Окрошка в ресторанах Києва: 10 локацій з хітовою стравою - PostEat

пошук

Окрошка в ресторанах Києва: 10 локацій з хітовою стравою
30-07-2021 0 2338


Окрошка в ресторанах Києва — тема матеріалу редакції PostEat. У літній період традиційні зимові борщі і солянки на столах замінює легка освіжаюча окрошка. Її класичний варіант знайомий всім, але редакція PostEat вирішила дізнатися, чи є авторська окрошка в ресторанах Києва. Ми знайшли заклади, в яких ви можете спробувати як класичну окрошку, так і цікаві варіанти — спробуйте всі та визначайтеся з фаворитом.

Citronelle

Де: вул. Богдана Хмельницького, 23

Бюджет: ₴₴₴. Салати (220–620 грн), гарячі закуски (295–650 грн), страви з м’яса і птиці (340–1850 грн).

Страви: окрошка з лососем/ростбіфом – 260 грн.

Деталі: ресторан французької кухні, знаходиться в центрі Києва, шеф-кухар Робан Каснабе, стильний інтер’єр, панорамні вікна, винна карта, еногастрономічні вечори, винотека з великим вибором французьких вин, резерв столів.

Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Нещодавно команду кухарів Citronelle очолив Робан Каснабе — молодий французький шеф-кухар з досвідом роботи на кухнях мішленівських ресторанів. Він доповнив основне меню трендовими стравами французької кухні, а також додав популярні сезонні позиції, серед яких освіжаюча окрошка з лососем або з ростбіфом.

Fish Fetish

Де: вул. Московська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Гарячі плато (510–1999 грн), «риба моєї мрії» (210–295 грн), «ранковий фетиш» (149–1600 грн).

Страви: окрошка на просекко з копченим лососем – 210 грн.

Деталі: рибний ресторан, належить до міжнародного холдингу Bulldozer Group, знаходиться на Арсенальній, дизайнерський інтер’єр від Маші Шубіної, крижана вітрина, великий вибір морепродуктів, моредоги, гарячі плато для компаній, морські делікатеси, сніданки з п’ятниці по неділю з 11:00 до 13:00, винна карта, класичні та авторські коктейлі, кальян, резерв столів.

Fish Fetish — рибний заклад в центрі міста від міжнародного холдингу Bulldozer Group, що полонить розмаїттям свіжих смаків, а основні герої — морепродукти та риба, що зустрічають гостей на льоду. Королева літніх супів — окрошка — не оминула меню Fish Fetish. Але у світі рибних фетишів окрошка заграла новими смаками. Готують її з копченим лососем, подають на грецькому йогурті, а головна фішка окрошки Fish Fetish криється в особливому інгредієнті, яким стало всіма улюблене просекко. Тож грайлива окрошка в центрі столиці вже підкорила сотні сердець, освіжила думки та подарувала чудовий настрій. 

Spelaya Kanareyka

Де: вул. Саксаганського, 15

Бюджет: ₴₴. Закуски (103–187 грн), салати (121–195 грн), основні страви (207–285 грн).

Страви: слабогоречна окрошка Зіна – 145 грн, укропчена окрошка Едуард – 145 грн.

Деталі: концептуальний ресторан, знаходиться в центрі міста, авторські страви, локальні продукти, домашній інтер’єр, вина побокально, музичні вечори, сніданки цілий день, літня тераса в європейському стилі, доставка.

Spelaya Kanareyka — це заклад про зрозумілу їжу з локальних продуктів від ресторатора Олексія Карпова. В Spelaya Kanareyka відтворено домашню атмосферу, де насолоджуються смачними стравами і невимушено спілкуються. В меню представлені авторські страви з локальних продуктів. Влітку гості обирають  затишні столики на вулиці та зустрічають вечори під живу музику. В меню ви знайдете два види окрошки — класична окрошка «Зіна» з яловичиною, бужениною, зеленню на гірчицею, а також окрошка на кефірі з двома видами м’яса, кропом та часником.

Завертайло.

 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

 

Публикация от Завертайло. (@zavertailo.kyiv)

Де: вул. Межигірська, 7

Бюджет: ₴₴. Ранкові тарілки (125 грн), мезе-бар (95–155 грн), основні (135–245 грн).

Страви: окрошка на комбучі – 115 грн.

Деталі: пекарня на Подолі, авторський проєкт Анни та Станіслава Завертайло, лаконічний дизайн інтер’єру, сніданки, свіжа випічка та хліб, натуральні вина

Пекарня «Завертайло.» — авторський формат на Подолі від власників мережі кафе Honey Анни та Станіслава Завертайло. Концепція закладу та меню є втіленням пристрасті родини Завертайло до хліба, вина, ручної праці, родинних рецептів та спадкових традицій. В основі меню пекарні «Завертйло.» виразні смаки, сезонність та локальність. В закладі пропонують фірмові комплексні сніданки, випічку та хліб, до якого можна обрати щось з мезе або масло-бару. У винній карті натуральні позиції від компанії Roots та Sabotage Wine. Цього літа в «Завертайло.» окрошку подають з освіжаючою комбучею.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴. Салати (215–365 грн), гарячі страви (238–765 грн), десерти (136–185 грн).

Страви: окрошка з підкопченою індичкою та яловичим язиком – 187 грн.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, прогулянки по річці в теплу пору року, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — тут знайшлося місце для риби дніпровського і чорноморського вилову, для закарпатського баноша, гуцульських страв, а також для львівського сирника і знаменитого київського торта. Влітку в ресторані готують фірмову окрошку з підкопченою індичкою та яловичим язиком.

Жизнь Замечательных Людей

Де: вул. Велика Васильківська, 36

Бюджет: ₴₴. Спочатку (165–395 грн), завжди (245–280 грн), після (275–365 грн).

Страви: «чудова» окрошка з індичкою – 160 грн, «чудова» окрошка лососем – 205 грн, «чудова» окрошка з креветками – 255 грн

Деталі: група ресторанів First Line Group, авторська кухня, бренд-шеф Володимир Ташаєв, частково відкрита кухня, сніданки з 09:00 до 12:00 (у вихідні до 13:00), коктейльна карта, літня тераса, резерв столів, формат take away.

«Жизнь Замечательных Людей» — концептуальний ресторан з шестиметровими стелями, панорамними вікнами, неоновими вивісками і книжковими стелажами в історичному центрі Києва. В закладі стильний сучасний інтер’єр, контактна барна стійка та велика коктейльна карта, а також відкрита кухня. Кухнею керує відомий шеф-кухар Володимир Ташаєв. Влітку в закладі пропонують «чудову окрошку», яку можна замовити з індичкою, лососем або з креветками.

КАНАПА ресторан.салон

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89–289 грн), гарячі закуски (109–169 грн), основні страви (169–499 грн).

Страви: окрошка з язиком – 109 грн.

Деталі: ресторан-салон нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, кав’яр бар, лавка гастрономічних сувенірів, доставка, take away.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» є одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. В інтер’єрі – змінні експозиції художників, посуд — сучасна авторська кераміка. У ресторані готують автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. Цього літа в закладі пропонують освіжаючу окрошку з язиком на кефірі.

Kyiv Gastrobar

Де: Оболонська Набережна, 5

Бюджет: ₴₴. Салати (150–165 грн), стартери (80–290 грн), класика Києва (66–285 грн).

Страви: окрошка – 125 грн, матча окрошка з телятиною – 187 грн.

Деталі: гастробар, авторські рецепти котлет по-київськи, страви з локальних продуктів, сніданки з 11:00 до 16:00, авторська коктейльна карта, резерв столів, формат take away, dogs friendly.

Kyiv Gastrobar — це дуже київський заклад зі своїм характером, де готують Ми приготуємо для тебе унікальну та з різними начинками котлету по-київськи, яку зручно їсти руками, оригінальний тартар, соковиті ребра та авторський київський торт. У гастробарі знають все про поєднання їжі та напоїв, тут ви знайдете оригінальні авторські коктейлі. Влітку в Kyiv Gastrobar готують класичну окрошку та фірмову варіацію з матча та телятиною.

Кафе-сироварня Мацоні

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (125–215 грн), гарячі страви (128–382 грн), страви на мангалі (68–198 грн).

Страви: окрошка на мацоні з телятиною – 98 грн.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, стильний інтер’єр, сири для хачапурі готують в ресторані, чача і настойки, дитяча кімната з нянею, доставка, тераса, резерв столів.

Кафе-сироварня «Мацоні» — це втілення грузинської привітності, щедрого застілля та колоритних традицій на Русанівці. У «Мацоні» відкрита кухня, і гості можуть спостерігати, як кухарі майстерно готують національні страви Грузії на тандирі, мангалі і в дров’яній печі. В закладі пропонують спробувати окрошку на мацоні з язиком та відпочити на затишній літній терасі.

Senorita Bonita. Bodega sea&food

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Senorita Bonita ресторан (@bonitakyiv)

Де: вул. Велика Васильківська, 42

Бюджет: ₴.

Страви: окрошка з мідіями – 59 грн, окрошка з креветками – 69 грн.

Деталі: бодега, знаходиться в центрі міста, консалтинг-проєкт групи ресторанів Rest Emotion (“Ой, мамо! Це було в Тбілісі”, “Naprosecco”, “Тісто, сир і тітка Белла”, “Charles Baker. sreakeasy bar”), дві зали, демократичні ціни, морепродукти, тапаси, швидке обслуговування, вино келихами, take away.

Демократичний формат bodega sea&food Senorita Bonita знаходиться в центрі міста на вулиці Великій Васильківській поруч із площею Льва Толстого. Розробкою та реалізацію концепції займалась група ресторанів Rest Emotion. Тут готують іспанські тапас, бургери, салсьсіча, морепродукти, а також подають свіжих устриць. Освіжитись можна окрошкою на кефірі, яку подають з мідіями або з креветками.

Головна фото: ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Фото: Facebook Citronelle, Fish Fetish, Spelaya Kanareyka, Завертайло., ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, Жизнь Замечательных Людей, КАНАПА ресторан.салон, Kyiv Gastrobar, Кафе-сироварня Мацоні, Senorita Bonita. Bodega sea&food.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi