Нові заклади березня 2021: 15 локацій, що встигли відкритись в столиці - PostEat

пошук

Нові заклади березня 2021: 15 локацій, що встигли відкритись в столиці
24-03-2021 0 6451


Про нові заклади березня 2021 розповідає редакція PostEat. Більше десятка закладів встигли відкритись першого весняного місця в столиці перед посиленням карантинних обмежень. Найбільша «Реберня» в Києві, коктейльний бар на Подолі, тревел-хаб на Антоновича й простір йоги та їжі на Великій Житомирській — ці та інші нові заклади березня у нашому щомісячному огляді.

«Реберня» / «П’яна Вишня» / «Львівська майстерня шоколаду»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мазепи, 1

Бюджет: ₴₴.

Страви: ребра на вогні – 189 грн/400 г, яловичий антрекот – 298 грн, м’ясна зупа – 62 грн, мішаний шоколад – 69 грн, какао з перцем чилі – 49 грн, чай з прянощами – 42 грн, кава Юрія Кульчицького – 55 грн, торт «Мигдалевий бумцик» – 79 грн.

Деталі: 15 березня у Києві поруч зі станцією метро «Арсенальна» відкрили двері відразу три нові кнайпи від львівської мережі закладів «Холдинг емоцій !FEST». Тепер у київському Арсеналі знаходяться відомі проєкти «Реберня», «П’яна Вишня» і «Львівська майстерня шоколаду». Оскільки приміщення Арсеналу — це частина історії міста, її вирішили підкреслити, поєднавши крутезні з сучасними сенсами і продуктами. Нова «Реберня на Арсенальній» отримала в інтер’єр трохи мемів, бар «П’яної Вишні» є в одному спільному просторі разом із «Ребернею» — відгороджує простір вишнівки велетенська люстра. «Львівська майстерня шоколаду» на Арсенальній має більш сучасний інтер’єр, тут традиційно пропонують скуштувати шоколад та придбати солодкі презенти. Фасад приміщення в теплу пору доповнюватиметься літнім майданчиком — всередину кнайп можна буде зайти прямо через вікно.

«Стумарі»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Євгена Коновальця, 15/3

Бюджет: ₴.

Страви: печериці запечені з сулугуні – 95 грн, грузинське сирне плато – 120 грн, хінкалі з яловичиною – 18 грн/1 шт., харчо – 95 грн, оджахурі зі свининою – 145 грн, хачапурі «Стумарі» – 155 грн.

Деталі: перше кафе грузинської кухні під брендом «Стумарі» розпочало роботу в Києві 8 березня. До цього моменту всеукраїнська мережа кафе «Стумарі» мала локації у Черкасах, Сумах, Херсоні, Львові, Хмельницькому, Кропивницькому, Запоріжжі та Рівному. В інтер’єрі переважно використовуються теплі тони, багато предметів інтер’єру були привезені з різних куточків Грузії. За кухню в «Стумарі» відповідає шеф-кухар з сонячної Грузії Леван Мамаджанов — в меню представлені різноманітні традиційні грузинські страви, до яких пропонують грузинські вина.

108 food&yoga

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 21

Бюджет: ₴₴.

Страви: великий сніданок з лососем – 295 грн, омлет з прошуто кото та салатом з редису і фенхелю – 255 грн, перловка з печерицями та трюфельною пастою – 135 грн, солоний френч-тост з соусом голандез – 225 грн, круасан мигдалевий на заквасці – 100 грн.

Деталі: простір йоги та їжі 108 food&yoga відкрився у тестовому режимі о 8 ранку 8 березня. Заклад знаходиться на Великій Житомирській поруч зі Сквером київських інтелігентів. 108 food&yoga — це простір, де ритм великого міста вдало поєднується з глибиною давніх практик. Назва закладу обрана не випадково, а є втіленням магічного числа в індуїзмі. Загальна площа простору 160 кв.м, у закладі два поверхи — на першому гості можуть поснідати та випити кави, а на другому проходять заняття з йоги. У тестовому меню два великих сніданки, корисні каші, тости, страви з яєць, випічка від пекарні Bakehouse та десерти. Також є кілька позицій європейських вин, які пропонують келихами. Каву готують на кавомашині LaMarzocco FB80, обсмажка зерна під еспресо від Yellow Place, під фільтр — MAD HEADS.

Jagerplatz

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Спаська, 1/2

Бюджет: ₴₴.

Деталі: коктейльний бар Jagerplatz відкрився у підвальному приміщенні історичної будівлі на розі Спаської та Костянтинівської. Загальна площа закладу 120 кв.м., засновники намагалися підкреслити цегляне склепіння простору, водночас зберігши архітектуру приміщення. У Jagerplatz близько 50 посадкових місць, також передбачили зону для паління. За коктейлі в барі Jagerplatz відповідає досвідчений шеф-бармен Віталій Колпачієв — у коктейльній карті Віталій зробив акцент на локальні та сезонні інгредієнти.

Port Al

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 37/13

Бюджет: ₴₴.

Страви: брускета з ростбіфом – 180 грн, азійський салат з маринованим бамбуком – 190 грн, суп тайський Том Ям – 190 грн, гьодза з куркою – 170 грн, удон з морепродуктами – 190 грн, врап східний з куркою – 120 грн.

Деталі: гастробар та тревел-хаб Port Al відкрився у центрі столиці поруч із метро «Олімпійська». Заклад розпочав роботу на місці бару Gimlet. В гастробарі дві зали загальною площею 82 м.кв., інтер’єр оформлено в англійському колоніальному стилі. Гості можуть ознайомитись з колекцією книг про подорожі та путівників, що розміщені в закладі. В Port Al пропонують страви інтернаціональної кухні, до яких можна замовити авторські та класичні коктейлі, а також крафтові настоянки. Також у закладі облаштований event-простір з проектором та екраном. Після локдауну планують проводити діджейські вечірки щоп‘ятниці, джаз-вікенди та кіновечори у лаундж залі.

Стейк-хаус «Наживо»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костянтинівська, 34

Бюджет: ₴₴.

Страви: каре ягняти Нова Зеландія – 275 грн/100 г, Рібай – 146 грн/100 г, клаб стейк – 166 грн/100 г, граенд-бургер з котлетою зі стейка рібай – 155 грн, філе лосося на грилі з овочами пад-тай – 241 грн, курячі крила баффало з соусом горгондзола – 169 грн.

Деталі: на початку березня стейк-хаус «Наживо» відкрився на Подолі. Це вже другий заклад мережі, перший працює на Осокорках та визнаний «Кращим м’ясним рестораном» 2020 року за версією ресторанної премії «СІЛЬ». У ресторані «Наживо» на Подолі відтворили цікавий інтер’єр зі старими музичними інструментами: на стінах розмістили гітари, скрипки та саксофон. Бренд-шефом та співвласником Restaurant Group «Наживо» є Олексій Повторейко. Фірмові страви ресторану — відмінні стейки, величезний гранд-бургер з котлетою зі стейка «Рібай», до яких пропонують крафтове пиво з невеликої приватної київської пивоварні.

Bread For

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 4

Бюджет: ₴.

Страви: сандвіч скрамбл-сир – 97/165 грн, сандвіч хумус-фалафель – 97/165 грн, сандвіч тунець-коулслоу – 135/185 грн, сандвіч яловичина-бешамель – 145/195 грн, копчений крем-суп з горошку – 55/65 грн, картопля фрі – 45 грн.

Деталі: 16 березня в центрі міста розпочав роботу моноформатний заклад Bread For від власників кафе Blur Coffee та комплексу Octo Tower. Bread For — це проєкт, заснований на монопродукті, а саме сандвічах. Основою сандвічів є вершкова пшенична французька булка бріош, начинкою до якої можна обрати птицю, рибу, м’ясо з овочами або вегетаріанські варіації. Також до всіх сандвічів застосовна опція naked, як компроміс для тих, хто хоче з’їсти сандвіч без хліба. Крім монопродукту в закладі пропонують різноманітну каву, яку обсмажують в Blur. До кави та чаю можна буде взяти свіжу випічку: круасани, печиво, кекси та інше, яке готують в Octo Tower.

«БоХліб»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Георгія Кірпи, 3

Бюджет: ₴.

Страви: багет гречаний – 26 грн, чіабата з в’яленими томатами – 32 грн, хліб темний формовий – 24 грн, багет із виноградом та журавлиною – 32 грн, сендвіч із копченою куркою у круасані – 79 грн, чизкейк чорничний – 69 грн.

Деталі: пекарня із кав’ярнею «БоХліб» відкрилась навпроти Південного вокзалу. Основний акцент, звісно, на хлібі. Темний, світлий, гречаний, з насінням чи журавлиною — позицій у меню понад 30, а випікають їх двічі на день. Окрім хліба є сендвічі та салати, велика кавова карта й молочна продукція. Простір розрахований на 10 посадкових місць. Інтер’єр стримано-мінімалістичний, інстаграмний, у насиченому смарагдовому відтінку. Тут можна з комфортом випити свіжий фільтр, роздивляючись місто крізь панорамні вікна. Можна швидко забігти за сендвічем чи салатом із собою. А можна навіть купувати заморожений хліб аби випікати власноруч вдома.

Bimbo: Кава & More

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 5

Бюджет: ₴.

Страви: пиріг з лососем – 129 грн, боул кіноа+тунець – 235 грн, сендвіч з індичкою – 120 грн, сирники з мигдалем та яблуком – 119 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, капучино – 40 грн, веган лате – 70 грн, какао на рослинному молоці – 90 грн, раф солона карамель – 65 грн.

Деталі: другий заклад «Bimbo: Кава & More» відкрився в Києві у центрі міста. Перша кав’ярня знаходиться в районі метро «Палац Україна». Друга локація «Bimbo» більша, має власну кухню, яка працює в форматі «сніданок із ранку і до вечора», а ще кондитерське виробництво для обох закладів. В закладі є дві зали, які відрізняються атмосферою. Перша — світлий та круто підходить для сніданків або для роботи. Друга зала — більш камерна, темніша та підходить для довгих розмов із друзями за келихом крафтового пива чи вина. На сніданок пропонують сендвічі, боули, тост з авокадо, солодку та солону вівсяну кашу, вафлі та сирники. У кавовій карті — класика, фільтр-кава, веган кава на рослинному молоці, какао та чаї.

Wonders espresso bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Авіаконструктора Антонова, 35

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 18 грн, капучино – 24/35 грн, лате – 26/32 грн, флет вайт – 34 грн, матча – 38 грн.

Деталі: кав’ярня Wonders espresso bar знаходиться на Солом’янці поруч з площею Космонавтів. Концепція закладу — затишна кав’ярня біля дому, але з професійним підходом до кави. В закладі готують ранковий допіо, подають до нього склянку води і розказують, якими кавовими поєднаннями будуть частувати сьогодні гостей. У Wonders espresso bar можна знайти каву від Гондурасу до Бурунді. До напоїв пропонують свіжу випічку та десерти. В планах відкриття у теплу пору літньої тераси.

«Справжні чебуреки»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: б-р Тараса Шевченка, 26/4

Бюджет: ₴.

Страви: чебурек м’ясо та помідор – 62 грн, чебурек баранина – 67 грн, чебурек шпинат, моцарела та гриби – 77 грн, янтик курка та помідор – 62 грн, янтик подвійний сир – 87 грн, янтик сулугуні – 67 грн.

Деталі: «Справжні чебуреки» працюють з 2014 року, перша локація відкрилась на 1-му вході в ТРЦ «Даринок» й працює там досі. Також чебуреки та янтики готують на фестивалях вуличної їжі та інших столичних масових заходах. 12 березня локація «Справжніх чебуреків» відкрилась на правому березі Києва навпроти станції метро «Університет». Це новий формат, адже раніше локації проєкту працювали лише у форматі «take away. В меню традиційно чебуреки та янтики з сиром та різними видами м’яса, а також салати, різноманітні соуси. Є окреме меню, для тих хто дотримується посту, для веганів та дітей, меню сніданків. До страв пропонують гарячі та безалкогольні напої, а також крафтове пиво та сидр. До меню планують додати смажені крильця, картоплю фрі та різні сети для великих компаній.

Фуд-хол від Дмитра Борисова на АЗК WOG

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Дніпровська Набережна, 16Б

Бюджет: ₴₴.

Страви: хот-дог з баварською сосискою у вершковому бріоші – 59 грн, бургер зі стейком тунця – 69 грн, вегетаріанський бургер з котлетою з рослинного м’яса – 89 грн, суперм’ясна шаурма від БПШ – 69 грн, біляш – 39 грн, пончики – 19 грн.

Деталі: 13 березня на АЗК WOG, що на Осокорках, офіційно запрацювали три ресторанні концепції: БПШ з біляшами, пончиками та шаурмою, DOGZ&BURGERZ з хот-догами та бургерами, а також бар «Білий Налив». За словами ресторатора Дмитра Борисова, ідея такої колаборації виникла більше року тому — адже якісна їжа від брендів з високим рівнем довіри генерує додатковий трафік та створює вагому конкурентну перевагу. В залежності від розміру комплексів АЗК, планують тестувати кілька форматів: поєднання 2-3 концепцій або відкриття великого фуд-холу Gastrofamily Market.

Katimo Cafe

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Katya Timoshenko (@ka.timo)

Де: вул. Рейтарська, 19А

Бюджет: ₴₴.

Напої: еспресо – 50 грн, флет вайт – 70 грн, масала – 95 грн, комбуча – 85 грн, матча тонік – 90 грн.

Деталі: кав’ярня Katimo Cafe відкрилась 18 березня у центрі міста на Рейтарській. Заклад знаходиться на першому поверсі шоу-руму українського бренду жіночого одягу Katimo. В закладі пропонують каву й безалкогольні напої, випічку та десерти low sugar.

Головна фото: «Стумарі»

Фото: Facebook / Instagram «Реберня», «П’яна Вишня», «Львівська майстерня шоколаду», «Стумарі», 108 food&yoga, Jagerplatz, Port Al, Стейк-хаус «Наживо», Bread For, «БоХліб», Bimbo, Wonders espresso bar, «Справжні чебуреки», пресслужба «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», Katimo Cafe.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi