Нові заклади січня 2021: 15 перших відкриттів нового року - PostEat

пошук

Нові заклади січня 2021: 15 перших відкриттів нового року
02-02-2021 0 3572


Нові заклади січня 2021 шукала редакція PostEat. Перший місяць поповнив гастрономічну карту столиці на п’ятнадцять нових локацій. Космічне бістро на Шулявці, суші-кіоск на Подолі, китайська пельменна на лівому березі, грузинська кухня на Солом’янці, а також кав’ярні та затишна пиріжкова — зустрічайте нові заклади січня 2021.

Партнер рубрики

INAKSHA — випічка без глютену для тих, хто цінує своє здоров’я. Перша в Україні безглютенова пекарня, яка працює за стандартами безглютенового виробництва.

Pie Spot

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Богдана Хмельницького, 16-22

Бюджет: ₴₴. Нью-Йоркський слайс (333-455 грн), сицилійський пиріг (211-455 грн).

Страви: сицилійський пиріг «Гренні Пай» – 399 грн, сицилійський пиріг «Світ-міт Пай» – 433 грн, сицилійський пиріг «Фан Гай Пай Веган» – 399 грн, нью-йоркський слайс «Цезарідзе» – 433 грн, нью-йоркський слайс «Річ Біч ВЕГАН» – 399 грн.

Деталі: Друга локація піцерії Pie Spot розпочала роботу 21 січня, вона знаходиться в центрі міста на Богдана Хмельницького в будівлі «Київпроєкту». Pie Spot — формат авторської піци від ресторатора Влада Максимова та шеф-кухаря Іллі Сьоміна. Відкрився проєкт навесні 2020 року на локації Tin Tin Food Spot на Київському велотреку. В Pie Spot готують неавтентичну неаполітанську піцу на заквасці, нью-йоркський слайд та сицилійські пироги. З відкриттям Pie Spot Bakery на Хмельницького в проєкті розмежували приготування деяких позицій — на новій локації готують сицилійські пироги, а в Tin Tin Food Spot готують неаполітанську піцу на заквасці. Нью-йоркський слайд можна замовити на обох локаціях.

«Хлібний»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Генерала Алмазова, 13

Бюджет: ₴₴. Випічка (15–180 грн), боули (90–160 грн), сендвічі (95–140 грн).

Страви: круасан матча – 85 грн, пончик з кокосом та шоколадом – 29 грн, сендвіч з пастрамі гарячий – 130 грн, боул з тунцем – 160 грн, гречаний багет – 25 грн, пшеничний хліб на заквасці – 60 грн.

Деталі: На Печерську почала роботу дев’ята кафе-пекарня мережі «Хлібний» рестораторів Аліни Косічкіної та Дмитра Заходякіна (Holy Burger, «Стейкхаус», «Редкая птица»). Заклад розташований на недалеко від станції метро «Печерська». У закладі подають свіжу випічку — круасани, багети, здобу, кілька видів хліба. Також тут можна замовити сніданки протягом всього дня — сирники та курячий бульйон. До страв подають каву. Перша кафе-пекарня працює на Великій Васильківській, інші заклади мережі можна знайти на Хрещатику, Богдана Хмельницького, Льва Толстого, Шота Руставелі, біля Львівської площі, а також на Подолі та в Пасажі. Випічку та страви можна замовити із доставкою та take away.

Shibuya

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 23

Бюджет: ₴₴. Авторські роли (118-249 грн) сашимі (189-269 грн), закуски (189-239 грн).

Страви: суші з вугрем – 69 грн, сашимі з тунцем – 189 грн, каліфорнія в ікрі зі свіжим лососем – 179 грн, рол з феліксом гребінця – 249 грн, суші сет – 400 грн, моті – 65 грн.

Деталі: 25 січня розпочав роботу новий заклад японської кухні Shibuya, який знаходиться на Подолі на Нижньому Валу. Заклад названо на честь популярного серед молоді Токіо району Сібуя. Shibuya працює у форматі суші-кіоску з демократичними цінами на суші та роли. Shibuya — новий проєкт мережі закладів Klara Group, які також створили пиріжкову «Тітка Клара», магазини швидкого та здорового харчування MIRA cafe, кав’ярню Honest Coffee Bar та ресторан італійської кухні Simona Ristorante. В меню представлені суші, суші гункани, сашимі, макі роли, «дракони», роли філадельфія та каліфорнія, а також авторські роли. Крім цього можна замовити закуски, десерти та сети. З напоїв у закладі пропонують безалкогольні напої, каву, чай, пиво, вина келихами та міцний алкоголь.

Politehnikum

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Перемоги, 45

Бюджет: ₴₴. Закуски (89-249 грн), основні страви (144-367 грн), роли (55-235 грн).

Страви: американський політехнічний сніданок –128 грн, Politehnikum Brand New Burger – 229 грн, справжній бурітос – 89/159 грн, тальята гриль із запеченою картоплею та сирним соусом – 399 грн, рол «Зелений дракон» з грушею та крабовим м’ясом – 185 грн, піца з італійською мортаделлою, шпинатом, фісташками – 210 грн.

Деталі: Нове бістро Politehnikum розпочало роботу 26 січня на Шулявці. Основним елементом дизайн-концепції бістро стала ідея космосу. Працюючи над дизайном приміщення, архітектори зберегли історію будівлі: реконструювали історичне ліплення сталінської епохи на стелі закладу, стіни приміщення із червоної цегли та залишили дерев’яну балку, закладену в 1945 році. На першому рівні закладу реалізований формат бістро з комунальним столом, другий поверх є рестораном з повноцінним меню і авторською картою коктейлів. Кухню в бістро побудували на тренді швидкого, але здорового повноцінного харчування. Інтернаціональна кухня закладу поєднала страви американської, італійської та японської кухні, якими можна поснідати, пообідати та повечеряти. Також пропонують натуральну каву власного обсмаження, велику карту власних десертів, до яких пропонують авторське меню коктейлів.

«Дзяо-бар»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: просп. Павла Тичини, 1В

Бюджет: ₴₴. Рамен (93-225 грн), неми (33-99 грн/1 шт.), страви-ВОК (29-99 грн).

Страви: дзяодзи з бараниною – 12 грн/1 шт., базовий кімчі рамен – 120/180 грн, нем з креветками та авокадо – 99 грн/1 шт., баозци з курятиною та грибами – 14 грн/1 шт., свинина по-сичуанськи – 90 грн.

Деталі: Китайська пельменна «Дзяо-бар» відкрилась 27 січня на Березняках. Заклад знаходиться на першому поверсі торговельного центру SilverBreeze. Це ресторанний проєкт мережі продуктових супермаркетів «Сільпо», який розвиваються разом з бренд-шефом Марко Черветті. В меню пропонують традиційні північнокитайські пельмені дзяодзи, кожну порцію яких готують з-під. Також в меню є пухкі парові пиріжки баозци з різноманітними начинками, неми з овочами, морепродуктами та м’ясом, а також биті огірки й м’ясо на шпажках. В закладі готують десять видів рамену: базовий кімчі рамен, лаопан рамен з запеченою свинячою грудинкою, шанхай рамен з креветкою, рибний та вершковий рамен. Серед готових ВОК-страв є свинина гулаоро, курятина гунпао дзідін, свинина по-сичуанськи, яловичина дзянь ньоро. Також можна самостійно обрати основу, м’ясні та овочеві додатки й соуси, й шеф-кухар приготує для вас індивідуальний ВОК.

Dediko

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Лобановського, 6А

Бюджет: ₴₴. Гарячі закуски (99-165 грн), м’ясні страви (109-355 грн), випічка (30-129 грн).

Страви: хінкали зі свининою та телятиною – 17 грн/1 шт., салат «Дедіко» – 199 грн, аджарулі «Дедіко» чотири сира – 129 грн, каре ягняти – 375 грн.

Деталі: 29 січня ресторан грузинської кухні Dediko розпочав роботу в тестовому режимі на Солом’янці. В ресторані два поверхи: на першому знаходиться основна зала з баром, закрита VIP-зала та окрема велика зала , де плануються вечори живої музики. На другому поверсі облаштована кальянна зала та планується відкриття всесезонної тераси. В ресторані пропонують грузинську класику: пхалі, овочеві салати, харчо, хінкалі, шашлики, хачапурі та основні м’ясні страви. Фірмовим в закладі є каре ягняти, яке готують у хоспері. З 10:00 до 16:00 в ресторан готують сніданки: сирники, скрембл з тигровими креветками, шакшуку та запечений у тісті брі.

«БПШ»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 37/20

Бюджет: ₴.

Страви: біляш з м’ясом — 29 грн, пончики з цукровою пудрою (6 штук) — 19 грн, шаурма з куркою halal, овочами, соусами та зеленню у висівковому лаваші — 59 грн, вега-шаурма з бататом фрі — 59 грн, шаурма supercheese з моцарелою — 89 грн, батат фрі з сирним соусом — 49 грн.

Деталі: Формат «БПШ» (біляш, пончик, шаурма) від Дмитра Борисова розпочав роботу на Подолі. Заклад має дві просторі зали й може розмістити понад 70 гостей одночасно. Інтер’єр яскравий та тематичний — На вході гостей зустрічає рука з велетенським пончиком. Це вже шостий заклад формату: «БПШ» працюють поряд зі станціями метро “Площа Льва Толстого”, “Олімпійська”, “Арсенальна”, на залізничному вокзалі та у Gastrofamily Food Market на Бессарабці. Основа меню – шаурма, її в закладі готують сім видів з курячим м’ясом, з креветками та вегетаріанські з бататом та з авокадо. Окрім біляшів та пончиків з топінгами пропонують бульйон курячий, картопляний путін, діпи та батат фрі.

il Molino

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Салютна, 2, корпус 3

Бюджет: ₴₴. Закуски (95-170 грн), паста (119-165 грн), піца з цільнозернового борошна (165-259 грн).

Страви: карбонара – 119 грн, піца «Кото бене» – 235 грн, брускети з анчоусами – 99 грн, куряча грудка з баклажанами – 165 грн, равіолі з лососем – 159 грн.

Деталі: Наприкінці січня відкрився новий мережевий ресторан італійської кухні Trattoria il Molino. Заклад знаходиться на Нивках в одному з корпусів житлового комплексу «Файна таун». Інтер’єр ресторану затишний, виконаний в стилі лофт. Є облаштований для дітей ігровий куточок. В меню — традиційні італійські страви: піца, яку готують у дров’яній печі, відповідно закріплених в італійському законодавстві стандартів; паста та равіолі ручної роботи. У сім’ї піцерій il Molino готують понад 20 видів автентичної італійської піци: класичні і авторські варіації, а також піцу на коржі з цільнозернового борошна.

«Куточок споживача пиріжків та кави»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 37

Бюджет: ₴.

Страви: Ціна на пиріжки єдина — 25 грн.

Деталі: Наприкінці минулого року на Подолі відкрилась пиріжкова «Куточок споживача пиріжків та кави». В асортименті солоних смаків — м’ясо, сир, гриби, капуста. Солодкий пиріжок можна скуштувати з яблуками, вишнею, зі смородиною та солодким сиром. Усі пиріжки випікаються щодня. Крім пиріжків в закладі можна посмакувати десертами, різними видами печива, грісіні, а також булочками з корицею та кремом. З собою можна придбати свіжий хліб — усе це власного виробництва. До випічки пропонують каву: еспресо, капучино, флет-файт, раф. Ви можете взяти випічку з собою у зручному пакуванні або ж перекусити у пиріжковій.

Chin Chin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Правди, 47 (ТРЦ Retroville)

Бюджет: ₴. Салати (79–129 грн), бао (87–129 грн), локшина та рис вок (87–149 грн).

Страви: локшина вок сінгапурська з качкою – 149 грн, рис вок з креветками – 149 грн, спрінг-рол з овочами – 69 грн, дамплінг з телятиною – 98 грн, бао з тофу – 98 грн, карі-суп на кокосовому молоці з куркою – 139 грн, смажені баклажани в соусі солодкий чилі – 98 грн.

Деталі: Кафе азійської кухні Chin Chin розпочало роботу на Виноградарі в торговельно-розважальному центрі Retroville. Заклад є частиною одеської мережі ресторанів G-Group (Mamma Italia, Kinza, Jerusalem Bazaar). Це вже третій заклад мережі в Києві — інші працюють на Бессарабці та на Подолі. Бренд-шеф ресторанів Віктор Тітов — порції в закладі великі, а ціни демократичні. В кафе пропонують салати, китайські пельмені, булочки бао, спрінг-роли, локшину та рис вок й основні страви.

044coffee

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Верхній Вал, 54

Бюджет: ₴.

Напої: еспресо – 35 грн, капучино – 45/55 грн, фільтр – 35/55 грн, матча-лате – 45/65 грн, раф – 65 грн.

Деталі: На початку січня кав’ярня 044coffee розпочала роботу на Подолі. Раніше на цій локації працювала кав’ярня з авторськими десертами Latte coffee&desserts. Інтер’єр невеликого залкдау зробили світлий, у стилі лофт. В закладі готують класичну та фільтр-каву, а також чаї. Напої можна взяти із собою в екологічних стаканчиках. До напоїв можна замовити десерти з вітрини. Крім цього, в закладі є міні-бібліотека для відвідувачів, тож можна почитати цікаву книжку за чашкою кави. Ви можете завітати до 044coffee зі своїм домашнім улюбленцем.

Spilka

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴.

Напої: тайський баббл чай зі згущеним молоком – 75 грн, баббл лате солона карамель – 85 грн, гостре какао з шоколадом, чилі та імбирем – 60 грн, еспресо – 45/55 грн, лате малина-лаванда – 65 грн.

Деталі: 25 січня розпочала роботу кав’ярня Spilka, яка знаходиться на фудхолі Kyiv Food Market. Spilka є перезапуском перезапуск кав’ярні Rhythm, яка раніше працювала на фудхолі. Куратором проєкту є Анастасія Міколюк, співзасновниця кав’ярні AMERICANO на Odesa Food Market — завдяки їй в кав’ярні нове меню напоїв та нова концепція в підході до кави. В закладі використовують два варіанти зерна в еспресо та завжди є два термоси з різною фільтр-кавою. Всі молочні напої готують на каві basic, але з бажанням приготують і на special. Головною фішкою Spilka є bubble drinks з кульками тапіоки, які в кавярні готують самостійно з натуральних пюре на основі чаю, кави, з матчі та какао.

Coffee in Action

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 6 (ТЦ Mandarin Plaza)

Бюджет: ₴₴.

Деталі: Нова кав’ярня Coffee in Action почала роботу в самому центр столиці у торговельному центрі Mandarin Plaza в шоурум Sibolle Alpine. Це проєкт чемпіона Великої Британії з приготування кави у джезві Вадима Грановського, перша кав’ярня Coffee in Action була відкрита в 2016 році. В кав’ярні пропонують кавову класик та авторські напої, у тому числі фірмовий Flat Red™, а також фреші, свіжеспечені круасани, крафтовий шоколад, десерти.

«Золоті ворота»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Миколи Лисенка, 1

Бюджет: ₴₴. Закуски (129-279 грн), піца (139-219 грн), основні страви (179-279 грн).

Страви: фрікасе з куркою та грибами – 129 грн, піца з шинкою та грибами – 159 грн, стейк з тунцем – 279 грн, солянка – 109 грн.

Деталі: Наприкінці минулого року поруч зі станцією метро «Золоті ворота» відкрилось арт-кафе «Золоті Ворота». Раніше на цій локації працювала кафе-книгарні «Букіторія». В арт-кафе об’єднали мистецьку та гастрономічну складові — тут проводять виставки сучасного українського живопису, творчі вечори музикантів та літераторів й пропонують страви європейської кухні. В закладі готують класичні сніданки, піцу, страви-ВОК, салати та стейки. До страв пропонують каву, безалкогольні напої, вина, пиво та міцний алкоголь.

«Київські піцбуреки»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴.

Страви: піца гавайська/м’ясна/жульєн/чотири сири – 80 грн, піцбурек гавайська/м’ясна/жульєн/чотири сири – 25 грн.

Деталі: 20 січня на Бессарабці відкрився стріт-фуд заклад формату eat and go «Київські піцбуреки». У віконці закладу можна придбати із собою піцу та фірмову страву піцбуреки — яка формою нагадує чебуреки, а начинку має як у піци. Зараз в меню по чотири види піци та піцбуреків: м’ясний, гавайський, жульєн та з чотирма сирами. Також страви можна замовити із доставкою.

Головна фото: Pie Spot

Фото: Facebook Pie Spot, Хлібний, Shibuya, Politehnikum, Дзяо-бар, Dediko, БПШ, il Molino, Куточок споживача пиріжків та кави, Chin Chin, 044coffee, Spilka, Coffee in Action, Золоті ворота, Київські піцбуреки.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi