Локшина WOK: цікаві комбінації азійських смаків у Києві - PostEat

пошук

Локшина WOK: цікаві комбінації азійських смаків у Києві
17-10-2019 0 2825


Заклади Києва, де подають локшину WOK, шукала редакція PostEat. Традиційний WOK – це кругла та глибока китайська сковорода з випуклим дном. Повсякчас страви у сковорідках WOK готували, встановлюючи їх на відкриті вугільні плити. Однак, західний варіант цього посуду часто має пласке дно, щоб сковороду було зручно поставити на газову чи електричну плиту. Щоправда, осучаснена версія WOK не може повною мірою забезпечити температурний режим, притаманний конструкції сферичного оригіналу. Якщо ж кухар хоче готувати в традиційній сковорідці на сучасній кухні, йому потрібен ряд гаджетів: кільця для утримання посуду (wok ring), підставки, решітки та спеціальні пальники підвищеної потужності (wok burner).

У WOK можна готувати страви з використанням різноманітних технік (смаження з перемішуванням, обробка парою, смаження, глибоке смаження, варіння, тушкування, обпалювання, приготування супу, копчення, обжарювання горіхів тощо). Та найголовніше у процесі приготування – розігріти WOK до правильної температури. Її можна визначити по наявності білого диму від олії. Тоді їжа у сковороді буде готуватися правильно завдяки створенню ізолюючого шару з пари («ефект Лейденфроста»). При цьому, у недостатньо розігрітій сковороді їжа пригоратиме незалежно від кількості олії.

Про те, у яких саме закладах Києва подають локшину WOK, розкаже PostEat. А ящо ви все ж вирішили купити собі китайську сковороду, радимо переглянути рецепт локшини від шефа Марко Черветті, який ми публікували раніше.

Par Bar ²

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Солом’янська, 11

Бюджет: ₴₴. Роли (55–310 грн), суші-сети (‪550–1100‬ грн), закуски та салати (115–340 грн), основні страви (175–315 грн), десерти (35–175 грн).

Страви: фунчоза з куркою – 155 грн, соба з морепродуктами – 250 грн, соба з телятиною – 175 грн, удон з креветками – 195 грн, удон з куркою – 165 грн, фунчоза з креветками – 195 грн.

Напої: коктейлі – від 170 грн, вино – від 130 грн/бокал, міцний алкоголь – від 85 грн/50 г, безалкогольні напої – від 35 грн, китайські чаї – від 155 грн.

Деталі: концептуальний ресторан-бар з азійським вектором: автентичні рецепти страв і авторська коктейльна карта, великий вибір кальянів (6 девайсів і 8 видів тютюну), велика кількість живих тропічних рослин для екстрасвіжості, формат take away, можна прийти компанією, dj-сети щоп’ятниці та щосуботи, два контактних бари (внутрішній та на літній терасі), безкоштовна парковка, що охороняється.

Par Bar ² — це дворівневий стильний лофт з високою стелею та живими рослинами в інтер’єрі. Ви можете зайняти місце на першому поверсі – там розташувався контактний квадратний бар та зелена зона з мармуровими столами. Якщо піднятися на другий поверх – ви потрапите у зону з приглушеним світлом та більш камерною атмосферою. В меню закладу представлені страви азійської кухні, зокрема, великий вибір локшини. Тут і гречана соба, і пшеничний удон, і прозора фунчоза – варто тільки обрати страву до смаку та доповнити її улюбленим напоєм. Спробуйте!

Par Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 10

Бюджет: ₴₴. Закуски (95–180 грн), салати (135–260 грн), WOK (90–130 грн), основні страви (170–280 грн), піца (105–185 грн), десерти (35–95 грн).

Страви: WOK: локшина з овочами – 95 грн, локшина з куркою – 115 грн, локшина з телятиною – 130 грн.

Напої: коктейлі – від 185 грн, вино – від 130 грн/бокал, міцний алкоголь – від 90 грн/50 г, безалкогольні напої – від 35 грн, чаї – від 105 грн.

Деталі: концептуальний pre-party-бар з затишною та дружньою атмосферою в центрі Києва, дизайнерський інтер’єр в стилі лофт, великий вибір кальянів (6 видів девайсів і 7 видів тютюну), в меню представлені популярні страви різних країн світу, концептуальна барна карта, напівферментований чай, game space на -1 поверсі, можна прийти компанією.

Насолоджуйтесь відпочинком у приємній атмосфері концептуального pre-party бару Par Bar. У загладі гармонійно поєдналися бар з коктейлями на преміальному алкоголі, кальяни (6 девайсів і 7 видів тютюну) та кухня з популярними стравами європейської й азіатської кухонь. Так, якщо ви полюбляєте легкі страви, зверніть увагу на локшину з овочами: під час приготування локшину удон обсмажують з овочами, а потім заправляють азійським соусом. Якщо ж маєте намір поїсти ситно, замовляйте удон з телятиною, овочами та яєчним крамблом. Не забудьте додати до замовлення й коктейлі – досвідчені бармени порадять цікавий фудпейринг.

Touch cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 16.

Бюджет: ₴₴₴. Азія (145–585 грн), піца (195–395 грн), салати та закуски (165–675 грн), десерти (20–350 грн).

Страви: локшина Удон з телятиною та овочами WOK – 245 грн.

Напої: Martini Negroni Rubino – 190 грн, Drambuie Sour – 230 грн, School punch – 175 грн, Rob Roy Konga Style – 990 грн.

Деталі: розташований в центрі Києва, страви паназійської і європейської кухонь в авторській інтерпретації, 2 окремі VIP-зали, розсувні панорамні вікна, тераса, велика винна карта, меню десертів, меню бізнес-ланчів, формат take away, в четвер, п’ятницю і суботу — pre-party, сork fee, кальян-бар з 12:00.

Touch cafe – це стильний ресторан зі стравами паназійської та європейської кухонь. В окремому розділі меню, присвяченому Азії, ви знайдете локшину та рис, а також вишукані роли з морепродуктами та м’ясом, дім сами, салати та супи. У закладі радять доповнювати обрані вами страви авторськими коктейлями на преміальному алкоголі зі змістовної коктейльної карти.

Hedonist Bar&Kitchen

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 45.

Бюджет: ₴₴₴. Салати (135—285 грн), бургери (165—255 грн), основні страви (129—898 грн).

Страви: рисова локшина з грибами та овочами – 129 грн, яєчна локшина з телятиною – 169 грн, яєчна локшина з куркою – 159 грн, яєчна локшина з тигровими креветками – 275 грн.

Напої: Red Gimlet – 169 грн, Apolonia – 159 грн, Clover Club – 179 грн, Basil Beauty – 159 грн.

Деталі: multi-cuisine, великий вибір алкогольних напоїв, акцент на м’ясних стравах в меню, крафтові лимонади, резерв столів, формат take away, вечірки і жива музика.

Hedonist Bar&Kitchen – це заклад на Антоновича, у якому вам подадуть як класичні коктейлі, так і страви різних країн світу. У повноцінному меню кухні знайдете локшину WOK з різними інгредієнтами: креветками, м’ясом, птицею та вегетаріанський варіант – з грибами й овочами. Порадьтеся з барменом про те, яким коктейлем краще доповнити обрану вами локшину.

KIN KAO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Андріївська, 9а

Бюджет: ₴₴. Закуски (65–250 грн), основні страви (115–260 грн), десерти – 96 грн.

Страви: гречана локшина зі свининою, деревними грибами та овочами – 110 грн, локшина рисова з куркою – 94 грн, локшина рисова з креветками – 259 грн.

Напої: Phi phi – 149 грн,Tom Yam – 149 грн, Hugo – 149 грн, Dumbo – 149 грн.

Деталі: ресторан азійської кухні, авторські коктейлі, кілька зал, стіни прикрашені розписом, крафтові лимонади, коктейльна карта, великий вибір міцного алкоголю.

Ресторан KIN KAO позиціонує себе як заклад азійської кухні з авторськими коктейлями. Особливістю ресторану є корейський гриль, розташований прямо у залі. Ви можете самі приготувати на ньому м’ясо, рибу чи морепродукти. Крім того, у ресторані подають різноманітні види локшини WOK, а рисова локшина з куркою є справжнім бестселером.

Oxota NA Ovets

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Воздвиженська, 10Б.

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (95–249 грн), основні страви (199–1390 грн), стейки (445–995 грн).

Страви: яєчна локшина з креветками та куркою – 245 грн, скляна локшина з морепродуктами – 315 грн.

Напої: Moёt&Chandon Brut Imperial – 2950 грн, Deutz Brut Rose – 1600 грн, Chateau Haut-Mouleyre, 2016 – 950 грн.

Деталі: азійський стейк-хаус, знаходиться на Воздвиженці, один із закладів сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, відкрита кухня з дров’яним робата-грилем, акваріум з живими лобстерами і крабами, сніданки, доставка, тераса, формат take away, устричний і кав’яр бари, винна карта, pets friendly.

Азійський стейк-хаус Oxota NA Ovets від Діми Борисова – це історія не лише про стейки, але й про страви азійської кухні, приготовані з допомогою різних технік. Так, радимо вам скуштувати яєчну або скляну локшину WOK, а у якості стартера замовити одну з холодних закусок (наприклад, тартар з лососем та ікрою тобіко).

Фото: Facebook Par Bar ², Par Bar, Touch cafe, Hedonist Bar&Kitchen, KIN KAO, Oxota NA Ovets

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi