Піца з дров’яної печі в Києві: зі справді хрумким бортиком - PostEat

пошук

Піца з дров’яної печі в Києві: зі справді хрумким бортиком
05-06-2022 0 754


Традиційна, італійська, ароматна, тонка з хрумким бортиком піца є фавориткою у багатьох країнах світу. Сам термін «піца» з італійської pizzicare означає «бути гострим». Слово «піца» вперше було знайдено в латинських рукописах (датованих Х століттям) з південно-італійського міста Гаета. Стародавні греки, наприклад, доповнювали свій хліб (піту) маслами, травами і сиром, а в VІ столітті до н.е. солдати перського царя Дарія I запікали коржі з сиром. Сьогодні розповімо про локації Києва, де ви зможете спробувати класичну піцу з дров’яної печі та її авторські варіації.

Mimosa Brooklyn Pizza

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴. 

Піца: «Маргарита» – 225 грн, «Пепероні» – 275 грн, «Чотири сири та гострий мед» – 325 грн, «Груша, горгонзола» – 295 грн.

Деталі: італійська та авторська кухні, проєкт ресторатора Ігоря Сухомлина, сніданки, піцу печуть при гостях в залі, два поверхи, панорамні вікна з видом на Бессарабську площу, дизайнерський інтер’єр, коктейльна карта, вина Нового Світу, сезонні страви в меню.

Mimosa Brooklyn Pizza — піцерія на Бессарабці, яка концептуальним інтер’єром, смачними стравами італійської кухні та відмінним сервісом забезпечила собі велику кількість прихильників. У центрі головної зали стоїть велика дров’яна піч для піци і широка відкрита зона для її приготування. Ресторан відомий піцою з дров’яної печі, якої в меню 11 видів — хрустке тісто, оригінальні начинки і смачні соуси для бортиків зробили піцу від Mimosa Brooklyn Pizza справжнім столичним хітом.

Pie Spot Kyiv

Де: вул. Липинського, 15

Бюджет: ₴₴.

Піца: «Мамасіта» – 233 грн, «Холі Моллі (Шмегетаріана)» – 244 грн, «Чізі Брізі» – 277 грн, «Пан Четта» – 255 грн.

Деталі: авторська піца, шеф Ілля Сьомін, цільнозернове тісто на заквасці, веганські позиції, власна випічка, великий розмір піци, самовивіз, доставка.

Pie Spot — формат авторської піци від ресторатора Влада Максимова та шеф-кухаря Іллі Сьоміна, який працює на Tin Tin Food Spot. В меню ви знайдете неавтентичну неаполітанську піцу на заквасці, нью-йоркський слайд та бургери. Обираючи піцу, ви завжди можете доповнити її різними інгредієнтами на свій смак. Фанатам сиру варто спробувати піцу «Чізі Брізі» з сирами пекоріно романо, грана падано, горгондзола піканте, таледжіо, моцарела та копченим сулугуні. А вегетаріанці можуть замовити «Холі Моллі» з печеними баклажанами, помідорами черрі, оливками, печеним фенхелем та каперсами.

POSITANO

Де: пр-т Павла Тичини, 1в

Бюджет: ₴₴. 

Піца: «Маргерита» – 155 грн, «Прошуто е фунгі» – 248 грн, «Пескатора» – 342 грн, «Позітано» – 255 грн, «Маринара з мідіями та зеленню» – 169 грн.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», панорамні вікна, літня тераса, працює щодня з 11:00 до 21:00.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. Ресторан POSITANO — перший та єдиний заклад України, який увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza. В меню ви знайдете традиційні та авторські страви від бренд-шефа Марко Черветті. В ресторані ви можете скуштувати класичну «Маргериту» та «Маринару», а також спробувати авторську піцу «Позітано» з обсмаженими томатами чері.

Італійська Редакція

Де: вул. Велика Васильківська, 43

Бюджет: ₴₴.

Піца: «Диявольська салямі» – 345 грн, «Беліссімо грибна» – 295 грн, «Мортаделла та фісташка» – 295 грн, «Чотири плюс 2 сири» – 395 грн.

Деталі: авторська італійська кухня, група ресторанів First Line Group, дизайнерський інтер’єр, бренд-шеф Володимир Ташаєв, паста власного приготування, піца з дров’яної печі, сніданки, коктейльна карта, дижестив меню, у винній карті більше 100 позицій, резерв столів.

«Італійська Редакція» — заклад у центрі міста, який приваблює як своєю концепцією, так і смаком італійських страв. Класичних смаків італійської кухні в закладі годі чекати — бренд-шеф ресторану Володимир Ташаєв переосмислив популярні страви різних регіонів Італії, втіливши їх у власних кулінарних шедеврах. В меню ви знайдете 10 видів піци з дров’яної печі, тісто для якої готують на заквасці і цільнозерновому борошні, а потім воно дозріває 48 годин. До окрайців подають імбирний айолі.

Milk Bar Tsum

Де: вул. Хрещатик, 38

Бюджет: ₴₴

Піца: «The Queen» – 210 грн, «Over Cheesy» – 235 грн, «Calabrese Like a Crazy» – 239 грн, «Pera Nostra» – 265 грн.

Деталі: кафе у центрі міста, панорамний вид на Хрещатик, сніданки цілий день, піца, авторські десерти, доставка, формат take away.

Milk Bar Tsum — третій і найбільший заклад мережі Milk Bar, який розташовано на 7 поверсі ЦУМу. Приємним бонусом саме цього закладу мережі є тераса з панорамним краєвидом на Хрещатик. Споглядаючи за центром столиці з тераси можна також скуштувати вже фірмову піцу з дров’яної печі, бургери, салати, або ж поласувати одним із десертів. Також в меню достатньо вегетаріанських позицій. Доповнити і підкреслити смак страв зможе один з коктейлів by Dogs & Tails.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa

Де: вул. Січових Стрільців, 82

Бюджет: ₴₴₴.

Піца: «Маргарита» – 298 грн, «Пепероні» – 346 грн, «Чотири сири» – 386 грн, прошуто кото з грибами та ароматом трюфеля – 345 грн, біла піца з чорним трюфелем – 497 грн.

Деталі: італійський ресторан із власною енотекою, відзначеною Wine Spectator; заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, три поверхи, дров’яна піч, страви з органічних продуктів, сніданки, резерв столів, доставка, сезонне меню, kids friendly, хлібна лавка, формат take away, тераса, вечори живої музики, вина за цінами бутика.

Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa — ресторан італійської кухні з власною енотекою, відзначений двома келихами Wine Spectator. В сквері біля ресторану розташувалась улюблена гостями літня тераса – простора і затишна одночасно. У кухні ресторану поєднали найкраще, що світу подарувала Італія: традиційні італійські антипасті, великий вибір домашньої пасти та піци, м’ясних та рибних страв. Серед розмаїття цікавих страв італійської кухні варто звернути увагу на піцу, яку готують у справжній дров’яній печі. В меню є і класична «Маргарита» та «Пепероні», а також більш вишукані поєднання прошуто кото з грибами та ароматом трюфеля.

Головна фото: Milk Bar Tsum

Фото: Facebook Mimosa Brooklyn Pizza, Pie Spot Kyiv, POSITANO, Італійська Редакція, Milk Bar Tsum, Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi