Качка по-пекінськи в Києві: де готують одну з найвідоміших страв китайської кухні - PostEat

пошук

Качка по-пекінськи в Києві: де готують одну з найвідоміших страв китайської кухні
03-09-2020 0 562


Де спробувати качку по-пекінськи в Києві, розповідає редакція PostEat. Цю страву можна сміливо назвати візитною карткою Китаю, яку неодмінно варто спробувати. Історія кулінарного шедевра почалася в епоху династії Мінь — вперше про цю страву в 1330 році написав імператорський дієтолог Ху Сихуей у фундаментальному трактаті «Найважливіші принципи харчування». Качка по-пекінськи була однією з головних страв у меню імперських придворних. Bianyifang Roast Duck — перший ресторан, що спеціалізується на качці по-пекінськи, був заснований у Сяньюкоу в 1416 році. У 1864 році в Пекіні був заснований ресторан Quanjude — його замовник Ян Куарен розробив підвісну піч для смаження качок.

Для приготування цієї страви використовують білу фермерську качку— вона вільно росте впродовж 45 днів, а потім переходить на інтенсивне годування, яке триває до 20 днів. Завдяки такому вирощенню, качка важить від 5 до 7 кг. Перед приготуванням качці вдувають повітря між шкірою і м’ясом, що дозволяє отримати знамениту хрустку скоринку. Щоб качка набула характерного фінікового кольору та блиску, тушку натирають солодовим цукром та дають висохнути. Смажать качку в круглій печі на відкритому вогні, для якого беруть деревину винятково фінікової пальми, персикового або грушевого дерева. Готову качку по-пекінськи шеф-кухар майстерно обробляє спеціальним ножем перед гостями — за імператорськими канонами, шматочків м’яса має бути 108. Смакують м’ясо качки по-пекінськи загортаючи його у змащений соусом рисовий млинець, додаючи всередину паростки цибулі-порей.

Fenix Asia

Де: б-р Лесі Українки, 30А

Бюджет: ₴₴₴. Raw Bar (98–3900 грн), салати (250–2200 грн), wok (290–550 грн).

Страви: качка по-пекінськи класична – 1900 грн, качка по-пекінськи з осетровою ікрою – 2400 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторанний комплекс, знаходиться на Печерську, паназійська та італійська кухні, концептуальний інтер’єр, шеф-кухарі Сергій Байсаревич та Стефано Антоніоллі, бренд-сомельє Олексій Олексієнко, свіжі морепродукти, raw bar, дегустаційне меню, крудо меню, sharing style, піца з дров’яної печі, сніданки в Fenix Italia, власна випічка, lounge-зона, винна колекція, дві банкетні зали, резерв столів.

Ресторанний комплекс FENIX нещодавно відкрився на бульварі Лесі Українки, в ньому поєднали ресторани паназійської та італйської кухні. У паназійській частини ресторану Fenix Asia зробили акценти на 12 знаках китайського зодіаку, що стали основою меню і коктейльної карти ресторану. В меню Fenix Asia — щоденне різноманіття свіжої риби, молюсків, морепродуктів і морських делікатесів, суші, сашимі і закуски в класичних подачах і нових стилях. Світові хіти паназійської кухні в авторському виконанні створює шеф-кухар Сергій Байсаревич. В Fenix Asia подають качку по-пекінськи в двох видах — у класичному варіанті та вишуканому з осетровою ікрою.

BAO • Modern Chinese Cuisine

Де: вул. Мечникова, 14

Бюджет: ₴₴₴. Дім сам (99–775 грн), салати (197–549 грн), рис та локшина (89–459 грн).

Страви: качка по-пекінськи ціла – 1597 грн, качка по-пекінськи половина – 927 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан сучасної китайської кухні від Ектора Хіменес-Браво, розташований в центрі Києва, відкрита кухня, страви для вегетаріанців, chinese afternoon selection з 12:00 до 17:00 по буднях, тераса, комунальний стіл, стильний інтер’єр, вина з різних куточків світу.

BAO • Modern Chinese Cuisine — вишуканий ресторан сучасної китайської кухні. У меню представлений великий вибір страв з риби і морепродуктів. Всі гості можуть спостерігати за процесом приготування страв на відкритій кухні, яка відокремлена від основних зал панорамними вікнами. У BAO • Modern Chinese Cuisine представлено безліч страв з м’ясом качки, проте зірка меню — качка по-пекінськи, яку можна замовити цілу або половину. Перш ніж потрапити на стіл, качка по-пекінськи підготовлюється не менше 48 годин — за цей час вона має ввібрати аромати бадьяну, кориці, кінзи та гострої солі.

Oxota NA Ovets

Де: вул. Воздвиженська, 10Б

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (95–269 грн), основні страви (165–1390 грн), риба та морепродукти (255–475 грн).

Страви: качка по-пекінськи – 1390 грн.

Напої: Cava Cami de Flor, Brut Rose – 180 грн/келих, Chardonnay, Kolonist – 170 грн/келих, Muscat Natureo, Torres nonalcohol – 600 грн/750 мл.

Деталі: азійський стейк-хаус, знаходиться на Воздвиженці, один із закладів сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, відкрита кухня з дров’яним робата-грилем, акваріум з живими лобстерами і крабами, сніданки, доставка, тераса, формат take away, устричний і кав’яр бари, винна карта, pets friendly.

Oxota NA Ovets — м’ясний ресторан з азійським акцентом в меню і стильним концептуальним інтер’єром. У меню ви знайдете авторські вишукані страви з морських делікатесів, в яких зберегли автентичну пряність і баланс азійських смаків. У ресторані також подають стейки вологої та сухої витримки, які готують на японському робата-грилі. Перший етап приготування качки по-пекінськи в Oxota NA Ovets займає кілька діб — спочатку протягом 12 годин качка витримується в сухому маринаді зі спеціями, сіллю та медом. Потім качку натирають сумішшю різних оцтів, витримують її в спеціальній камері та смажать. Готову качку нарізають на слайси та подають з овочами, рисовими млинцями та соусами. Каркас качки також подають до столу — в якості супу або з овочами WOK.

CHINA MA

Де: вул. Георгія Кірпи, 5Б

Бюджет: ₴₴. Дім сами (88–138 грн), салати (98–198 грн), рис та локшина (58–168 грн).

Страви: качка по-пекінськи ціла – 1188 грн, качка по-пекінськи половина – 5628 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: китайська гастрономія, знаходиться навпроти Південного вокзалу, інтер’єр — YOD Design, шеф-кухар Олександр Сізов, шеф-бармен Ольга Корнейчук, sharing plates, два поверхи, цікавий дизайн, рідкісна колекція чаю, авторські коктейлі, винна карта — виключно позиції з Австралії та Нової Зеландії, резерв столів.

CHINA MA — китайська гастрономія навпроти Південного вокзалу. Серед особливостей закладу — дві відкриті кухні, де гості можуть спостерігати за процесом приготування страв особисто. Основний принцип ресторану sharing plates — до CHINA MA варто приходити великою компанією друзів, замовляти різноманітні страви та розділяти їх на всіх. В меню закладу поміж інших китайських спеціалітетів ви знайдете качку по-пекінськи — її готують за автентичним рецептом зі спеціальної фермерської качки на пекінському обладнанні. В CHINA MA обіцяють оригінальний смак качки по-пекінськи: хрустка скоринка і ніжна грудинка качки з жировим прошарком. Подають страву традиційно з млинцями, соусом хойсін та овочами.

Duck, Please

Де: вул. Володимирська, 83; пр-т Перемоги, 24 (Smart Plaza Polytech)

Бюджет: ₴₴. Салати (88–138 грн), гарячі закуски та основні страви (105–245 грн), локшина (155–165 грн).

Страви: качка по-пекінськи (порція/половина/ціла) – 185 грн/549 грн/1090 грн

Напої: з меню можна ознайомитись в закладі.

Деталі: ресторани китайської кухні, сучасний концептуальний інтер’єр, фірмова страва – качка по-пекінськи, китайські преміум-чаї, гостроту страв можна регулювати, доставка.

Duck, Please — ресторани китайської кухні: перший відкрився влітку минулого року в центрі міста, друга локація запрацювала наприкінці осені в ТРЦ Smart Plaza Polytech. Заклад позиціонує себе як ресторан, де готують найкращу в Києві качку по-пекінськи. Зокрема, тут подають курку по-пекінськи та качку по-шанхайськи у трьох варіантах: стандартна порція, половина качки, ціла качка.

 

Фото: Facebook Fenix Asia, BAO • Modern Chinese Cuisine, Oxota NA Ovets, CHINA MA, Duck, Please.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi