Французька гастрономія в Києві: равлики, жаб’ячі лапки та класичний цибулевий суп - PostEat

пошук

Французька гастрономія в Києві: равлики, жаб’ячі лапки та класичний цибулевий суп
27-01-2025 0 450


Французька кухня — це гармонія витонченого смаку та культури. У Києві можна скуштувати справжні гастрономічні шедеври Франції: ніжні равлики у вершковому соусі, хрусткі жаб’ячі лапки та ароматний класичний цибулевий суп. Ми підготували для вас добірку ресторанів французької кухні, які подарують справжню подорож до серця Франції. Читайте далі, щоб дізнатися, де у Києві знайти найкращі французькі страви та отримати незабутній гастрономічний досвід!

Citronelle | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 23

Годин роботи: пн-пт 09:00-23:00, сб-нд 10:00-23:00

Дещо з меню: рієт з лосося — 590 грн, терін із фуа-гра з фруктовим чатні — 940 грн, нісуаз з животиками тунця та соусом Аріко — 840 грн, равлики запечені з томатним конкасе та прованським маслом — 420 грн, ліонський цибулевий суп — 570 грн.

Деталі: Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Ви можете завітати до Citronelle  з самого ранку і поснідати вишуканим яйцем на жульєні з лісових грибів з хересом і тархуном A la Marseillaise, пообідати ліонським цибулевим супом та залишитись на вечерю і скуштувати ідеальний салат нісуаз з животиками тунця та соусом аріко.

FROU FROU | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Князів Острозьких, 44

Годин роботи: пн-чт 12:00-22:00, пт 12:00-23:00, сб 11:00-23:00, нд 11:00-22:00.

Дещо з меню: равлики по-бургундськи — 340 грн, жульєн з креветками та грибами — 665 грн, террін фуа-гра, бріош, апельсиновий конфітюр — 895 грн, цибулевий із сиром грюєр — 385 грн, філе качки з ягідним соусом жю — 665 грн.

Деталі: Французький ресторан Frou Frou на Печерську огортає французькою естетикою Провансу, Парижа, Марселю — заклад поєднує в собі вишуканість, легкість та затишок.  Неймовірні французькі гастрономічні враження починаються з равликів у трьох варіаціях, класичного цибулевого супу з сиром грюєр, ароматного супу буябес з морепродуктами, вишуканого терріну з фуа-гра на бріоші з апельсиновим конфітюром. Обслуговування на найвищому рівні: уважні офіціанти, що знають усі тонкощі французької кухні, порадять вам страви до смаку, а досвідчений сомельє обере ідеальне вино до вашого вечері.

Le Petit Chаteau | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Кріпосний, 2

Години роботи: пн-пт 09:00-22:00; сб-нд 10:00-22:00

Дещо з меню: равлики по-бургундськи — 370 грн/12 шт., цибулевий суп — 290 грн, курча кокюле — 480 грн, філе дорадо з бебі картоплею під соусом конте — 530 грн.

Деталі: Французьке бістро Le Petit Chаteau розташоване в самому серці столиці навпроти Маріїнського парку. В інтер’єрі французький стиль з арт-елементами, багато рослин та вишукані антикварні обʼєкти. Центральний елемент закладу — створений художницею Іващенко Дарією — community стіл, що ідеально підходить для дегустацій, святкувань, великих компаній. В меню представлені сучасна європейська і французька кухня. В бістро готують сніданки до 13:00, на закуску пропонують фуа-гра та равликів по-бургундськи. Також в меню марсельский рибний суп, курча кокюле та свіжоспечені круасани. До страв можна обрати гарний супровід з винної карти.

Сafe Charlotte | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Олександра Кониського, 55

Години роботи: щодня 10:00 — 22:00

Дещо з меню: терін з лосося — 490 грн, крем брюле із курячої печінки з грушевим конфітюром — 380 грн, класичний французький цибулевий суп — 255 грн, буйабес — 485 грн, жаб‘ячі лапки з томатами і прованськими травами — 545 грн.

Деталі: Café Charlotte — затишний заклад в стилі паризьких міських кафе, що розташувався на тихій старовинній київській вулиці. В меню ресторану зібрані кращі рецепти регіональних кухонь Франції. Свій день можна розпочати у закладі з ароматної кави та свіжоспеченого круасана. На обід обрати класичний французький цибулевий суп, а головною стравою вечері може стати класичний французький coq au vin (півень у вині). Відмінною закускою до вина стануть жаб‘ячі лапки з томатами і прованськими травами

Très FRANÇAIS | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Костьольна, 3

Годин роботи: пн-чт 09:00-22:00, пт-нд 09:00-23:00

Дещо з меню: равлики побургундськи — 345 грн, савойське сирне фондю з крутонами — 765 грн, ліонський цибулевий суп — 268 грн, жабки по-прованськи з часником, томатами та зеленню — 985 грн, кіш з качкою та журавлиною — 285 грн.

Деталі: Très Français — заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très Français. Тут відчутна чарівна атмосфера французького брасері зі справжніми регіональними автентичними стравами, сирами та винами, що так полюбляють французи, гості міста та просто шанувальники французької кухні. Поціновувачі сирів знайдуть у ресторані та сирній лавці Tres FRANCAIS сири з Нормандії, Шампані, Лангедоку та Бургундії, а також свіжоспечені багети та круасани з власної маленької пекарні.

PAUL | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Ярославів Вал, 26; вулиця Велика Васильківська, 32; вулиця Велика Житомирська, 9

Годин роботи: нд-чт 09:00-21:00, пт-сб 09:00-22:00

Дещо з меню: лioнський цибулевий — 270 грн, ескарго де бургунь — 280 грн, салат нісуаз з тунцем — 420 грн, качка конфі під соусом оранж — 395 грн, міні круасани з кав’яром — 310 грн.

Деталі: PAUL — міжнародна мережа кондитерських-пекарень, яка була заснована у Франції в 1889 році як сімейний бізнес та зараз працює в 31 країні світу. Заклади мережі PAUL спираються на французький шарм та затишок й пропонують починати день класичним паризьким круасаном, обідати ситним пирогом кіш і повечеряти легким салатом. В закладі можна скуштувати лioнський цибулевий суп, консоме з кролика, ескарго де бургунь, качку конфі під соусом оранж, міні круасани з кав’яром.

Головна фото: sheri silver on Unsplash

Фото: Facebook/Instagram Citronelle, FROU FROU, Le Petit Chаteau, Сafe Charlotte, Très FRANÇAIS, PAUL.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi