Куди піти з іноземцем в Києві: 6 столичних локацій різного формату - PostEat

пошук

Куди піти з іноземцем в Києві: 6 столичних локацій різного формату
18-10-2021 0 2493


Куди піти з іноземцем в Києві — тема нашого матеріалу. Якщо до вас у гості приїхали друзі-іноземці та ви хочете познайомити їх з гастрономічним Києвом, то PostEat вам допоможе визначитися із закладами. Наша редакція підібрала для вас заклади Києва, щоб показати різноманіття кухонь та форматів, якими здатна здивувати українська столиця: тут і сучасна українська кухня, кримськотатарська, неаполітанська та французька, а також авторська кухня.

Zitti

Де: вул. Січових Стрільців, 30а

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: крудо з сібаса – 516 грн, вітело тонато – 339 грн, паста зіті з морепродуктами – 694 грн, рол червоний дракон з вугром – 390 грн, дорадо в солі або на грилі – 420 грн, пана кота вершкова з лавандою – 140 грн.

Деталі: ресторан італьської кухні, знаходиться в центрі міста, різноманітна паста, сніданки, меню суші та ролів, стейки Wagyu, риба та морепродукти, джазові вечори, винна карта, резерв столів.

Zitti — новий ресторан в центрі міста must visit для гостей столиці. Інтер’єр закладу виконаний в стилі Метрополітен: натуральні текстури, оксамитові крісла, свіжі лимони на столах, квіткові композиції, стіни і стеля покриті мохом і є неймовірної краси винна шафа. Тут на гостей чекає італійська кухня в тандемі з японськими мотивами. Основа меню — морепродукти, карпачо, стейки Wagyu, суші. Пасті відведено окреме місце — зіті (похідне імені ресторану) спеціалітет ресторану, унікальна страва для столиці. Сомельє ресторану всі страви доповнює кращими винами Італії, Франції, Нового Світу. У п’ятницю і суботу в Zitti проходять вечори джазу, на яких виступають відомі вокалісти столиці. З 28 жовтня в ресторані стартує Фестиваль Пасти, приурочений до Міжнародного дня пасти — варто відвідати.

Musafir

Де: вул. Саксаганського, 57а, вул. Богдана Хмельницького, 36; вул. Рогнідинська, 4а

Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (38–47 грн), сарма і плов (90–169 грн), мангал та кебаби (120–540 грн).

Страви: чебурек з бараниною – 43 грн/1 шт., плов – 110 грн, сарма – 90 грн, долма – 139 грн, імам байилди з овочами – 169 грн, бурма з м’ясом – 104 грн, піде з суджуком та сиром – 145 грн, кебаб Дженгіз Хан – 659 грн.

Деталі: кафе кримськотатарської кухні в Києві, концептуальний інтер’єр, сімейний ресторан, каву варять в джезві на піску, лаконічний інтер’єр, демократична цінова політика.

Musafir — мережа кафе кримськотатарської кухні в Києві. У Musafir ви поринете в атмосферу Сходу, відчуєте гостинність та неповторний смак кримськотатарської кухні. Перше кафе сім’я з Бахчисарая відкрила в 2015 році, коли переїхала до Києва, а друге в 2017 році на вулиці Богдана Хмельницького. На початку 2020 року відкрився третій ресторан на вулиці Рогнідинській. Традиційна побілка стін, дерев’яні стельові балки, барвисті килими ручної роботи передають атмосферу старовинного кримськотатарського будинку. Особливою популярністю в Musafir користуються чебуреки та янтики з різними начинками та класичний узбецький плов.

Citronelle

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: стейк тартар з телятини з білим хріном і пармезаном – 430 грн, теплий салат з восьминогом конфі – 620 грн, равіолі з копченим лососем – 340 грн, морські гребінці зі шпинатним кулі та кремом Монет – 510 грн, ліонський цибулевий суп – 270 грн.

Деталі: ресторан французької кухні, знаходиться в центрі Києва, шеф-кухар Робан Каснабе, стильний інтер’єр, панорамні вікна, винна карта, еногастрономічні вечори, винотека з великим вибором французьких вин, резерв столів.

Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Команду кухарів Citronelle очолює Робан Каснабе — молодий французький шеф-кухар з досвідом роботи на кухнях мішленівських ресторанів. Він поєднав в основному меню трендові стравами французької кухні, а також додав популярні сезонні позиції.

100 років тому вперед

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. 

Страви: пастрамі з димного сома, з післясмаком бурбону та полуниці – 175 грн, закуска з бджіл з ароматною олією, перцем та щавлем – 85 грн, яловича вирізка з тартаром із оселедця, морквяним пюре та зернами кропу, відома як «чомбер на дико» – 310 грн, ніжний, як хмаринка судак, крем із цвітної капусти з вершками, зелень та маринована капуста – 220 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, автентичні страви, бранчі, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

Ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» знаходиться в історичній частині Києва. Входячи, гість потрапляєте до затишної, оздобленої натуральним деревом зали. На другому поверсі знаходиться простора світла зала з великими вікнами — декілька раз на місяць тут проводять гастрономічні вечері. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. 

POSITANO

Де: пр-т Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. 

Страви: піца з прошуто крудо та песто – 255 грн, піца прошуто е фунгі – 248 грн, брускета з капоколо від паоло – 90 грн, бурата з оливковою олією – 290 грн, равіолі з рікотою у червоному соусі – 149 грн, врашоле з пюре із нута – 165 грн.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», сніданки з вівторка по п’ятницю  з 09:00 до 11:00, унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча (засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен), літня тераса, резерв столів.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в традиційних та авторських стравах бренд-шефа Марко Черветті. У 2019 році ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza, а цього року потрапив до рейтингу 50 найкращих піцерій Європи 2020 року за версією видання Bigseventravel.

Гастрокафе «Тарiлка»

Де: вул. Гришка, 9

Бюджет: ₴₴.

Страви: гарбузовий суп зі страчатела буфало – 158 грн, сардина по-київськи з картоплею муслін – 280 грн, філе фермерської курки з картопляним пюре та крем-соусом зі сморчками – 247 грн, тосканський салат з прошуто кото та гірчичним вінегретом з анчоусами – 198 грн, підсмажені карпатські білі гриби з соусом з гусячої печінки – 285 грн.

Деталі: шеф-кухар Денис Комаренко, резерв столів, тераса, доставка, kids friendly, формат take away, можливість замовити хліб на живій заквасці за старовинними рецептами, страви з крафтовими продуктами, сніданки, напої власного приготування, страви в хоспері, страви для компанії, винна карта.

Гастрокафе «Тарелка» знаходиться на лвіому березі міста у районі Позняки та не перший рік захоплює гостей авторськими стравами від шеф-кухаря і власника закладу Дениса Комаренка. Концепція меню заснована на сезонності продуктів і їхній локальності — керуючись цим принципом, у гастрокафе «Тарелка» створюють справжні кулінарні шедеври. В закладі подають свіжоспечений хліб власного виробництва, який можна придбати в хлібній крамниці ресторану, а також випікають 12 видів піци у дров’яній печі.

Фото: Facebook Zitti, Musafir, Citronelle, 100 років тому вперед, POSITANO, Гастрокафе «Тарiлка».

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi