Гастро-локації для туриста в Києві: ресторанне різноманіття столиці - PostEat

пошук

Гастро-локації для туриста в Києві: ресторанне різноманіття столиці
24-07-2020 0 356


Гастро-локації для туриста в Києві шукала редакція PostEat. Відвідувати столицю України добре в будь-яку пору року, адже кожного сезону вона красива по-своєму. Познайомивши гостей міста з архітектурними перлинами, варто не забувати про гастрономічний бік Києва, де українська кухня переплелась з яскравими представниками різних кухонь світу. Ми пропонуємо туристам та містянам надихнутись сучасною українською кухнею, познайомитись зі стравами сучасної в’єтнамської кухні, відчути шарм французьких страв, спробувати різноманіття паназійської кухні, зануритись в атмосферу затишного кримськотатарського будинку та оцінити яскравість авторських страв.

КАНАПА ресторан.салон

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (79–149 грн), гарячі закуски та вареники (89–149 грн), основні страви (139–229 грн).

Страви: форшмак по-одеськи із щучим кав’яром та маринованим яблуком – 129 грн, сфери з буряка, спаржі та квасолі з волоським горіхом та пряними травами – 98 грн, борщ червоний з копченою грушею, сливою та пампушками – 89 грн, картопляні сфери з білими грибами та зобною залозою у свинячій сітці з кефірно-часниковим соусом – 98 грн, язик з баношем та кефірним соусом – 198 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан-салон нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, кав’яр бар, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, kids friendly, pets friendly.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» став одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. «КАНАПА» знаходиться в легендарній частині міста, в збереженій дерев’яній будівлі ХІХ століття з камінним залом. Формат «ресторан-салон» означає те, що тут регулярно відбуваються камерні концерти авангардної української музики. В інтер’єрі – змінні експозиції художників, посуд – сучасна авторська кераміка. У ресторані під головуванням шеф-кухаря Ярослава Артюха готують автентичні українські страви, доводячи їхній смак до досконалості за допомогою сучасних кулінарних технік. Для страв обирають найкращі локальні продукти та створюють страви, які дарують новий гастрономічний досвід.

NĂM • Modern Vietnamese Cuisine

Де: вул. Велика Васильківська, 48.

Бюджет: ₴₴₴. В’єтнамський тім сам (199–349 грн), неми (189–349 грн), риба та морепродукти (287–1625 грн).

Страви: хрусткі сфери зі свининою та креветкою – 269 грн, обсмажені тім сам з качкою – 199 грн, хрусткий нем з креветкою – 317 грн, качина грудка у колоніальному стилі з пюре із батату та кумкватом – 419 грн, гребінці гриль у пряному маринаді з ванільним пюре із цвітної капусти – 459 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан сучасної в’єтнамської кухні від Ектора Хіменес-Браво, ланчі з 12:00 до 17:00 по буднях, відкрита кухня, винна карта, авторські коктейлі, двоповерховий ресторан, кальяни, вечірки, стильний дизайн інтер’єру від студії YOD Design.

NĂM • Modern Vietnamese Cuisine — ресторан сучасної в’єтнамської кухні, оформлений у колоніальному французькому стилі. В інтер’єрі закладу багато дерева, він виконаний в спокійних тонах з яскравими акцентами у вигляді незвичайних ламп, різнокольорових подушок і оригінальних стільців в залах. Творцем та ідеологом NĂM • Modern Vietnamese Cuisine є шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво. В меню представлені страви сучасної в’єтнамські кухні: в’єтнамські тім сами, неми, супи фо та делікатесні страви з морепродуктів.

Citronelle

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23

Бюджет: ₴₴₴. Салати (320–595 грн), гарячі закуски (240–440 грн), страви з м’яса і птиці (260–1550 грн).

Страви: фуа-гра з томленою полуницею та ревенем – 440 грн, коктейль з креветками, червоною ікрою, мусом з авокадо та соусом cocktail – 240 грн, лемонсоль, смажена з лимонним пряженим маслом – 265 грн/100 г, ризото з морепродуктами та шафраном – 440 грн, паризький шніцель з кукурудзою і зеленим горошком – 380 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан французької кухні, знаходиться в центрі Києва, шеф-кухар Ігор Крамаренко, сучасний інтер’єр у пастельних тонах, панорамні вікна, винна карта, еногастрономічні вечори, винотека з великим вибором французьких вин.

Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Шеф Ігор Крамаренко подбає про винятковість подачі, а досвідчений сомельє порекомендує вино, яке найкраще підкреслить смак обраних страв. Справжній шарм французької кухні можна відчути, спробувавши ніжну фуа-гра з томленою полуницею та ревенем.

Musafir

Де: вул. Саксаганського, 57а, вул. Богдана Хмельницького, 36; вул. Рогнідинська, 4а

Бюджет: ₴. Чебуреки та янтики (38–47 грн), сарма і плов (90–169 грн), мангал та кебаби (120–540 грн).

Страви: чебурек з бараниною – 35 грн/1 шт., плов – 110 грн, сарма – 90 грн, долма – 112 грн, імам байилди з овочами – 169 грн, патилджан кебаб з баклажаном – 169 грн, шашлик із баранини – 190 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: кафе кримськотатарської кухні в Києві, концептуальний інтер’єр, сімейний ресторан, каву варять в джезві на піску, лаконічний інтер’єр, демократична цінова політика.

Musafir — мережа кафе кримськотатарської кухні в Києві. У Musafir ви поринете в атмосферу Сходу, відчуєте гостинність та неповторний смак кримськотатарської кухні. Перше кафе сім’я з Бахчисарая відкрила в 2015 році, коли переїхала до Києва, а друге в 2017 році на вулиці Богдана Хмельницького. На початку 2020 року відкрився третій ресторан на вулиці Рогнідинській. Традиційна побілка стін, дерев’яні стельові балки, барвисті килими ручної роботи передають атмосферу старовинного кримськотатарського будинку. Особливою популярністю в Musafir користуються чебуреки та янтики з різними начинками та класичний узбецький плов.

Spicy NoSpicy

Де: вул. Велика Васильківська, 114

Бюджет: ₴₴₴. Супи (127–279 грн), салати (180–272 грн), сіфуд (210–450 грн).

Страви: карпачо з авокадо та вугра – 189 грн, салат з руколою та креветками з улюбленим мусом том ям – 219 грн, хрусткі кальмари з сіллю та чилі з пряним маслом із п’яти спецій – 145 грн, малазійське карі з креветками – 299 грн, сом у соусі теріяки з овочами – 210 грн.

Напої: мескаль з кордіалом з копченого чаю – 160 грн, саке з кордіалом з жасминового чаю – 170 грн, сливовий дистилят з кордіалом з чаю да хун пао – 145 грн, острівний віскі з кордіалом з пуеру – 210 грн.

Деталі: паназійська кухня, шеф-кухар Юрій Приємський, шеф-бартендер Олександр Литвинов, авторські страви, стильний інтер’єр від YOD Design Lab, оригінальні авторські коктейлі, страви з морепродуктів, великий вибір азійських гарячих напоїв і чаю, резерв столів.

Spicy NoSpicy — ресторан паназійської кухні, який заснували рестораторки Альона Бебко, Наталія Іванцова та шеф Юрій Приємський. Назва Spicy NoSpicy народилась з найпопулярнішого питання в азійських ресторанах — «Spicy No Spicy» («гостре чи не гостре»). В ресторані пропонують страви Японії, Китаю, В’єтнаму, Таїланду та Індії. Spicy NoSpicy — історія на новий лад про багатогранність азійської їжі та людської натури. Це спеції, смаки, текстури Азії. Солодкі акценти В’єтнаму, солоні – Китаю, гострі – Таїланду, кислі – Індії та умамі – Японії. Ресторан засновано на образній історії про сестер Spicy і NoSpicy, які мають власні неповторні характери та супроводжують гостей, ведуть по шляху нових гастрономічних переживань.

Жизнь замечательных людей

Де: вул. Велика Васильківська, 36

Бюджет: ₴₴. Спочатку (185–280 грн), завжди (209–315 грн), після (249–397 грн).

Страви: чарівна італійська бурата – 280 грн, томатний салат з нектарином – 185 грн, не рамен, не фо – 179 грн, зовсім інша карбонара – 269 грн, сьомга з массаман карі – 397 грн.

Напої: капучино – 65 грн, лемонграсовий чай – 96 грн, коктейль 1251 – 198 грн.

Деталі: група ресторанів First Line Group, авторська кухня, бренд-шеф Володимир Ташаєв, частково відкрита кухня, сніданки з 09:00 до 12:00 (у вихідні до 13:00), коктейльна карта, літня тераса, резерв столів, формат take away.

«Жизнь Замечательных Людей» — концептуальний ресторан з шестиметровими стелями, панорамними вікнами, неоновими вивісками і книжковими стелажами в історичному центрі Києва. В закладі стильний сучасний інтер’єр, контактна барна стійка та велика коктейльна карта, а також відкрита кухня. Кухнею керує відомий шеф-кухар Володимир Ташаєв. У «ЖЗЛ» приходять за смачними сніданками, авторськими стравами, неповторною атмосферою і бесідами за келихом вина.

Фото: Facebook КАНАПА ресторан.салон, NĂM • Modern Vietnamese Cuisine, Citronelle, Musafir, Spicy NoSpicy, Жизнь замечательных людей.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi