — ресторан європейської кухні в центральній частині міста, який названо на честь першої й єдиної в історії жінки-адмірала перського флоту Artemisia. Ресторан має три зали — lounge-зону з контактною барною стійкою, основну залу зі сценою та кальянну залу з великим диваном для компаній. В меню Artemis Lounge Bar знайомі страви європейської кухні. Рекомендуємо спробувати дивовижно ніжні телячі щічки, які спочатку тушкують у власному соку з прянощами і овочами, потім обсмажують на пряному вершковому маслі з додаванням телячого бульйону. Подаються телячі щічки з овочами al dente під вершково-гірчичним соусом.

Mimosa Brooklyn Pizza

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–227 грн), закуски та салати (95–299 грн), піца (195–325 грн).

Страви: вершкове ризото з телячими щоками – 215 грн.

Напої: коктейль «Мімоза» – 120 грн, Prosecco Martini DOC – 75/500 грн (100/750 мл), апельсиновий фреш – 75 грн.

Деталі: італійська та авторська кухні, сніданки з 09:00 до 12:00 (до 15:00 у вихідні), піцу печуть при гостях в залі, два поверхи, панорамні вікна з видом на Бессарабську площу, дизайнерський інтер’єр, коктейльна карта, вина Нового Світу, сезонні страви в меню.

Концептуальний інтер’єр Mimosa Brooklyn Pizza зі смачними стравами італійської кухні в меню гарантували закладу велику кількість прихильників. Піца від Mimosa Brooklyn Pizza стала столичним хітом відразу — хрустке тісто, оригінальні начинки і смачні соуси для бортиків від піци. Окрім італійської зірки меню рекомендуємо спробувати цікаві страви з субпродуктами, наприклад, ніжне вершкове ризото з телячими щоками.

Любимый дядя

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Паньківська, 20

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–185 грн), страви з м’яса і птиці (170–395 грн), десерти (57–145 грн).

Страва: телячі щічки – 290 грн.

Напої: американо – 55 грн, матча тонік – 129 грн, полуничний кисіль – 65 грн, збитень смородина-шавлія – 90 грн.

Деталі: група ресторанів First Line Group, бренд-шеф Володимир Ташаєв, дитяче меню, сніданки з 8:00 до 12:00 (з 9:00 до 14:00 у вихідні), дитяче меню і меню бару, винна карта, паркінг, формат take away, сучасний інтер’єр, підходить для вегетаріанців.

«Любимый дядя» — концептуальний ресторан авторської кухні, де завжди радо зустрічають і смачно годують гостей. З кожним, хто приходить в гості до Дяді, він розділить свої страви і поділиться історіями своїх подорожей. Рецепти страв для меню шукали в кращих ресторанах Ізраїлю, Лівану, Марокко, Греції, Єгипту і Туреччини, отже в ресторані «Любимый дядя» ви можете здійснити справжню гастрономічну подорож. Гарно повечеряти з келихом червоного вина рекомендуємо телячими щічками з вершковою кашею, запеченою морквою, м’якою цибулею та пряним винним соусом.

ШОТІ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 9

Бюджет: ₴₴₴. Салати (149–259 грн), основні страви (189–549 грн), сири та десерти (45–289 грн).

Страви: телячі щоки з картопляним пюре – 299 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 109 грн, лимонад з червоного базиліку – 79 грн, еспресо – 59 грн, сенча – 79 грн.

Деталі: ресторан високої грузинської кухні, належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських, шеф-кухар Александре Баіндурашвілі, спеціальне меню від шефа, гастрономічні вечори, винна карта і міцний алкоголь.

«ШОТІ» — ресторан високої грузинської кухні, що належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських. Назва ресторану походить від назви грузинського хліба – шоті. Такий хліб випікають у спеціальній кам’яній печі, одна з яких прикрашає ресторан. Шеф-кухар ресторану Александре Баіндурашвілі подає ніжні томлені телячі щоки з повітряним картопляним пюре, спробуйте.

DOM N10

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Спаська, 10

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (95–215 грн), основні страви (155–590 грн), десерти (55–120 грн).

Страви: томлені телячі щічки з картопляним пюре, бобами едамаме та беконом – 320 грн.

Напої: еспресо – 45 грн, капучино – 60 грн, трав’яний чай – 59/95 грн, пряний глінтвейн з червоного вина – 120 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні на Подолі, comfort food, концептуальний інтер’єр з унікальними старовинними предметами, бренд-шеф Георгій Шаруєв, сомельє Артем Дарчук, енотека складається з понад 400 найменувань, підходить для проведення банкетів, сніданки по буднях з 09:00 до 13:00 та по вихідних з 10:00 до 15:00, резерв столів.

DOM N10 — концептуальний ресторан європейської кухні на Подолі. Меню в концепції comfort food розробив шеф Георгій Шаруєв, відомий столичним гурманам своїми шедеврами в меню ресторану «Липський». Особлива атмосфера ресторану DOM N10, вдале зонування та авторські страви від шефа роблять заклад чудовою локацією для романтичної вечері та особливих нагод. В ресторані DOM N10 рекомендуємо познайомитись з телячими щоками, які тут подають томленими з картопляним пюре, бобами едамаме та беконом.

Chang В’єтнамська Бістрономія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Ярославів вал, 23а

Бюджет: ₴₴. Салати (75–178 грн), локшина та рис (162–198 грн), десерти (59–95 грн).

Страва: «Ма Бо» (телячі щоки з лаймовим пюре) – 188 грн.

Напої: еспресо – 42 грн, лате – 60 грн, какао – 60 грн, чай масала – 85 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва (Шевченківський район), позиціонує себе як демократичне бістро, в’єтнамська кухня, стильний інтер’єр, ланчі по буднях з 12:00 до 17:30, тераса, шеф-кухар-в’єтнамець, формат take away, дитяче меню, підходить для вегетаріанців.

«Chang В’єтнамська Бістрономія» — це справжня в’єтнамська бістрономія з автентичною кухнею в центрі міста. Гостей зустрічає сучасний і стильний інтер’єр з великим зображенням Будди на стіні. В меню представлені різноманітні автентичні страви в’єтнамської кухні — окрім популярних спрінг-ролів рекомендуємо спробувати ароматні телячі щоки з лаймовим пюре.

Фото: Facebook Ресторан Artemis Lounge Bar, Mimosa Brooklyn Pizza, Любимый Дядя, ШОТІ, DOM N10, Chang В’єтнамська Бістрономія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi