пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
У Черкасах є багато цікавих закладів, де можна смачно поїсти та добре провести час. Тут є як класичні ресторани, так і місця з авторською кухнею та сучасним підходом до подачі страв. У кожному з них своя атмосфера — від затишку для сімейних вечерь до стильних просторів для зустрічей із друзями. Ми зібрали заклади, які варто відвідати, щоб краще познайомитися з гастрономічною сценою міста.
Faro del Porto | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Козацька, 2
Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00
Дещо з меню: салат із мандарином, авокадо та креветкою — 343 грн, хрустка моцарела з вишневим соусом — 220 грн, ризото з морськими гребінцями — 272 грн, молоді щупальця восьминога з пюре із батата — 526 грн.
Деталі: Ресторан Faro Del Porto у Черкасах пропонує страви з восьми країн Середземномор’я. Заклад розташований на набережній, недалеко від річкового вокзалу, звідки відкривається вид на Дніпро. У ресторані є шість залів, один з яких знаходиться біля маяка. Інтер’єр залів оформлений унікально. Faro Del Porto використовує свіжі та якісні інгредієнти для приготування страв. У меню представлені страви з Італії, Греції, Іспанії, Марокко та інших країн.
Fabrica Noire | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Гагаріна, 1
Години роботи: щодня 11:00 — 22:00
Дещо з меню: пончики з яловичою щокою та кремом із яблук — 191 грн, качка конфі із пирогом з капусти та соусом із ялинкових шишок — 389 грн, салат із креветками, насінням кіноа та виноградом — 351 грн, котлетки з судака — 339 грн.
Деталі: На березі Дніпра, в Долині троянд у Черкасах, розташувався сімейний ресторан Fabrica Noire. Колись тут вирувало життя ґудзикової фабрики, а сьогодні – це популярний ресторан, що вабить своєю архітектурою, гостинністю та різноманіттям кухонь світу. Три поверхи, дві літні тераси, літній ресторан і паркова зона з дитячим майданчиком – тут є все для комфортного відпочинку. Перший поверх ресторанного залу виконаний у стилі лофт, з просторою винною кімнатою, що додає особливого шарму. На другому поверсі розташовані два великі банкетні зали та дві VIP-кімнати, де можна провести особливі події. А для літнього відпочинку є тераса та дитячий майданчик.
Salvadore | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Припортова, 1
Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00
Дещо з меню: брускета на флет-круасані з моцарелою, томатами та базиліком — 250 грн, тальятта із яловичини з хосперу з рукколою та артишоком — 450 грн, форель батерфляй запечена з соусом голландез та бебі-овочами — 440 грн, язик-гриль на грибному різотто — 560 грн.
Деталі: У будівлі Річкового порту в Черкасах розташований ресторан Salvadore, де гості можуть скуштувати страви середземноморської кухні та помилуватися краєвидами Дніпра. В інтер’єрі закладу переважають темно-зелені та темно-сині кольори. Ресторан розділений на чотири зали. В одному з них встановлені UNO-грилі, де гості можуть самостійно приготувати страви з яловичини, курки, свинини, риби та морепродуктів. З іншого залу відкривається вид на Дніпро. Ще один зал прикрашений венеціанськими картинами. Четвертий зал призначений для банкетів.
Pinacoteca | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Небесної Сотні, 5
Години роботи: щодня 10:00—22:00
Дещо з меню: тартар з тунця з авокадо і страчателою — 375 грн, кіш з качкою і броколі — 185 грн, папарделе з телятиною у червоному вині — 435 грн, філе качки з картопляно-трюфельним пюре — 405 грн.
Деталі: Французько-італійська бістрономія Pinacoteca в центрі міста — це двоповерховий заклад з терасою, де можна поснідати свіжоспеченими круасанами або поживними сендвічами, а повечеряти розкішною пастою з келихом відмінного італйского вина. На першому поверсі також розміщений Bar Pinacoteca з меню авторських та класичних коктейлів, вин, аперитивів та дижестивів. Привітний персонал, мов добрі друзі, оточує увагою та турботою, а страви, приготовані з любов’ю, розповідають історії про подорожі до сонячної Італії та романтичної Франції. Тут готують автентичні та комфортні страви, що дарують відчуття дому та справжньої гастрономічної насолоди. Майстерність в стравах втілюють шеф Володимир Євманенко (Черкаси) та бренд-шеф Роберто Армаролі (Одеса). Їхній творчий тандем – це гарантія неперевершеного смаку кожної страви в Pinacoteca.
МАНУФАКТУРА мʼяса | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Лазарєва, 6
Години роботи: пн 12:00-22:30, вт-нд 10:00-22:30
Дещо з меню: хумус з курячими сердечками — 170 грн, карпачо з телятини та імбирним соусом — 275 грн, біфштекс з соусом чеддер та картоплею фрі — 220 грн, щока теляча з соусом деміглас та картопляне пюре з трюфельною пастою — 285 грн.
Деталі: Основна ідея ресторану “Мануфактура М’яса” — пропонувати гостям неперевершені м’ясні страви, приготовані з високоякісних інгредієнтів. Меню включає різноманітні позиції, такі як стейки, шашлики та кебаби. Серед фірмових страв варто відзначити різноманітні стейки, приготовані за авторськими рецептами шеф-кухаря. Крім того, ресторан пропонує вишукані напої, які доповнюють смакові враження від страв. Заклад також має окрему кімнату для святкування подій, що робить його привабливим місцем для організації заходів.
Restaurant 1909 | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Остафія Дашковича, 20
Години роботи: щодня 11:00–22:30
Дещо з меню: хумус з ковбасками чорізо — 130 грн, курячий паштет з абрикосовим джемом та трюфельною сальсою — 250 грн, лимонне курча з соусом ф’юме — 650 грн, витримана форель з овочами — 590 грн.
Деталі: На розі вулиць Хрещатик і Дашковича стоїть будівля, яка вже понад століття є візитівкою Черкас. Її неоготичний стиль зберігає таємниці минулого й переносить нас у початок 20 століття. Згідно з архівними записами, саме у 1909 році ця будівля вперше відкрила двері для гостей, ставши осередком культурного життя міста. Нещодавно тут відкрився ресторан східноєвропейської кухні 1909, де прагнуть відродити атмосферу минулого, створивши ресторан, який надихає на роздуми й розмови, наповнений легендами та історіями цього місця. Бренд-шеф закладу — досвідчений Айк Вейшторт, який має багатий досвід роботи в престижних ресторанах світу.
Головна фото: https://www.pexels.com/
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi