пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
На Солом’янці можна знайти багато цікавих ресторанів, тут є все: від затишних сімейних закладів до сучасних концептуальних місць із авторською кухнею. Неважливо, шукаєте ви локацію для швидкого обіду чи атмосферної вечері – варіант знайдеться. Ми підготували добірку закладів, які допоможуть відчути гастрономічний характер цього району.
SOHOPARK RESTAURANT | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Генерала Шаповала, 5
Години роботи: пн-ср з 12:00 до 21:00, чт з 12:00 до 22:00, пт-нд з 11:00 до 22:00
Дещо з меню: креветки катаіфі з соусом манго-чилі — 445 грн, люля кебаб з телятини — 315 грн, Рібай з бататом фрі та перцевим соусом — 545 грн.
Деталі: SOHOPARK RESTAURANT – стильний міський ресторан, що поєднує динаміку мегаполісу та атмосферу затишку. Ресторан приваблює сучасним дизайном та панорамними вікнами, що відкривають вид на мальовничий ландшафтний Солом‘янський парк. В закладі космополітична кухня, де акцент робиться на різноманітті смаків світу, від класичних європейських страв до популярних азійських мотивів, у авторському виконанні. Це ресторан, де можна замовити як традиційний стейк, так і екзотичну азійську страву, а також піцу, пасту, страви на грилі.
Чорноморка | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Преображенська, 7
Години роботи: щодня 09:00-22:30
Дещо з меню: котлети з морського окуня та тигрових креветок — 368 грн, чорноморська хамса слабої солі з відвареною картоплею — 184 грн, лососеве фрікасе з овочами — 282 грн, мікс смаженої риби з картопляними діпами — 1590 грн.
Деталі: “Чорноморка” – це мережа рибних ресторанів, яка приваблює мешканців Києва свіжою рибою власного вилову. В меню закладу ви знайдете страви з одеськими акцентами, вишукані морські делікатеси та широкий вибір річкової риби. Кожна “Чорноморка” дозволяє придбати сиру рибу свіжого вилову, а також насолодитися готовими стравами. Щоб познайомитись з різноманіттям риби в “Чорноромці”, можна замовити мікс смаженої риби з картопляними діпами та мікс морепродуктів у вершковому соусі.
Dediko | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Лобановського, 6А
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: хінкалі з телячим язиком та грибами в вершковому соусі — 192 грн, цицак, фарширований сиром — 185 грн, хачапурі з фореллю та крем-сиром — 285 грн, курка в горіхово-грибному соусі — 435 грн.
Деталі: Dediko — ресторан грузинської кухні, який в січні розпочав роботу в тестовому режимі на Солом’янці. В ресторані два поверхи: ви можете зарезервувати столик на першому, де знаходиться основна зала з баром, закрита VIP-зала та окрема велика зала. В меню ресторану зібрали найкращі традиційні страви грузинської кухні, доповнивши їх фірмовими позиціями від Dediko. Традиційна для грузинської кухня домашня випічка в меню представлена різноманітними хачапурі, хінкалі в меню пропонують 5 видів, серед яких цікаві позиції з телячим язиком та грибами у вершковому соусі. Для особливих подій діє банкетна пропозиція «Матусине застілля» — це спеціально розроблене банкетне меню, де зібрані найкращі страви від 1350 грн на одну особу, вихід страв на кожного гостя від 1200 г та алкогольний безліміт.
Барсук | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Василя Липківського, 37В (ЖК «Династія»)
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: великий сніданок на двох — 1099 грн, пікантна шакшука з теплим багетом та зеленню — 198 грн, хумус з креветками та куркою — 289 грн, деруни з грибами, запечені у вершково-сирному соусі — 219 грн.
Деталі: Гастробар «Барсук» на Солом’янці знаходиться в ЖК «Династія» та має 82 посадкових місця в двох залах і яскравий інтер’єр. В основі меню космополітичний comfort food, страви не прив’язані до певної національної кухні. Великий розділ «рідних страв»: сирники, борщ, голубці або котлети, тощо. Крім того, паста, стейки, хумус, том кха і все, чого душа забажає. Тут також подаються сніданки весь день — можна запросити кохану людину і романтично почати день з великого сніданку на двох із келихом вина.
Intense | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Кудряшова, 3
Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00
Дещо з меню: креветки «панко» з соусом солодкий чілі — 328 грн, кесаділья з куркою — 275 грн, шпинатне орзо з тартаром із тунця — 318 грн, морський окунь з соусом апельсиновий шампань, броколі та шпинатом — 428 грн.
Деталі: Intense Project – це комплекс з чотирьох закладів з різними концепціями. Тут є Tiki тераса з коктейлями та гавайською атмосферою, два караоке-бари – затишний Shine та шоу-орієнтований Black diamond, де виступають зірки. Також є танцювальний клуб In secret room з різноманітною музикою та коктейлями. Меню Intense Project – це ф’южн класичних страв з незвичайними смаковими відтінками.
Lucca | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Солом’янська, 11
Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00
Дещо з меню: кростіні з креветками та гуакомоле — 172 грн, баклажан «Quattro Formaggi» з соусом агродольче маринара — 344 грн, піца «Viva Italia» з салямі, прошуто крудо та трьома сирами — 492 грн.
Деталі: Lucca — стильний і атмосферний ресторан в стилі тосканського містечка Лукка. Щодня ресторан Lucca відкриває свої двері, щоб гості могли насолодитися смачними та безтурботними сніданками, ситними обідами з колегами або вишуканими вечерями з близькими. Готують в ресторані Lucca за класичними італійськими та авторськими рецептами, подають з фантазією. Персонал Lucca піклується про комфорт та відпочинок своїх відвідувачів. Але найбільше вони люблять дбати про маленьких bambini. Спеціально для них у ресторані є смачне та корисне дитяче меню, стильна ігрова кімната та безліч розваг.
Fujiwara Yoshi | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Солом’янська, 15а
Години роботи: щодня 11:00-22:30
Дещо з меню: рол унаґі манго рору — 745 грн, спрінг роли з качкою — 270 грн, курка червоний дракон — 420 грн, сіфудо якісоба — 435 грн.
Деталі: Fujiwara Yoshi — це ресторани авторської японської кухні шефа Йошихіро Фудзівари. В закладах традиційний японський інтер’єр, акваріумна система з живим меню, окремий VIP-зал та кімната татамі, контактний суші-бар, лаунж-зона з диванами, дитячий куточок, окреме паркування. Тут дотримуються високих стандартів якості завдяки ексклюзивним поставкам унікальної риби, морепродуктів та оригінальних японських інгредієнтів. У ресторані Fujiwara Yoshi можна не просто смачно поїсти, а й перейнятися загадковою культурою Японії, долучитися до її гастрономічних традицій.
Головна фото: Matheus Bertelli
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi