Italian mood: де шукати цікаву пасту в Києві - PostEat

пошук

Italian mood: де шукати цікаву пасту в Києві
21-09-2021 0 934


Де шукати цікаву пасту в Києві, дізнавалась редакція PostEat. Паста є дуже популярною стравою завдяки своїм численним варіаціями. Шефи столичних ресторанів постійно експериментують з інгредієнтами й соусами, щоб зробити цю страву довершеною. Проста та смачна італійська страва буде вдалими вибором для обіду або вечері, особливо якщо до неї замовити келих вина. Розповідаємо, де шукати цікаву пасту в Києві.

Zitti

Де: вул. Січових Стрільців, 30а

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: зіті з морепродуктами – 694 грн, зіті, запечена з італійскими ковбасками – 419 грн, спагеті з вонголе та перцем чілі – 390 грн, спагеті з чорнилами каракатиці, новозеландськими мідіями та кальмарами – 342 грн, тальятеллє з білими грибами – 298 грн.

Деталі: італійський ресторан, знаходиться в центрі міста, різноманітна паста, сніданки, меню суші та ролів, стейки Wagyu, риба та морепродукти, джазові вечори, винна карта, резерв столів.

Паста, як і вся італійська кухня — задоволення. Абсолютне та безкомпромісне. Потрібно лише відчути його. Новий італійський ресторан Zitti пропонує відвідувачам ознайомитися з унікальною пастою зіті, до речі, ім’я котрої стало прототипом назви закладу.

Зіті (Ziti) — типова сушена трубчаста неаполітанська паста, схожа на гігантські букатіні і складає в довжину 25 см. Це стародавній вид пасти, що з’явився на світ, коли ще не було такого різноманіття форм, як зараз і не було каструль, щоб вмістити таку довгу пасту.

Деякі історики їжі стверджують, що традиційно слово «я зит» (i zit) означає подружжя. Незалежно від того, яке походження брати за основу, зв’язок з вступом у шлюб є очевидним. Свідченням цього є той факт, що навіть в наші дні пасту зіті часто подають як першу страву на весільних бенкетах. Таким чином запрошуємо всіх охочих спробувати фірмову страву ресторану, а незаміжніх дам випробувати долю, адже повір’я говорить, що паста зіті приносить удачу зі вступом в шлюб.

POSITANO

Де: пр-т Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. 

Страви: спагетоні пульпетте – 182 грн, кавателі ала пескатора – 320 грн, спагетоні пуверіела – 175 грн, кавателі з нутом та мідіями – 168 грн.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», сніданки у будні з 09:00 до 11:00, унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча (засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен), літня тераса, резерв столів.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в традиційних та авторських стравах бренд-шефа Марко Черветті. У 2019 році ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza, а цього року потрапив до рейтингу 50 найкращих піцерій Європи 2020 року за версією видання Bigseventravel.

Osteria Pantagruel

Де: вул. М. Лисенка, 1

Бюджет: ₴₴. 

Страви: чорні папарделе з кальмарами та чорнилами каракатиці – 299 грн, квадручі з королівськими креветками та каррі – 269 грн, тальятеле з чорними трюфелями та кістковим мозком – 339 грн, домашня паста таярін з ковбаскою сальсіча – 269 грн, лінгвіне з тунцем конфі та соусом із томатів з каперсами та оливками – 279 грн.

Деталі: ресторан братів Гусовських, італійська кухня, винна карта, спеціальне меню, стильний інтер’єр, винні дегустації та еногастрономічні вечори, багаторічний досвід роботи.

osteria Pantagruel — перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовських, який вже понад 20 років прищеплює українцям любов до традиційних смаків Італії. В Osteria Pantagruel ви знайдете великий вибір домашньої пасти, яка чудово пасуватиме до вашого улюбленого вина.

Piccolino

Де: вул. Гончара, 67

Бюджет: ₴₴₴. 

Страви: паста ‘Piccolino’, готується в голівці сиру – 454 грн, папарделі з лисичками – 286 грн, спагеті з вонголі та ботаргою – 475 грн, фетучіні з білими грибами та чорним трюфелем – 360 грн, чорні лінгвіні з бейбі кальмаром та ботаргою – 375 грн, спагеті з морепродуктами – 575 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, ресторан домашньої італійської кухні з найбільшим вибором Prosecco в Україні, сезонне меню, спеціальні страви від шеф-кухаря, моцарела-бар, просеко-бар, паста домашнього приготування, тераса, можливість замовити страви без глютену.

Piccolino — елегантний італійський ресторан команди La Famiglia в центрі Києва з домашньою атмосферою, де представлено великий вибір італійського ігристого вина. Меню Piccolino досить велике, щомісяця його доповнюють спеціальними сезонними стравами від шеф-кухаря. Незалежно від сезону в меню домашня паста, свіжі морепродукти, всі види моцарели з Італії, ароматний чорний трюфель і страви з артишоків.

La Fontana

Де: вул. Московська, 31/33

Бюджет: ₴₴. 

Страви: фетучіні з восьминогом, мідіями, кальмарами, креветками і соусом з томатів – 395 грн, тальятеле з креветками-гриль та вершково-трюфельним соусом – 235 грн, спагеті неаполітана з хрустким баклажаном – 165 грн, фетучіні з качкою та трюфельним соусом – 246 грн, житні папарделе з білими грибами, курчам та аспарагусом – 235 грн.

Деталі: італійський ресторан-траторія, знаходиться на Печерську, належить до мережі ресторанів Tarantino Family, фонтан, традиційні страви італійської кухні, сніданки щодня з 11:00 до 15:00, страви на грилі, піца з дров’яної печі, барна та винна карти, літня тераса, дитяча кімната, спеціальні пропозиції, резерв столів.

La Fontana — італійський ресторан-траторія на Печерську у кінотеатрі «Зоряний». Заклад належить до мережі ресторанів Tarantino Family. В меню — традиційні страви італійської кухні та авторські варіації, страви на грилі, піца з дров’яної печі та різноманітна домашня паста.

Mimosa Brooklyn Pizza

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴.

Страви: канелоні з кроликом у вершковому соусі – 225 грн, домашні фетучіні з креветками та цукіні – 235 грн, спагеті з мітболами та копченим йогуртом – 190 грн, папарделе з білими грибами – 175 грн, паста путанеска – 135 грн.

Деталі: італійська та авторська кухні, проєкт ресторатора Ігоря Сухомлина, сніданки з 09:00 до 12:00 (до 15:00 у вихідні), піца з дров’яної печі, панорамні вікна з видом на Бессарабську площу, дизайнерський інтер’єр, коктейльна карта, винна карта, сезонні страви в меню.

Mimosa Brooklyn Pizza — піцерія на Бессарабці, яка концептуальним інтер’єром, смачними стравами італійської кухні та відмінним сервісом забезпечила собі велику кількість прихильників. Ресторан славиться своїми сніданками і піцою, якої в меню 13 видів — хрустке тісто, оригінальні начинки і смачні соуси для бортиків зробили піцу від Mimosa Brooklyn Pizza справжнім столичним хітом. Окрім піци в закладі пропонують пасту і равіолі, наприклад, сезонною позицією від шефа є паста путанеска з анчоусами та каперсами.

Фото: Facebook Zitti, POSITANO, Osteria Pantagruel, Piccolino, La Fontana, Mimosa Brooklyn Pizza.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi