Етно-ресторани Києва: автентичні смаки української кухні - PostEat

пошук

Етно-ресторани Києва: автентичні смаки української кухні
30-11-2021 0 2751


Ресторани української кухні в Києві вдало поєднують у собі традиційні смаки вже звичних улюблених страв із авторськими поглядами та новаціями. Знайомий з дитинства борщ, котлета по-київськи, голубці та бабусині пиріжки – ці та інші українські страви шукала наша редакція цього разу. В матеріалі нижче PostEat пропонує добірку з п’яти етно-ресторанів столиці, куди варто зазирнути за часточкою української гастрономічної культури.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴

Страви: закуска з бджіл з ароматною олією, перцем та щавлем – 140 грн, ребра з печі з соусом із квасу хлібного та материнки, відомі як «верещака» – 190 грн, борщ з печі, зі сливовим лекваром – 165 грн, лісний сом з соусом із буряку, відомий як «цвіклі» – 295 грн, фіолетова капуста з шишками сосновими, гречаний бісквіт з кремом англез та заварним кремом – 145 грн.

Деталі: ресторан нової української кухні, авторські страви, два поверхи, ексклюзивні страви від Євгена Клопотенка, меблі з дерева, звані вечері, театр їжі, затишна атмосфера, враження у подарунок, авторські коктейлі.

100 років тому вперед – заклад із принципово новою формою української кухні — із власними суперфудами, дивовижними рецептами та переосмисленими традиціями. Засновники закладу Інна Поперешнюк та Євген Клопотенко поєднали українську гастрономічну спадщину й сучасні кулінарні техніки для того, щоб створити нову українську кухню — кухню без стереотипів. Гастрономічні враження від закладу будуть стовідсотково яскравими, бо тільки тут в меню можна обрати бджіл як закуску, а на звершення трапези — десерт «борщ». Доповненням до смаколиків стане один з авторських коктейлів (жінки в пшеницю полягали, сон Лесі УкраЇнки та інші) або ж бокал вина. 

Канапа

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19А

Бюджет: ₴₴

Страви: паштет із печінки цесарки з морквяним мусом — 189 грн, бограч з копченою паприкою із печі — 139 грн, банош з хибним яйцем та шкварками — 159 грн, судак з рапаною та овочевим соте — 289 грн, котлета по-київськи з картопляним пюре та сирним соусом — 198 грн, вареники з зайцем та ліщиною — 169 грн, медівник: з сметанковим кремом, мусом з ряженки та желе зі сметани та ромашкового меду – 159 грн.

Деталі: заклад на Андріївському узвозі, автентичні рецепти, сучасні технології приготування, змінні експозиції художників у інтер’єрі, дерев’яна будівля ХІХ століття, бенкети, доставка, kids friendly, pets friendly.

Канапа позиціонує себе як заклад нової української кухні та пропонує гостям спробувати автентичні українські страви із застосуванням рецептури давніх часів в сучасній інтерпретації. «Канапа» – це ресторан гастрономічної національної кухні, ідея якого розроблена ресторатором Дімою Борисовим і музикантом Олегом Скрипкою. Меню створене на основі дореволюційних рецептiв із рiзних регiонів країни, поєднаних з елементами молекулярної кухні. Гордість закладу – винна карта, зібрання українських виноробів південних регіонів. Для знайомства із новою українською кухнею найкраще підійде спеціальний дегустаційний сет з семи страв. Ресторан знаходиться в історичному районі міста у дерев’яній будівлі ХІХ століття з камінним залом. Формат «ресторан-салон» підтримується камерними концертами авангардної української музики. При закладі працює лавка гастрономічних сувенірів.

Любчик

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Воздвиженська, 10Б

Бюджет: ₴₴

Страви: оселедець з картопелькою та маринованою цибулею — 98 грн, олів’є з лососем — 119 грн, салат з міксом томатів та базарною бринзою — 89 грн, «Уха из петуха» — 109 грн, казанок мідій у вершковому соусі — 178 грн, чизкейк на одеський лад — 108 грн, вареники з вишнями – 109 грн.

Деталі: одеський ресторан на Подолі, два поверхи, страви з риби та морепродуктів, зали для бенкетів та фуршетів (до 70 осіб на другому поверсі), ланчі — 12:00-16:00, доставка, kids friendly, pets friendly.

Любчик – заклад, що своєю атмосферою одразу переносить до Одеси. Колоритний дворик облаштовано на Подолі, неподалік від Контрактової площі. Акцентують увагу в закладі звичайно ж на стравах із риби та морепродуктів. В меню великий вибір холодних закусок, салатів та позицій до пива. Окрім риби можна обрати і м’ясні страви (шашлик зі свинячого ошийка, котлети з індички з картопляним пюре, ципа тапака) або ж поласувати смачним десертом. В період з 10:00 до 12:00 діє час сніданку (основна страва + сет намазок + напій — 159 грн).

SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18А

Бюджет: ₴₴

Страви: Холодець з індички та півня — 180 грн, юшка з трьох видів риби – 310 грн, гречаники – 230 грн, вінегрет з опеньками – 180 грн, олів’є з крабом та червоним кав’яром – 460 грн, котлета по-київськи – 340 грн, голубці – 280 грн, оладки чорничні зі сметанним соусом – 180 грн.

Деталі: Заклад у центрі, панорамні вікна, авторська кухня, українські страви, винна карта, інтер’єр у пастельних тонах, меблі з дерева, сніданки, доставка.

SHO – ресторан української кухні на Печерську. Скляний фасад та панорамні вікна закладу дозволяють спостерігати як вирує життя на Кловській. Кожного ранку з 09:00 до 13:00 в ресторані можна обрати комплексний сніданок. В меню присутні вегетаріанські, веганські та безглютенові позиції. Також закладі випікають фірмовий хліб. З цікавинок у меню – вареник з кроликом (так, один величезний) — нетиповий погляд на класичну українську страву. З барної карти гості звертають увагу на вино, різноманітні настоянки та авторські коктейлі.

Курені

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Паркова дорога, 4

Бюджет: ₴₴

Страви: Голубці гречані зі свининою та з соусом із білих грибів – 195 грн, вареники з кров’янкою – 195 грн, борщ український з салом та бородинським хлібом – 135 грн, котлета по-Київськи з пюре із топінамбура – 195 грн, сирник львівський — 60 грн.

Деталі: Сучасна українська кухня, авторські коктейлі, танцмайданчик, жива експериментальна музика, вид на пагорби Дніпра, декілька ярусів.

Оновлення старого та вже усім знайомого ресторану української кухні на Парковій літом 2020-го добряче сколихнуло гастроіндустрію столиці. Затишний та тихий автентичний заклад із видом на Дніпро переоблаштували на сучасний майданчик для музичних заходів та вечірок. Ресторан позиціонує себе як місце, що об’єднує друзів зі всіх районів міста та музикантів зі всіх куточків світу. Танцмайданчик у центрі оточений справжніми українськими куренями, у яких функціонують бари. Нетипова атмосфера поєднання етнічного українського духу та сучасних рейвів. Карантинні обмеження значно вплинули на нову концепцію закладу та наразі обмежили організаторів у виборі форматів вечірок. Проте навіть у рамках протиепідемічних заходів ресторан тішить гостей яскравими стравами, живою сучасною музикою та магічною атмосферою.

Головне фото: 100rokivtomuvpered 

Фото: 100rokivtomuvpered, kanapa.kyivliubchyk.restaurantsho.kyivkurenikyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi