Нові заклади грудня 2022: 20 нових локацій в Києві - PostEat

пошук

Нові заклади грудня 2022: 20 нових локацій в Києві
30-12-2022 0 1749


Редакція PostEat завершує надскладний 2022 рік традиційною підбіркою про нові заклади грудня. В останній місяць року на ресторанній мапі столиці з’явилось два десятки закладів різних форматів. Розповідаємо про паризьку вітальню на території Софії Київської, ізраїльський street food на Бессарабці, бістро з тихим двориком на Подолі, італійський стріт-фуд на Арсенальній, ресторацію нової української кухні на Прорізній та інші локації у фінальному грудневому огляді нових закладів 2022 року.

AVI

Де: вул. Басейна, 5а

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00

Дещо з меню: шварма «Ієрусалимська з фалафелем» – 99 грн, шварма «Фірмова Avi» – 139 грн, шварма «Шніцель рол» – 139 грн, чізі фалафель — 59 грн, тарілка хумуса зі шницелем – 149 грн, бабагануш – 69 грн.

Деталі: AVI — новий мережевий формат ізраїльського street food від ресторатора Алекса Купера. Над проєктом, основним продуктом якого буде шаурма, ресторатор працював 2 роки. На початку грудня відкрилась вже третя локаця мережі на Бессарабці. Перша локація розпочала роботу в середині листопада біля площі Льва Толстого на місці ресторану Follower. Майже одразу відкрилась друга локація проєкту на Kyiv Food Market. В меню AVI шварма, мезе, тарілки хумусу, фрі страви, скоро з’являться піти та бургери.

Бути Sofie

Де: вул. Володимирська, 24

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 09:00 до 21:00

Дещо з меню: круасан з яблуневим конфітюром — 150 грн, авокадо тост з фетою та гранатом — 265 грн, великий салат Софі з індичкою — 265 грн, крудо з білої квасолі — 170 грн, гарбузове ризото з креветками та шафраном — 315 грн.

Деталі: Наприкінці листопада ресторан «Бути Sofie» відкрився в новому форматі повноцінного ресторану зі сніданками, обідами та вечерями. З липня 2021 заклад працював виключно на двох літніх терасах заповідника «Софія Київська». Заклад — проєкт Rose Family рестораторок Наталі Іванцової та Альона Бєбко-Мінаєвої (Odesa, Spicy NoSpicy, Юкі Чапукі). Меню ресторану розробляв відомий український шеф Ігор Крамаренко, який відтворив улюблені страви містян у форматі сучасної київської кухні.

Кафе-пекарня «Спельта»

Де: вул. Ярославська, 21

Бюджет: ₴₴

Години роботи: з 08:00 до 15:00

Дещо з меню: житній місо супер-сід — 155 грн, хліб з вершковим маслом та мальдонскою сіллю — 77 грн, багет — 77 грн, кардамоновий байт — 88 грн, круадог — 99 грн, туна мелт — 288 грн, сирники з рікоти — 177 грн.

Деталі: 19 грудня на Подолі відкрилась кафе-пекарня «Спельта», співзасновниками проєкту є шефи Ілля Сьомін та Ольга Гринчук (Pie Spot, Tin Tin). Заклад розташований на двох поверхах, має відкриту кухню, багато посадкови місць, заготівельний цех для супутніх проєктів Іллі Сьоміна. Зараз заклад працює в форматі хліб-сніданки-випічка-кава та вино в тестовий час з 8 до 15 години. Згодом планують основне меню та піцу у денноме меню. В меню — круасани, булочки, бейгл, багет, пшеничний багет та житній хліб на заквасці. На сніданок пропонують сирники з рікоти, пафіни з начинками, бейгли та мелти.

Bar-bistro ПУБЛІЧНИЙ

Де: вул. Нижній Вал, 37

Бюджет: ₴₴

Години роботи: нд-чт 09:00 – 21:00, пт-сб 09:00 – 22:00

Дещо з меню: вівсянка з індичкою, шпинатом та соусом блючіз – 195 грн, пате з курячої печінки з карамелізованою цибулею та фісташками – 185 грн, сендвіч з індичкою та соусом блючіз – 160 грн, трюфельне пюре з мітболами – 265 грн.

Деталі: На Подолі в тестовому режимі почав роботу новий бар-бістро «Публічний» з акцентом на крос-культурну кухню. Команда описує дизайн закладу як «вінтажне оформлення в стилі баухаус». Мета «Публічного» бути стильним місцем для об’єднання людей різних професій і поглядів — для цього у бар-бістро планують проводити арт-виставки, dj-сети і тематичні вечори. Над меню працював Макс Колодін (Match bistro, Papa Pia) — сніданки можна замовити протягом всього дня, також є салати, супи, основні страви. Коктейльну карту та бар ставив Артем Александров (Alaska Kyiv, Brewtiful bar, Suite13). Багато уваги приділено також каві та різним сортам чаю третьої хвилі. Організовував роботу кавового бару Євген Горбань (Ідеаліст, Дилетант, Спельта), ставку робили на якісне зерно, досвід та обладнання. 

Товста Качка

Де: вул. Прорізна, 15А 

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 11:00-22:00

Дещо з меню: качка з печі в глазурі з ягідного квасу та копченим мандарином — 78 грн/100 г, вареники з качиної печінки — 228 грн, банош з качиною ніжною та бринзою — 246 грн, котлета по-київськи з качки — 268 грн, галушки з рачками — 138 грн, варенки з копченою картоплею — 138 грн.

Деталі: «Товста Качка» — ресторація нової української кухні в центрі міста, яка відкрилась у тестовому режимі. Заклад знаходиться на Прорізній, щоб знайти вхід до нього, треба лише зазирнути через арку у дворик Молодого театру. Ресторація є проєктом досвідченого шеф-кухаря та ресторатора, президента Асоціації шеф-кухарів України Ігоря Брагіна. В меню ви знайдете страви на компанію, закуски та салати, полтавські галушки на пару та київські вареники з тонкого тіста, хліб власної випічки та різноманіття десертів. Також пропонують мясо з соляної печі та, звичайно, страви з качки: борщ з качкою, банош з качиною ніжною та бринзою, качку з печі в глазурі з ягідного квасу та копченим мандарином та навіть котлету по-київськи з качки.

Pasta & Focaccia

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 11:00 — 20:30

Дещо з меню: фокача з салямі — 125 грн, фокача з мортаделою — 135 грн, фокача вітелло тоннато — 185 грн, паста болоньєзе — 185 грн, папарделє з креветками — 299 грн, фацолетті з лісовими грибами — 215 грн, равіолі з телячими щічками і томатами — 255 грн, равіолі з рікоттою та шпинатом — 210 грн.

Деталі: Італійський стріт-фуд формат Pasta & Focaccia by Milk Bar відкрився на Kyiv Food Market. Головний продукт — фокача, це італійське пухке тісто з різними начинками, які зручно брати to go. Традиційно, як і по всій мережі Milk Bar Family, в закладі потужні порції, які сміливо можна шерити на двох. Це вже 7 заклад в мережі Milk Bar Family в місті.

Пташка

Де: вул. Нижній Вал, 19Б

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-21:00 

Дещо з меню: курячий паштет з трюфельним медом — 110 грн, тофу в клярі з овочами — 160 грн, камамбер запечений з горіхами або ягодами — 210 грн, оладки мексиканські з кукурудзою, чилі та сиром — 220 грн, омлет з в’яленими томатами, крем-сиром і базиліком — 210 грн.

Деталі: «Пташка» — бістро з тихим двориком, терасою у самому серці Подолу. Затишний інтер’єр доповнено артом від молодого українського художника Роми Михайлова, який втілили на дзеркальних стінах. В бістро готують сніданки до 17:00 та пригощають безлімітним фільтром від Taste Band. Кожен ранок випікають круасани та пиріг з яблук, а ввечері пропонують натуральні вина та класичні коктейлі. Разом з сомельє Миколою Гупалом (Roots) зібрали сучасну карту натуральних вин, проводять їх дегустації. Ідея закладу — об’єднати киян та гостей міста за великим столом, проводити дегустації, майстер-класи та спілкуватися на будь-які теми: від їжі та вина до культури і мистецтва.

True Price

Де: вул. Миколи Грінченка, 2А

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Дещо з меню: скрембл з авокадо і тигровими креветками — 148,2 грн, мідії у вершковому соусі з тостами — 176,5 грн, лангустини з італійським салатом — 186,3 грн, теплий салат з телятиною — 139,7 грн.

Деталі: True Price — мережа закладів у форматі «ресторан чесних цін», заснована у Харкові. Восени перший заклад мережі відкрився в Києві на лівобережному масиві Русанівка. другий заклад в столиці відкрили на правому березі в бізнес-центрі Protasov. В меню популярні страви європейської кухні: морепродукти, салати, бургери, рибні та м’ясні стейки, десерти. Сніданки в закладі на Протасовому Яру подають з 11:00 до 15:00. До страв пропонують вино, міцний алкоголь та коктейлі. В закладі пропонують всі страви по собівартості за вартість вхідного білету в ресторан — ціна за вхід залежить від часу доби та дня тижня.

YASKRAVI Cafe

Де: вул. Ломоносова, 73, літера З

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00–21:00

Дещо з меню: сирники зі сметаною та ягідним кюлі — 160 грн, чіабата з ростбіфом, м’яким сиром та печеним перцем — 170 грн, бургер «Італьяно» — 240 грн, каре теляти з овочами гриль — 350 грн.

Деталі: YASKRAVI Cafe знаходиться в будівлі коворкінгу в центрі ЖК «Сонячна Брама» на ВДНГ. Для закладу вибрали не вузький формат, а щоб кожен з відвідувачів міг обрати страву за своїм смаком, щоб швидко та смачно поїсти в перерві між робочими зустрічами, або провести класний вечір в компанії друзів, не виїжджаючи за межі свого району. В меню можна знайти каре теляти з овочами гриль та бургери, брускети та салати. Зазначають, що улюблена фішка серед відвідувачів закладу — коргі Лола, яка всіх зустрічає біля дверей, тож заклад можна сміливо вважати pet friendly.

6,7 Tatami

Де: вул. Салютна, 2, к10

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 12:00-21:00

Дещо з меню: поке «Васабі Тунець» — 300 грн, поке «Ахі Тунець» — 330 грн, поке «Вугор» — 380 грн, поке «Лосось Саншо» — 350 грн, поке «Лосось Понзу» — 380 грн, поке «Тофу» — 280 грн.

Деталі: 6,7 Tatami — це поке бар з авторськимм поке боулами, який розпочав роботу на Нивках в ЖК «Файна Таун». Заклад працює у форматі take away для мешканців ЖК та на доставку по Києву. Як розповідають у закладі, кожен поке боул відрізняється як заправкою головного інгредієнту, так і додатковими складовими, окрім того, готують великі порції. В меню 6 видіа поке з лососем, з вугром, з тунцем та вегетаріанський.

Жар і м’ясо

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ЖАРіМ‘ЯСО (@zharimyaso_kyiv)

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-22:00

Дещо з меню: грудка індички з соусом ремулад та пармезановими пластівцями — 157 грн, чебурек з молодого ягня — 147 грн, паста з качиною ніжкою — 176 грн, стейк Рібай (Україна) з грильованою цибулею, томатом, козячим сиром та трьома соусами — 586 грн.

Деталі: «Жар і м’ясо» — новий м’ясний ресторан на Бессарабці, який розпочав роботу на початку грудня. Заклад відкрили ресторатори з Одеси Андрій та Інара Заричанскі («Облака», «Яхта», «Риба»). Ресторан відкрився у приміщенні, де раніше працював ресторан «Редкая птица». В меню «Жар і м’ясо» різноманіття українських та американських стейків, дичина та сировялене м’ясо, багато закусок та салатів.

By Italy

Де: вул. Велика Васильківська, 66/68

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-21:00

Дещо з меню: пінза з грушею та горгондзолою — 165 грн, баклажани пармеджано — 165 грн, тальятеле з сьомгою та броколі — 230 грн, равіолі з телятиною в соусі з білих грибів — 170 грн, сібас з пюре з цвітною капусти та овочами гриль — 290 грн.

Деталі: By Italy — новий ресторан сучасної італійської кухні в центрі міста. Раніше на цій локації працював заклад азійської кухні  «Розкажи мені про Китай». В меню сніданки (круасани, сирники, брускети), антипасті, салати та пасту власного приготування з твердих сортів пшениці, основні страви з м’яса та риби і десерти. Також в закладі готують пінзу, називаючи її більше сучасним та корисним різновидом піци, яку готують з трьох видів борошна. До страв пропонують європейські вина, міцний алкоголь та безалкогольні напої.

Meatbusters

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 11:00-21:00

Дещо з меню: яловичі ребра — 145 грн/100 г, рвана свинина — 145 грн/100 г, тако з індичою — 175 грн, сендвіч з рваною свининою — 220 грн, шницель — 230 грн.

Деталі: Meatbusters — м’ясний ресторан традиційний американської кухні з оригінальною концепцією. Перший заклад працює на лівому березі міста на Березняках. Нещодавно друга локація відкрилась в центрі Києва на Бессарабці. Надихнувшись американським досвідом, в закладі взяли на озброєння унікальну технологію, що з’єднала мобільну BBQ-станцію і smokehouse. М’ясо в Meatbusters готують за оригінальною техаською рецептурою.

O`Plich

Де: вул. Велика Васильківська, 48

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Деталі: O`Plich — гастрономічний простір, який об’єднує локальних виробників продуктів, кухарів, барменів, митців та містян. Простір, створений заради підтримки українських фермерів і малого бізнесу. У O`Plich представлена авторська європейська кухня від шеф-кухара Максима Огневого. За барне меню закладу відповідає шеф-бармен Дмитро Коломієц. Також в просторі діятиме є гастрономічна лавка з крафтовими продуктами, кавою, випічкою, бакалією та винами від українських фермерів та виробників — все можна буде придбати додому.

Artania Bar

Де: вул. Хорива 25/12

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-чт з 16:00 до 21:15, пт-нд з 14:00 до 22:00.

Дещо з меню: м’ясні смаколики – 190 грн, сирна тарілка – 230 грн, дерун по-бельгійські з бужениною – 190 грн, бельгійські вафлі з хамоном – 170 грн, бельгійські вафлі з бананом і нутелою – 170 грн, хумус з авокадо – 140 грн.

Деталі: Винний бар Artania Bar знаходиться в серці старого міста на Подолі. Бар відкрито виноробнею «Бейкуш» для широко представлення власних вин та вин їхніх колег і друзів. Філософія закладу: розвивати тренд «Buy local», щоб гості купували вина малих сімейних виноробень України з різних регіонів. У закладі можна випити келих або пляшку вина, а також придбати вино із собою за спеціальною ціною. Для поціновувачів вина в Artania Bar представлено колекцію вин «Бейкуш» та рідкісні вінтажні вина, які ніде не можна знайти. До вина пропонують сирні та м’ясні закуски від українських фермерів.

«Нейб»

Де: вул. Велика Васильківська, 95

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 12:00-21:00

Дещо з меню: коктейль Ducl Duck — 130 грн, коктейль Matcha Mango — 130 грн, боул на сніданок — 160 грн, спрінг-рол з лососем — 180 грн, мексиканський рол — 180 грн.

Деталі: «Нейб» — новий коктейльний бар, що відкрився в центрі міста в районі станції метро «Палац Україна». Вдень в закладі пропонують гостям сніданки, обіди, каву та чай; в меню страв ви знайдете вівсянку, тости, салати, спрінг-роли, брусткети та сендвіч. Ввечері на гостей чекають найрізноманітніші коктейлі та міцні напої під популярні хіти нульових.

Doggeriz

Де: вулиця Спаська, 1/2

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-22:00

Дещо з меню: бургер «Техаський сніданок» — 199 грн, курячий бульйон — 125 грн, хот-дог «Нью-Йорк» — 159 грн, DOGGERIZ бургер — 189 грн, Філадельфія чізстейк — 199 грн.

Деталі: Новий заклад Doggeriz відкрився на Подолі на Контрактовій площі. Власну концепцію заклад визначає так: «класична американська кухня приправлена українською гостинністю». Це вже другий заклад мережі, перший працює на Гоголівській з 2015 року. В меню до бургерів і хот-догів додали чізстейки, традицйні американські салати, сніданки з класичних складників в незвичайній формі бургерів. Серед цікавнок у меню заклад називає бургер Sweet Dreams з сирною котлетою і вишневим соусом або пікантно гострий Appalachi. Якщо ви не їсте м’ясо, то для вас будь-який бургер приготують з котлетою beyond meat.

NORMAN

Де: вул. Маршала Тимошенко, 21, корпус 14

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 12:00-21:30

Дещо з меню: бургер «Norman» — 327 грн, деруни з крем-сиром та лососем гравлакс — 259 грн, свинина пулд-порк з картоплею по-селянски — 297 грн, кукуруза гриль з соусом унагі — 107 грн, спрінг-рол «Філо» з куркою — 177 грн.

Деталі: Новий ресторан у скандинавському стилі Norman відкрився 11 листопада 2022 на Оболоні. Заклад знаходиться на -1 поверсі, має відкриту кухню, генератор та стабільний інтренет. В меню — сморреброди, дошки на компанію, страви у хоспері, бургери та реберця з вогняною шоу-подачею. В барній карті ферментовані чаї, крафтове пиво, авторські коктейлі з шоу-подачею, прикрашені квітами та іншим цікавим гарнішем.

Konteyner

Де: вул. Січових Стрільців, 12; вул. Велика Васильківська, 41

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 14:00 до 21:00

Деталі: Мережа Konteyner відкрила ще один заклад поблизу Львівської Площі на Січових Стрільців. Раніше він називався Konteyner Літо, адже задумувався суто як літній формат. Та став популярним і продовжив своє життя після косметичного ремонту вже на постійній основі. Ще один заклад відкрили 29 грудня на Великій Васильківській. Головний атрибут кожного закладу – колдрум для кегового пива, в якому підтримується стабільна низька температура, щоб пиво краще зберігалося та в бокалі було саме таким, як його задумав пивовар. На кранах – 8 зразків пива, яке постійно змінюється, і коли закінчується якийсь сорт – на його місце стає інший. Але в будь-який час тут представлені основні та популярні стилістики пива – лагери, охмелене пиво, фруктові сауери та темні стаути.

Idealist Coffee

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений IDEALIST COFFEE CO. (@idealistcoffee)

Де: Вокзальна площа, 1

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 06:00-22:00

Деталі: IDEALIST COFFEE Co відкрив двері нової кав’ярні на Центральному залізничному вокзалі Київ-Пасажирський. Тепер у подорожніх є все для ідеальної подорожі: смачна кава перед довгою дорогою, дріпи для власного заварювання у потягу і класний настрій. Перші кав’ярні Idealist coffee відкривались в київських аеропортах, зараз локації працюють на Золотих воротах, на Антоновича, на Майдані Незалежності, в районі Контрактової площі.

One Love Coffee

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ONE LOVE coffee (@onelovecoffee)

Де: Вокзальна площа, 1

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 09:00-21:00

Деталі: На Центральній залізничній станції Києва відкрили кав’ярню One Love Coffee, це вже шостий заклад мережі. В кав’ярні пропонують класичну та альтернативну каву, а таож десерти. One Love Coffee — це професійний еспресо-бар, який має локації навпроти костелу Св. Миколая, в ЦУМі та в Новопечерських Липках.

Головна фото: YASKRAVI Cafe

Фото: Facebook/Instagram сторінки вищезгаданих закладів.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi