Ресторани Києва для обов’язкового візиту іноземними гостями - PostEat

пошук

Ресторани Києва для обов’язкового візиту іноземними гостями
30-10-2019 0 1923


Справити перше враження можна лише один раз – зробити його приємним та незабутнім зможуть в цих закладах. Українська класика, сучасні прочитання та авторський погляд на українську кухню і не тільки здивують іноземних гостей. Редакція PostEat розповідає про ресторани Києва для обов’язкового візиту іноземними гостями.

Petrus-ь

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Еспланадна, 28

Бюджет: ₴₴. Салати (75–292 грн), домашні вареники (82–152 грн), страви з м’яса та птиці (142–398 грн).

Страви: борщ зі свинячими реберцями – 105 грн, генеральське сало – 132 грн/100 г, вареники з м’ясом кролика – 152 грн, вареники з вишнею – 116 грн.

Напої: алкогольні настоянки власного приготування – 49 грн/50 мл.

Деталі: українська та європейська кухні, працює цілодобово, пропозиції для банкетів, бізнес-ланчі з 12:00 до 15:00 у будні дні, сніданки з 06:00 до 12:00 у будні дні (до 14:00 у вихідні), сезонне оновлення меню, великий асортимент алкоголю, вареники і пельмені ручного ліплення, настоянки домашнього приготування.

Київський ресторан української кухні Petrus-ь заходиться в центрі столиці та є наступником легендарної «Варенична №1». Ресторан залишається вірним кращим національним традиціям, доповнюючи їх нотками європейських гастрономічних віянь, які неодмінно сподобаються гостям Києва. Інтер’єр ресторану витриманий в стилістиці початку XX століття та відтворює атмосферу затишної оселі міської родини — пастельні кольори, натуральні матеріали, тепле світло. 

За кухню відповідає В’ячеслав Дідух, в меню закладу зроблено акцент на домашню українську кухню — 13 видів вареників, зроблених вручну; сало, домашні соління та ковбаса, деруни, котлети, кров’янка, пиріжки. Почати знайомство іноземного гостя з українською кухнею варто з наваристого борщу зі свинячими реберцями та сметанкою, до якого можна обрати генеральське з проріззю або сиров’ялене сало. З різноманіття вареників спробуйте ніжні з м’ясом кролика та солодкі з вишнями. Неодмінно завершіть вечерю алкогольними настоянками власного приготування — міцної храновухи, кисленької журавлинівки та солодкуватої медовухи.

Klukva&Brukva

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 16

Бюджет: ₴₴. Супи (80–150 грн), риба та м’ясо (150–350 грн), галушки та вареники (95–150 грн).

Страви: теплий салат з телятиною та овочами гриль – 180 грн, олів’є з копченою індичкою – 115 грн, полтавські сирні галушки з грибним рагу – 95 грн.

Напої: крафтові настоянки: вишнева – 50 грн, сидр «Вишня» — 45 грн, яблучний глітвейн – 100 грн.

Деталі: ресторан інтелектуальної кухні від Вікторії Пархоменко, українська кухня, меню побудоване на принципах локаворства, українські страви з традиційними рецептурами, гастрономічні сети, бізнес-ланчі.

Ресторан Klukva & Brukva рестораторки та гастрономічної експертки Вікторії Пархоменко 5 років тому взяв на себе місію розвивати локальний продукт в Україні. Кожна деталь, включаючи інтер’єр, меню, посуд і всі декоративні елементи, були розроблені і підібрані особисто Вікторією. Команда закладу в роботі використовує різні техніки збереження продуктів — самостійно засолюють, квасять, а також роблять мочені продукти. Також в Klukva & Brukva коптять м’ясо і рибу, готують в печі страви, печуть хліб і пиріжки. В меню ресторану Klukva & Brukva представлені страви виключно з локальних продуктів, меню засноване на сезонності. Спробуйте новинки осіннього меню — теплий салат з телятиною та овочами гриль і незмінний хіт олів’є з копченою індичкою або копченими мідіями. Максимально яскравий смак української кухні ви відчуєте, спробувавши полтавські сирні галушки з грибним рагу.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (55–315 грн), салат (135–205 грн), страви з м’яса (135–325 грн).

Страви: котлета з м’яса дикого вепра, впольованого на кукурудзяних полях Полтавщини, з домашньою картоплею – 235 грн, азовська камбала на грилі з лимонним соусом та томатами – 105 грн/100 г, рубана котлета з м’яса дикого оленя з ягідним соусом – 325 грн.

Напої: Syrah Stellenbosch Hills – 140 грн/150 мл, фруктовиця (груша/яблуко/абрикос) – 50 грн/50 мл, молочний улун – 75 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі.

Ресторан сучасної української кухні BARVY являє собою гармонійний тандем гастрономічного та арт-простору. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні, спеціалітети з різних куточків України та авторські страви з дичини. Ще однією візитівкою закладу є вражаюча колоритна барна карта. Саме тому BARVY славиться своїми ексклюзивними вечорами фудпейрингу, на яких шеф-кухар Сергій Байсаревич та шеф-бармен Назар Макаров готують спеціальний сет з аперитивом, компліментом від шефа, трьома стравами та трьома коктейлями. Здивувати вас в ресторані BARVY можуть кожною стравою, ми рекомендуємо неодмінно спробувати дичину — котлету з м’яса дикого вепра, впольованого на кукурудзяних полях Полтавщини, яку подають з домашньою картоплею та рубану котлету з м’яса дикого оленя з ягідним соусом.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. Супи (120–135 грн), закуски (60–198 грн), основні страви (193–325 грн).

Страви: закуска з бджіл – 75 грн, лісний сом з соусом з буряку – 243 грн, фіолетова капуста з шишками сосновими – 120 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, сенча – 55 грн, лимонад щавель-виноград – 65 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

«100 років тому вперед» — ресторан сучасної української кухні в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В ресторані на вас чекають неочікувані поєднання смаків знайомих раніше продуктів — найдивовижніша закуска в меню це бджоли в ароматним маслом, чорним перцем та щавелем. А уявлення закордонного гостя про десерти змінить фіолетова капуста з шишками сосновими, гречаним бісквітом з кремом англез та заварним кремом.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (127–292 грн), основні страви (186–690 грн), десерти (118–175 грн).

Страви: вареники з м’ясом зайця в карпатських травах – 197 грн, гуцульський банош з білими грибами та бринзою – 186 грн, закарпатська форель смажена на вогні – 172 грн/100 г, домашні голубці з копченим м’ясом в листях молодої капусти – 187 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, 7 видів сала і 5 видів борщу, прогулянки по річці в теплу пору року, власна коптильня, гастрономічна крамниця, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — тут знайшлося місце для риби дніпровського і чорноморського уловів, для закарпатського баноша, гуцульських страв, а також для львівського сирника і знаменитого київського торта. У ресторані є карта сала, в ній представлено сім видів сала, які можна замовити окремо або у вигляді сету — до кожного виду сала подають грінки і гірчицю. Спробуйте найпопулярніші закарпатські страви — гуцульський банош з білими грибами та бринзою та смажену на вогні закарпатську форель.

SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18

Бюджет: ₴₴₴. Салати (130–450 грн), основні страви (110–295 грн), десерти (50–155 грн).

Страви: холодець з індички та півня – 150 грн, грибна юшка з карпатських грибів – 190 грн, язик ягняти з булгуром – 295 грн, гречаники (печінки теляти з гречаною кашею і свининою) – 160 грн.

Напої: узвар – 70 грн, чорносмородиновий чай з чебрецем – 70 грн, еспресо – 50 грн, перцівка з медом – 60 грн/50 мл.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, формат take away, меню сніданків, українські стейки, блюда на відкритому вогні, страви на компанію, резерв столів, паркінг.

SHO — найбільший ресторан української кухні в країні. Лаконічний інтер’єр закладу виконаний в стилістиці традиційного українського житла, в ньому переважає білий колір і натуральне дерево. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України — спробуйте ніжний холодець з індички та півня і автентичні гречаники. До речі, вареники з різними начинками в SHO можна купити із собою.

Фото: Facebook Ресторан Petrus-ь, Klukva&Brukva, BARVY, 100 років тому вперед, ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, SHO

Головна фотографія: ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi