Нові заклади Києва: 20 локацій, що відкрились в Києві у березні 2023 - PostEat

пошук

Нові заклади Києва: 20 локацій, що відкрились в Києві у березні 2023
04-04-2023 0 9799


Про нові заклади березня 2023 розповідає редакція PostEat. Не дивлячись на рік повномасштабної війни в країни, ресторанний ринок столиці продовжує жити, розвиватись, працювати та створювати нові робочі місця. Першого весняного місця 2023 року в столиці відкрились два десятки закладів різних форматів та цінових сегментів. Італійська кухня з креативною шоу-подачею на Дніпровському узвозі, рибні ресторани на обох берегах столиці, ресторан кримськотатарської кухні на Подолі, шаурма в трамвайній диспетчерській на Львівській площі, авторська шаурма на зализничному вокзалі, шефське бістро на Осокорках та коктейльний бар поруч з Олімпійським стадіоном — ці та інші нові заклади березня у нашому щомісячному огляді.

Любі друзі, щоб знайти контакти закладу, натисність на його назву в тексті цієї статті —

і ви перейдете на сайт або його соцмережу, там будуть всі актуальні телефони.

Idillio

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Дніпровський узвіз, 1

Бюджет: ₴₴₴

Години роботи: 12:00-22:00

Дещо з меню: рієт з копченої макрелі зі злаковим хлібом – 210 грн, тартар segrete з лосося під пармезановим мусом – 280 грн, піца Тріумвірато з прошуто, руколою і трюфелем – 360 грн, равіолі з томленою качкою під соусом ai funghi – 330 грн.

Деталі: На Дніпровському узвозі біля Арсенальної відкрився ресторан Idillio (з 2016 і до початку війни тут працював ресторан Guramma Italia). З панорамних вікон у всю довжину тут відкривається неймовірний вид на Лавру та Дніпро. Кухню закладу описують як італійську з креативною шоу-подачею, шеф-кухарем «Idillio» став Артур Туманян. У закладі було створено entertainment-кухню, щоб і новим і постійним гостям стало цікавіше проводити час у ресторані. У меню, зокрема, представлені крудо, устриці, паста, ризото, піца, стейки, риба і морепродукти. У барній карті коктейлі, різноманітні вина, міцний алкоголь.

NeRest

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Лесі Українки, 2; вулиця Мішуги, 7а

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 11:00 — 21:00

Дещо з меню: бургер зі сніжним крабом — 310 грн, кільця кальмара в хрусткій паніровці — 250 грн, чебуреки з лососем — 120 грн, паста з мідіями — 320 грн, стейк тріски — 99 грн/100 г.

Деталі: Мережа рибних ресторанів NeRest розпочала роботу у Києві — перший заклад відкрили на бульварі Лесі Українки, другий заклад на Позняках. Концепція ресторану буде відповідати його назві — NeRest не тільки ресторан, а й хаб для всіх, хто любить морський вайб і просто хоче приємно провести час. Ресторани мережі матимуть власні різноманітні фішки — наприклад, в ресторані на Печерську є secret bar. В меню різноманітні страви з рибою та морепродуктами: форшмак, тартар, чебурек з лососем, казанок мідій у соусі, бургер зі сніжним крабом, асорті рибних стейків. 

«Селям»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Сагайдачного, 35

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 12:00–22:00

Дещо з меню: тарамасалата — 75 грн, сарма — 190 грн, шурпа — 270 грн, піде з ягням — 280 грн, манти з бараниною — 130 грн, чібереки з яловичиною — 160 грн, шашлик з м’яса молодого бичка — 250 грн.

Деталі: «Селям» — ресторан кримськотатарської кухні на Подолі від ресторатора Алекса Купера, засновника більш ніж 20 відомих проектів, серед яких: Kyiv і Odesa Food Market, заклади «Молодість» та Shalom. Ресторан займає дві поверхи, інтер’єр розроблений студією Альони Бондар I’m Design. Заклад оформлений у натуральних теплих піщаних тонах, доповнених живими рослинами. За кухню відовідає Енвер Таїров, в меню не 100% автентичні страви кримських татар. Серед страв піде, манти, чібереки, кебаби та шашлики, лагман та шурпа.

«Мерані»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Центральна, 15 (Осокорки)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 11:00-22:00

Дещо з меню: аджипсандал на вогні — 220 грн, гебжалія — 175 грн, грузинська гірська уха з форелі — 190 грн, курча чкмерулі — 240 грн, печериці запечені під сиром в кеци — 180 грн, хачапурі по-аджарскі — 180 грн.

Деталі: «Мерані» — новий грузинський ресторан від засновників культового ресторану «Нікала» на Подолі. Новий проєкт на Осокорках відкрила Лані Кіладзе у партнерстві з рестораторкою Вікторією Пархоменко (Klukva&Brukva). В ресторані два поверхи, на першому поверсі облаштована відкрита кухня. Кухнею керує молодий шеф Роман Мирошник, в меню ви знайдете класичні грузинські страви, такі як хачапурі, хінкалі, суп харчо та багато інших. За грузинські вина відповідає компанія «Бадагоні», цікаві позиції в Квеврі від компанії Квеврі KTW. Є домашнє вино з Кахетії. В розробці коктейльне меню на чачі.

«Трамвайна»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Бульварно-Кудрявська, 2

Бюджет: ₴₴

Години роботи: з 12:00 до 19:30

Дещо з меню: шаурма «Київський трамвай»/«Ізраїльський трамвай»/«Французький трамвай» — 160 грн, пива від броварні Underwood в асортименті — 95 грн, вишневий лимонад — 55 грн, айран — 45 грн, вишневий негроні — 110 грн.

Деталі: Нова локація «Трамвайна» — шаурма в трамвайній диспетчерській на Львівській площі. Це новий заклад ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, Shalom, AVI, «Молодість»). В меню три величезні шаурми за єдиною ціною 160 грн: «Київський трамвай» з куркою, «Ізраїльський трамвай» з фалафелем і «Французький трамвай» з жульєном. З напоїв пропонують три види пива від броварні Underwood, вишневий лимонад, айран та вишневий негроні.

Nunu Diner

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Вокзальна пл., 1 (Центральний вокзал, зліва від ескалатора)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 12:00-21:00

Дещо з меню: шаурма з куркою тікі масала — 149 грн, шаурма зі свининою — 149 грн, лаваш рол з куркою — 149 грн, лаваш рол з креветками — 209 грн, хумус салат з кріспі чилі — 130 грн.

Деталі: NUNU дайнер з шефською шаурмою зʼявився на Центральному вокзалі Києва. NUNU на Центральному вокзалі — другий дайнер Юрія Нікітюка. Першу локацію на

Позняках шеф-кухар відчинив у серпні 2022-го. Окрім авторської шаурми, там готують йогурт з горіховою тхіною, бабагануш із ротті та інші закуски. Зараз в меню NUNU на Центральному вокзалі столиці — два види шаурми (зі свининою чи куркою), а також кілька салатів і лаваш-ролів. З напоїв можна замовити традиційний айран із зеленню або Virgin Mery. Якщо ж захочеться кави чи десертів, ними гостей потішать сусіди й близькі друзі — ONE LOVE coffee.

«Зустріч»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 1-3/2

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 12:00-22:00 (пт до 23:00)

Дещо з меню: чізбургер — 155 грн, бургер з бараниною — 195 грн, вареники по-яворівськи з грибним соусом — 185 грн, вареники з маком та заварним кремом — 175 грн.

Деталі: «Зустріч» — кафе навпроти Бессарабського ринку. Це новий проєкт від рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, «Автостанція, «Чайка»). Раніше на цій локації працювали інші проєкти Сухомлина («Чашка», Bro Market, Mimosa Burger). В меню зробили акцент на бургерах, варениках та коктейлі негроні. Бургерів готують 10 видів, серед яких бургер з бараниною та бургер з фалафелем, вареників 8 видів, зокрема, вареники по-яворівськи з грибним соусом nf вареники з маком та заварним кремом. В барній карті 30 видів негроні та два дестяки класичних коктейлів.

Neighbors Bistro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Зарічна, 4, корпус 1 (м. Славутич, ЖК «Славутич»)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-чт 09:00-21:00, пт-нд 09:00-22:00

Дещо з меню: комбо сніданок з беконом — 249 грн, хот-дог з ковбаскою — 299 грн, бургер з яловичиною — 349 грн, кем брюле з фуа-гра — 199 грн, сом з соусом «Шампань» — 349 грн.

Деталі: Neighbors Bistro відкрило свої двері 19 березня у житловому комплексі «Славутич» на лівому березі міста.. За дизайн інтер’єру та його реалізацію відповідав Даниїл Ікрамов зі своєю командою Metra Studio. Neighbors Bistro — шефське бістро Олексія Тюха, який плідно працював у ресторанах з зірками Michelin, від яких отримав багато досвіду у поєднанні смаків. В меню бістро — сніданки, бургери, хот доги, основні страви, боули, супи, салати та десерти. За бар відповідає Ярослав Торгало, який увійшов в ТОП-5 бартендерів за версією конкурсу World Class Ukraine 2020-2021.

«Нетиповий»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Спаська, 11

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-пт 09:00-20:00, сб-нд 10:00-21:00

Дещо з меню: лінівці в соусі песто — 149 грн, шакшука сирна з броколі — 159 грн, круасан з лососем — 165 грн, брускета з яловичиною та камамбером — 209 грн, тунець з салатом і авокадо — 309 грн.

Деталі: «Нетиповий» — затишне міське кафе на Подолі. Власники власноруч зробили ремонт, інтер’єр закладу лаконічний та світлий. В закладі можна поснідати та придбати каву із собою, а ввечері зібратись із друзями на келих вина. Сніданки готують цілий день: пропонують томатну та сирну шакшуку, солоні ліниві вареники, сирники та скрембл з лососем. Також в меню є кілька видів салатів та пасти і 5 основних страв. Торти та круасани в «Нетиповому» готують самостійно, можна спробувати морквяно-сирний, оксамитовий торти та «Чорний ліс».

«Білий Налив»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Освіти, 4

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-21:30

Дещо з меню: келих яблучного сидру – 39 грн, устриця Fine de Claire — 49 грн, хот-дог класичний – 49 грн, хот-дог у вершковому бріоші з пряною сосискою — 69 грн, Surf&Turf бургер — 129 грн, Дабл Чізбургер меню — 189 грн.

Деталі: Сидерія ресторатора Дмитра Борисова “Білий Налив” на Солом’янці розпочала свою роботу 18 березня. Це найбільший закладі мережі: в залі може комфортно розміститися понад 80 гостей, у травні відкриється літній майданчик. В інтер’єрі багато неонових елементів, дерева і зелені. Крім того, Налив на Солом’янці обладнали сценою для музичних та комедійних виступів. Як і в інших закладах мережі, тут всі страви і напої коштують від 39 гривень, а замовлення віддають максимум за 3 хвилини.

Svoi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Анни Ахматової, 44А

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-15:00 (сніданки), 15:00-22:00 (коктейлі), пт-сб до 23:00

Дещо з меню: сніданок Тель-Авів — 249 грн, Цезар з грильованою куркою — 210 грн, корн-дог — 149 грн, креветки темпура — 225 грн.

Деталі: SVOI – бістро бар на Позняках. Концепція закладу: до обіду готують авторські сніданки, після атмосфера змінюється на барну. Сніданки у SVOI готуються на гофрі і до кожного з них пропонують обрати келих Prosecco або фільтр каву всього за 1 гривню. Коктейлі у SVOI готують як класичні, так і авторські — фішкою коктейльної карти є авторські коктейлі на тему серіалів (кожний коктейль – це асоціація з тим чи іншим відомим серіалом, «Ейфорія», «Шерлок», «Доктор Хаус», «Секс і Місто» та інші). Щосуботи у SVOI відбуваються традиційні квартирники — команда закладу організовує виступи запрошених вокалістів та завжди збирають в цей вечір повний Sold Out, тому просять резервувати столики завчасно.

Corner Bar 61/11

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Володимирська, 61/11

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 09:00-21:30

Дещо з меню: скрембл на вафлі з копченим лососем — 170 грн, фірмовий борщ від Шефа — 210 грн, тальятеле з білими грибами і сиром таледжіо — 180 грн, Філе білої риби у вершково-шпинатному соусі — 290 грн.

Деталі: Corner Bar 61/11 — це ресторан-бар та місце, яке підійде для відпочинку з родиною, друзями або ланчу під час обідньої перерви. Заклад знаходиться в центрі міста поруч із парком імені Тараса Шевченка та Червоним корпусом КНУ. За меню відповідє Олег Славінський, який спецалізується на італійській кухні, але в закладі готують не тільки Італію: пропонують сніданки, ланчі по буднях, антипасті, пасту & WOK і навіть фірмовий борщ від шефа. Також в Corner Bar 61/11 різномантіна коктейльна та кальянна карта.

Gyros for Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Михайла Бойчука, 1/2

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 09:00-19:00 

Дещо з меню: гірос з куркою — 119 грн, гірос зі свининою — 139 грн, каламакі з куркою або свининою (мала порція/стандартна/велика) – 99/149/199 грн, піта з Крита з куркою, свининою чи ковбаскою – 99 грн.

Деталі: Gyros for Kyiv — стрифуд грецької кухні, розташований на локації ринку «Амстердам» недалеко від метро «Дружби народів». Найпопулярніші страви – гірос та каламакі в Gyros for Kyiv готуються на основі курячого філе та нежирної свинини, з додаванням мінімальної кількості олії. Крім того, розповідають, що вдосконалили класичний гірос, змінив дрібні шматочки м’яса на повноцінний шашличок – сувлакі, а також додали до нього більше свіжих овочів. Крім того в меню є вегетаріанські крем-супи. Також у закладу є додаток, за допомогою якого можна замовити страви і отримати безкоштовну доставку у радіусі 2 км від закладу.

Greenburger

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Хорива, 16/7

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00 — 20:00

Дещо з меню: салат з тунцем, курячим яйцем та листям салату — 225 грн, гречана локшина з куркою та овочами гриль — 185 грн, філе міньйон з пюре із пастернаку та грибним соусом — 345 грн, клаб сендвіч з яловичиною ростбіф — 159 грн.

Деталі: Greenburger — простір здорового харчування на Подолі. Заклад названи на честь Френсіса Грінбургера – американського мільярдера, мецената та філантропа. При створенні ресторану Greenburger, команда була натхненна життєвим принципом «Людина повинна розвиватися через зовнішню та внутрішню красу», розвинувши її та доповнивши у кулінарному мистецтві. Місія закладу – турбота про здоров’я та красу за рахунок збалансованого, натурального продукту та формування правильного способу життя. Меню в закладі розроблено шефом-нутриціологом, воно збалансоване і має прорахунок калорії, білків, жирів та вуглеводів.

Kyiv Local Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Спаська, 5

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 12:00-22:30

Дещо з меню: чізбургер – 150 грн, пулд-порк бургер – 210 грн, картопляний салат з сиром фрі — 210 грн, Фіш-н-Чіпс – 220 грн, свинячі ребра барбекю – 390 грн.

Деталі: Kyiv Local Bar знаходиться в серці Подолу — на Контрактовій площі. Концепція закладу: taproom від крафтової пивоварні Kyiv Local Brewery. Затишний простір має три комфортні яруси в класичному лофтовому стилі. Меню в стилі fast casual розроблене шеф-кухарем Нікітою Некішем (Blasses Food, Липа, Більярдна) ідеально поєднується як з класичними сортами пива, так і з сміливими експериментальними варками. На гостей чекають 14 ретельно відібраних сортів розливного пива власного виробництва, інших крафтових пивоварень України та світу. Невдовзі планується запуск bottle-shop з різноманітним асортиментом пляшкового та баночного пива.

Owner bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Євгена Чикаленка, 25

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 11:00-23:00

Дещо з меню: тартар з телячої вирізки з мусом і пармезаном — 280 грн, кокосові креветки з манго — 280 грн, бургер з телятиною і чорізо — 270 грн, паста з лососем — 310 грн, ромен з м‘ясом-гриль — 290 грн, дорадо гриль з кіноа та овочами — 295 грн.

Деталі: Owner bar офіційно відкрився 25 березня, заклад позиціонують як «ресторан та лаундж бар – ексклюзивне місце для відпочинку, з ідеальним поєднанням вишуканого стилю». Це стильний та затишний бар з елегантним дизайном та привітним персоналом. Тут вас чекає великий вибір алкогольних напоїв, смачні закуски та приємна атмосфера. Вечора з діджеями та живою музикою доповнюють атмосферу відпочинку. Ресторан пропонує широкий вибір страв із різних кухонь світу, від італійської до японської, та авторські коктейлі.

Borracho Sour Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Саксаганського, 5

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 11:00-23:00

Дещо з меню: авторський бургер з полуницею — 149 грн, шаурма — 129 грн, батат фрі — 89 грн, Mango Sour — 129 грн, Cocktail №4 — 129 грн, Bloody Mary — 149 грн. 

Деталі: Borracho Sour Bar — це новий коктейльний бар поруч з Олімпійським стадіоном, який відкрився 31 березня. Не дуже великий напівпідвальний бар з дуже затишною атмосферою, вінтажними меблями у другому залі та високою посадкою у першому. Сауер — це кисло-солодкий коктейль (зазвичай з додаванням яєчного білку). В Borracho не всі сауери готують з білком, але основних 5: Whiskey Sour (з віскі), Clover Club (з джином), Tommy`s Margarita (з текілою), Mango Sour (з горілкою), Canchanchara (з ромом). Є також один авторський коктейль з маракуйєю та солоною карамеллю. Загалом в меню 13 алкогольних коктейлів. До напоїв пропонують бургери, шаурму і батат фрі. До бургерів пропонують алкогольну та безалкогольну «Криваву Мері».

UА Drink Embassy

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Шота Руставелі, 4

Бюджет: ₴₴

Години роботи: 10:00-23:00

Дещо з меню: наливки в асортименті — 50 грн/50 мл, сидр – 55 грн/0,33 л, пиво – 65 грн/0,5 л, закуски в асортименті — 80 грн.

Деталі: UА Drink Embassy на Шота Руставелі вже другий заклад мережі — це сучасний бар з автентичними українськими напоями. В закладі ви спробуєте українські спотикачі, сидр, пиво і українське вино та ігристе, а закусити можете теж салом, паштетом, або ікрою з кабачків. В меню більше 14 видів наливок на будь-який смак та під будь-який настрій. Алкоголь в UА Drink Embassy крафтовий та made in Ukraine, заклад ставить собою задачу познайомити весь світ з кращими українськими напоями. По суботах грає жива музика в одному з барів, а також проводять дегустації та екскурсії.

NOON COFFEE ROOM

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Урлівська, 16

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-пт 08:00-21:00, сб-нд 09:00-21:00

Дещо з меню: еспресо допіо — 50 грн, лате — 60 грн, пряний чай масала — 70 грн, Наполеон — 100 грн, медовик — 90 грн, класичні та мигдалеві круасани 70 грн, трубочки та горішки з згущеним кремом — 65/30 грн.

Деталі: Проєкт NOON COFFEE ROOM створив шеф-бармен київської мережі ресторанів First Line Group Олександр Родіонов разом з дружиною. Як розповідають власники, концепція кав’ярні полягає в ідеальному часі для кави — у кожного він свій. Немає різниці до полудня чи після, бо NOON це чудове місце і час для specialty кави. В меню — specialty кава, альтернатива (фільтр / V60), матча (Японія), авторські гарячі напої. До кави пропонують десерти та солодку випічку.

Головна фото: Kyiv Local Bar

Фото: Facebook/Instagram NeRest, Idillio, Mykola Kabluka, «Мерані», Оksana Purik, Nunu Diner, «Зустріч», Neighbors Bistro, «Нетиповий», «Білий Налив», Svoi, Corner Bar 61/11, Gyros for Kyiv, Greenburger, Kyiv Local Bar, Owner bar, Borracho Sour Bar, UА Drink Embassy, NOON COFFEE ROOM.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi