Літо, сонце, персики! - PostEat

пошук

Літо, сонце, персики!
24-08-2021 0 1125

Партнери

Автор


День споживання персиків, який відзначають 22 серпня, був створений для насолоди смаком цього пухнастого, ароматного, корисного фрукта, незалежно від того, вирощуєте ви їх, їсте або просто читаєте про них.

Персикове дерево (Prunus persica буквально «перська слива») вид дерева, родом з Китаю і дає їстівні соковиті плоди, які також називають персиком. Це листяне дерево, яке виростає приблизно до 5 –10 метрів заввишки, що належить до підродини Prunoideae родини Розоцвіті. Цікаво, що він класифікується, як мигдальне дерево підроду Amygdalus, що відрізняється від інших підродів гофрованою оболонкою насіння.

Рожеві квіти на персиковому дереві з’являються ранньою весною до появи листя. Всі люблять його жовтий або білуватий м’якуш, ніжний аромат і шкірку, оксамитову (персики), або гладку (нектарини). Персики разом з вишнями, сливами та абрикосами називають кісточковими плодами, що означає, що вони мають досить велику кісточку або насіння. 

Персик досить цікавий фрукт. Адже він не тільки дуже ароматний та смачний, він ще і корисний. У 100 грамах персиків міститься 46 ккал, вони є одними з низькокалорійних фруктів. Тому їх можна вживати й не переживати про фігуру. У персиках містяться кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, марганець, фтор та селен. 

Фахівці з ароматерапії переконують, що аромат персиків здатний діяти як антидепресант. Ці фрукти сприяють покращення діяльності мозку, пам’яті, підвищують концентрацію уваги. 

Однією з головних властивостей персика є його загальнозміцнювальна дія у персиках є велика кількість вітамінів A, C і B. Тому фрукти рекомендують вживати після тривалої хвороби. Один персик надає 3/4 необхідного людині вітаміну С. 

Каротин, що міститься в персику допомагає здоров’ю судин. Якщо ви хочете мати гарну оксамитову шкіру та зберегти ефект надовго, то регулярне вживання персиків допоможе покращити живлення шкіри, утримає вологу в клітинах, та попередить появу зморщок.  Персиковий сік корисний при шлункових хворобах, зокрема при зниженій кислотності шлункового соку. Персики мають сечогінну дію та сприяють виведенню піску з нирок. Ці фрукти рекомендують їсти при серцевих захворюваннях через солі калію, які позитивно впливають на серце. 

Персики також сприяють контролю артеріального тиску і здоров’ю мозку. Вони допомагають регулювати вагу, знижують ризик раку, зміцнюють імунну систему, та й для травлення вони дуже корисні. 

Як святкувати день споживання персиків? 

Почати святкування дня персиків можна з того, щоб з’їсти цей соковитий фрукт. 

Але з’їсти персик можна не лише традиційним шляхом. Він ідеально підходить для кулінарних експериментів. Їжте його в поєднанні з солодкими ягодами, чорниця або малина, наприклад.Також можна консервувати персики, приготувати персикову сальсу, персиковий соус та морозиво з персиками. Їх можна додати до салатів, випічки, напоїв. І всі ці страви, завдяки персикам, виходять неймовірно смачними та корисними. 

Більше ідей для страв та варіацій споживання персиків можна знайти на сайті кампанії «UA Plant-Based».

Хорошою ідею також буде почитати книжку про персики. От кілька книг на персикову тематику:

  • «Джеймс і гігантський персик» Роальда Дала. Події в цій фантастичній книзі розгортаються навколо самотнього хлопчика, який живе з двома тітками. Поки герой переживає незвичайні та авантюрні події, персикове дерево росте в саду.  
  • «Останній персик» Гаса Гордона. У цій дитячій книжці двоє героїв знаходять персик і сперечаються щодо того, хто повинен його з’їсти. Ця книжка має на меті навчити маленьких дітей ділитися.
  • Серія книг Джоді Лінн Андерсон «Персики» про трьох підлітків, у яких немає нічого спільного, крім того, що їм доводиться разом працювати на персиковій фермі влітку. Там з ними трапляються дружба та романтичні стосунки й настає  дорослішання. 

 

Персик ідеальний фрукт, відомий у всьому світі. Він багатий на вітаміни, смачний і має дивовижну текстуру. Аромату, яким він наповнює повітря, достатньо, щоб шлунок бурчав, а холодний персиковий чай у літню спеку чудово втамовує спрагу. День споживання персиків нагадує, що не буде зайвим поїсти персиків поки сезон ще не закінчився.

 

Адаптація: Наталя Владімірова, представниця кампанії «UA Plant-Based»

 

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi