Масниця, Сиропуст або Колодій в ресторанах української кухні Києва: смачно закликаємо весну - PostEat

пошук

Масниця, Сиропуст або Колодій в ресторанах української кухні Києва: смачно закликаємо весну
11-03-2024 0 2373


Куди піти на Масницю в Києві та які ресторани української кухні вже підготували святкове меню для вас, редакція PostEat розповідає у добірці. Не важливо, чи святкуєте ви Масницю звичними з дитинства млинцями чи зараз для вас розпочався Колодій з сирними варениками — головне, це пам’ятати українські традиції, шанувати та берегти їх. З чим готуватимуть млинці та вареники в ресторанах української кухні Києва цілий тиждень, читайте в нашій добірці.

Про кілька цікавих фактів про історію, звичаї, традиції та фольклор під час святкування традиційної Масниці редакція PostEat раніше вже розповідала, варто прочитати.

Галушка | Instagram

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений G A L U S H K A K Y I V (@galushka.kyiv)

Де: м. Київ, Бессарабська площа, 5

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: салати від 110 грн, основі страви від 210 грн, десерти від 115 грн.

Дещо з меню: млинці з м’ясом та вершковим соусом з білими грибами і печерицями – 290 грн, млинці з м’ясом кролика, припущеним у вершках зі спеціями – 270 грн, млинці з кисломолочним сиром та персиком з соусом з обліпихи – 210 грн, малиновий торт з млинців, ліщини, вишні та морозива – 220 грн.

Деталі: Ресторан української кухні «Галушка» знаходиться на Бессарабці. Бренд-шефом та співзасновником київського ресторану «Галушка» є Андрій Дромов. В меню авторська українська домашня кухня: різні сніданки, деруни з грибами, авторська котлета по-київськи, класичні  та фірмові галушки. До Масниці в ресторані підготували дві солоні та дві солодкі пропозиції: з м’ясом та вершковим соусом з білими грибами, з припущеним у вершках м’ясом кролика, з кисломолочним сиром та персиком, а також малиновий торт з млинців, ліщини, вишні та морозива.

Царське Село | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Лаврська, 22

Години роботи: щодня 10:00 — 23:00

Бюджет: салати від 285 грн, основні страви від 350 грн, десерти від 155 грн.

Дещо з меню «Млинці»: з червоною ікрою, лимоном та оливками каламата – 945 грн; з ікрою щуки, сметаною та зеленою цибулею – 975 грн; з лососем та вершковим сиром – 475 грн ; солодкі млинці «Вишиванка» з трьома видами начинки (домашній сир, мак з горіхами, вишня в солодкій глазурі) – 265 грн; з чорницями та вершковим сиром, запечені – 350 грн; з яблуками та медом – 220 грн.

Деталі: «Царське село» — ресторан української кухні на Печерську з автентичним інтер’єром та історією в чверть століття. Спеціально до Масниця в ресторані підготували меню з більше ніж 10 видами млинців з найрізноманітнішими начинками — гостей чекає справжня феєрія смаків.

Солодкі: від класичних налисників з домашнім сиром чи маком до особливих млинців з вишнею в солодкій глазурі чи запечених з чорницями та вершковим сиром. Солоні: від торбинок з куркою чи бендериків з телятиною до млинців з червоною ікрою, лососем чи ікрою щуки. Крім того, до звичайних млинців без начинки можна обрати супровід за смаком: форшмак, сирна помазанка, сметана, згущене молоко, мед, інжирний джем чи малиновий соус.

Ресторан запрошує вас провести Масницю незабутньо смачно в затишній атмосфері разом з друзями, родиною чи коханими. Резерв столиків за номерами +38 (067/095) 4341122.

Полтава | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 09:00 до 22:00

Бюджет: салати від 185 грн, основі страви від 270 грн, десерти від 170 грн.

Дещо з меню: ліниві вареники – 230 грн, млинці з айвою – 245 грн, млинці з грибною маченкою – 245 грн, грибні галушки – 210 грн.

Деталі: «Полтава» — бістро сучасної української гастрономії на Арсенальній, яке відкрили шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк. Деякі страви готують за родинними рецептами засновників, а для страв максимально використовують локальні продукти. Весь тиждень — з 11 до 17 березня — в «Полтаві» закликаю весну: в меню страви до Колодія: солоні і ліниві вареники, а також грибні галушки. Також готують млинці з карамельною айвою, ще млинці з грибною мачанкою, або ж млинці з сиром.

100 років тому вперед | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Володимирська, 4

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Бюджет: салати від 190 грн, основі страви від 290 грн, десерти від 185 грн.

Дещо з меню: сет пухких млинців – 600 грн, млинці з маком і салом — так, як їли наші предки – 275 грн, млинці з зелениною та грибною мачанкою – 275 грн, млинці з яблуневим кремом і горіхами з лісу – 275 грн, баба шарпанина із закарпатською гуслянкою та місцевим сомом – 295 грн, ліниві вареники з копченими вишнями, зелениною та грибами – 285 грн.

Деталі: «100 років тому вперед» — ресторан сучасної української кухні в історичній частині Києва. На першому поверсі закладу зала, оздоблена натуральним дерево, а на другому знаходиться простора світла зала з великими вікнами. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. Цього року до Колодія з 11 до 17 березня підготували меню страв: сет пухких млинців з маком і салом (як їли наші предки), з лисичками, або ж яблуневим кремом. Ще в меню баба шарпанина з гуслянкою і місцевим сомом та ніжні ліниві вареники з копченими вишнями.

Хуторець на Днiпрi | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Набережно-Хрещатицька, 10а

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Бюджет: салати від 324 грн, основі страви від 395 грн, десерти від 95 грн.

Дещо з меню: Шпинатні млинці з барабулею та ікорним соусом – 475 грн, Житні млинці з м’ясом та зморшками – 420 грн, Макові млинці з яблуком, грушею, шоколадне морозиво – 290 грн, Вареники з витриманою яловичиною та козячим сиром – 460 грн, вареники з м’ясом зайця в карпатських травах – 365 грн, вареники з окунем, ікрою форелі та мусом з пастернаку – 395 грн.

Деталі: Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України. До Масниці в ресторані розпочали тижневий фестиваль млинців та вареників: пропонують спробувати житні млинці з м’ясом та зморшками, макові млинці з яблуком та грушею, вареники з м’ясом зайця в карпатських травах, вареники з витриманою яловичиною та козячим сиром, вареники з окунем, ікрою форелі та мусом з пастернаку.

Головна фото: Elina Fairytale

Фото: Facebook/Instagram «Галушка», «Царське Село», «Полтава», «100 років тому вперед», «Хуторець на Днiпрi».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi