Індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні: додайте спецій у ваше життя! - PostEat

пошук

Індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні: додайте спецій у ваше життя!
15-07-2019 0 5867


Індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні шукала редакція PostEat. Індійська кухня складається з великої кількості регіональних традиційних кухонь, що походять з Індійського субконтиненту – індійської, пакистанської тощо. Враховуючи різницю умов, в яких формувались ці регіональні кухні, вони істотно відрізняються одна від одної використанням місцевих спеції, трав, овочів та фруктів. Відбиток на індійській кухні залишили релігії – індуїзм та іслам. В новому огляді розповідаємо про індійські ресторани Києва та ресторани зі стравами індійської кухні — читайте матеріал та відправляйтесь за новими гастрономічними враженнями!

Відкриття Христофором Колумбом Америки спричинило появу в Індії картоплі, помідорів, арахісу, гуави – продуктів, які зараз вважаються основою місцевої кухні. В найдавніші часи раціон індусів складався переважно з бобових, овочів, фруктів, зернових, молочних продуктів і меду. Споживання яловичини в індійській культурі заборонене, оскільки корови в індуїзмі – священні тварини. У своєму сучасному вигляді кулінарна культура Індії почала формуватися приблизно в XVI-XVII століттях із ввезенням на цю територію деяких продуктів. Так, монгольські кочівники і торговці завезли в Індію перські інгредієнти — молочні продукти, деякі спеції і традицію готувати м’ясо з горіхами і рисом. Португальці – перець чилі, помідори, картоплю, твердий сир, біле борошно і оцет, араби — популярну пряність асафетиду і каву.

Відома індійська кухня своїми спеціями — перцем чилі, чорню гірчицею, часником, кардамоном, кмином, куркумою та імбиром. Дуже популярна garam masala — суміш семи висушених спецій, її рецептура може відрізнятися у регіональних кухнях.

The Kitchen 21

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного, 21.

Бюджет: ₴₴. Закуски (89–199 грн), супи (139–289 грн), основні страви (129–369 грн).

Страви: chicken 69 (рис із кокосовим молоком, куркою, смаженою в спеціях та манговим чатні) – 239 грн, palak paneer (смажений сир панір в соусі зі шпинату з додаванням часниково-імбирної пасти) – 159 грн, chicken pamen (кисло-солодкий суп на основі курячого бульйону з пшеничною локшиною) – 229 грн, tadka dal (сочевиця з пряним індійським маслом, імбиром та чилі) – 120 грн, bhel puri (легка закуска з повітряного рису, томатів, цибулі) – 139 грн.

Напої: еспресо – 45 грн, манго ласі – 99 грн, чай масала – 79 грн, Cardamom Sour – 145 грн.

Деталі: ресторан сучасної індійської кухні, знаходиться при готелі Number 21 на Подолі, сучасний стильний інтер’єр, вегетаріанські страви, сніданки з 07:30 до 11:00, винна карта, барна карта, авторські коктейлі, резерв столів.

The Kitchen 21 — ресторан сучасної індійської кухні на Подолі. Заклад знаходиться при готелі Number 21. Інтер’єр ресторану виконаний в стилі сучасної класики, в оформленні переважають спокійні піщані, чорні і графітові тони. Кухнею ресторану керує бренд-шеф Свапна Мулундкар —саме він додає нові ідеї смаків і поєднання текстур до класичних рецептур індійської кухні. В меню закладу є розділ з вегетаріанськими стравами. В ресторані також подають ранні сніданки — можна почати день з англійського, перуанського, українського або континентального сніданку або ж обрати окремі страви. Спробуйте одну з найпопулярніших індійських вуличних страв bhel puri — легкий повітряний рис поєднується з томатами, цибулею, коріандром, заправляється соусами зелений чатні та фінік-тамаринд і подається у паперовому стаканчику.

Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 80.

Бюджет: ₴₴. Салати (69–185 грн), гарячі закуски (88–248 грн), основні страви (124–292 грн).

Страви: решмі кебаб (куряче філе, мариноване в горіховому соусі, запечене в тандурі) – 178 грн, чікен тікі масала (шматочки курячого філе в традиційному соусі масала) – 208 грн, панір пакора (панір в кокосовому клярі, обсмажений у фритюрі) – 132 грн, прон рис (рис басматі, обсмажений з креветками в спеціях) – 234 грн.

Напої: солоний ласі – 48 грн, шиканджи лимонад – 65 грн, чай масала – 52 грн, еспресо – 38 грн.

Деталі: ресторан індійської та азійської кухні, знаходиться в центрі міста, стилізований інтер’єр, вегетаріанські страви, індійський хліб з тандурі, класичні коктейлі, винна карта, вина побокально, барна карта, ланчі по буднях з 12:00 до 15:30 (125 грн), резерв столів.

Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи» є найстарішим рестораном індійської кухні в столиці — заклад відкрився в 1997 році. В інтер’єрі ресторану багато шовку, декору ручної роботи, статуеток богів, а також звучить індійська музика. Шеф-кухар ресторану — виходець з Індії — зібрав рецепти з різних регіонів країни. Одна з особливостей Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи» — майже всі страви готуються в традиційній індійські глиняній печі тандурі, вона надає стравам особливий аромат і смак. В кожному розділі меню окремо позначені вегетаріанські страви — спробуйте гарячу закуску з сиру панір в кокосовому клярі, який обсмажують у фритюрі.

Podil East India Company

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 9.

Бюджет: ₴₴. Small plates (90-220 грн), large plates (120-160 грн), десерти (120 грн).

Страви: rava vada (несолодкі південно-індійські пончики із семоліни) – 100 грн, prawn & raw mango curry (креветки із ферментованим зеленим манго, кокумом, цибулею, томатами, часником, імбиром та спеціями) – 220 грн, mamak yam goring (індійсько-індонезійська пряна смажена курка) – 150 грн, vada pav (мумбайський «бургер» з пряною картопляною котлетою, тамариндовим, зеленим та часниковим чатні на підсмаженій на вершковому маслі булочці пау) – 120 грн.

Напої: коктейль Rickshaw – 170 грн, коктейль Sunrise tipple – 165 грн, коктейль Eat a peach – 165 грн.

Деталі: заклад від творців бару Lost & Found, чотири тематичні зали, концептуальний інтер’єр, велика коктейльна карта, пунші власного приготування, витримані в бочках коктейлі, контактна барна стійка, музичні вечори, резерв столів.

Ресторан-бар Podil East India Company сподобається тим, хто хотів би ближче познайомитися з кухнею Індії, М’янми, Малайзії та інших країн Індокитаю. Меню лаконічне і при цьому різноманітне: закуски, основні страви та десерти. В коктейльній карті Podil East India Company представлені авторські мікси, а також безалкогольні коктейлі. Спробуйте мумбайський «бургер» із пряною картопляною котлетою, тамариндовим, зеленим та часниковим чатні на підсмаженій на вершковому маслі булочці пау.

CHI restaurant 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Паркова дорога, 16а.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски і салати (105–750 грн), гарячі страви (195–1600 грн), десерти (55–255 грн).

Страви: чилі панір – 220 грн, чікен малай тіка з міксом овочів і соусом манго чатні – 345 грн, кюмін рис – 125 грн, чікен тікка з оніан бхаджи та соусом зелений чатні – 325 грн, батер чікен – 325 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись безпосередньо в закладі.

Деталі: знаходиться в центрі Києва, ресторан і party-place мережі Carte Blanche, кухня Південно-Східної Азії, Індії та Китаю, літня тераса, вид на Київ, live show, паркінг, доставка, працює до останнього гостя, барна та чайна карти, спеціальне меню, робата-гриль, вечірки.

CHI restaurant – ресторан-party place, де можна весело відпочити, потанцювати і насолодитися смачною кухнею, яка представляє собою симбіоз смаків і гастрономічних традицій Південно-Східної Азії, Індії, Китаю з європейським акцентом. Особливої уваги заслуговують барна та чайна карти — в CHI restaurant кожен гість знайде напій на свій смак. Страви індійської кухні ви знайдете в окремому розділі меню — страви з сиру панір, з курки, рис, десерти та індійський хліб. Спробуйте батер чікен — для цієї страви шеф спочатку готує йогурт зі спеціями масала, а потім обсмажує курку в тандирі в спеціальному соусі з томатів, перцю чилі та куркуми. Подається батер чікен з рисом кюмін та свіжою кінзою.

Baluindian food & drinks

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська 27.

Бюджет: ₴. Закуски (55–80 грн), основні страви (130–190 грн), супи (65 грн).

Страви: панір салат – 80 грн, дал суп – 65 грн, курка в шпинатному соусі – 130 грн, риба в соусі карі – 190 грн.

Напої: манго ласі – 75 грн, солений ласі – 65 грн, еспресо – 32 грн, лавандовий лимонад – 65 грн.

Деталі: індійська кухня, міське кафе, сучасна подача, яскравий інтер’єр, лаконічне меню, вегетаріанські страви, індійський хліб, ланчі по буднях з 12:00 до 15:00 (120 грн), барна карта, вина побокально, коктейлі, pets friendly.

В кафе Balu — indian food & drinks гостям пропонують індійські страви з курки, паніру, риби та овочів. Інтер’єр Balu — indian food & drinks виконаний в традиційній для Індії гамі кольорів, біля входу гостей зустрічає статуя Будди. Страви з лаконічного меню відрізняються сучасною подачею, до основних страв подають рис або коржики за бажанням. В барній карті представлені вина, міцний алкоголь та коктейлі.

New Bombay Palace

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Дружби Народів, 33а.

Бюджет: ₴₴₴. Гарячі закуски (189–269 грн), страви з тандурі (239–499 грн), салати (150–450 грн).

Страви: фіш пакора (біла риба, приготована зі спеціями у клярі з горохового борошна) – 269 грн, тайгер проунз тандурі (тигрові креветки, замариновані у йогурті з індійськими спеціями) – 489 грн, дал макані (чорний індійський горох з томатами та вершками) – 239 грн, бунді райта (маленькі кульки з горохового борошна в кефірі з тмином) – 139 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан індійської кухні, розкішний тематичний інтер’єр, автентичні страви, вегетаріанські страви, літні альтанки, страви з тандурі, хліб власної випічки, парковка.

New Bombay Palace знаходиться на правому березі Дніпра поруч із мостом Патона. Інтер’єр ресторану нагадує індійський палац: орнаменти з позолотою, яскраві кольори, різьблені меблі та індійська музика. В New Bombay Palace подають індійські страви з овочів, паніру, морепродуктів, кебаби, рис та локшину, а також страви з печі тандурі. Оскільки це ресторан автентичної індійської кухні, більшість страв доволі гострі та пряні, але на прохання гостя, кількість приправ можна звести до мінімуму.

Sutra

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Провіантська, 3.

Бюджет: ₴₴₴. З меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан індійської кухні, розкішний тематичний інтер’єр, автентичні страви, працює з 13:30 до 22:30, резерв столів.

Ресторан індійської кухні Sutra знаходиться в районі Політехнічного інституту, його назва в перекладі з санскриту означає «звід мудрих висловлювань». Атмосфера закладу наповнена індійською автентикою — стіни ресторану декоровані барельєфами із сюжетами індійського епосу та деяких індійських вчень.  Смак страв у ресторані підкреслюють класичними поєднаннями спецій. На прохання гостя страву можна зробити гострою чи помірно гострою.

Фото: Facebook The Kitchen 21, Himalaya Restaurant / Ресторан «Гималаи», Podil East India Company, CHI restaurant, Balu — indian food & drinks, New Bombay Palace, Sutra

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi