Для тих, хто не їсть м’яса: страви з тофу в ресторанах Києва - PostEat

пошук

Для тих, хто не їсть м’яса: страви з тофу в ресторанах Києва
06-09-2019 0 708


Страви з тофу в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Тофу — це харчовий продукт з соєвих бобів, його ще називають соєвим сиром. Цікаво, що тофу має нейтральний смак, це дозволяє поєднувати його з багатьма продуктами. Страви з тофу дуже популярні в Азії — у Китаї тофу вживали з дуже давніх часів.

Існує думка, що тофу був винайдений випадково – коли до страви з розтертими соєвими бобами потрапила морська вода, що спричинило звурджування. За іншою версією тофу був винайдений в Китаї у II ст. до н. е. У Європі тофу став популярним завдяки поширенню вегетаріанства та унаслідок укріплення культурних зв’язків між країнами Азії та Європи.

Тофу готують шляхом звурджування білка соєвого молока при нагріванні або фільтруванні. Звурджування відбувається під дією коагулянту (наприклад, нігарі (хлорид магнію), лимонної кислоти чи сульфату кальцію). Може використовуватись і звичайна морська вода — такий тофу  називають сіма-тофу.

Є декілька видів тофу, наприклад:

Звичайний тофу (Firm tofu) — щільний тофу, що нагадує за консистенцією моцарелу. Його можна смажити (наприклад, у фритюрі) або коптити. До такого сиру інколи додають різноманітні добавки чи спеції. Звичайний тофу поділяють в залежності від м’якості на два основних види: «західний» тофу (більш щільний, містить мало води) та «азійський» (менш щільний, містить багато води).

М’який тофу — дуже м’який тофу, що за консистенцією нагадує пудинг. Містить найбільше води з-поміж існуючих видів тофу. З ним готують десерти, соуси, додають до супів та готують на пару.

Є також «смердючий» тофу, поширений в Китаї, особливо в шанхайської кухні.

Де шукати страви з тофу в ресторанах Києва, читайте у нашому матеріалі.

Meiwei

Де: вул. Велика Васильківська, 23; Новокостянтинівська, 4а; пл. Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver, 5 поверх.

Бюджет: ₴₴. Рис (49 — 165 грн), локшина (49 — 139 грн), супи (99 — 189 грн), салати (69 — 139 грн), десерти (69 — 75 грн).

Страви: місо-суп – 99 грн, пад тай з тофу та овочами – 119 грн, бао-бургер з тофу та овочами – 69 грн, смажені овочі у соусі Тонкацу – 49 грн.

Напої: лимонад базиліковий, чай імбирний, грейпфрутовий тонік (330 мл) – 37 грн, фреш (апельсиновий/грейпфрутовий/морквяний/яблучний) – 300 мл, 79 грн.

Деталі: паназійська кухня; замовлення через чат-боти у Facebook, Telegram та Viber, а також через сайт; вегетаріанські страви; доставка Glovo, Uber Eats.

Meiwei — мережа ресторанів швидкої та смачної паназійської кухні. Тут можна скуштувати страви тайської, китайської, японської, корейської кухонь. Серед страв – супи, роли, м’ясо, риба, локшина, рис, бао-бургери, баоцзи, дім сами, спрінг-роли, салати. З 1 вересня в закладі на Великій Васильківській повністю оновили меню, з’явився розділ гарнірів, нові салати, основні страви, оновлені бізнес-ланчі. Нагадуємо, що Meiwei запустив мобільного чат-бота, за допомогою якого можна замовити їжу прямо зі смартфона, використовуючи звичний месенджер — Facebook, Viber або Telegram. Улюблені страви завжди можна взяти з собою. А по буднях в Meiwei пропонують бізнес-ланчі, які також доставляють гостям через Glovo і Uber Eats.

KIN KAO

Де: вул. Андріївська, 9а

Бюджет: ₴₴. Закуски (65–250 грн), основні страви (115–260 грн), десерти – 96 грн.

Страви: салат з соєвими паростками та сиром тофу – 86 грн, бао-бургер з хрустким тофу та соєвими паростками – 92 грн, чачжан мен з тофу – 145 грн, смажений тофу в кисло-солодкому соусі – 75 грн, бібімбаб з тофу – 138 грн.

Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.

Деталі: ресторан азійської кухні, авторські коктейлі, кілька зал, стіни прикрашені розписом, крафтові лимонади, коктейльна карта, великий вибір міцного алкоголю.

До ресторану KIN KAO приходять за незвичними стравами та авторськими коктейлями, які ідеально поєднуються з ними. Варто звернути особливу увагу на страви з тофу в меню кухні: обирайте салат, бао-бургер, чачжан мен, бібімбаб з тофу або смажений тофу в кисло-солодкому соусі, котрий можна поєднати з м’ясними чи рибними стравами.

Win Bar

Де: вул. Хорива, 16/7.

Бюджет: ₴₴. Закуски (64–645 грн), основні страви (128–315 грн), десерти (75–145 грн).

Страви: індонезійський салат з горіховим соусом, молодими овочами та тофу – 125 грн.

Напої: ристрето – 45 грн, апельсиновий фреш – 85 грн, домашній чай – 85 грн.

Деталі: один з найкрасивіших винних барів міста, ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, середня цінова політика, знаходиться на Подолі, інтер’єр створений YOD design lab, в п’ятницю і суботу працює до 02:00, повноцінне меню, в винній карті зібрані вина з різних країн світу.

Хочете повечеряти легкою стравою з тофу та доповнити її вишуканим вином? Тоді вам треба поспішити й завітати до винного бару Win Bar! #Win пригостить смачним індонезійським салатом з горіховим соусом, молодими овочами та тофу і підбере вино під настрій.

WhaiThai

Де: вул. Мечникова, 5.

Бюджет: ₴₴. Рамен (119–249 грн), стартери (39–59 грн), боул місяця (149 грн).

Страви: вок-локшина/рис тофу кисло-солодкий – 119 грн, тофу у якості добавки – 29 грн, веганський рамен шою з тофу та грибами – 119/ 139/ 199 грн.

Напої: комбуча – 65 грн, чай – 49 грн, «Рубікон» – 55 грн, тайський сік – 79 грн.

Деталі: рамен, локшина, закуски, яскравий авторський інтер’єр з великою кількістю живих рослин, відкрита кухня, доступні різні порції – маленька, стандартна або велика, локшина власного виробництва.

WhaiThai — це історія про смачні боули, рамени, локшину та рис з різними добавками. Тут постійно експериментують, додаючи новинки до меню й розкриваючи смаки продуктів завдяки цікавим поєднанням. Спробуйте рамен, локшину чи рис з тофу або додайте тофу до боула та отримайте смачну страву.

Chang В’єтнамська Бістрономія

Де: Ярославів вал, 23а.

Бюджет: ₴₴. Салати (75–178 грн), локшина та рис (162–198 грн), десерти (59–95 грн).

Страва: «Веган Фо Чаі» – 118/155 грн, «Нудл-бун» – 148 грн, спрінг-рол з тофу та грибами шиїтаке – 95 грн.

Напої: еспресо – 42 грн, лате – 60 грн, какао – 60 грн, чай масала – 85 грн.

Деталі: знаходиться в центрі Києва (Шевченківський район), позиціонує себе як демократичне бістро, в’єтнамська кухня, стильний інтер’єр, ланчі по буднях з 12:00 до 17:30, тераса, шеф-кухар-в’єтнамець, формат take away, дитяче меню, підходить для вегетаріанців.

«Chang В’єтнамська Бістрономія» — це справжня в’єтнамська бістрономія з автентичною кухнею. Хочете пообідати смачним супом? Тоді спробуйте «Веган Фо Чаі» з тофу та грибами шиїтаке. Для легкого перекусу можна обрати «Нудл-бун» — салат з локшиною бун, овочами, зеленню та тофу з шиїтаке. Якщо ж ви прийшли до закладу ввечері, зупиніть вибір на спрінг-ролах з тофу та грибами шиїтаке, що підійдуть у якості закуски до ваших напоїв.

Soba

Де: вул. Московська, 46/2

Бюджет: ₴₴. Рамен (98–130 грн), страви вок (130 грн), боули (130 грн).

Страви: рамен з тофу – 98/ 130 грн, Tofu-Masala bowl – 130 грн.

Напої: лимонад манго-лічі – 50 грн, лимонад імбир-кориця – 50 грн, лимонад грейпфрут-клюква – 50 грн.

Деталі: локшинна, знаходиться на Печерську, страви азійської кухні, колекція чаїв, столики на вулиці, take away.

Soba на Московській відкрилася в серпні цього року. Тут подають маленькі та стандартні порції рамену, локшину вок, а також рисові боули. Любителям тофу варто скуштувати Tofu-Masala bowl з тофу, бобами, та вершковим соусом Чат-Масала. Зверніть увагу: заклад працює з 11:57 до 21:05.

Головна фотографія (колаж): Win BarMeiweiKIN KAO

Фото: Facebook Meiwei, KIN KAO, Win Bar — Винний бар, WhaiThai, Chang В’єтнамська Бістрономія, Soba

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi