Гастро-події у Києві 14-28 лютого: шефська вечеря, сліпа дегустація Піно Нуар, еногастрономічна вечеря, дегустація віскі - PostEat

пошук

Гастро-події у Києві 14-28 лютого: шефська вечеря, сліпа дегустація Піно Нуар, еногастрономічна вечеря, дегустація віскі
14-02-2025 0 215


Редакція PostEat підготувала добірку цікавих та різних гастро-подій, які відбудуться в лютому в Києві:

  • благодійна ініціатива до Дня Закоханих, присвячена військовим, 
  • поп-ап ресторану MIRALI у ресторані “ЇСТЕТИКА”, 
  • гастровечеря з сезонними продуктами та українським вином у ресторані “Стрічка”, 
  • whisky дегустація Diageo Special Release в ресторані Whisky Corner, 
  • ексклюзивна еногастрономічна вечеря Best of 2024 в ресторані Fenix, 
  • шефська вечеря від Сергія Хегая та Антона Яцука в ресторані 101 wine bar, 
  • сліпа дегустація Піно Нуар з вечерею у винному барі Biologist Wine Club.

Благодійна ініціатива до Дня Закоханих, присвячена військовим у Wonder&Full coffee roasters

“ТВОЯ кава, натхненна почуттями” — благодійна ініціатива до Дня Закоханих, присвячена військовим. Команда Wonder&Full coffee roasters поговорила з жінками, чиї кохані знаходяться на фронті, і спробували знайти відповідь на запитання: який смак у кохання на відстані? Разом з ними створили особливий кавовий бленд із нотами молочного шоколаду, соковитого персику та ніжного кокосу. Але найважливіші дескриптори — не просто смак, а почуття, які він передає: підтримка, турбота, мотивація, ніжність, сила, любов. Саме ці емоції здатні подолати важкий шлях під назвою кохання на відстані. 

Як це працює? «Підвісити» каву для військових може кожен бажаючий, для цього не обовʼязково мати коханих на фронті. Це простий, але важливий жест, що дає відчути: про них памʼятають, їх підтримують, на них чекають. Це символ турботи та вдячності. 

Ініціатива стартує 14 лютого, але буде доступна необмежений час. 

Поп-ап ресторану MIRALI у ресторані “ЇСТЕТИКА”

Де: вулиця Всеволода Змієнка, 21а

Коли: 19 лютого (середа), 19:00

Сет із семи вишуканих страв, спеціально розроблений командою кухарів ресторану MIRALI — лише на один вечір у ЇСТЕТИКА. Ексклюзивне меню, доступне тільки в цей вечір. Поєднання авторських технік, унікальних інгредієнтів і бездоганної подачі — усе, щоб зробити цю вечерю справжнім гастрономічним мистецтвом. Витончені смаки, нестандартні поєднання та увага до найменших деталей – кожна страва цього вечора стане окремою історією, яку хочеться відчути. За бажанням — алкогольний супровід від нашого сомельє. Довершена симфонія смаку та балансу ексклюзивних страв та вина. Частину коштів з кожного квитка передадуть на благодійність.

Вартість: 1900 грн з особи

Зерно & Вино: гастровечеря у ресторані “Стрічка”

Де: Берестейський проспект, 53

Коли: 20 лютого (четвер), 19:00

В ресторані української кухні “Стрічка” відбудеться унікальна гастровечеря, де поєднають силу українського зерна та шляхетність локальних вин. Цього вечора кожна страва буде розкривати тему «Зерно і Вино», гармонійно поєднуючи сезонні продукти – пшеницю, жито, ячмінь – із винами з найкращих виноробних регіонів України. Це більше, ніж вечеря – це подорож крізь традиції та сучасні смаки, де зернові культури набувають нового звучання в поєднанні з ароматними винами.

Вартість: 1900 грн, бронювання за номером +380991677065

Whisky дегустація Diageo Special Release в ресторані Whisky Corner

Де: вулиця Софіївська, 16

Коли: 20 лютого (четвер), 19:00

Whisky Corner запрошує на дегустацію Diageo Special Release — вечір, який стане справжнім святом для всіх поціновувачів віскі. 

Що на вас чекає: 9 релізів Diageo Special Release, серед яких: 

  • Roseisle 12 Years Old — Special Release 2024, 55,6%;
  • The Singleton Glendullan 14 Years Old — Special Release 2023, 55%;
  • The Singleton Glen Ord 14 Years Old — Special Release 2024, 54,7%;
  • Oban 11 Years Old — Special Release 2023, 58%;
  • Oban 10 Years Old — Special Release 2024, 58%;
  • Talisker — Special Release 2023, 59,7%;
  • Talisker 8 Years Old — Special Release 2024, 58,7%;
  • Caol Ila 11 Years Old — Special Release 2024, 57,3%; Lagavulin 12 Years Old — Special Release 2024, 57,4%. 

Авторське меню від шеф-кухаря Іллі Ульянова. Ведучий вечора: Олег Козловський.

Вартість: 3500 грн, 100% передоплата — місця обмежені

Ексклюзивна еногастрономічна вечеря Best of 2024 в ресторані Fenix

Де: бульвар Лесі Українки, 30А

Коли: 20 лютого (четвер), 19:00

Винна спільнота Fenix запрошує вас на ексклюзивну еногастрономічну вечерю Best of 2024. Особливість цієї події у тому, що усі поєднання були відібрані гостями ресторану під час заходів у 2024 році. Цього вечора ви вирушите у винну подорож найвідомішими регіонами Франції, Італії та Німеччини. Від мінерального й структурного німецького рислінгу до глибокого бордоського червоного з відтінками чорної смородини, трюфелів і прянощів — кожне вино розповість свою історію. Усі зразки, ретельно відібрані сомельє, будуть поєднані з авторськими стравами від бренд-шефа, щоб розкрити потенціал кожного.

Вартість: 5200 грн, придбати квиток

Шефська вечеря від Сергія Хегая та Антона Яцука в ресторані 101 wine bar

Де: вулиця Мечникова, 9

Коли: 23 лютого (неділя), 19:00

В ресторані 101 wine bar два шефи зберуться на одній кухні, щоб зробити вечерю та перфоманс. 23 лютого Сергій Хегай разом з шеф-кухарем і талановитим Антоном Яцуком приготують дещо класне. У планах на вечір: тарталетка з тартаром сарпи + Champagne Bruno Paillard Premier Cuvee, крудо з рожевої креветки + Chablis 1er Cru 2021 Gerard Duplessis, текстури буряка і чорна ікра + Bourgueil Les Perrier 2020 Catherine&Pierre Breton (Loire), кебаб з кальмара і лардо + Chateau Latour-Martillac 2018 (Bordeaux), перепілка фарширована тельбухами + Cuvee Olivier 2021 Clos Cibonne (Provence), морозиво з хліба, тарталетка з яблуком + Chateau Doisy-Daene 2016 Grand cru (Sauternes). Вина до страв підбирав Зорік Уманський.

Вартість: 4900 грн, придбати квиток

Франція vs Україна: сліпа дегустація Піно Нуар з вечерею у винному барі Biologist Wine Club

Де: проспект Академіка Глушкова, 1, (ВДНГ, павільйон №6)

Коли: 28 лютого (п’ятниця), 19:00

Разом із виноробом та власником бару Biologist Wine Club Ігорем Петренко проведуть сліпу дегустацію, де Піно Нуар із Франції та України змагатимуться за вашу прихильність. Це шанс перевірити, чи справді класика незмінна, чи українські винороби вже наздогнали легенди?

Що на вас чекає: шість вин Піно Нуар – три легенди з Франції та три гідні конкуренти з України: Chavy-Chouet VOLNAY Sous la Chapelle 2019; Alphonse Mellot La Moussière SANCERRE Rouge 2017; Quentin Jeannot SANTENAY 2018; Biologist Піно Нуар 2023; Bogdan’s Winery Піно Нуар 2020; Vinoman Піно Нуар 2020. Авторська вечеря від шеф кухаря, продумана до дрібниць, щоб гармонійно доповнити кожне вино.

Вартість: 2600 грн з особи, бронювання за телефоном +380390690868

 

Головна фото: Alexandra Kollstrem

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi