Морепродукти та вина для вечірок з друзями: гарний сценарій літнього вечора - PostEat

пошук

Морепродукти та вина для вечірок з друзями: гарний сценарій літнього вечора
30-07-2021 0 1918


Морепродукти для вечірок з друзями шукала редакція PostEat. Ніжні гребінці, ароматні щупальця восьминога та вишуканий делікатесний лобстер — різноманітні морепродукти здатні закохати в себе будь-якого гурмана. В новому матеріалі розповідаємо, які дари моря варто обрати для чудових літніх вечірок з друзями.

Fenix  | Fenix Italia | Fenix Asia

Де: б-р Лесі Українки, 30А

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: Fenix Italia: соте з морепродуктів по-неаполітанськи (для двох персон) – 1720 грн, червоні сицилійські креветки (за 100 г) – 600 грн, рибний суп по-венеційськи з часниковими крутонами – 460 грн. fenix asia: сашимі лакедра з соусом юзу–трюфель і чорним трюфелем – 690 грн, тостада з тунцем, авокадо, спайсі айолі та кінзою – 480 грн, гьодза с лобстером – 490 грн, пончики з м’ясом краба й осетровим кав’яром – 520 грн.

Напої: Fenix Italia: Dolce Donna – 220 грн, Venetian spritz – 295 грн. Fenix Asia: Kurayoshi – 300 грн, Passion Spritz – 300 грн.

Деталі: ресторан італійської та паназійської кухні, знаходиться на Печерську, стильний інтер’єр, шеф-кухар Fenix Asia Сергій Байсаревич, шеф-кухар Fenix Italia Стефано Антоніоллі, бренд-сомельє Олексій Олексієнко, шеф-бармен Артем Синегуб, свіжі морепродукти, raw bar, дегустаційне меню, крудо меню, sharing style, піца з дров’яної печі, сніданки в Fenix Italia, власна випічка, lounge-зона, винна колекція, дві банкетні зали, резерв столів.

Fenix — ресторан на бульварі Лесі Українки, який об’єднав 2 концептуально різні заклади під одним дахом. Ресторан Fenix відомий багатим асортименту страв з риби й морепродуктів. На рибній вітрині, що розташувалася в залі італійської частини, щодня наявні понад 15 видів дарів моря. Наповнення вітрини особисто контролюється шефом — Стефано Антоніоллі організовує постачання свіжих делікатесів з Адріатичного моря. Значної уваги Стефано приділяє морським делікатесам крудо — рибі та молюскам у свіжому вигляді без термічної обробки, які зазвичай подаються з оливковою олією та лимонним соком. У crudo меню Fenix Italia ви знайдете декілька видів устриць, сицилійські креветки, морські гребінці, скампії тощо. Також ви маєте змогу скуштувати спагеті с молюсками вонголе, пакері з морепродуктами та іншу пасту. Окремо представлений в меню рибний маркет — обрану рибу приготують будь-яким способом. Fenix Asia відразу дивує гостей акваріумом з 5 секцій з камчатськими крабами, лобстерами та устрицями. Також щотижня на кухню ресторану прибуває свіжий тунець з Мальдів, страви з якого ви можете спробувати в авторському виконанні Сергія Байсаревича. Значну увагу Сергій приділяє класиці японської кухні — сашимі, татакі, суші. Для них він самотужки обирає найкращі, переважно дикі види риби, такі як преміум лакедра, лосось, сибас. Також в меню представлені окремі розділи страв з королівського краба та лобстера, які готують з обраного гостем свіжовиловленого екземпляра.

Queen Kyiv

Де: Набережне шосе, 25

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски та салати (170–2350 грн), риба та морепродукти (465–4900 грн), десерти (200–370 грн).

Страви: рол запечений з крабом – 850 грн, лосось теріякі з авокадо – 550 грн, половина лобстера на вугіллі з картоплею фрі – 2700 грн, татакі тунець з трюфельним соусом – 425 грн, тартар з гребінця та манго – 510 грн, брускета з крабом та томатами – 660 грн.

Деталі: багатофункціональний комплекс, знаходиться на набережній Дніпра, входить до мережі Bulldozer Group; вишуканий інтер’єр з цілісною, довершеною концепцією; панорамний вид на Дніпро, видова тераса, dinner show, жива музика, концерти відомих артистів, ресторанний концерт-хол; шеф-кухар Володимир Болібрух, страви європейської та азійської кухонь; моцарела бар, велика винна карта з вишуканими позиціями, авторські коктейлі, кальян, парковка, резерв столів.

Ресторанний комплекс QUEEN KYIV на Набережному шосе готовий задовольнити найвишуканіші гастрономічні смаки гостей. Меню ресторану створив досвідчений шеф-кухар Володимир Болібрух — ви знайдете тартар зі спинки тунця, тірадіто з лосося, легкий салат з креветками, вишуканий салат з крабом, звісно з екзотичними соусами, що надають стравам неповторного відтінку смаку. Серед яскравих новинок у меню — рол запечений з крабом, лосось теріякі з авокадо та половина лобстера на вугіллі з картоплею фрі. До гастрономічних вражень в ресторані QUEEN додаються різноманітна винна карта, великий вибір авторських коктейлів та розкішна панорама Дніпра.

Taverna

Де: Русанівська набережна, 4

Бюджет: ₴₴. Закуски (80–315 грн), основні страви з м’яса (175–310 грн), риба та морепродукти (85–360 грн/100 г).

Страви: сібас – 109 грн/100 г, дорадо – 105 грн/100 г, восьминіг – 360 грн/100 г, бебі кальмар – 178 грн, креветка дика – 160 грн/100 г, восьминіг хтоподі ксидато – 315 грн, підсолені сардини з запеченою картоплею – 138 грн, соте з морепродуктів – 500 грн.

Деталі: сімейна таверна на Русанівці, грецька кухня, рибна вітрина, відкритий мангал, фермерські сири з Греції, великий вибір морепродуктів, резерв столів, жива музика, дитяче меню, доставка, винна карта, формат take away.

Сімейний ресторан грецької кухні Taverna вже не перший рік є улюбленою родинною локацією напроти мальовничої Русанівської набержної. Тут наслідують щирість та щедрість грецького застілля, на якому завжди багато смачних страв середземноморської кухні. Свіжа риба і морепродукти — неодмінна частина грецької кухні, в ресторані Taverna ви зможете обрати улюблені позиції на вітрині: чорноморського бичка, середземноморську дорадо, диких креветок чи ніжних бебі кальмарів та восьминогів. Зіркою закусок з морепродуктів є восьминіг хтоподі ксидато, маринований з ароматними травами. Усе розмаїття смаку морепродуктів шукайте у соте, до якого неодмінно пасувати келих охолодженого білого вина.

Одеса-мама

Де: вул. Верхній Вал, 30; вул. Московська, 8.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (85–215 грн), салати (96–368 грн), основні страви (174–398 грн).

Страви: соте з морепродуктів – 275 грн, восьминіг з овочами та вершково-сирним соусом – 398 грн, бебі кальмар – 98 грн/100 г, морський гребінець – 250 грн/100 грн, тигрові креветки 16/20 – 128 грн/100 г, червона аргентинська креветка-лангустин – 115 грн/100 г, лобстер – 280 грн/100 г.

Деталі: ресторани одеської кухні, рибне місце для посиденьок по-одеськи, входять до мережі закладів Tarantino Family, тематичний інтер’єр, свіжа риба та морепродукти, сніданки, власні наливки, тихі й ігристі вина, спеціальні пропозиції, резерв столів.

«Одеса-мама» — ресторани одеської кухні, які працюють біля станції метро «Контрактова площа» та поруч з метро «Арсенальна». Акцент в меню зроблено на рибні страви та домашню кухню — в «Одеса-мама» ви можете спробувати форшмак, ікру щуки з оладками, тюлечку з цибулькою, биточки з рапанів та мідії у різних соусах. Український рибний ресторан на Подолі може перенести вас на чорноморське узбережжя, бо справді «пахне морем» — він зроблений зі справжніх морських контейнерів. Найкращим місцем відпочинку влітку стане чудова літня тераса ресторану «Одеса-Мама» з красивим фонтаном.

Причал

Де: Набережне шосе, 11

Бюджет: ₴₴₴. Салати (210–505 грн), гарячі закуски (155–810 грн), риба і морепродукти на вогні (165–850 грн).

Страви: салат з м’яса краба в авокадо – 505 грн, салат з морепродуктами – 480 грн, кары з морепродуктами – 810 грн, лобстер в соусі термідор – 430 грн/100 г, рапани з гребінцями у вершково-трюфельному соусі – 545 грн, щупальця восьминога – 499 грн/100 г.

Деталі: ресторан на воді, літня тераса з видом на Дніпро, дитяча кімната, дитяче меню, свіжі риба та морепродукти, страви Азії, суші та роли, страви на вугіллі, відкрита кухня, різноманітна винна карта, авторські коктейлі та лимонади, барна карта, резерв столів.

«Причал» — це сімейний ресторан на Дніпрі в Наводницькому парку, з якого відкривається захоплюючий краєвид на річку. Інтер’єр виконаний у блакитних кольорах з використанням натуральної деревини та оздоблений різноманітними морськими аксесуарами. Меню складається із страв азійської, японської, європейської та авторської кухонь з акцентом на рибі та свіжих морепродуктах.

Ресторан «Рибний Базар»

Де: вул. Володимирська, 24а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (190–785 грн), супи (135–687 грн), устриці (115–155 грн/1 шт.).

Страви: тартар з морського гребінця – 443 грн, галасійський восьминіг на грилі – 650 грн/100 г, каліфорнійський рол з м’ясом краба – 650 грн, рапани, запечені з грибами у вершковому соусі під сиром пармезан – 375 грн, дегустаційне тріо морепродуктів – 650 грн, соте з морепродуктів у вершковому соусі (на дві персони) – 1450 грн.

Деталі: рибний ресторан, знаходиться в центрі міста, сніданки з 10:00 до 13:00, обіднє меню з 13:00 до 17:00, устриці, raw-bar, літня тераса, паркінг, резерв столів, формат take away, доставка, kids friendly.

«Рибний Базар» — рибний ресторан у самому центрі столиці, неподалік від Софійського собору. Тут є вітрини з рибою і морепродуктами, а стильний інтер’єр підкреслює концепцію ресторану. Ви можете замовити будь-якого молюска з великого вибору на холодній вітрині, і вам його приготують на грилі або на пару за бажанням.

Фото: Facebook Fenix, Queen, Taverna, «Одеса-мама», «Причал», «Рыбный Базар».

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi