Нові заклади літа 2022: 40+ нових локацій в Києві. Частина 2 - PostEat

пошук

Нові заклади літа 2022: 40+ нових локацій в Києві. Частина 2
31-08-2022 0 4093


Редакція PostEat розповідає про нові заклади літа 2022, які розпочали свою роботу в Києві. За три останніх місяця в Києві розпочало роботу більше чотирьох десятків закладів різних форматів та у різних куточках міста — до повномасштабної війни майже таку кількість нових закладів ми фіксували щомісячно. Проте ці чотири десятки ресторанів та кафе дають надію, що ми переможемо на всіх фронтах і будемо розвиватись та прагнути до спільного добробуту попри всі труднощі.

У другій частині добірки розповідаємо про тайський корнер від Іллі Сьоміна, міський бар, міське кафе з харківською атмосферою, одеський винний бар, ресторан японської кухні, кафе-пекарню, стріфуд на лівому березі та, звичайно, про кав’ярні.

Thai Spot

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: вершковий том ям з джамбо креветкою – 355/433 грн, гострий том ям з білою рибою – 355 грн, рамен локшина зі свининою – 233 грн, арахісовий карі з яловичиною та ананасом – 311 грн, рис паттайя – 288 грн.

Деталі: В середині літа на популярному Kyiv Food Market розпочав роботу корнер Thai Spot. Це локація від шефа Іллі Сьоміна, який є співвласником ресторану в’єтнамської кухні Tin Tin та піцерії Pie Spot. В меню традиційні та адаптовані страви тайської кухні — вершковий том ям з джамбо креветкою, гострий том ям з білою рибою, арахісовий карі з яловичиною та ананасом, смажений рис в ананасі. Раніше на цій локації працював корнер тайської їжі Lil Thai від La Famiglia.

JACUZZI

Де: вул. Велика Житомирська, 25/2

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: американський сніданок – 195 грн, бріош-сніданок омлет і чедер – 135 грн, бріош-бургер філадельфійський чізстейк – 239 грн, чаудер суп з куркою — 155 грн, зелене тірамісу з матча – 155 грн.

Деталі: Заклад JACUZZI перезапустився цього літа у форматі «фонтан-бар і бріош-бістро». Це проєкт від від команди кафе «Косатка». JACUZZI вперше відкрилось у листопаді 2019 року, в меню був зроблений акцент на пасту. Після оновлення формату в закладі зробили акцент на булочках бріош, з якими подають сніданки та бургери, а також на фірмові коктейлі, які щотижня розливають зі справжнього фонтану. Також в меню традиційні сніданки (до 16:00), кілька салатів та супів, шніцель, телячі ребра та фішболи з макреллю. У барній карті — класичні, пивні та безалкогольні коктейлі, пиво, сидр та кілька позицій натурального вина.

044 Cafe

Де: вул. Велика Васильківська, 85/87

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: буряковий хумус – 145 грн, кукурудзяний оладок зі скремблом – 225 грн, крок мадам з нашою шинкою із індички, сулугуні, окатою та кремом із жовтих помідорів – 225 грн, тальятеле з креветками – 295 грн, наполеон малина-маскарпоне – 175 грн.

Деталі: 7 серпня на Великій Васильківській відкрило двері 044 cafe — новий київський проєкт групи First Line Group. Заклад розпочав роботу на місці ресторану Eastman, який обіцяє повернутись після перемоги, але тепер в цьому місці починається нова історія життя. Сім’я ресторанів вирішила втілити хоча б частину атмосфери харківського Gorcafe 1654 в Києві, поки Харків не стане безпечнішим місцем для життя. Як і в харківському міському кафе, у 044 cafe подають сніданки цілий день, в меню є легендарні тортики, свіжа випічка. А ще в оновленому 044 cafe ми залишають звичку замовляти тарілочки до столу на всіх і вечеряти з коктейлями, святкуючи життя.

PAUL

Де: вул. Велика Васильківська, 32

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: консоме з кролика – 195 грн, тартін з лососем – 298 грн, нісуаз з тунцем – 375 грн, ризото з лисичками – 330 грн, скрембл (сосиска з індички) – 240 грн.

Деталі: PAUL — міжнародна мережа кондитерських-пекарень, яка була заснована у Франції в 1889 році як сімейний бізнес. Цього літа до відомої локації на Ярославовім Валу додалась ще одна на Великій Васильківській. Заклади мережі PAUL спираються на французький шарм та затишок й пропонують починати день класичним паризьким круасаном, обідати ситним пирогом кіш і повечеряти легким салатом. В закладі можна придбати свіжий хліб, еклери, торти, печиво та макарони.

BROEN

Де: вул. Велика Васильківська, 48

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: брускетта з моцарелою та томатами — 135 грн, запечений камамбер в тісті зі смородиною — 225 грн, соте кальмара з картоплею — 200 грн.

Деталі: 29 серпня розпочав роботу міський бар Broen, що в перекладі за скандинавської означає «міст». Співвласник проєкту — Євген Білоусов (Blur Coffee, WhaiThai, Octo Tower). Два рівні закладу розділили за функціями: на першому передбачені закуски та напої із собою та кілька посадкових місць, а на другому – основна посадка, відкритий бар і кухня, а також балкон із краєвидом на планетарій і костел святого Миколая. В інтер’єрі змішення скандинавського стилю з сучасним американським. Кухня зі сніданками та іншими улюбленими стравами ставить шеф Максим Огнєвий, який вже працював над меню в Octo. Бар менеджер Broen Bar — Дмитро Коломієць. Окрім класичної коктейльної карти та вина протягом дня гостям пропонуватимуть «пунш дня», уже заготували низку поєднань, які пропонуватимуть за прикладом «супу дня» по 100 гривень за порцію.

Manga sushi

Де: Кільцева дорога, 1

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: абурі рол з лососем та вугром – 315 грн, рол попкорн з креветки – 170 грн, гункан спайсі мідії – 110 грн, осідзусі гребінець – 390 грн, бургер рисовий з крабом – 210 грн, удон зі спайсі куркою – 130 грн.

Деталі: Ресторан «Manga sushi» зустрічає гостей на 3 поверсі ТРЦ Respublika Park. Захопливий світ аніме в інтер’єрі, гастрономічні смаки Сходу, стильна дитяча ігрова зона з гірками та сухим басейном — головні особливості закладу. Мінімалістичний інтер’єр «Manga sushi» виконаний у стилі манга коміксів та відтворює дух аніме, візуалізує персонажів та занурює в альтернативну реальність. Квітучі сакури, збірки манга на полицях і м’яке світло підвісних ліхтарів. У меню представлені різноманітні роли й суші, осідзусі, гарячі й холодні закуски, японські бургери, салати, супи, страви вок та десерти.

Port Wine Bar

Де: вул. Антоновича, 8

Бюджет: ₴

Дещо з меню: абрикосове вино – 60 грн, суничне вино – 60 грн, вишневе вино – 60 грн, півкіло мідій – 169 грн, хот-дог – 89 грн, сендвіч американський – 149 грн, пене з маслинами – 149 грн, карбонара де порто – 129 грн.

Деталі: Друга локація одеського винного бару Port Wine Bar відкрилась поруч з парком Шевченка на вулиці Антоновича. Перший заклад мережі винних барів відкрився в центрі столиці у вересні 2019 року. Інтер’єр закладу тематичний, оформлений натуральним деревом і металом, доповнений декором з одеського та київського «блошиних» ринків. Атмосферу додає проектор з зображенням моря, котрого так не вистачає. Перекусити в Port Wine Bar можна сендвічами, мідіями, сирними кульками і пастою. У винному асортименті представлені цікаві позиції фруктового вина, наприклад, айвовое, гранатове, ожинове та біла черешня. Вина відпускають порціями про 200 грамів і будь-яку позицію напою можна взяти із собою. Також є пиво, сидр та кілька класичних коктейлів.

No Name Restaurant

Де: вул. Івана Мазепи 18/29

Бюджет: ₴

Дещо з меню: млинці з м’ясом – 129 грн, кнелі з курячого філе під вершковим соусом – 139 грн, Цезар з лососем – 255 грн, оладки з цукіні – 139 грн, курочка карі з помідорами чері та вершковим соусом – 165 грн.

Деталі: Ресторан No Name знаходиться поруч з парком Слави, недалеко від метро «Арсенальна». Заклад знаходиться в напів підвальному приміщенні, має три евакуаційні виходи, дуже товсті цегляні стіни, правильну вентиляційну систему — це все зроблено для безпеки гостей та співробітників. В закладі два окремих зали: перший зал розташований ближче до входу та розрахований для щоденних зустрічей, а в другому зручно проводити ділові зустрічі, невеликі конференції та сімейні свята. В меню страви європейської та української кухні. В ресторані можна почитати щось з книжкової полиці або пограти з друзями у настільні ігри.

Кафе «ХА»

Де: вул. Шота Руставелі,12

Бюджет: ₴

Дещо з меню: квадратна піца курка-гриби (1/2 та ціла) – 69/138 грн, квадратна піца фірмова (1/2 та ціла) – 73/146 грн, квадратна піца салямі (1/2 та ціла) – 72/144 грн, квадратна піца фітнес (1/2 та ціла) – 69/138 грн, окрошка – 72 грн.

Деталі: 23 серпня на День міста Харкова в центрі Києві на Шота Руставелі відкрилось кафе «ХА». Заклад «ХА» створений сім’єю, яка вимушено переїхала у Київ, бо через війну втратила домівку і бізнес у Харкові. Власники зробили затишний куточок Харкова під назвою «ХА» у центрі Києва, бо знають, що багато людей сумують за домом або хотіли б більше дізнатись про харківську їжу і культуру, але не мають можливості зараз туди поїхати. На стінах написали фрази та зробили малюнки, знайомі кожному харків’янину. У «ХА» готують популярну харківську квадратну піцу та окрошку, скоро з’явиться шаурма, бургери, салати та картопля фрі. З напоїв пропонують сидр, лимонад, сік та американо й капучино.

Хот-дог на Лівому

Де: ул. Анни Ахматової, 45

Бюджет: ₴

Дещо з меню: хот-дог італійський – 120 грн, хот-дог BBQ – 145 грн, хот-дог веган – 125 грн, хот-дог cheeseberry – 145 грн, сирники з грушею та горгондзолою – 140 грн.

Деталі: Новий заклад «Хот-дог на лівому» є перезапуском кав’ярні Wake Cup Bar та спеціалізується на хот-догах, наразі в меню їх 6 видів, включаючи для веганів з фалафелем. Також у меню є десерти власного виробництва. Кава у закладі свіжої обсмажки від українських обсмажників. Логотип з мопсом не випадковий адже у власників є мопс Бублик, який залюбки ходить на роботу і є обличчям закладу. В закладі є дві зали, одну з яких можна використовувати під невеликі свята або зустрічі. 

For Friends

Де: вул. Івана Франка, 29

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: Daiquiri – 160 грн, Margarita – 180 грн, Boulevardier – 180 грн, Pittnauer Rose Konig – 140 грн.

Деталі: Кафе For Friends розпочало роботу в історичному центрі на вулиці Івана Франка. Його засновники дуже люблять працювати у закладах і вирішили створити своє комфортне місце для роботи та відпочинку. Для закладу розробили великий робочий стіл на 12 людей, з вбудованими бездротовими зарядками та розетками. Стіл піднімається до 120 см, тому за ним можна працювати навіть стоячи. Вдень у For Friends пропонують каву та вино, з 16-ої працює бар. У вихідні наливають зранку, грають фанк, диско та хаус. Через пару місяців планують запустити кухню зі сніданками, а також вихідними бранчами для друзів.

Suite 13

Де: вул. Ярославів Вал, 28

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: Турецький сніданок/ Панад з кролика /Бріош – 320 грн, Панкейки з батату/ Персик/ Йогурт – 210 грн, Сашимі судак/ Копчена сметана/Томатний джем – 300 грн, Полента/ Печені томати/ Тахіні – 210 грн, Судак/ Пак-Чой/ Бер-Блан/ Цитрусові – 330 грн.

Деталі: SUITE 13 — бістро-бар з кавою, сніданками та коктейлями, який розпочав роботу на Ярославовім Валу. Назва концептуально поєднана з готельним номером підвищеного комфорту, а номер 13 є алюзією на зазвичай відсутній поверх в готелях. Концепцію меню створив Юрій Нікітюк (Once Upon A Time, NUNU Diner). Сніданки готують у будні до 12:00, у вихідні до 14:00. Також в меню два супи, стартери, салати й основні страви. В барні карті — класичні та авторські коктейлі, вино, пиво та кава.

Brewers

Де: вул. Межигірська, 20

Бюджет: ₴₴

Деталі: Brewers — паб з крафтовим пивом на Подолі. На кранах пиво від різних українських виробників, також розливають сидр та можна придбати пиво в пляшках. Окрім класичних позицій, на кранах часто можна спробувати щось ексклюзивне, наприклад, позицію з серії NotBeerButSmachno з манго та маракуйєю від пивоварні Rebrew. До оновлюваних позицій на кранах пропонують класичні пивні холодні та гарячі закуски.

With Love Coffee Space

Де: вул. Михайлівська 21

Бюджет: ₴₴

Дещо з меню: круасан з лососем – 220 грн, омлет з креветками – 190 грн, англійський сніданок – 170 грн, хумус з в‘яленими томатами – 110 грн, салат з хамоном – 170 грн, «Павлова» – 95 грн.

Деталі: With Love Coffee Space — кав’ярня у історичному центрі столиці зі сніданками all day та алкогольною картою. В закладі є декілька фотозон: біля входу в кав’ярню гостей зустрічає рожевий велосипед з кошиком квітів, в самому закладі рожева магнолія як символ краси, поваги та любові. Рожева телефона фотобудка у квітах вже встигла припасти до душі гостям і стати символом кав’ярні. В меню — класичні сніданки, круасани, окрошки та хумус, салати, морозиво, десерти та випічка. До страв пропонують каву, вино, мілкшейки та фреші.

«Незалежність»

Де: вул. Будівельників, 32/2

Бюджет: ₴

Дещо з меню: мохіто – 70 грн, лимонад – 55 грн, айс какао – 60 грн, матча тонік – 75 грн, еспресо тонік – 65 грн, айс лате – 55 грн.

Деталі: На Дарниці відкрилась кав’ярня «Незалежність», її власники — херсонці, які кілька місяців прожили в окупації. Позиціонують «Незалежність» як кав’ярню третьої хвилі, тому в меню класика та багато фірмових напоїв. Також є меню холодних сезонних напоїв, десерти і кава у зернах.

Espressoholic

Де: вул. Оленівська, 12

Бюджет: ₴

Дещо з меню: круасан мигдаль-нутелла – 50 грн, круасан шинка-сир – 48 грн, чізкейк espressoholic – 59 грн, кіш з овочами – 49 грн.

Деталі: Нова локація відомої кав’ярні EspressoHolic з’явилась на Подолі. Це вже третій заклад мережі, яка працює в Києві з 2011 року. У кав’ярні готують якісну смачну каву, подають десерти власного виробництва, круасани, шоколадні цукерки та можна придбати кавові зерна.

52 Parallel

Де: вул. Джона Маккейна, 26

Бюджет: ₴

Дещо з меню: айс лате – 55 грн, раф – 65 грн, бамбл-кава – 75 грн, лимонад манго-маракуйя – 65 грн.

Деталі: Кав’ярня 52 Parallel відкрилась на початку літа в районі метро «Дружби народів». Заклад знаходиться в житлового комплексу «Річмонд». В меню класична кава, різноманітні кавові напої та лимонади власного виробництва. До напоїв пропонують десерти.

Innominate Coffee

Де: вул. Єреванська, 2

Бюджет: ₴

Деталі: Кав’ярня Innominate Сoffee відкрилась на Солом’янці у волонтерському хабі Gumka.Hub. Весь прибуток з роботи кав’ярні йде на допомогу ЗСУ. В закладі знаходиться і волотерський склад та офіс — щоб гості могли на власні очі побачити результати роботи та куди спрямовуються кошти. Інтер’єр атмосферний, доповнений фронтовими трофеями, які передають кав’ярні бійці.

Chornobyl Coffee

Де: Андріївський узвіз, 11

Бюджет: ₴

Дещо з меню: «Чорнобильське капучино» — 45/58 грн, «Чорнобильський американо» — 35/45 грн, «Чорнобильський лимонад» — 65 грн, банановий айс лате — 70 грн, еспресо – 25 грн, молочний коктейль – 55 грн.

Деталі: Кав’ярня Chornobyl Coffee відкрилась на Андріївському узвозі на базі агентства «Чорнобиль тур». Особливість меню — авторські напої «Чорнобильське капучино», «Чорнобильський американо» та «Чорнобильський лимонад». В закладі розробили рецепти, де до складу кави та лимонадів входить лікарська рослина чорнобильник — dона дає дуже приємні незвичні відтінки смаку та корисна сама по собі. Окрім цих авторських рецептів готують фрапе, айс лате, мохіто, смузі, флет вайт зі звичайним, банановим, безлактозним молоком, з масою видів сиропів, а також лимонади.

Kiit

Де: вул. Еспланадна, 30

Бюджет: ₴

Деталі: Віконце-кав’ярня Kiit відкрилось біля «Палацу спорту» в серпні. Це заклад трьох переселенців з Київської області, які до цього відкрили у квітні перший Kiit у Львові. У віконці продають каву, а до кави власноруч випікають пироги, галети, сінабони.

«Парасоля»

Де: вул. Олеся Гончара, 8/5

Бюджет: ₴₴

Деталі: «Парасоля» — це кафе, студія кераміки та крамничка в тихому центрі міста. Заклад відкрився на вулиці Олеся Гончара недалеко від Софійського собору. В кафе готують каву та кавові напої, лимонади, які наливають виключно у посуд, виготовлений у власній керамічній студії. Також посуд з майстерні «Парасоля» можна придбати у крамничці кафе. Поруч зі закладом є кілька столиків, тож кавою можна насолоджуватись в тіні дерев.

«Книжковий Лев»

Де: вул. Межигірська, 13/34

Бюджет: ₴

Дещо з меню: капучино – 50 грн, фільтр – 45 грн, колд брю тонік – 80 грн, чай – 75 грн, матча – 80 грн, вино – 100 грн.

Деталі: Книгарня «Книжковий Лев» відкрилась на Подолі. Формат книгарні визначають як around the corner — затишний простір із постійними клієнтами. Перший «Книжковий Лев» відкрився в 2016 у Львові, а проєкт книгарні почали розробляти 2014-го. Власники нового «Книжкового Лева» – кияни – змалечку мріяли про книгарню і будуть намагатись передати в ній дух міста. Мета – сформувати простір, який буде інтелектуальної й емоційна стимулювати людей, готових стати спільнотою. На вітрині можна прочитати «книги», «кава» і «вино». До крамнички ведуть двоє дверей. Заходиш в одні: бачиш полиці з підібраними книжками, відчуваєш запах свіжої гарячої кави. Заходиш в другі: бачиш куточок, де чаклує сомельє і бариста.

Бухта Food Station

Де: Поштова площа, 3А

Бюджет: ₴₴

Деталі: 17 червня БУХТА food station на Річковому Вокзалі розпочала свій 4-ий сезон. Цьогоріч представлені 17 резидентів з улюбленим стрід-фудом, 5 барів, “квіткові” хот-доги, чебуреки, станція з морозивом для собак, улюблені Fish & Chips Бориса Джонсона та тематична фото-зона  «Русский военный корабль, иди на х*й!» чекають на гостей БУХТА food station щодня на набережній Річкового Вокзалу. Серед барів — коктейльний, винний, Kraft Beer та Bu Bars з пивом та сидром.

«Вхід 6» від Арт-заводу «Платформа»

Де: вул. Магнітогорська 1А

Бюджет: ₴₴

Деталі: «Вхід 6» — це нова гастро-локація з різними кухнями та особливою атмосферою, яка розташовувалася між «Арт-завод Платформа» та маркет-моллом «Даринок». Це місце, де розташувались одразу 7 різних кухонь світу: українська, італійська, корейська, близькосхідна, американська, ізраїльська. Тут ви спробуєте Pinza Romana – хрустка золотиста скоринка та ніжне всередині тісто з великим вмістом начинки. Для шанувальників ізраїльскої кухні в Pita Kyiv є 5 видів піти: Cheeseburger, Шварма, Фалафель, Азія Чікен чи Doube Cheeseburger. Наступний резидент Asian Bowl – їх корейська кухня вражає та закохує у свої нетипові смаки. Бургери від WSB — це булочка бріош, соковита котлета з 3 сирів та хрумкі овочі. Також пропонують скуштувати плов, шурпу, лагман, шашлик або рибу на мангалі — все це у «Центр Плова». В Papa Grey готують ребра свинячі або яловичі, віденський шніцель та яловичий стейк з картоплею. А на десерт солодощі та кава від Brewsell.

Головна фото: 044 Cafe

Фото: Facebook/Instagram сторінки вищезгаданих закладів

Читайте також першу частину матеріалу

«Нові заклади літа 2022: 40+ нових локацій в Києві»

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi