пошук
Юлия Зверькова
Автор
пошук
Юлия Зверькова
Автор
Індичка в закладах Києва — тема матеріалу від редакції PostEat сьогодні. Домашня індичка — це свійський птах, предка якого люди одомашнили ще у XV столітті. Спираючись на відомості ацтеків у своїй фундаментальній праці під назвою «Флорентійський кодекс» (1547-1577 рр.), іспанський священик та історик з доколумбової Мексики Бернардіно де Саагун писав про корисні властивості бульйону з індички для тих, хто скаржився на біль у шлунку.
М’ясо індички вважається дієтичним і містить велику кількість легкозасвоюваного білка (до 28%). Цікаво: м’ясо диких індиків смакує зовсім інакше, ніж домашніх. Майже все м’ясо дикої індички є «темним» і має більш інтенсивний смак. Аромат також може змінюватися в залежності від сезону та їжі, яку індичка споживає.
Індичку традиційно їдять як основну страву на Різдво в більшій частині англомовного світу, а також на День подяки в Сполучених Штатах і Канаді. Якщо раніше вживання індички в основному обмежувалося особливими випадками, то тепер м’ясо цієї птиці дуже часто включають у різноманітні дієти та вживають повсякчас.
Індичку запікають, фарширують, м’ясо цієї птиці додають до салатів та багатьох інших різноманітних страв. Варто знати й про те, з якими напоями можна поєднати індичку. Так, якщо ви полюбляєте витримані вина, замовте до страви з індичкою витримане шардоне, але краще утриматися від вибору вин з високою кислотністю. Індичку можна поєднати з яблучним пивом або нефільтрованим крафтовим пивом з квітково-цитрусовими нотками у смаку.
Де шукати індичку в закладах Києва, розкаже PostEat!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Русанівська набережна, 10.
Бюджет: ₴₴. Сніданки (59—130 грн), салати (99—157 грн), основні страви (69—160 грн), десерти (57—75 грн).
Страви: цезар з індичкою та беконом – 125 грн, стейк із індички зі шпинатним пюре під тайським медово-вершковим соусом – 149 грн, соковитий омлет з індичкою, міксом та голландським соусом – 99 грн.
Напої: «Спіймай мене, якщо зможеш» — 110 грн, класичний еспресо – 25 грн, лате класичний – 47 грн, швепс-тонік – 47 грн.
Деталі: міське кафе на набережній мікрорайону Русанівка, сніданки протягом усього дня, сніданок-конструктор по буднях з 08:00 до 11:00, є фіксований сніданок дня, страви для вегетаріанців і веганів, винна карта, настільні ігри, pets friendly, столики на вулиці, формат take away, кейтеринг, резерв.
У Soul cafe на Русанівці на вас чекають кілька страв із індички. Ви можете поласувати соковитим омлетом з індичкою, міксом та голландським соусом на сніданок, а в обідню пору замовити стейк із індички зі шпинатним пюре під тайським медово-вершковим соусом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Кловський узвіз, 7а
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (150–385 грн), піца (136–265 грн), десерти (56–175 грн).
Страви: салат Ромен з iндичкою, хрусткою чiабатою, яйцем пашот та домашнiм соусом – 224 грн.
Напої: уточнюйте безпосередньо в закладі.
Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, знаходиться на правому березі Києва (Липки), традиційний італійський ресторан, сніданки з 08:00 до 11:00 щодня, основа кухні — домашня паста, моцарела-бар, паркінг, резерв столів, kids friendly, дитячі майстер-класи, тераса, гастрономічна крамниця, меню від шефа, резерв столів.
У традиційному італійському ресторані Bigoli ви завжди можете насолодитися свіжою пастою та сирами з моцарела-бару. Окрім того, любителям індички варто звернути увагу на салат Ромен з iндичкою, хрусткою чiабатою, яйцем пашот та домашнiм соусом, котрий підійде як страва для обіду чи вечері. Також в Bigoli працює гастрономічна крамниця, де гості можуть купити додому приготовану в ресторані пасту, італійські сири і ковбаси, випічку та інші італійські смаколики.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Воздвиженська, 10Б.
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (39–169 грн), салати (89 грн), риба (99–349 грн), м’ясо (49–198 грн).
Страви: котлети з індички з картопляним пюре – 119 грн.
Напої: «Кловер Клаб» — 139 грн, «Джин Гарден» — 139 грн, «Вінтаж Лав» — 149 грн.
Деталі: сім’я ресторанів Дмитра Борисова, інтелігентний пивбар, страви одеської кухні, риба і морепродукти, свіжі раки, велика винна карта, класичні та авторські коктейлі, cork fee – 148 грн, літня тераса, зали для банкетів, внутрішній дворик, pets friendly, kids friendly, дитячий простір BabyRock.
«Любчик» — сімейний ресторан з традиційною одеською кухнею. Акцент в меню закладу зроблений на рибу і морепродукти за демократичними цінами. Та й про м’ясо в ресторані не забувають: ви можете скуштувати тут котлети з індички з картопляним пюре та доповнити страву легким сидром.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бул. Лесі Українки, 24.
Бюджет: ₴₴. Закуски (145–295 грн), основні страви (225–495 грн), десерти (65–235 грн).
Страви: терін з індички з гарбузовим конфі – 195 грн, індичка з картопляним пюре – 265 грн,
Напої: Six Grapes Reserve Port – 110 грн/ 50 мл, Bourgogne Chardonnay Bouchard Pere&Fils – 1100 грн, Gavi del Comune di Gavi Minaia – 1150 грн.
Деталі: міське кафе мережі ресторанів Carte Blanche, знаходиться в центрі Києва, сніданки цілий день, VIP-зал, літня тераса, коктейль-бар, резерв столів, страви для вегетаріанців, формат take away, кальян, барна карта, вечірки і dj-сети.
Меню F-cafe Марокана здатне задовольнити смаки навіть найвимогливіших гурманів. У ньому ви знайдете страви з поживними суперфудами, м’ясо та птицю, сіфуд, суші та роли — просто оберіть страву до смаку! Не варто забувати й про витончену барну карту закладу, в якій були зібрані вишукані вина з різних куточків світу, а також цікаві коктейлі. Якщо ви шукаєте ідеальну пару до вашого улюбленого шардоне, зверніть увагу на ніжний терін з індички з гарбузовим конфі, що прекрасно поєднається з вином. Якщо ж ви потрапили до ресторану в обідній час, замовляйте поживну індичку з картопляним пюре.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Валерія Лобановського, 6а.
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски та салати (117–319 грн), основні страви (149–329 грн), десерти (59-129 грн).
Страви: куркан – 179 грн.
Напої: Hugo – 119 грн, Berry Sky – 139 грн, лимонад «Обліпиха-апельсин» — 69 грн.
Деталі: multi-cuisine, новий заклад, стильний концептуальний інтер’єр, тераса, можна прийти з дітьми, жива музика, резерв столів, паркінг, доставка, формат take away.
Ресторан Balkan’Sky уособлює національну тематику Балкан у всіх проявах: оригінальні орнаменти, елементи дизайну, а також автентичні національні страви. Якщо ви полюбляєте страви з індичкою, скуштуйте у закладі куркан — страву румунських мисливців. Це ароматна індичка в томатно-вершковому соусі з червоною квасолею та козячим сиром.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хрещатик, 24; вул. Саксаганського, 42.
Бюджет: ₴₴. Салати (125–158 грн), сети (190-280 грн), супи (75-89 грн).
Страви: гриль-салат з філе індички – 145 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: мережа міських кафе, сніданки цілий день, бізнес-ланчі по буднях з 12:00 до 15:00, кілька видів паштету, бургер меню, банкетне меню, бренд-шеф Євген Клопотенко, страви в форматі take away.
«Паштет – кафе нашого міста» запрошує на гостину та пригощає гриль-салатом з філе індички. Ароматні овочі, приготовані на грилі, та ніжне філе індички прекрасно поєднуються в одну смакову симфонію. А якщо додати до замовлення улюблене вино з невисокою кислотністю, ваша страва заграє новими відтінками. Спробуйте!
Фото: Facebook Soul Cafe, Bigoli, Любчик на Воздвиженці, F-cafe Марокана, Balkan’Sky, Паштет — кафе нашого міста
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi