Пісне меню в ресторанах Києва: частина 1 - PostEat

пошук

Пісне меню в ресторанах Києва: частина 1
03-03-2020 0 1480


Пісне меню в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Великий Піст, що передує православному Великодню, в цьому році триватиме з 02 березня по 18 квітня. У ці дні багато віруючих обмежують споживання м’яса і тваринних продуктів, щоб очиститися перед великим святом. Столичні ресторани подбали про тих, хто поститься, і розробили збалансовані пісні меню, які допоможуть поповнити вітамінний запас після зимових місяців.

Ми розповідаємо про ресторани грузинської, італійської та української кухонь, де підготували пісне меню.

Хмелі-Сунелі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Омеляновича-Павленка, 4-6

Бюджет: ₴₴. Салати (135–218 грн), хачапурі (160–265 грн), основні страви (124–499 грн).

Страви: кучмачі з печериць із горіховим соусом – 125 грн, сациві з баклажана – 179 грн, маринований перець із селерою та часником – 145 грн, чанахі з грибами – 135 грн, суп харчо з грибами – 108 грн, салат зі спаржевою квасолею, чебрецем і м’ятою – 168 грн, смажена толма з грибами і томатно-горіховим соусом – 128 грн, паштет із квасолі з джонджолі – 98 грн, сінорі з горіхами та родзинками – 128 грн.

Напої: лимонад натахтарі – 97 грн, фірмовий чай з чебрецем – 85 грн, еспресо – 38 грн, фірмовий лимонад – 47 грн.

Деталі: сучасна грузинська кухня, ресторан мережі закладів Tarantino Family, мангал-меню, сезонне оновлення меню, відкрита кухня, багата колекція вин з усіх регіонів Грузії, жива музика, виступи танцюристів, кальянне меню, банкетні пропозиції.

«Хмелі-Сунелі» — сучасний ресторан грузинської кухні на Печерську. У закладі готують улюблені грузинські страви в сучасній інтерпретації, великий вибір позицій в меню дозволить кожному знайти те, що йому до смаку. Характерними рисами закладу є приємна атмосфера та гостинність — тут знають все про організацію прекрасних вечорів з грузинським колоритом, а також як зробити відпочинок гостей душевним і смачним. В цьогорічному пісному меню представлено 9 страв на будь-який смак — пропонують сациві з баклажана (запечений баклажан з горіховим соусом), чанахі з грибами (ніжні овочі запечені з грибами в горщику), паштет із квасолі з джонджолі.

GRANO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Болсуновська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Салати (250–420 грн), основні страви (370–3000 грн), десерти (69–300 грн).

Страви: Pizza Marinara Gialla – 100/160 грн, Pizza Agrodolce – 120/190 грн, вегетаріанська тарілка з хумусом з нуту, міксом салатів та артишоками гриль – 450 грн, овочі гриль з авокадовим гуакамоле – 370 грн, домашні орекьєте з соусом із томатів, солодкого перцю та маслин – 200 грн, ризото зі свіжими овочами і нутовим кремом – 200 грн, веганський десерт з солодкого батату і кокосового молока з яблучним сидром, солоною карамеллю та корицею – 150 грн.

Напої: еспресо – 55 грн, матча-лате на соєвому молоці – 180 грн, смузі ягідний – 110 грн, лимонад грейпфрут-малина – 99 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, шеф-кухар Костантіно Пассалаква, інтер’єр від римського архітектора Доменіко Арнальді, сніданки, дитяче меню, винна карта, вечори-дегустації, винна кімната, сомельє, тераса, бар, сезонне меню, парковка.

GRANO — стильний ресторан класичної італійської кухні на Печерську. В закладі можна скуштувати страви від іменитого шеф-кухаря Костантіно Пассалаква — він був одним із перших, хто показав Києву, якою є справжня італійська кухня. В GRANO випікають неаполітанську піцу у дров’яній печі майстра Стефано Феррара. В пісному меню ресторану представлені дві піци — Pizza Marinara Gialla з томатами чері датеріно та печерицями і Pizza Agrodolce з томатами, артишоками і маслинами. Також пропонують спробувати вегетаріанську тарілку з хумусом із нуту, міксом салатів та артишоками гриль.

КАНАПА ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Закуски (69–98 грн), страви (89–329 грн).

Страви: паштет з гороху із капустою та злаковими хлібцями — 69 грн, бабагануш — 89 грн, коренеплоди з обліпиховим соусом та пудрою з бринзи — 89 грн, бограч з грибами та квасолею — 149 грн, суп із топінамбура на вівсяному молоці з ферментованим часником — 149 грн, перлова каша з грибами та пісною сметаною — 159 грн, ліниві голубці з капустою та чорносливом — 159 грн, вареники з подвійним центром з картоплі та грибів — 159 грн, стейк із молодої капусти — 129 грн, печені яблука з халвою та аґрусом — 89 грн.

Напої: квас солодовий – 39 грн, морс з обліпихи – 39 грн, ревеневий лимонад – 49 грн, узвар – 39 грн.

Деталі: ресторан нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, сніданки з 10:00 до 13:00 по буднях і з 10:00 до 12:00 у вихідні, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, сніданки, ланчі, kids friendly, pets friendly.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» став одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. У ресторані під головуванням шеф-кухаря Ярослава Артюха готують автентичні українські страви, доводячи їхній смак до досконалості за допомогою сучасних кулінарних технік. Якщо ви дотримуєтесь посту або просто турбуєтесь про своє здоров’я, в меню ви знайдете вегетаріанські страви української кухні — бограч з грибами та квасолею, ліниві голубці з капустою та чорносливом й коренеплоди з обліпиховим соусом та пудрою з бринзи.

Trattoria No 5/ Тратторія 5

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Драгомирова, 8

Бюджет: ₴₴. Піца (40–170 грн), паста і ризото (88–160 грн), десерти (40–165 грн).

Страви: брускети з грибним мусом – 80 грн, запечені гриби з хрусткою фокачею – 120 грн, густий овочевий суп з нутом, сочевицею, в’яленими томатами та артишоками – 120 грн, неаполітанська піца з томатною основою, сосисками beyond meat та сушеним орегано – 240 грн, томатне перлотто з грибами та артишоком – 140 грн, солодкий перець, начинений баклажанами, цукіні, білими грибами, кіноа та шматочками чіабати – 160 грн, карпачо з ананаса з веган-шоколадом, горішками кеш’ю та кулькою сорбету – 150 грн.

Напої: яблучний фреш – 52 грн, базиліковий лимонад – 40 грн, мохіто б/а – 50 грн, морс – 35 грн.

Деталі: сімейний ресторан італійської кухні, затишний інтер’єр, два меню, паста fresca, хліб власної випічки, винотека, літня тераса, резерв столів.

«Trattoria No 5/ Тратторія 5» — сімейний ресторан італійської кухні. З першого дня відкриття в ресторані дотримуються принципів роботи автентичної італійської тратторії — страви готують з-під ножа з місцевих і сезонних продуктів. В ресторані діє основне меню з класичними позиціями італійської кухні та сезонне — з експериментальними стравами від шеф-кухаря. Пісне меню в «Trattoria No 5/ Тратторія 5» велике та різноманітне й складається з закусок, супів, основних страв та десертів. Пропонують брускети з грибним мусом, неаполітанську піцу з томатною основою та сосисками beyond meat й карпаччо з ананаса з веган-шоколадом.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Спеціалітети (65–315 грн), салат (160–235 грн), страви з м’яса (155–325 грн).

Страви: вінегрет із запечених овочів з білими грибами та селерою – 115 грн, салат з копченого гарбуза з томатами та горіховим соусом – 125 грн, пісний борщ із пампушками – 115 грн, пісні голубці з грибами та гречкою січкою у пісних вершках – 130 грн, ризото з кореня селери з грибами ерінгами та шпинатом – 145 грн, вареники з печеною картоплею з грибами ерінгами та соусом деміглас – 165 грн, запечена груша з мигдальним морозивом та мусом із топінамбура – 135 грн.

Напої: чай трав’яний з м’ятою – 80 грн, обліпихово-iмбирний чай – 75 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі.

Ресторан сучасної української кухні BARVY являє собою гармонійний тандем гастрономічного та арт-простору. В меню BARVY представлені національні страви у сучасному прочитанні та спеціалітети з різних куточків України. Здивувати вас в ресторані BARVY можуть кожною стравою з пісного меню — пропонують пісні голубці з грибами та гречкою січкою у пісних вершках, ризото з кореня селери з грибами ерінгами та шпинатом й пісний борщ із пампушками.

Чачаварня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 1-3/5

Бюджет: ₴₴. Салати (98–237 грн), гарячі страви (115–286 грн), хачапурі (116–292 грн), хінкалі (96–114 грн/4 шт.).

Страви: хумус із квасолі з чіпсами – 109 грн, сациві з броколі – 126 грн, рулетики з болгарського перцю та горіхової пасти – 139 грн, салат із запечених овочів – 137 грн, картопляні зрази з грибами – 126 грн, крокети з баклажановою сальсою – 128 грн, оджахурі з грибами – 112 грн, пеновані з вишнями – 87 грн.

Напої: мохіто б/а – 55 грн, еспресо – 35 грн, лимонад тархун – 82 грн, фреш грейпфрутовий – 85 грн.

Деталі: сучасний грузинський ресторан у центрі Києва, затишний інтер’єр, єдиний заклад з власною чачаварнею, страви на мангалі, винна карта, резерв столів, дегустації.

«Чачаварня» — сучасний грузинський ресторан у центрі Києва, в якому інтерпретують багатовікові традиції грузинської гостинності на сучасний лад. Особливістю закладу є наявність власної чачаварні: тут варять чачу виключно із натуральних продуктів, а також експериментують з настоянками. У великому пісному меню ви знайдете сациві з броколі, картопляні зрази з грибами, крокети з баклажановою сальсою.

Фото: Хмелі-Сунелі, GRANO, КАНАПА ресторан.салон, Trattoria No 5/ Тратторія 5, BARVY, Чачаварня

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi