П'ятничний шорт-лист від PostEat: 3 локації зі стравами з аспарагусу - PostEat

пошук

П'ятничний шорт-лист від PostEat: 3 локації зі стравами з аспарагусу
12-04-2024 0 493


Аспарагус в Києві вже з’явився, а отже сезон страв зі спаржею можна вважати відкритим. Ресторани почали робити зі спаржею різноманітні страви або просто смажити її на грилі – ми знайшли для вас перші ресторани Києва, де аспарагус вже став частиною меню.

До речі, на даний час відомо три види спаржі: зелена, біла і фіолетова. Зелена спаржа — найпоширеніший вид, урожай якого можна збирати цілий рік. Сезонним видом спаржі є біла, яка росте з березня до червня. Фіолетова спаржа — рідкісний вигляд, що відрізняється пікантним смаком.

Bassano Ristorante | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 100

Години роботи: щодня 09:00-22:00

Дещо з меню: салат зі слабосоленим лососем – 520 грн, омлет зі страчателлою, аспарагусом, помідорами чері та шинкою – 340 грн, брускети з зеленою спаржею, фенхелем, шпинатом та страчателлою – 360 грн, салат зі свіжим артишоком , руколою, сиром Rosini та бобами едамаме – 550 грн, пастічіо (лазанья) з білим та зеленим аспарагусом – 480 грн, біла спаржа з голландським соусом і сезонними грибами – 450 грн.

Деталі: Bassano Ristorante — кухня і традиції родини, яка вже понад два десятки років надихається Італією та ділиться своєю любов’ю до їжі і вина. Ресторан Bassano Ristorante має унікальну винотеку з понад двохсот позицій вин. Меню ресторану складається з авторських та традиційних страв середземноморської кухні та оновлюється щосезону. Сезонною зіркою в Bassano Ristorante вже стала біла та зелена спаржа — її подають в салаті у поєднанні зі слабосоленим лососем, додають в омлет зі страчателлою та викладають на брускету з фенхелем. Максимально насолодитесь спаржею ви зможете, замовивши пастічіо з білим та зеленим аспарагусом або одну з традиційних страв міста Басано — білу спаржу з голландським соусом і сезонними грибами.

ПРАГА | Instagram

Де: проспект Академіка Глушкова, 1

Години роботи: нд-чт 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00

Дещо з меню: Зелений салат з аспарагусом, авокадо та соусом з каперсами – 480 грн, спаржа бланшована – 530 грн, тріска з овочами та пюре з цвітної капусти та спаржею – 1100 грн.

Деталі: «ПРАГА» — ресторан з багаторічною історією, який розташований в старовинному будинку на березі озера в Голосіївському парку. Старий маєток з білою колонадою був відреставрований і сьогодні нагадує заміський європейський будинок. Меню ресторану складається зі страв європейської, італійської та японської кухонь. Зараз в ресторані ви можете скуштувати бланшовану спаржу та зелений салат з аспарагусом, авокадо та соусом з каперсами.

Ori Bar | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 10

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Дещо з меню: спаржа з курячим філе у грибному соусі – 395 грн, крем-суп зі спаржі – 169 грн, као-сой – 199 грн, тост зі спаржею та сиром халумі – 229 грн, спаржа з полентою та ерінгами – 299 грн.

Деталі: Ori Bar — це затишний ресторан пору з Львівською площею. Ori Bar має два окремих зали: затишний камерний, для спокійних зустрічей з друзями за келихом вина, і великий зал з контактною барною стійкою та зоною dj, де щовихідних проходять вечірки, і де можна поспілкуватись з барменом. Меню — це мікс паназійської кухні та класичної європейської кухні з азійськими нотками, фірмова страва японські сендвічі кацу сандо. В Ori Bar одиними з перших відкрили сезон спаржі та вже готують: спаржу з курячим філе у грибному соусі, крем-суп зі спаржі, тост зі спаржею та сиром халумі, спаржу з полентою та ерінгами.

Головна фото: David Todd McCarty on Unsplash

Фото: Facebook/Instagram Bassano Ristorante, «ПРАГА», Ori Bar.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi