Крафтові сири та фондю у Києві: нові гастрономічні відкриття в ресторанах міста - PostEat

пошук

Крафтові сири та фондю у Києві: нові гастрономічні відкриття в ресторанах міста
05-02-2025 0 2924


Редакція PostEat розповіає, де скуштувати крафтові сири та фондю у Києві. Якщо сир — це ваша гастрономічна любов, приготуйтеся до справжнього свята смаків! У Києві ресторани готові здивувати вас крафтовими сирами власного виробництва, авторськими подачами та розкішним фондю у класичних і не тільки варіаціях. Ця добірка закладів стане справжнім путівником у світ сирної насолоди — обирайте заклад та бронюйте столик, щоб розділити враження з близькими.

Буффаліно | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Левка Лук’яненка, 18; вулиця Князів Острозьких, 8

Години роботи: 11:00 до 22:00

Дещо з меню: піца буффаліно 3 сирами із власної сироварні — 299 грн, new сир з паприкою / сир з куркумою / сир з чорним кунжутом / сир з травами / сир з сушеним базиліком та часником — 45 грн/25 г, дегустаційна тарілка м’яких сирів — 335 грн, подарункова банка сирів в оливковій олії — 285 грн.

Деталі: Ciao, сиромани! Якщо ваш світ обертається навколо ідеальних сирів, тоді «Буффаліно» — саме те місце, де ваші мрії перетворюються на реальність. Їхня власна сироварня — це магія, де народжуються справжні сирні шедеври. 

Цього сезону ресторан порадував абсолютно новими смаками — мʼякі сири власного виробництва з пікантними та цікавими смаками: сир із паприкою для пікантного настрою; сир із куркумою для тих, хто шукає щось незвичне; сир із чорним кунжутом — для естетів; сир із травами для ніжного післясмаку та сир з сушеним базиліком і часником для справжнього гастрономічного задоволення. 

Щоб познайомитись з усіма смаками, варто замовити дегустаційну тарілку м’яких сирів. А розділити сирні враження можна обравши подарункову банку сирів в оливковій олії — відмінний подарунок сирним гурманам! Залишилося лише вибрати локацію — Арсенальна чи Оболонь — і поринути у справжню сирну насолоду.

А тепер найголовніша новина — сирне фондю в «Буффаліно» на Арсенальній! Уявіть собі: гарячий потік ароматного сиру, який тягнеться нескінченно (зазначаємо, що сирне фондю доступне за передзамовленням). До нього шеф подає хрустку чіабату, румʼяну картоплю та солоні огірки для балансу смаків. (лише на Арсеналі).

Fabius | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Столичне шосе, 70

Години роботи: пн-вт 12:00-22:00, ср-нд 11:00-22:00

Дещо з меню: моцарела – 185 грн, бурата – 195 грн, страчатела – 165 грн, скаморца – 195 грн, рикота – 125 грн, качота – 165 грн, сет з м’яких сирiв: бурата, моцарела, рикота, страчатела – 545 грн, бурата з трюфелем — 250 грн, бурата з в’яленими томатами, песто i каперсами — 250 грн.

Деталі: Fabius — ресторан італійської кухні на Столичному шосе. В ресторані на гостей чекають авторська кухня, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця. В повній відповідності до традиційних італійських технологій, майстри варять 6 видів молодого домашнього сиру: моцарела, бурата, страчатела, скаморца, рикота, качота. Також ви можете спробувати дещо особливе — бурату з трюфелем та бурату з в’яленими томатами, песто i каперсами.

Веранда на Дніпрі | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 11а

Години роботи: щодня 12:00-23:00

Дещо з меню: асорті еко-сирів власного приготування (бурата, буфало, страчатела) – 830 грн

Деталі: Ресторан «Веранда на Дніпрі» відомий своєю авторською кухнею, де гармонійно поєднуються українські, італійські, азійські та французькі гастрономічні традиції. Шеф-кухар Сергій Башинський разом із командою кухарів перетворює свіжі локальні продукти на кулінарні шедеври. Візитною карткою ресторану стали страви з дров’яної печі. В якості закуски пропонують асорті італійських еко-сирів власного приготування: моцарела бурата, моцарела ді буфало та страчатела. Ці сири не тільки доповнюють гастрономічний досвід, а й чудово поєднуються з широким вибором вин.

Spezzo | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 8; вулиця Святошинська, 3а.

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: тарілка сирів з власної сироварні — 335 грн, рикота — 60 грн/50 г, моцарела — 108 грн/125 г, бурата — 180 грн.

Деталі: Ресторани Spezzo запрошують гостей зануритися в автентичну атмосферу Італії з її багатими кулінарними традиціями. Меню ресторану вражає різноманіттям італійських смаків: класична неаполітанська піца з пухкими бортами, паста з різними соусами, смачні антипасті та м’ясні страви. Однією з ключових родзинок Spezzo є власна пекарня та сироварня. Тут випікають ароматний хліб за традиційними італійськими рецептами та виготовляють ніжні сири. Гостям пропонують дегустувати м’який рикота-сир, ніжну моцарелу та ідеальну бурату. Ці сири не лише подають окремо, але й додають до фірмових страв, таких як паста та піца.

Tres Francais | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Костьольна, 3

Годин роботи: пн-чт 09:00-22:00, пт-нд 09:00-23:00

Дещо з меню: савойське сирне фондю з крутонами — 765 грн

Деталі: Très Français — заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très Français. Тут відчутна чарівна атмосфера французького брасері зі справжніми регіональними автентичними стравами, сирами та винами, що так полюбляють французи, гості міста та просто шанувальники французької кухні. У Très Français гостям пропонують савойське сирне фондю з крутонами — ця страва втілення тепла французьких Альп та домашнього затишку. Секрет досконалого фондю полягає у відбірних сортах сиру, що тануть у гарячій глибині ароматного вина, створюючи ніжну та насичену консистенцію. Подають фондю разом з хлібними грінками, беконом, ковбасками, корнішонами і улюбленим білим вином.

Calvados & Raclette | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Воздвиженська, 51А

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: раклет у сковорідці від 350 грн/100 г, зріз із голови сиру раклет від 650 грн/порцію, раклет у паніровці — 380 грн/порція, ніжний крем-суп з сиром раклет — 360 грн, фондю класичне швейцарське з гірнками (на одного/на двох) — 860 грн/1280 грн, додаток до фондю — 560 грн.

Деталі: Ресторан Calvados & Raclette на Воздвиженці пропонує гостям неперевершену подорож у світ гастрономії, поєднуючи традиції французької та швейцарської кухонь. Особливістю закладу є його спеціалізація на раклета та фондю, що дає можливість насолоджуватися оригінальними стравами в теплій та затишній атмосфері. Меню ресторану вражає своїм різноманіттям і включає класичне швейцарське фондю, апетитні бургери, смачні сніданки, легкі салати, холодні та гарячі закуски, а також основні страви, гарніри, хлібний кошик і десерти, що задовільнять найвибагливіші смаки.

Головна фото: “Буффаліно”

Фото: Facebook/instagram “Буффаліно”, Fabius, “Веранда на Дніпрі”, Spezzo, Tres Francais, Calvados & Raclette

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi