Нові заклади грузинської кухні: 8 локацій у столиці та поруч - PostEat

пошук

Нові заклади грузинської кухні: 8 локацій у столиці та поруч
08-09-2020 0 451


Нові заклади грузинської кухні в Києві шукала редакція PostEat. Любов киян до гостинності та кухні Грузії можна побачити в повних посадках у столичних грузинських ресторанах. Хінкалі, хачапурі, долма, люля-кебаб, шашлик, вино і душевна атмосфера — за всім цим гості йдуть у грузинські ресторани Києва. Ми розповідаємо про нові заклади грузинської кухні в столиці, які відкрились цього літа — обирайте локацію для родинної вечері та резервуйте стіл.

«Джаніко»

Де: Бессарабська площа, 2

Бюджет: ₴. Закуски (65–95 грн), хачапурі (25–99 грн), кубдарі (99–168 грн), гарячі страви (85–179 грн).

Страви: хінкалі з телятиною та свининою – 16 грн, сациві – 89 грн, харчо – 89 грн, хачапурі по-мегрельськи – 99 грн, кубдарі з бараниною – 168 грн, долма – 99 грн, оджахурі зі свининою – 116 грн, шашлик із телятини – 86 грн/100 г, люля-кебаб курячий – 86 грн.

Напої: лимонад тархун – 50 грн, марокканський чай – 125 грн, коктейль Pear Sour – 160 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в центрі міста, в інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями, шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, рецепти домашньої кухні, страви на мангалі, літня тераса, коктейлі, винна карта, резерв столів.

Ресторан грузинської кухні «Джаніко» відкрився на Бессарабській площі у липні. «Джаніко» — молодий і амбітний проєкт, створений подружньою парою Ареном і Валентиною Мартиросян. У ресторані є дві просторі зали, розраховані на 80 гостей, і затишна літня тераса. В інтер’єрі поєднали сучасний стиль з комфортом і традиціями. В закладі облаштована шоу-кухня, завдяки якій можна спостерігати за роботою кухарів. Меню ресторану розробив шеф-кухар Іраклі Кемашвілі, який відтворив унікальний смак домашньої грузинської кухні. Принцип меню «Джаніко» — прості, зрозумілі страви, які підходять для друзів і всієї сім’ї та також демократичні ціни. У карті вин представлені як традиційні грузинські вина Сапераві, Ркацителі, так і вірменські вина Урзана, Арені.

Dediko

Де: пр-т Лобановського, 6А

Бюджет: ₴₴. Салати (99–145 грн), основні страви (99–159 грн), страви з жару (128–575 грн).

Страви: асорті пхалі зі шпинату, моркви та буряка – 79 грн, гострий суп з фрикадельками з баранини бозбаш – 72 грн, хачапурі по-аджарськи з блакитним сиром – 159 грн, шашличний сет з усіх виді шашлику з люля-кебабом з курки, картоплею, лавашем з сулугуні та соусами – 575 грн.

Напої: домашні лимонади тархун/дюшес/барбарис/імбирний – 37 грн, чача «Кварельський погріб» оригінальна – 49 грн/50 мл.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на Солом’янці, два поверхи, класична грузинська кухня, шашличний сет, авторські варіації хачапурі, сніданки цілий день, домашні лимонади, грузинські вина та чача, резерв столів.

Ресторан грузинської кухні Dediko відкрився на Солом’янці пору з Севастопольською площею. Ресторан двоповерховий, розділений на чотири зали та дитячу кімнату. В ресторані пропонують грузинську класику: пхалі, овочеві салати, харчо, хінкалі, шашлики, хачапурі та основні м’ясні страви. Улюблений багатьма хачапурі по-аджарськи в Dediko готують у трьох варіаціях: класичний, з базиліком та з блакитним сиром. До страв пропонують домашні лимонади, домашні чаї та молочні коктейлі. В барній карті представлені грузинські вина, домашнє вино, кілька видів чачі та коньяку.

VANO IVANO Solnechnoe

Де: вул. Ревуцького, 4

Бюджет: ₴₴. Салати (85–129 грн), гарячі страви (95–295 грн), страви на вугіллі (45–195 грн).

Страви: сациві – 98 грн, запечені гриби з сиром сулугуні – 85 грн, баклажан, запечений з томатом і сулугуні – 89 грн, чашушулі – 119 грн, люля-кебаб з телятини – 139 грн, курча тапака – 199 грн, люля-кебаб з баранини – 159 грн.

Напої: еспресо – 30 грн, лате – 39 грн, кава по-грузинськи – 45 грн, чай з жасмином – 45 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, традиційні страви, мангал-меню, великий вибір алкоголю, домашні напої, мальовничий вид на озеро, альтанки біля води, кілька залів, резерв столів.

VANO IVANO Solnechnoe — це однойменний заклад сім’ї грузинських ресторанів, який розташувався на Позняках біля озера на озері Сонячне. В новому закладі на гостей чекає неймовірний краєвид на озеро, спів птахів, краса природи, легкий літній вітерець, смачні грузинські страви та охолоджене домашнє вино. Це вже сьомий заклад мережі, який продовжує традицію справжнього грузинського застілля. У меню традиційні страви грузинської кухні — пхали, сациві, лобіо, аджапсандалі, чашушулі, хачапурі, люля-кебаб.

«Цинандалі»

Де: Крутий узвіз, 6/2

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (70–290 грн), супи (150–210 грн), хачапурі (150–250 грн).

Страви: хачапурі лобіані – 150/190 грн, хінкалі з бараниною – 100 грн/3 шт., чкмерулі з рача – 300 грн, цителі лобіо по-гурійськи – 150 грн, гвезлі з телятиною – 70 грн, долма по-тифліськи – 190 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в районі Бессарабської площі, літня тераса, бранчі, класичні страви, страви на мангалі, винна карта, резерв столів.

Ресторан грузинської кухні «Цинандалі» відкрився в центрі міста в середині липня. Заклад знаходиться в районі Бессарабської площі на Крутому узвозі. В ресторані є затишна літня тераса, з якої відкривається вид на Бессарабку. В меню класичні страви грузинської кухні: пхалі, сациві, цителі лобіо, курча тапака, долма по-тифліськи, чашушулі, чихіртма, чкмерулі, хінкалі та п’ять видів хачапурі, до яких пропонують соуси власного виробництва. Також в закладі подають бранчі.

Хінкальня «Гогі» на Лівому

Де: Дніпровська набережна, 26Д

Бюджет: ₴₴. Хачапурі (128–196 грн), основні страви (79–152 грн), холодні закуски (78–152 грн).

Страви: хінкалі по-телавськи/по-тбіліськи/з сиром – 18 грн/1 шт., хачапурі зі шпинатом – 128 грн, кубдарі з лососем – 196 грн, кебаб-рол з бараниною – 118 грн, харчо – 76 грн, чкмерулі – 152 грн, долма по-грузинськи – 134 грн, баранина по-телваськи з ягідним соусом – 218 грн.

Напої: меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: грузинські ресторани, страви на вогні, домашні вина, настоянки і лимонади, авторський чай, коктейльна карта, резерв столів, формат take away, доставка.

Четверта хінкальня «Гогі» відкрилася на початку серпня поруч з м. Осокорки на Дніпровській набережній. За словами засновників, гості найчастіше запитували про відкриття «Гогі» саме на лівому березі, і, нарешті, довгоочікуване розширення відбулося. Меню не відрізняється від інших локацій мережі в центрі: хінкалі, хачапурі, чкмерулі, кубдарі та інші традиційні страви грузинської кухні. Рекомендується попередній резерв столів.

Otdohnuli

Де: вул. Драгоманова, 31; вул. Шумського, 3А

Бюджет: ₴₴. Салати (85–195 грн), гарячі закуски (85–135 грн), страви на вугіллі (65–195 грн).

Страви: сациві – 105 грн, хінкалі калакурі – 25 грн/1 шт., лобіо – 60 грн, чакапулі – 185 грн, оджахурі – 110 грн, хачапурі по-аджарськи – 145 грн, люля-кебаб з баранини – 165 грн.

Напої: цитрусовий лимонад – 35 грн, грузинський грог – 70 грн, мохіто б/а – 85 грн, капучино – 40 грн.

Деталі: ресторани грузинської кухні, знаходяться біля міських озер, альтанки, страви на вугіллі, барна карта, напої власного приготування, домашні чаї, резерв столів.

Otdohnuli — новий ресторан грузинської кухні на озері Позняки біля однойменного парку. На гостей традиційно чекає автентична кухня, грузинське вино та істинна гостинність. В меню закладу ви знайдете традиційні грузинські страви, 8 видів хачапурі та страви на вугіллі. Також OTDOHNULI — нова назва ресторану на озері Тельбін, який раніше належав мережі ресторанів VANO IVANO.

«Алаверди»

Де: Софіївська Борщагівка, вул. Гагаріна, 28

Бюджет: ₴₴. Салати (100–164 грн), страви з мангала (155–1550 грн), випічка (22–250 грн).

Страви: курча з мангала – 195 грн, люля-кебаб з баранини – 180 грн, хінкалі з телятиною та свининою – 95 грн, чашушулі з телятини – 134 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на Софіївській Борщагівці, поруч з озером, класика грузинської кухні, великий літній майданчик, відкриті альтанки, закриті будиночки, дитячий майданчик

Ресторан грузинської кухні «Алаверди» відкрився на початку серпня на Софіївській Борщагівці. Це другий заклад мережі, перший працює вже багато років на лівому березі столиці на Княжому Затоні. Новий заклад має великий літній майданчик на озері, відкриті альтанки на березі річки Борщагівка, також окремі закриті будиночки для відпочинку компаній. Також є великий дитячий майданчик з лабіринтом та батутом. В меню ресторану класика грузинської кухні: страви з мангала, долма, лобіо, сациві, харчо, хачапурі та хінкалі.

«Сіхарулі»

Де: Київська обл., Крюківщина, вул. Василя Стуса, 16 (ТРЦ ParkSmall)

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски та салати (80–110 грн), хачапурі та кубдарі (25–135 грн), мангал меню (65–250 грн).

Страви: аджапсандалі – 80 грн, хачапурі по-мегрельськи – 130 грн, кубдарі з рубленим м’ясом – 135 грн, шашлик з телятини – 75 грн/100 г, лобіо по-імеретинськи – 85 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан грузинської кухні, літня тераса на 200 гостей, проєкт Ірини Авруцької і Максима Храмова, традиційні грузинські страви, мангал меню, велика винна карта, жива музика.

Відкриття літньої тераси ресторану грузинської кухні «Сіхарулі» відбулось у липні. Заклад почав роботу на Крюківщині поряд з парком Камелія. Співзасновники і автори проєкту — Ірина Авруцька і Максим Храмов (Pastateca, Celentano). Велика літня тераса закладу розрахована більше ніж на 200 гостей. В меню закладу багато традиційних грузинських страв, адаптованих для українських гостей. В «Сіхарулі» пропонують традиційні хінкалі, хачапурі, а також різноманітні страви з мангала. До страв можна обрати супровід з великої винної карти ресторану.

Головна фото: «Джаніко»

Facebook «Джаніко», Dediko, VANO IVANO, «Цинандалі», Хінкальня «Гогі», Otdohnuli, «Алаверди», «Сіхарулі».

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi