Дорогоцінний гриб: сезон трюфеля в київських ресторанах - PostEat

пошук

Дорогоцінний гриб: сезон трюфеля в київських ресторанах
05-11-2019 0 287


Страви з трюфелем в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Трюфель — найдорожчий гриб у світі, який складно роздобути. Визнання гурманів отримали трюфель перигорський або чорний, італійський і зимовий, завдяки своєму унікальному «трюфельному» аромату.

Цікаві факти про трюфель:

  • Трюфелі ростуть під землею, на глибині приблизно 2,5 — 10 сантиметрів, серед коренів деяких сортів дуба та лісових горіхів.
  • Трюфель споживали з часів Стародавнього Єгипту, що було прерогативою багатих і королівських сімей протягом століть.
  • Традиційно трюфелі шукали свині-самки, завдяки гострому нюху вони легко відчували зрілий трюфель. Свиней замінили собаками, оскільки вони часто з’їдали знайдені трюфельні скарби, собаки навпаки з радістю віддають все знайдене хазяїну.
  • Понад 100 видів трюфелів знайдено у 12 країнах Європи, Азії, Північної Африки і навіть вирощують у Північній Америці.
  • Найбільш цінні трюфелі ростуть у двох регіонах – це французький чорний трюфель з регіону Перигор на південному заході Франції та білий трюфель Альба, в районі Італії, П’ємонт.
  • В деяких випадках трюфелі збирають у тих самих районах вже понад 2000 років, і багато трюфельних земель передаються з покоління в покоління.
  • Найкращі трюфелі поспівають в кінці зими та на початку весни. Сезон білого трюфеля в П’ємонті, з найбільш насиченим та делікатним ароматом, коливається з серпня по січень.
  • Чорний трюфель регіоні Перігор шукайте на ринках з грудня по березень, найкращим часом для придбання (для ресторанів, зокрема) є січень та лютий.

DOM N10

Де: вул. Спаська, 10

Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (95–215 грн), основні страви (155–590 грн), десерти (55–120 грн).

Страви: тартар із телятини з каперсами, корнішонами, трюфельним кремом і сезонним чорним трюфелем – 280 грн, ризото з білими грибами та свіжим чорним трюфелем – 305 грн, домашня паста власного виробництва з вершковим соусом, пармезаном та чорним трюфелем – 340 грн, ванільне джелато власного виробництва із чорним трюфелем – 135 грн.

Напої: еспресо – 45 грн, капучино – 60 грн, трав’яний чай – 59/95 грн, пряний глінтвейн з червоного вина – 120 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні на Подолі, comfort food, концептуальний інтер’єр з унікальними старовинними предметами, бренд-шеф Георгій Шаруєв, сомельє Артем Дарчук, енотека складається з понад 400 найменувань, підходить для проведення банкетів, сніданки по буднях з 09:00 до 13:00 та по вихідних з 10:00 до 15:00, резерв столів.

DOM N10 — ресторан на Подолі в 200-річній будівлі, який розповідає історію інтелігентної та гостинної родини скульптора, що мешкала там в XIX сторіччі. Меню в концепції comfort food розробив шеф Георгій Шаруєв, відомий столичним гурманам своїми шедеврами в меню ресторану «Липський». До осіннього сезону шеф-кухар Георгій Шаруєв створив спеціальне меню з істрійських трюфелів і органічних фермерських продуктів, яке гідно оцінять як знавці, так і гості, що бажають досконально розібратися в тонкощах смаку і ароматичних нюансах «гастрономічного золота». Спробуйте ніжний тартар із телятини з каперсами і корнішонами, який заправляють трюфельним соусом та доповнюють стружкою благородного гриба. Також ви можете додати трюфель до будь-якої страви з основного меню чи з меню сніданків.

Citronelle

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23

Бюджет: ₴₴₴. Салати (195–595 грн), гарячі закуски (195– 415 грн), страви з м’яса і птиці (168–1550 грн), десерти (59–580 грн).

Страви: піцетта з трюфелем, сиром пекоріно, запеченим гарбузом та сирним соусом – 760 грн, фетучіні з трюфелем та вершково-пармезановим соусом – 930 грн, куряча грудка з трюфелем, сирними равіоліні та каштановим пюре – 960 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, французька кухня, сучасний інтер’єр у пастельних тонах, панорамні вікна, сніданки, винна карта, еногастрономічні вечори, винотека з великим вибором французьких вин.

Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Цієї осені шеф-кухар Ігор Крамаренко презентував гостям страви з трюфельного меню. Спробуйте ніжну курячу грудку з трюфелем, сирними равіоліні та каштановим пюре — справді вишукана страва.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Де: вул. Січових Стрільців, 82

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (197–437 грн), домашня паста і ризото (149–397 грн), десерти (112–387 грн).

Страви: подвійні равіолі з гарбузовим пюре та соусом із пекоріно – 664 грн, трюфельний пиріг з квітками цукіні – 570 грн, гребінці з селеровим пюре – 973 грн, біла піца з білим трюфелем – 760 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, італійський ресторан з власною енотекою, відзначеною 2 келихами Wine Spectator, триповерховий ресторан, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa — ресторан італійської кухні з власної енотекою, відзначений двома келихами Wine Spectator. У закладі гості можуть влаштуватися на одному з трьох поверхів. На верхньому поверсі гостей чекає простора зала, де вечорами грає жива музика,  на першому поверсі – справжня дров’яна піч, а на цокольному поверсі є велика енотека з окремою сирною кімнатою. У колекції закладу — 1000 вин з усього світу, 100 найменувань шампанських вин, а також колекція грапи. Зараз в ресторані пропонують спробувати страви із сезонного меню, зіркою якого є білий трюфель з Альби врожаю 2019 року. До кожної страви додають 3 грами білого трюфеля, щоб гість відчув максимальну насолоду від смаку та аромату цього гриба.

Zafferano

Де: с. Вишеньки, вул. Європейська, 1

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (87–535 грн), основні страви (167–2980 грн), десерти (148–185 грн).

Страви: моцарела бурата з білим трюфелем і медом – 565 грн, равіолі з соусом качо е пепе та білим трюфелем – 545 грн, кролик з фреголою і лісовими грибами – 515 грн, гребінці з цвітною капустою та білим трюфелем – 650 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: ресторан сучасної італійської кухні, належить до сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований в котеджному містечку Riviera Zoloche, паркінг, тераса, аніматори для дітей, доставка, резерв столів, щосереди – особливе блюдо вечері, у четвер – особливі страви з морепродуктів, свіжі натуральні продукти, дитяче меню і меню від шефа.

Zafferano – ресторан сучасної італійської кухні в котеджному містечку Riviera Zoloche. У закладі вишукане меню, неймовірно красива територія, велика тераса, два дитячих майданчики і дитяча анімація. Акцент в Zafferano зроблений на свіжі та якісні продукти, а також на справжність домашніх страв. Також в ресторані є власна лавка, де продають свіжий хліб, оливкову олію, італійські сири, м’ясну гастрономію. Із сезонного меню білого трюфеля рекомендуємо спробувати ніжного кролика з фреголою і лісовими грибами.

Toscana Grill

Де: м. Буча, вул. Шевченко, 2г

Бюджет: ₴₴₴. Салати (175–425 грн), основні страви (296–585 грн), піца та фокача (88–329 грн).

Страви: паштет з томленої качки – 506 грн, равіолі tartufo з кроликом – 545 грн, паста з соусом з білого вина – 474 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: сім’я ресторанів La Famiglia, знаходиться за містом, італійська кухня з тосканським акцентом, гриль меню, унікальна колекція тосканських вин, дитяче меню, ігрова зона з аніматорами для дітей, сніданки щодня з 9:00 до 16:00, сезонне оновлення меню, жива музика.

Затишний італійський ресторан Toscana Grill знаходиться всього в кількох кілометрах від Києва в мальовничому сосновому лісі. Це ресторан тосканської кухні, де можна насолодитися вишуканими винами та кулінарними спеціалітетами одного з найбільш гастрономічних регіонів Італії. Для чудової тосканської вечері рекомендуємо спробувати равіолі tartufo з кроликом та ароматним білим трюфелем із Альби в дуеті з келихом п’ємонтського вина.

Гастрокафе «Тарелка»

Де: вул. Гришка, 9

Бюджет: ₴₴. Салати (98–258 грн), піца (175–265 грн), страви у хоспері (168–298 грн).

Страви: біле ризото качо е пепе з білим трюфелем та сиром пармезан з молока червоних корів – 380 грн, тальятеле з білим трюфелем та сиром пармезан з молока червоних корів – 380 грн.

Напої: еспресо – 47 грн, чай масала – 89 грн, чай із м’ятою – 69 грн, фрапе – 62 грн.

Деталі: шеф-кухар — Денис Комаренко, резерв столів, тераса, доставка, kids friendly, формат take away, можливість замовити хліб на живій заквасці за старовинними рецептами, страви з крафтовими продуктами, напої власного приготування, страви в хоспері, страви для компанії, винна карта.

Гастрокафе «Тарелка» не перший рік захоплює гостей авторськими стравами від шеф-кухаря і власника закладу Дениса Комаренка. Концепція меню заснована на сезонності продуктів і їхній локальності — керуючись цим принципом, в гастрокафе «Тарелка» створюють справжні кулінарні шедеври. У закладі подають свіжоспечений хліб власного виробництва, який також можна придбати в хлібній крамниці ресторану. Спробуйте із сезонного меню білих трюфелів біле ризото качо е пепе з білим трюфелем та сиром пармезан з молока червоних корів.

Фото: Facebook DOM N10, Citronelle, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa, Zafferano, Toscana Grill, Гастрокафе «Тарелка»

Головна фотографія: Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi