Внимание. На сайте действуют возрастные ограничения.

Я подтверждаю что мне исполнилось 18 лет
Кухня емоцій та почуття ностальгії в кафе Spelaya Kanareyka - PostEat

пошук

Кухня емоцій та почуття ностальгії в кафе Spelaya Kanareyka
09-08-2019 0 1917


9 серпня відбудеться вечірка з приводу офіційного відкриття кафе Spelaya Kanareyka на вулиці Саксаганського. За словами засновника закладу Олексія Карпова на гостей чекають страви, що викликають емоції, та атмосфера ностальгії. «Spelaya Kanareyka — це дім, де приймають гостей. Тут все для друзів, втім існують певні правила і традиції, як у будь-якому порядному домі», — розповідає ресторатор. PostEat завітав в гості до «канарейки» та дізнався про всі традиції та особливості закладу.

«Spelaya Kanareyka — найбільш емоційна назва, яку тільки можна було придумати», — впевнений Олексій Карпов. За словами ресторатора, назва мало кого лишає байдужим. Вона дивує та викликає питання, що за «канарейка» і чому вона «спелая». За словами Олексія, гості згадують, що колись у їхніх дідусів і бабусь жили канарки. Або гості читали опис затишного дому, де жила канарка. Це символ домашнього затишку, який є головною ідеєю закладу.

На запитання про «спелость» у назві Олексій відповідає просто — це про людей, які вже розуміють значення зрілості думок та смаків. Про тих, кому вже знайоме почуття ностальгії.

Дизайн закладу створений архітекторкою Жанною Киселевою (JK Lab, Одеса), а декором займався Марат Сайпудінов. Спільно вони відтворили інтер’єр кімнат помешкання взірця 1960-1980-х років. Тут навмисно скоротили відстань між столами, гостями та персоналом, щоб прибрати кордони між людьми у просторі. «Ми цінуємо тепло сімейних посиденьок на кухні. Коли трохи тісно і «дупка до дупки», але всі задоволені неформальним щирим спілкуванням. Це атмосфера, яку ми створювали у Spelaya Kanareyka», — розповідає Олексій.

У головній залі гість ніби опиняється посеред кухні дому. Замість звичної барної стійки — робоча кухонна плита, жовтий буфет та шафки зі спеціями. Поряд з кухнею – мрія чи не кожної радянської сім’ї — блискучий «буржуазний» холодильник. Теплі кольори, натуральні фактури дерева та білих стін нагадують скандинавські інтер’єри.

Для великих компаній в Spelaya Kanareyka приготували сімейний стіл посеред зали. Для менших компаній та пар — невеликі столики вздовж стін під великими абажурами. Згодом на стінах з’являться старі фотографії та інші деталі домашньої обстави.

Літній майданчик закладу облаштований на узбіччі тротуару — лише жовті стільці та столики без жодних громіздких конструкцій, які заважали б пішоходам. Втім одна така конструкція все ж є. Це залізне вінтажне ліжко з картатою ковдрою. На ньому гості також можуть присісти чи то пак прилягти, зовсім, як у гостях після смачної вечері.

Особливої атмосфери додає жива музика, що лунає з балкона над літнім майданчиком. Балкон та фасад дому власники закладу реконструювали так, щоб вписатись у історію дому. Згодом на другому поверсі буде облаштовано «секретну кімнату» для творчих зустрічей чи особливих подій.

Як в кожному порядному домі, в кафе Spelaya Kanareyka існують свої традиції. Наприклад, у закладі особливе ставлення до шахів і заохочують гостей до гри: «Це інтелектуальна та в міру азартна гра. Інших ігор у нас не передбачено». Також кафе не планує опцію dog friendly, не можна буде приносити алкоголь та їжу з собою. Це правило власник мотивує тим, що хоче бути впевненим в якості того, що їдять та п’ють у закладі.

Страви до меню Spelaya Kanareyka добирались прості й зрозумілі, але такі, щоб викликали емоції. Наприклад, закуски до горілки тут називають «Околоводочники и сало», а «Виновники и удовольствие» — це страви до вина. Холодний суп зазначено у меню як «Свекольник и застенчивость» — натяк на рожевий колір сором’язливості. Багато уваги приділили справжності смаку. Так творожні пиріжки з картоплею, яйцем та цибулею переробляли десятків разів, щоб досягти «бабусиного ефекту». Курячий суп з локшиною роблять на бульйоні з м’яса домашньої курки.

Повне меню буде презентовано на офіційному відкритті 9 серпня. Але Олексій Карпов одразу радить спробувати форшмак, курячі котлети, пиріжки, курячий суп з домашньою локшиною та будь-який з десертів. Страви будуть готувати з локальних та сезонних продуктів, тому меню буде регулярно оновлюватися. Ціни обіцяють помірні.

До винної карти Spelaya Kanareyka увійшли 15 вин з Італії, Іспанії, Франції, Аргентини та Нової Зеландії. Втім, головний напій закладу — власні настоянки на фінській горілці Koskenkorva та ісландська горілка Reyka. «Міцні напої гармоніюють зі стравами домашньої кухні», — пояснюють у закладі. Коктейлів усього сім — на горілці, ромі та джині. Їх планують подавати гостям вже готовими, у пляшках.

Також у кафе подають кисіль, напій з шипшини, компот, а згодом будуть робити власний томатний сік. Для повного занурення у домашню атмосферу пропонують чай з липи та ромашки. Цікаво, що вода з будь-якого крану очищена та придатна до пиття. За бажання будь-хто з гостей може заглянути на кухню закладу, щоб подивитись, як готують його страву. «Від гостей Spelaya Kanareyka немає секретів, вдома все має бути щирим», — кажуть у закладі.

Вечірка-відкриття Spelaya Kanareyka відбудеться 9 серпня, з 12:00.

Де: вул. Саксаганського, 15

Музична програма:

12:00 — Яцина • Саксофон
14:00 — Головина • Саксофон
16:00 — Two on the Roof
18:00 — Фрумин & Галайдук
22:00 — Dj Vnuk

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi