Гуляємо вулицями Січових Стрільців та Великою Житомирською: затишні заклади за маршрутом - PostEat

пошук

Гуляємо вулицями Січових Стрільців та Великою Житомирською: затишні заклади за маршрутом
06-08-2019 0 3641


Ресторани на вулицях Січових Стрільців та Великій Житомирській шукала редакція PostEat. Вулиця Велика Житомирська – одна з найдавніших в Києві. Її історія починається в ХІ столітті, коли вона стала головною дорогою до Житомира. У 1869 році Житомирську вулицю розділили, її частина від Львівської до Лук’янівської площі стала сучасною вулицею Січових Стрільців. Обидві вулиці зберегли багато цікавих архітектурних пам’яток, які демонструють образ старого Києва. Гуляючи вулицями Січових Стрільців та Великою Житомирською, завітайте до затишних ресторанів, барів та міських кафе, щоб познайомитись з гастрономічним різноманіттям цієї місцевості.

Alaska Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 20

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски та салати (190–695 грн), основні страви (190–690 грн), десерти (65–350 грн).

Страви: спагеті з морепродуктами – 730 грн, бурата з томатами і черешнею – 539 грн, качина грудка з абрикосом та морквою – 445 грн, барабулька з соусом том ям і цвітною капустою – 457 грн.

Напої: ристрето – 50 грн, лате – 75 грн, допіо – 70 грн.

Деталі: двоповерховий ресторан, літня тераса, караоке, VIP-зала, контактний бар, вишуканий інтер’єр, бренд-шеф Джакомо Ломбарді, шеф-кухар Ілля Пампуха, директор Марина Григорян, шеф-бармен Артем Олександров, страви середземноморської, італійської та авторської кухні, королівський краб в меню, винна карта, авторські коктейлі, кальян, концерти, розважальна програма.

Alaska — ресторан преміум-класу, який вирізняється сучасним та витонченим інтер’єром. Ресторан займає два поверхи, має кілька зал, літню терасу та окрему велику караоке-залу. В основі меню ресторану — витончені середземноморські страви з найсвіжіших морепродуктів; стравою-флагманом Alaska Kyiv є королівський краб. Кухня працює під керівництвом італійського бренд-шефа — Джакомо Ломбарді. Він ідеально поєднав середземноморську концепцію ресторану з італійськими мотивами. Завітати до ресторану Alaska варто за вишуканою атмосферою відпочинку та яскравими гастрономічними враженнями. Рекомендуємо резервувати столик на просторій літній терасі, схованій під кронами дерев, і насолоджуватись ідеальним вечором з вишуканими стравами під акомпанемент кращих кавер-виконавців.

Like a local’s wine bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 26

Бюджет: ₴₴. Пироги (60–75 грн), намазки (70–80 грн), плато (149 грн), українські делікатеси (39–129 грн), сети (80–320 грн).

Страви: пиріг під червоне (м’ясний пиріг) – 75 грн, форшмак – 70 грн, сет канапок (канапка з оливковим тапенадом, канапка з в’яленими помідорами, канапка з цибулевим мармеладом та маханом, канапка з сиром) – 80 грн, мега сет (еклери з паштетом, сир, м’ясо, діп з зеленню, форшмак, овочеві палички, хліб, фокача, грісіні) – 239 грн.

Напої: вино «Піно Гріджіо. Шабо» (сухе) – 350 грн, вино «Артанія Біле. Бейкуш Вайнері» (сухе) – 400 грн, вино «Розе Горобчики. Котнар» (сухе) – 280 грн, вино «Аліберне. Винний Дім Гігінієшвілі» (сухе) – 400 грн.

Деталі: винні бари від ідейних натхненників фестивалю Kyiv Food and Wine Festival, енотека українських вин, сети закусок на компанію, основи локаворства, лояльна цінова політика, лаконічний інтер’єр.

Столичні винні бари Like a local’s wine bar, один з яких знаходиться на вулиці Січових Стрільців, не перший рік знайомлять столичну публіку з кращими позиціями українського виноробства та гастрономії. Винотека бару об’єднала унікальні локальні вина і більше десятка локальних виноробів і винних господарств, а кулінарна частина доповнює позиції винної карти місцевою гастрономією: українські устриці, равлики, козячі сири, м’ясні та овочеві делікатеси. Like a local’s wine bar — чудова локація для романтичного вечора чи душевної зустрічі з друзями.

Рестобар «Канарейка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 76

Бюджет: ₴₴. Закуски (88–184 грн), салати (92–276 грн), основні страви (178–358 грн).

Страви: карпачо з лосося – 208 грн, камамбер на грилі під сунично-полуничним соусом – 159 грн, ліванський табуле – 92 грн, ризото з морським окунем та соусом песто – 178 грн.

Напої: еспресо – 38 грн, мілкшейк лісовий горіх – 60 грн, лимонад крем-сода – 49 грн, селеровий фреш – 93 грн.

Деталі: рестобар; страви американської, ліванської та французької кухонь; дизайнерський інтер’єр, шоу-подача страв, сніданки, літня тераса, резерв столів.

Рестобар «Канарейка» помітити, ідучи вулицею, можна одразу – заклад знаходиться на перетині вулиць Січових Стрільців, Чорновола та Глибочицької, в будинку з муралом птиці в клітці. Інтер’єр закладу нагадує затишний заміський будинок зі світлим дизайном, кремовими цегляними стінами і безліччю декоративних деталей. У меню «Канарейки» представлені класичні американські, ліванські та французькі страви. Також в закладі готують класичні сніданки — розпочніть свій день в «Канарейке» з яйця пашот з беконом (115 грн) або ніжних сирників зі сметаною та джемом (78 грн).

Etc.Food Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 26

Бюджет: ₴₴. Салати (135–165 грн), буріто (119–129 грн), закуски до вина (109–265 грн).

Страви: пате з індички – 165 грн, буріто з лососем та філадельфією – 129 грн, севіче з тунця та авокадо – 265 грн, боул з креветкою та кіноа – 165 грн.

Напої: Cava Jaume Serra Brut – 130 грн/150 мл, Pinot Grigio– 110 грн/150 мл, американо – 30 грн, лавандовий раф – 69 грн.

Деталі: гастрономічний бар, стильний інтер’єр, два поверхи, проект ресторатора Дениса Мельниченко, лаконічне меню, міцний алкоголь, вина побокально.

Гастрономічний бар Etc.Food Bar – новий проект ресторатора Дениса Мельниченко. Стилістика закладу — міське вінтажне кафе, де частують смачними буріто та винами. В лаконічному меню представлено кілька позицій салатів, буріто, супів, закусок до вина та десертів. В Etc.Food Bar готують три види буріто — з індичкою, скремблом та авокадо, з шиїтаке та тофу, з лососем та філадельфією. До вина, яке подають побокально, можна замовити класичні закуски: пате з індички, м’ясо і сир, оливки та севіче з тунця і авокадо.

Asiatique

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 21

Бюджет: ₴₴. Спрінг-роли (90–160 грн), салати (110–180 грн), карі (140–240 грн).

Страви: бао-бургер з індійським смаженим тофу – 99 грн, яєчна локшина з морепродуктами – 180 грн, качка зі сливовим соусом і пюре васабі – 280 грн.

Напої: еспресо – 34 грн, індійський чай масала з молоком – 60 грн, кокосова вода – 90 грн, манговий сік – 90 грн.

Деталі: ресторан паназійської кухні від Вікторії Пархоменко, концептуальний інтер’єр, азійські сніданки, гастроланчі, велика винна і коктейльна карти, регулярні тематичні вечірки, резерв столів.

Asiatique — це ресторан азійської кухні, створений Вікторією Пархоменко, яка 24 роки подорожувала південно-східною Азією і, беззаперечно, знається на східній гастрономії. До Asiatique варто приходити за незвичними поєднаннями інгредієнтів страв. В меню закладу дотримуються головного принципу азійської кухні – в одній трапезі поєднуються всі 5 смаків: солодкий, кислий, солоний, гіркий і гострий. Родзинка закладу – чотири види бао-бургерів з м’ясом, фішкейком та індійським смаженим тофу.

Косатка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 25/2

Бюджет: ₴₴. Сніданки (110–165 грн), салати (125–165 грн), бургери та сендвічі (130–175 грн).

Страви: сирники з овочами та томатним песто – 120 грн, сандвіч з ростбіфом – 150 грн, фіш-н-чіпс -165 грн, курча з полентою – 180 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, лате – 55 грн, лимонад – 60 грн, вино Shiraz – 130 грн/150 мл.

Деталі: міське кафе, концептуальний інтер’єр, сніданки, страви для вегетаріанців, коктейльна карта, активна барна зона, ранкові аперитиви, вечірки, pets friendly, take away.

«Косатка» — заклад з вінтажним інтер’єром та приємною атмосферою. Саме в «Косатці» з’явився один з перших в Києві комунальних столів. В меню пропонують ранкові аперитиви на літній терасі та сніданки протягом дня. У будь-який час дня у «Косатці» збираються компанії: удень — пообідати смачними стравами американської кухні, ввечері — випити коктейль та послухати гарну музику. Гості закладу можуть прийти не лише в компанії друзів, а й взяти з собою своїх домашніх улюбленців.

Фото: Facebook Alaska Kyiv, Like a local’s wine bar, Рестобар «Канарейка», Etc.Food Bar, Asiatique, Косатка

Головна фотографія (колаж): Etc.Food BarLike a local’s wine bar

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi