Індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні: додайте спецій у ваше життя! - PostEat

пошук

Індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні: додайте спецій у ваше життя!
15-07-2019 0 2776


Індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні шукала редакція PostEat. Індійська кухня складається з великої кількості регіональних традиційних кухонь, що походять з Індійського субконтиненту – індійської, пакистанської тощо. Враховуючи різницю умов, в яких формувались ці регіональні кухні, вони істотно відрізняються одна від одної використанням місцевих спеції, трав, овочів та фруктів. Відбиток на індійській кухні залишили релігії – індуїзм та іслам. В новому огляді розповідаємо про індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні — читайте матеріал та відправляйтесь за новими гастрономічними враженнями!

Відкриття Христофором Колумбом Америки спричинило появу в Індії картоплі, помідорів, арахісу, гуави – продуктів, які зараз вважаються основою місцевої кухні. В найдавніші часи раціон індусів складався переважно з бобових, овочів, фруктів, зернових, молочних продуктів і меду. Споживання яловичини в індійській культурі заборонене, оскільки корови в індуїзмі – священні тварини. У своєму сучасному вигляді кулінарна культура Індії почала формуватися приблизно в XVI-XVII століттях із ввезенням на цю територію деяких продуктів. Так, монгольські кочівники і торговці завезли в Індію перські інгредієнти — молочні продукти, деякі спеції і традицію готувати м’ясо з горіхами і рисом. Португальці – перець чилі, помідори, картоплю, твердий сир, біле борошно і оцет, араби — популярну пряність асафетиду і каву.

Відома індійська кухня своїми спеціями — перцем чилі, чорню гірчицею, часником, кардамоном, кмином, куркумою та імбиром. Дуже популярна garam masala — суміш семи висушених спецій, її рецептура може відрізнятися у регіональних кухнях.

The Kitchen 21

Де: вул. Сагайдачного, 21.

Бюджет: ₴₴. Закуски (89–199 грн), супи (139–289 грн), основні страви (129–369 грн).

Страви: chicken 69 (рис із кокосовим молоком, куркою, смаженою в спеціях та манговим чатні) – 239 грн, palak paneer (смажений сир панір в соусі зі шпинату з додаванням часниково-імбирної пасти) – 159 грн, chicken pamen (кисло-солодкий суп на основі курячого бульйону з пшеничною локшиною) – 229 грн, tadka dal (сочевиця з пряним індійським маслом, імбиром та чилі) – 120 грн, bhel puri (легка закуска з повітряного рису, томатів, цибулі) – 139 грн.

Напої: еспресо – 45 грн, манго ласі – 99 грн, чай масала – 79 грн, Cardamom Sour – 145 грн.

Деталі: ресторан сучасної індійської кухні, знаходиться при готелі Number 21 на Подолі, сучасний стильний інтер’єр, вегетаріанські страви, сніданки з 07:30 до 11:00, винна карта, барна карта, авторські коктейлі, резерв столів.

The Kitchen 21 — ресторан сучасної індійської кухні на Подолі. Заклад знаходиться при готелі Number 21. Інтер’єр ресторану виконаний в стилі сучасної класики, в оформленні переважають спокійні піщані, чорні і графітові тони. Кухнею ресторану керує бренд-шеф Свапна Мулундкар —саме він додає нові ідеї смаків і поєднання текстур до класичних рецептур індійської кухні. В меню закладу є розділ з вегетаріанськими стравами. В ресторані також подають ранні сніданки — можна почати день з англійського, перуанського, українського або континентального сніданку або ж обрати окремі страви. Спробуйте одну з найпопулярніших індійських вуличних страв bhel puri — легкий повітряний рис поєднується з томатами, цибулею, коріандром, заправляється соусами зелений чатні та фінік-тамаринд і подається у паперовому стаканчику.

Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи»

Де: вул. Велика Васильківська, 80.

Бюджет: ₴₴. Салати (69–185 грн), гарячі закуски (88–248 грн), основні страви (124–292 грн).

Страви: решмі кебаб (куряче філе, мариноване в горіховому соусі, запечене в тандурі) – 178 грн, чікен тікі масала (шматочки курячого філе в традиційному соусі масала) – 208 грн, панір пакора (панір в кокосовому клярі, обсмажений у фритюрі) – 132 грн, прон рис (рис басматі, обсмажений з креветками в спеціях) – 234 грн.

Напої: солоний ласі – 48 грн, шиканджи лимонад – 65 грн, чай масала – 52 грн, еспресо – 38 грн.

Деталі: ресторан індійської та азійської кухні, знаходиться в центрі міста, стилізований інтер’єр, вегетаріанські страви, індійський хліб з тандурі, класичні коктейлі, винна карта, вина побокально, барна карта, ланчі по буднях з 12:00 до 15:30 (125 грн), резерв столів.

Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи» є найстарішим рестораном індійської кухні в столиці — заклад відкрився в 1997 році. В інтер’єрі ресторану багато шовку, декору ручної роботи, статуеток богів, а також звучить індійська музика. Шеф-кухар ресторану — виходець з Індії — зібрав рецепти з різних регіонів країни. Одна з особливостей Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи» — майже всі страви готуються в традиційній індійські глиняній печі тандурі, вона надає стравам особливий аромат і смак. В кожному розділі меню окремо позначені вегетаріанські страви — спробуйте гарячу закуску з сиру панір в кокосовому клярі, який обсмажують у фритюрі.

Podil East India Company

Де: вул. Межигірська, 9.

Бюджет: ₴₴. Small plates (90-220 грн), large plates (120-160 грн), десерти (120 грн).

Страви: rava vada (несолодкі південно-індійські пончики із семоліни) – 100 грн, prawn & raw mango curry (креветки із ферментованим зеленим манго, кокумом, цибулею, томатами, часником, імбиром та спеціями) – 220 грн, mamak yam goring (індійсько-індонезійська пряна смажена курка) – 150 грн, vada pav (мумбайський «бургер» з пряною картопляною котлетою, тамариндовим, зеленим та часниковим чатні на підсмаженій на вершковому маслі булочці пау) – 120 грн.

Напої: коктейль Rickshaw – 170 грн, коктейль Sunrise tipple – 165 грн, коктейль Eat a peach – 165 грн.

Деталі: заклад від творців бару Lost & Found, чотири тематичні зали, концептуальний інтер’єр, велика коктейльна карта, пунші власного приготування, витримані в бочках коктейлі, контактна барна стійка, музичні вечори, резерв столів.

Ресторан-бар Podil East India Company сподобається тим, хто хотів би ближче познайомитися з кухнею Індії, М’янми, Малайзії та інших країн Індокитаю. Меню лаконічне і при цьому різноманітне: закуски, основні страви та десерти. В коктейльній карті Podil East India Company представлені авторські мікси, а також безалкогольні коктейлі. Спробуйте мумбайський «бургер» із пряною картопляною котлетою, тамариндовим, зеленим та часниковим чатні на підсмаженій на вершковому маслі булочці пау.

CHI restaurant 

Де: Паркова дорога, 16а.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (105–750 грн), гарячі страви (195–1600 грн), десерти (55–255 грн).

Страви: чилі панір – 220 грн, чікен малай тіка з міксом овочів і соусом манго чатні – 345 грн, кюмін рис – 125 грн, чікен тікка з оніан бхаджи та соусом зелений чатні – 325 грн, батер чікен – 325 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись безпосередньо в закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, ресторан і party-place мережі Carte Blanche, кухня Південно-Східної Азії, Індії та Китаю, літня тераса, вид на Київ, live show, паркінг, доставка, працює до останнього гостя, барна та чайна карти, спеціальне меню, робата-гриль, вечірки.

CHI restaurant – ресторан-party place, де можна весело відпочити, потанцювати і насолодитися смачною кухнею, яка представляє собою симбіоз смаків і гастрономічних традицій Південно-Східної Азії, Індії, Китаю з європейським акцентом. Особливої уваги заслуговують барна та чайна карти — в CHI restaurant кожен гість знайде напій на свій смак. Страви індійської кухні ви знайдете в окремому розділі меню — страви з сиру панір, з курки, рис, десерти та індійський хліб. Спробуйте батер чікен — для цієї страви шеф спочатку готує йогурт зі спеціями масала, а потім обсмажує курку в тандирі в спеціальному соусі з томатів, перцю чилі та куркуми. Подається батер чікен з рисом кюмін та свіжою кінзою.

Baluindian food & drinks

Де: вул. Велика Житомирська 27.

Бюджет: ₴. Закуски (55–80 грн), основні страви (130–190 грн), супи (65 грн).

Страви: панір салат – 80 грн, дал суп – 65 грн, курка в шпинатному соусі – 130 грн, риба в соусі карі – 190 грн.

Напої: манго ласі – 75 грн, солений ласі – 65 грн, еспресо – 32 грн, лавандовий лимонад – 65 грн.

Деталі: індійська кухня, міське кафе, сучасна подача, яскравий інтер’єр, лаконічне меню, вегетаріанські страви, індійський хліб, ланчі по буднях з 12:00 до 15:00 (120 грн), барна карта, вина побокально, коктейлі, pets friendly.

В кафе Balu — indian food & drinks гостям пропонують індійські страви з курки, паніру, риби та овочів. Інтер’єр Balu — indian food & drinks виконаний в традиційній для Індії гамі кольорів, біля входу гостей зустрічає статуя Будди. Страви з лаконічного меню відрізняються сучасною подачею, до основних страв подають рис або коржики за бажанням. В барній карті представлені вина, міцний алкоголь та коктейлі.

New Bombay Palace

Де: б-р Дружби Народів, 33а.

Бюджет: ₴₴₴. Гарячі закуски (189–269 грн), страви з тандурі (239–499 грн), салати (150–450 грн).

Страви: фіш пакора (біла риба, приготована зі спеціями у клярі з горохового борошна) – 269 грн, тайгер проунз тандурі (тигрові креветки, замариновані у йогурті з індійськими спеціями) – 489 грн, дал макані (чорний індійський горох з томатами та вершками) – 239 грн, бунді райта (маленькі кульки з горохового борошна в кефірі з тмином) – 139 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан індійської кухні, розкішний тематичний інтер’єр, автентичні страви, вегетаріанські страви, літні альтанки, страви з тандурі, хліб власної випічки, парковка.

New Bombay Palace знаходиться на правому березі Дніпра поруч із мостом Патона. Інтер’єр ресторану нагадує індійський палац: орнаменти з позолотою, яскраві кольори, різьблені меблі та індійська музика. В New Bombay Palace подають індійські страви з овочів, паніру, морепродуктів, кебаби, рис та локшину, а також страви з печі тандурі. Оскільки це ресторан автентичної індійської кухні, більшість страв доволі гострі та пряні, але на прохання гостя, кількість приправ можна звести до мінімуму.

Sutra

Де: вул. Провіантська, 3.

Бюджет: ₴₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан індійської кухні, розкішний тематичний інтер’єр, автентичні страви, працює з 13:30 до 22:30, резерв столів.

Ресторан індійської кухні Sutra знаходиться в районі Політехнічного інституту, його назва в перекладі з санскриту означає «звід мудрих висловлювань». Атмосфера закладу наповнена індійською автентикою — стіни ресторану декоровані барельєфами із сюжетами індійського епосу та деяких індійських вчень.  Смак страв у ресторані підкреслюють класичними поєднаннями спецій. На прохання гостя страву можна зробити гострою чи помірно гострою.

Фото: Facebook The Kitchen 21, Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи», Podil East India Company, CHI restaurant, Balu — indian food & drinks, New Bombay Palace, Sutra

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi