Генеральське сало в ресторанах Києва: справжній український спеціалітет - PostEat

пошук

Генеральське сало в ресторанах Києва: справжній український спеціалітет
25-09-2019 0 6881


Генеральське сало в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Сало — це традиційна (переважно слов’янська) закуска — свинячий підшкірний жир зі шкірою або без неї. Для тривалого зберігання сало солять (іноді з додаванням часнику і перцю) або коптять – і зберігають у темному прохолодному приміщенні, де воно може зберігатися до року. Аналогами сала в кухнях різних країн вважаються, наприклад, британський бекон (щоправда, в беконі менше жиру і більше м’ясного прошарку) та італійське лардо (добре просолене, приправлене травами і витримане 3–6 місяців сало). Сало вживається як в сирому, так і у вареному вигляді. Його часто смажать або перемелюють з часником як приправу до борщу. Маленькі шматочки сала додаються в деякі видів ковбас. Сало об’єднує українців з давніх-давен та є героєм пісень і творів: видатний український драматург Іван Нечуй-Левицький розбурхав салом колотнечу в «Кайдашевій сім’ї»: «В хаті було тихо, тільки в печі на жару шкварчала ринка з вишкварками так сердито та голосно, неначе кричало десять бабів разом, вхопившись за коси. Сало шипіло, як змія, булькотало, кувікало, як свиня в тину, ґелґотало, як гуска, гавкало, як собака, пищало, скреготало, а далі ніби завило: ґвалт, ґвалт, ґвалт! Ринка, вся промочена салом, зайнялась. Сало загуло й підняло здоровий огняний язик, лизнуло челюсті і загуло вітром в комині». Де спробувати ексклюзивний генеральський вид сала з м’ясним прошарком, читайте в матеріалі.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (168–292 грн), основні страви (186–690 грн), десерти (118–175 грн).

Страви: сало «Генеральське» – 95 грн/50 г.

Напої: уточнюйте безпосередньо у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, 7 видів сала і 5 видів борщу, прогулянки по річці в теплу пору року, власна коптильня, гастрономічна крамниця, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України. У ресторані є карта сала, в ній представлено сім видів сала, які можна замовити окремо або у вигляді сету — до кожного виду сала подають грінки і гірчицю.

Первак

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рогнідинська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Салати (72–369 грн), вареники (76–168 грн), основні страви (117–348 грн).

Страви: генеральське сало – 69 грн/50 г.

Напої: медовуха – 39 грн/50 мл, горілка Nemiroff українська медова з перцем – 32 грн/50 мл, горілка Nemiroff Original – 32 грн/550 мл.

Деталі: концептуальний ресторан, вісім стилізованих залів, безліч характерних декоративних деталей в інтер’єрі, власне виробництво фірмових настоянок, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, резерв столів.

Концептуальна ресторація «Первак» пригощає гостей стравами традиційної української кухні майже 20 років. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. В меню ресторану «Первак» ви знайдете знайомі національні страви, навіть генеральське сало.

Царське село

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (85–3900 грн), юшки та борщі (100–580 грн), страви з риби, м’яса та птиці (205–480 грн).

Страви: царський тарель «Гуляй, сало!» – 296 грн.

Напої: квас – 60 грн, журавлинівка – 60 грн/50 мл, малинівка – 60 грн/50 мл, хріновуха – 60 грн/50 мл.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в історичній частині Києва в старовинній будівлі, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, сніданки щодня з 09:00 до 12:00, бізнес-ланчі, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів.

Ресторан «Царське Село» — перший український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Тут відтворили інтер’єр українського сільського помешкання ХVIII сторіччя, використовуючи справжні предмети побуту тих часів, а страви готують за старовинними рецептами. Генеральське сало в ресторані «Царське Село» можна спробувати, замовивши царський тарель «Гуляй, сало!».

Ресторан «Тарас»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Перемоги, 84Б

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (39–210 грн), салати (96–158 грн), основні страви (89–224 грн).

Страви: сало генеральське з часником – 77 грн/100 г.

Напої: «Котнар Каберне-Совіньйон» – 225 грн/750 мл, лимонад – 65 грн, узвар – 21 грн, пунш – 75 грн.

Деталі: ресторан української кухні, страви на грилі, колоритний інтер’єр, два поверхи, окремі альтанки, музейний формат, літня тераса з фонтаном, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, бізнес-ланч по буднях з 12:00 до 15:00, резерв столів, парковка.

Ресторан «Тарас» знаходиться поруч з парком «Нивки» на відокремленій території. Будівля ресторану — це майже детальна копія традиційних українських сільських будинків XIX століття. В меню представлені популярні класичні українські страви, а також українські страви з локальних продуктів в сучасній інтерпретації. Генеральське сало в ресторані «Тарас» подають з часником.

О’Панас

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Терещенківська, 10 (парк ім. Тараса Шевченка).

Бюджет: ₴₴₴. Салати (86–288 грн), основні страви (68–985 грн), десерти (64–98 грн).

Страви: асорті сала – 98 грн/150 г.

Напої: морс із журавлини – 22 грн, напій з лісових ягід – 22 грн, грушевий лимонад – 55 грн, вино «Оксамит України» виноробне господарство князя П. Н. Трубецького – 590 грн/750 мл.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в парку ім. Тараса Шевченка, сезонне меню, банкетний зал під солом’яною стріхою, літня тераса, окремий будиночок з млинцями to go, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, резерв столів.

«О’Панас» — столичний ресторан української кухні в парку ім. Тараса Шевченка, не перший рік відомий своєю гостинністю. Інтер’єр, виконаний в українському стилі з елементами українського бароко, дозволяє повністю зануритися в національну атмосферу. У меню ресторану «О’Панас» – класичні та авторські страви української кухні; спробуйте асорті з запеченого та генеральського сала.

Petrus-ь

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Еспланадна, 28

Бюджет: ₴₴. Салати (75–292 грн), домашні вареники (82–152 грн), страви з м’яса та птиці (142–398 грн).

Страви: генеральське сало – 132 грн/100 г.

Напої: лимонад імбирний – 50 грн, еспресо – 55 грн, вітамінний чай – 72 грн, апельсиновий фреш – 82 грн.

Деталі: українська та європейська кухні, працює цілодобово, пропозиції для банкетів, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 у будні дні, сніданки з 06:00 до 12:00 у будні дні (до 14:00 у вихідні), сезонне оновлення меню, великий асортимент алкоголю, вареники і пельмені ручного ліплення, настоянки домашнього приготування.

Київський ресторан української кухні «Petrus-ь» вірний кращим національним традиціям, доповнюючи їх нотками європейських гастрономічних віянь. В меню закладу акцент на домашню українську кухню — 13 видів вареників, зроблених вручну; деруни, котлети, домашня ковбаска та кров’янка, пиріжки. В ресторані можна замовити домашнє сало на вибір — генеральське з прорізом або сиров’ялене власного виробництва.

Фото: Facebook ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, Первак ресторан, Царське Село, Ресторан Тарас, О’Панас, ресторан (O’Panas), Ресторан Petrus-ь

Головна фотографія: ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi