Піца у Львові: круті локації та правильна смачна піцца - PostEat

пошук

Піца у Львові: круті локації та правильна смачна піцца
13-01-2020 0 6472


Піца у Львові — це тема нашого матеріалу сьогодні. В цій статті ми підібрали заклади, які готують піцу, схожу на піцу Наполітана, або ж відому нью-йоркську піцу, яку почали готувати італійські імігранти в США на початку 20 століття. Ці варіації не є автентичними, оскільки автентичну можна спробували лише в Неаполі, проте, варіанти, які ми для вас підібрали, реально варті уваги. Піца у Львові вже давно полюбилась як містянам, так і багатьом туристам, що приїжджають до Львова. Піца — це страва, яка подобається майже всім та має безліч смаків. Ми розповідали вам про особливості піци та про історію появи страви у наших матеріалах. Сьогодні розкажемо, яка є піца у Львові та де куштувати дійсно смачну. 

Трошки про традиційну неаполітанську піцу

Автентична неаполітанська піца (піца Наполетана) виготовляється з томатів Сан-Марцано або Помодоріно-дель-П’єноло-дель-Везувіо, вирощених на вулканічних рівнинах на південь від гори Везувій та з моцарелли ді Буфала Кампана (La mozzarella di buffalа ampana).

Моцареллу ді Буфала Кампана готують виключно в комуні Agerola зі свіжого молока буйволиць, які вирощуються у болотистих районах Кампанії, провінції Казерта і Салерно, на відкритих пасовищах у напівдикому стані (а також їх вирощують на півдні Лаціо, у верхній Апулії та в муніципалітеті Венафро).

Доречі, Моцарелла ді Буфала Кампана має статус PDO (анг. protected designation of origin або італ. DOP — Denominazione di Origine Protetta) — захищене найменування місця походження. Це маркування продуктів особливі якісні характеристики яких суттєво або виключно залежать від території, на якій вони були вироблені. Чому важливе географічне середовище? Суть у тому, що воно включає як природні фактори — клімат, екологічні особливості, так і людські чинники — традиційні технології виробництва, майстерність, спеціальні знання. Ці фактори в поєднанні разом дозволяють отримати унікальний продукт, який неможливо виготовити за межами конкретної місцевості.

Відповідно до правил Асоціації Справжньої Неаполітанської Піци, справжнє тісто для піци Наполетана складається:

  • з пшеничного борошна (типу 0 або 00, або суміш їх обох);
  • натуральних неаполітанських дріжджів (або пивних дріжджів);
  • солі;
  • води.

Для піца Наполетана використовують виключно борошно із твердих сортів пшениці з високим вмістом білка. Тісто замішують вручну або міксером з низькою швидкістю. Після підняття тісто формують вручну (без качалки або іншої машини). Товщина тіста має бути не більше 3 міліметрів. Піцу випікають протягом 60–90 секунд у дров’яній печі при температурі 485°C.

Традиційно в Неаполі піцу випікають в печах виготовлених з туфу (італ. Tufo, лат. Tūfus, tōfus) — легка, зцементована, пориста гірська порода. Маючи високі декоративні властивості, туф є цінним будівельним матеріалом. Використовують дерева місцевих порід: каштан, клен та ін. У печі вогонь підтримують цілодобово.

Саме піца Наполетана стала прототипом відомої нью-йоркської піци, яку вперше зробили італійські іммігранти в США на початку 20 століття.

З 5 лютого 2010 року неаполітанська піца отримала статус гарантованого традиційного спеціалітету (TSG) згідно з чинним законодавством Європейського Союзу. А в 2017 році мистецтво виготовлення неаполітанської піци було включено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Прим. авт. Гарантований традиційний спеціалітет (Traditional Speciality Guaranteed (TSG) – це один з видів маркування продуктів у Європейському Союзі. TSG – є найбільш гнучким видом позначення харчових продуктів ЄС, оскільки воно не обмежує харчовий товар географічним регіоном, як це роблять інші позначення (PDO / PGI). В даному випадку акцент робиться на тому, що продукт виготовляється із «традиційних» інгредієнтів або традиційним способом, а не на місцевості, де він виготовлений.

Асоціація Справжньої Неаполітанської Піци (The Associazione Verace Pizza Napoletana (lit. True Neapolitan Pizza Association) — це неприбуткова організація, заснована в 1984 році зі штаб-квартирою в Неаполі, діяльність якої спрямована на просування та популяризацію традиційної неаполітанської піци.

Серед інших традиційних видів піци є піца «alla marinara», яка покрита соусом «мarinara» і є, нібито, найдавнішою піцою з помідорами, піца «capricciosa», яка готується з сиру моцарелла, запеченої шинки, грибів, артишоку та помідорів, а також піци, приготовані з помідорів, моцарелли та цибулі.

17.08pizza

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул.. Федьковича, 60а.

Бюджет: ₴₴. Піца (49-109 грн), салати (69-109 грн), антипасті (39-99 грн).

Страви: піца: «Формаджо» — 99 грн, «Капрічоза» — 89 грн, «Марінара» — 49 грн, «Маргарита» — 59 грн.

Напої: еспресо – 29 грн, какао – 39 грн, чай заварний – 29 грн.

Деталі: піцерія, неаполітанська піца, у форматі «one person pizza», сніданки, безлімітна кава до кожного сніданку до 11:00.

Перед тим, як готувати піцу, у закладі 17.08pizza витримують тісто для неї протягом 24 годин, а форми коржеві надають вручну. Таким чином не порушується структура тіста. Серед інгредієнтів піци від закладу – натуральна моцарела і томати «Пелаті», тож варто обов’язково завітати до закладу та скуштувати смачну піцу.

Atelier 19. Pizza & lovely food

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Староєврейська, 19

Бюджет: ₴₴. Антипасті (35–175 грн), паста (99–139 грн), піца (119–199 грн).

Страви: піца Salmone – 189 грн, піца Tonno – 119/169 грн, Vegana – 145 грн.

Напої: еспресо – 35 грн, капучино – 47 грн, флет вайт – 57 грн.

Деталі: піца-бар, страви італійської кухні, ферментоване тісто з італійського борошна, знаходиться в центрі міста, винна карта, коктейлі, резерв столів.

Ресторан італійської кухні Atelier 19 відкрився у Львові наприкінці червня 2019 року. Головною стравою у меню є піца. Тут її готують за класичними та авторськими рецептами. Радимо скуштувати піцу Salmone, або класичну «Маргариту». Крім того, у закладі запропонують і піцу Vegana з сезонними овочами.

Каззка піцерія — Kazzka pizzeria

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лесі Українки, 33/1

Бюджет: ₴₴. Антипасті (155–159 грн), салати (142–149 грн), піца (127–179 грн).

Страви: «Маргарита» — 127 грн, «Мортаделла» — 162 грн, «Прошуто і крем-сир» — 169 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: піцерія, проєкт львівського ресторатора Костянтина Форкера, неаполітанська піца, ферментоване тісто, готують виключно з італійських продуктів, доставка, літня тераса в європейському стилі.

Kazzka — піцерія львівського ресторатора Костянтина Форкера. В оздобленні ресторана багато дерева, металу, скла, проте фактурні стіни 100-літнього будинку лишили відкритими. В закладі можна замовити класичні антипасті, обрати десерти та інші смачні страви. Проте основа меню – неаполітанська піца з пухкими бортами.

TISTO Pizza Pasta

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Староєврейська, 8

Бюджет: ₴₴. 

Страви: піца Vid Vlada – 185 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан італійської кухні, стильний інтер’єр, кілька залів, неаполітанська піца, велика піч для піци, розташована у залі; паста власного виробництва, сніданки з 10:00 до 13:00, винна карта, доставка, take away.

TISTO Pizza Pasta – ресторан італійської кухні із піцою та пастою власного виробництва. У закладі дві невеликі затишні зали, в одній з яких є велика піч для випікання піци — за роботою кухарів можна спостерігати в залі і з вулиці — крізь вікно-вітрину. Радимо спробувати піцу Vid Vlada з Chefs Specials Menu.

Trattoria da Domenico

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Ринок, 29

Бюджет: ₴₴. Салати (120–160 грн), піца (120–195 грн), десерти (50–90 грн).

Страви: піца «Тонно» – 140 грн, Цезаре» — 150 грн, піца «піца «Фруті ді Маре» – 195 грн, піца «Італія» — 160 грн.

Напої: еспресо – 45 грн, капучино – 50 грн, обліпихово-апельсиновий чай – 65 грн.

Деталі: італійська кухня, знаходиться у самому серці Львова – на центральній площі Ринок, концепція закладу – класична італійська траторія, паста власного виробництва, піца, італійські спеціалітети, сезонне оновлення меню.

Trattoria da Domenico розташована у старовинному будинку на головній площі Львова. Інтер’єр та концепцію закладу виконано у стилістиці італійської траторії – цегляні стіни, теплі відтінки у залі, затишна атмосфера та домашня кухня. В меню Trattoria da Domenico ви знайдете великий вибір антипасті, брускет, пасти та більше 20 видів піци.

Emily Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Кульпарківська 226 А (ТРЦ Victoria Gardens)

Бюджет: салати (200-350 грн), піци (200-400 грн), десерти (170-200 грн)

Страви: піца ”Прошуто котто-вʼялені томати” — 329 грн, піца “Мортадела-страчателла” — 314 грн, піца “Кебаб” — 314 грн.

Напої: фреші, лимонади (100-150 грн)

Деталі: Emily — ресторан, де ви можете скуштувати на смак бруклінську піцу, а також пасти, салати, крафтові бургери. Знаходиться заклад у ТРЦ Victoria Gardens на третьому поверсі, самий заклад доволі просторий та має красивий дизайн інтер’єру.Заклад ідеально підійде для поціновувачів італійської та європейської кухні.

Pronto Pizza

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Чорновола 101, вул. Володимира Великого  24

Бюджет: салати (100-150 грн), піци (200-400 грн)

Страви: піца ”4 сири” — 247 грн, піца “Капрічоза” — 221 грн, піца “Козацька” — 231 грн.

Напої: фреші, лимонади (60-70 грн) комбуча (60-70 грн) 

Деталі: Pronto Pizza — заклад, який знаходиться на проспекті Чорновола та на вулиці Володимира Великого. Заклад має дві основні страви це піца та суші, також в Пронто можна замовити салати та страви паназійської кухні.

LA П’ЄЦ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана-Теодозія Куровця, 36

Бюджет: салати (199-277 грн), піца (171-319 грн), десерти (112-167 грн).

Страви: піца «Італіана»- 257 грн, сет «Популярний» — 891 грн, бургер «Біг Батько» — 237 грн, шаурма «Солідна» — 189 грн, хот-дог “Фірмовий” — 157 грн.

Напої: солодкі газовані — 46-51 грн, сік — 75-82 грн, пиво — 54-119 грн, сидр — 59 грн.

Деталі: Зі смачненького, у LA П’ЄЦ можна спробувати піцу різних смаків. Також доступні до замовлення: сети, Філадельфія,гарячі роли, роли, маки, бургери, шаурма, хот-доги, салати, десерти, пиво, сидр, напої. Піца на дровах – це частинка Італії у вас вдома, це особливий і неповторний смак традиційної піци, який не залишить вас байдужими. Ароматна піца на тоненькій скоринці приготована за кращими класичними рецептами професійними піцайоло – ось, що вирізняє LA П’ЄЦ серед інших.

Фото: Facebook-сторінки закладів 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi