Гастрономічна Бессарабка: що поїсти на центральному ринку Києва. Частина 1 - PostEat

пошук

Гастрономічна Бессарабка: що поїсти на центральному ринку Києва. Частина 1
12-11-2019 0 2553


Бессарабська площа — справжній енергетичний центр столиці з багатовіковою історією, де торгували не одне століття тому. Замість відомого всім центрального Бессарабського ринку міг бути пам’ятник Богдану Хмельницькому, але колоритному ринку таки судилося з’явитись. Сьогодні на Бессарабському ринку можна не тільки придбати ексклюзивні харчі, а й смачно перекусити — розповідаємо, що можна поїсти на центральному ринку Києва.

Декілька цікавих фактів про Бессарабський ринок:

  • У істориків досі немає єдиної думки про появу назви «Бессарабський ринок». Одні вважають, що назвою він зобов’язаний торговцям, які привозили товар з Півдня Новоросійської губернії, зокрема з Бессарабії. Інші стверджують, що ім’я ринок отримав від місцевих волоцюг, які грабували торговців і називали себе бессарабами.
  • У 1870 році площу вирішили упорядкувати. Спочатку з’явилася ідея встановлення пам’ятника Богдану Хмельницькому, однак ці плани не були реалізовані.
  • Головним спонсором будівництва Бессарабського ринку був Лазар Бродський, один з головних цукрозаводчиків в Царській Росії того часу. Після його смерті виявилося, що він заповів місту півмільйона рублів на будівництво Бессарабського ринку.
  • Будівництво ринку було розпочато в 1910-му році, а відкрився ринок влітку 1912 року. З тих пір Бессарабський ринок залишається одним з найбільших критих ринків Києва.

Детально про історію Бессарабського ринку ми вже розповідали, дізнатись багато цікавого про нього можна в цьому матеріалі.

Вьетнамский привет

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴. Основні страви (35–150 грн), десерти (120 грн), напої (25–75 грн).

Страви: суп фо бо – 110 грн, смажена свинина з локшиною та зеленню – 130 грн, кальмар з томатами та локшиною – 150 грн, смажена локшина з морепродуктами – 120 грн.

Напої: чай улун – 25 грн, сидр – 35 грн, в’єтнамська кава зі згущенкою – 45 грн.

Деталі: стрітфуд локація, лаконічне меню, самобутня концепція, take away, традиційна в’єтнамська кухня відкритого типу.

«Вьетнамский Привет» — стрітфуд локація від засновників ресторану китайської кухні «Китайский привет» Михайла та Дарії Кацуріних, яка розташована на фудкорті Бессарабського ринку. Відкрита кухня, строкаті слогани, аромат наваристого бульйону і червоні коробочки to take away — вже кілька років поспіль заклад є справжнім хітом серед поціновувачів азійської кухні.

Бальтазар

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴. Салати (165–220 грн), закуски (75–225 грн).

Страви: качина грудка з кукурудзяним пюре – 250 грн, пиріг з бараниною – 180 грн, тартар з української яловичини – 180 грн.

Напої: New York Sour – 170 грн, White Baby – 190 грн, сидр Val de Rance – 100 грн/330 мл.

Деталі: винний бар, знаходиться в приміщенні Бессарабського ринку, страви європейської кухні, закуски до вина, вина келихами.

«Бальтазар» — винний бар у підвалі Бессарабського ринку. Всередині бару гостей чекає камерна зала з приглушеним світлом, проста і зрозуміла винна карта та лаконічне меню. Зі страв у «Бальтазарі» подають салати, основні страви та закуски до вина. До кожної страви в закладі порадять вдалу пару з вином. Також у барі можна обрати щось з десятка класичних коктейлів.

Prosciutteria Wine and Deli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴. М’ясні дошки (150–360 грн), салати (99–159 грн), равлики – 175 грн.

Страви: салат з хумусом та авокадо – 99 грн, равлики по-бургундськи – 175 грн, дошка з прошуто – 200 грн.

Напої: Prosecco Glera Frizzante – 75/500 грн (150/1000 мл).

Деталі: винний бар і крамниця делікатесів, безліч видів українських м’ясних спеціалітетів, доставка, резерв столів, формат take away, kids friendly.

Prosciutteria Wine and Deli — спільний проект Ulitka Bar та Ham.lo project, що об’єднав у собі формати винного бару та делікатесної крамниці. Зараз кияни мають змогу відвідати Prosciutteria Wine and Deli не тільки у будівлі Бессарабського ринку, а й на Позняках. У винній карті Prosciutteria Wine and Deli зібрані цікаві позиції з приватних погребів Італії, Іспанії, України та Нового Світу. До вина тут подають м’ясні делікатеси та сири від місцевих виробників, устриці та равликів.

Loft BAR food & cocktails

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴. Закуски (129–309 грн), основні страви (219–319 грн), десерти (29–119 грн).

Страви: попкорн з креветок – 159 грн, кесаділья з куркою – 159 грн, локшина з морепродуктами – 199 грн, хумус з авокадо та фалафелем – 129 грн.

Напої: Chicago Fizz – 159 грн, Morning Sour – 159 грн, Tom Yum – 159 грн, Negroni – 159 грн.

Деталі: розташований в центрі Києва, страви японської та європейської кухонь, кальян, велика барна карта, інтер’єр у стилі loft, дві зали, працює до 02:30 щодня, паркінг, формат take away, доставка, резерв столів, вечірки.

Loft BAR food & cocktails — затишний бар в центрі столиці з великим вибором коктейлів та відмінними кальянами. Інтер’єр закладу виконаний в стилі лофт, що додає йому особливої атмосфери невимушеності та комфорту. Заклад може похвалитися преміум-видами тютюну і кальянами німецького виробництва. Вгамувати голод можна легкими закусками або соковитим стейком — під настрій. Рекомендуємо бронювати столик біля вікна — з Loft BAR food & cocktails відкривається чудовий вид на жваві київські вулиці.

MIRA Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴. Салати (90–189 грн), сендвічі (89–149 грн), обіди (119–209 грн).

Страви: салат з тунцем – 149 грн, гарячий сендвіч з брі – 149 грн, хумус з куркою та грибами – 136 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 49 грн, вода з лаймом – 18 грн, капучино – 39 грн.

Деталі: мережа закладів швидкого здорового харчування, натуральні продукти, підходить для раннього сніданку (відкривається о 08:00), обіди, фреші, take away.

MIRA cafe — мережа закладів для корисного сніданку, здорового перекусу, поживного обіду і легкої вечері. Основний формат закладу на Бессарабці — to go, проте в MIRA cafe є і затишні столики для бажаючих пообідати в кафе. Термін придатності майже всіх страв в MIRA cafe не перевищує доби, так що можна бути впевненим, що їжа не тільки корисна, а й свіжа. В меню MIRA cafe є розділ зі стравами для обіду — поживні боули, локшина з м’ясом та риба з кашею допоможуть корисно відновити сили.

Green 13 Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴. Бургери (76 грн), супи (46–48 грн), роли (64–78 грн).

Страви: фалафель з зеленого горошку – 78 грн, рол з тофу-гриль – 72 грн, крем-суп з броколі – 48 грн.

Напої: фреші (апельсин/яблуко/грейпфрут) – 20 грн, капуоранж – 45 грн, чай зі смородиною та розмарином – 34 грн.

Деталі: перше веган-стрітфуд кафе в Україні, корисні страви та напої, формат take away, резерв столів.

Green 13 – мережа стрітфуд-закладів, що подарувала Києву три локації з еталонними веганськими ролами та бургерами. З огляду на скажену популярність закладів серед київських вега-ентузіастів, Green 13 навряд чи підійде, коли часу на перекус зовсім обмаль. Проте якщо ви не обмежені в часі, зайти сюди однозначно варто. Тут пропонують супи, бургери, боули, фалафель в лаваші та інші роли, а також чизкейк і каву.

Фото: Facebook Вьетнамский Привет, Бальтазар, Prosciutteria Wine and Deli, Loft BAR food & cocktails, MIRA сafe, Green 13

Головна фотографія: Prosciutteria Wine and Deli

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi