Ресторани, де готують, використовуючи навички традиційної української кухні - PostEat

пошук

Ресторани, де готують, використовуючи навички традиційної української кухні
04-03-2020 0 2115


Сучасний погляд на гастрономію ширший, ніж був раніше — зараз їжі недостатньо бути лише смачною, вона має бути культурно та ідеологічно наповненою. Культурна ідентичність кухні тієї чи іншої країни сьогодні є одним з основних критеріїв для її визнання світовою гастрономічною спільнотою. Українська кухня формувалася протягом багатьох століть та, без перебільшення, є нашим національним надбанням. Сьогодні існує маса варіацій традиційних українських страв, але старовинні рецепти залишаються такими ж популярними, як і раніше.

Сучасна українська кухня, крокуючи до світового та національного визнання, бере за основу вікові надбання та дивиться на них крізь призму останніх світових кулінарних трендів, створюючи актуальні страви з українською айдентикою.

В цьому матеріалі розповідаємо про ресторани, де готують, використовуючи навички традиційної української кухні та пропонують гостям страви за класичними та авторськими рецептами.

100 років тому вперед

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 4

Бюджет: ₴₴. Супи (120–145 грн), закуски (60–198 грн), основні страви (193–325 грн).

Страви: українське суле з козячої бринзи та ягідний конфітюр – 135 грн, пампушки на грилі з зеленим рибним кремом та сиром – 155 грн, закуска з бджіл – 85 грн, лісний сом із соусом з буряка – 243 грн, тушковані овочі з м’ясом із печі – 193 грн, качана каша, шиї гусячі, бринза за бажанням – 186 грн, картопля, мак, квасоля – 53 грн, ніжне запечене картопляне пюре з соусом із зелені та сиру – 134 грн.

Напої: коктейль «Сон Лесі Українки» – 175 грн, наливка копчена груша – 65 грн/50 мл, чай ожина з лавандою – 60 грн, медовий раф – 65 грн.

Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.

Ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» знаходиться в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В ресторані на вас чекають неочікувані поєднання смаків знайомих раніше продуктів. В меню ви знайдете цвіклі (лісного сома з соусом з буряка), шпундри (тушковані овочі з м’ясом із печі), палюшки (ніжне запечене картопляне пюре з соусом із зелені та сиру).

КАНАПА ресторан.салон

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19

Бюджет: ₴₴. Дегустаційний сет (без/з пейрингом) – 998/1499 грн, закуски (69–98 грн), страви (89–329 грн).

Страви: пряний буряк із копченим кав’яром осетра та сметаною – 198 грн, холодець із зайця з зернами гірчиці, картоплею та вершковим хріном – 98 грн, борщ у капусті з пампушками – 149 грн, маринована риба з солодовим хлібом, свіжим огірком та емульсією з устриці – 189 грн, філе кефалі з томленим фенхелем та селерою – 329 грн, крем із цикорію та чорного шоколаду, мус із цикорію та молочного шоколаду, збитий ганаш на білому шоколаді з цикорієм та кавою – 179 грн.

Напої: квас солодовий – 39 грн, морс з обліпихи – 39 грн, ревеневий лимонад – 49 грн, узвар – 39 грн.

Деталі: ресторан нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, сніданки з 10:00 до 13:00 по буднях і з 10:00 до 12:00 у вихідні, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, сніданки, ланчі, kids friendly, pets friendly.

Ресторан Дмитра Борисова «КАНАПА ресторан.салон» став одним з перших закладів сучасної української кухні в столиці — він відкрився на Андріївському узвозі в 2013 році. У ресторані під головуванням шеф-кухаря Ярослава Артюха готують автентичні українські страви, доводячи їхній смак до досконалості за допомогою сучасних кулінарних технік. Щосезону в ресторані створюють дегустаційні сети, які репрезентують авторське бачення сучасної української гастрономії. В меню пропонують борщ у капусті з пампушками, холодець із зайця з зернами гірчиці, пряний буряк з копченим кав’яром осетра та філе кефалі з томленим фенхелем.

SHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 18

Бюджет: ₴₴₴. Салати (130–460 грн), основні страви (120–295 грн), десерти (50–160 грн).

Страви: кров’яна ковбаса – 180 грн, холодець з індички та півня – 150 грн, грибна юшка з карпатських білих грибів – 190 грн, язик ягняти з булгуром – 295 грн, банош – 160 грн, гречаники – 160 грн, зрази з м’ясом – 140 грн, вареники з кроликом – 190 грн, пиріжки з капустою – 110 грн, млинці гречані з куркою та грибами – 140 грн.

Напої: вишневий компот – 70 грн, морс із журавлини – 70 грн, імбирний чай – 70 грн, матча-лате – 90 грн.

Деталі: концептуальний ресторан української кухні, формат take away, меню сніданків, українські стейки, блюда на відкритому вогні, страви на компанію, резерв столів, паркінг.

SHO — найбільший ресторан української кухні в країні. Лаконічний інтер’єр закладу виконаний в стилістиці традиційного українського житла, в ньому переважають білий колір і натуральне дерево. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України: автентичні гречаники, кров’яна ковбаса за технологією XIX сторіччя, банош, вареники та млинці. До речі, вареники з різними начинками в SHO можна купити із собою.

ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Бюджет: ₴₴₴. Салати (145–325 грн), гарячі страви (194–725 грн), десерти (124–175 грн).

Страви: домашня буженина зі свинини з домашньою аджикою – 187 грн, українські делікатеси з пікантними грінками – 394 грн, сало «Генеральське» – 105 грн/50 г, борщ із лісовими грибами на буряковому квасі з чорносливом – 164 грн, карпатський бограч з двома видами м’яса, домашніми копченостями та пряними травами – 182 грн, деруни з підчеревиною та солоними помідорами – 156 грн, домашні голубці з копченим м’ясом у листі молодої капусти – 196 грн, п’ять видів вареників зі сметаною – 374 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: ресторан української кухні, заклад сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований на правому березі Києва на воді, 7 видів сала і 5 видів борщу, прогулянки по річці в теплу пору року, власна коптильня, гастрономічна крамниця, страви на мангалі, сезонне меню, майстер-класи для дорослих і дітей, страви від шеф-кухаря.

Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — тут знайшлося місце для риби дніпровського і чорноморського вилову, для закарпатського баноша, гуцульських страв, а також для львівського сирника і знаменитого київського торта. У ресторані є карта сала, в ній представлено сім видів сала, які можна замовити окремо або у вигляді сету — до кожного виду сала подають грінки і гірчицю.

Царське село

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (105–3900 грн), юшки та борщі (140–580 грн), страви з риби та м’яса (145–389 грн).

Страви: підчеревина запечена – 70 грн/50 г, холодник з півня – 170 грн, борщ «по-царськи» зі свинячими реберцями з печі – 225 грн, степова юшка з баранини – 190 грн, макітра солоних вареників – 450 грн, річкова форель-гриль з пюре із червоної квасолі та сирним соусом – 230 грн/100 г, запечена ніжка ягняти з баношем – 261 грн/100г, голубці «по-царськи» – 205 грн, налисники з яблуками – 125 грн.

Напої: глінтвейн – 105 грн, журавлинівка – 60 грн/50 мл, малинівка – 60 грн/50 мл, хріновуха – 60 грн/50 мл.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в історичній частині Києва в старовинній будівлі, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, сніданки щодня з 09:00 до 12:00, бізнес-ланчі, банкетне меню, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, резерв столів.

Ресторан «Царське Село» — перший український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Тут відтворили інтер’єр українського сільського помешкання ХVIII сторіччя, використовуючи справжні предмети побуту тих часів, а страви готують за старовинними рецептами. У великому меню представлено безліч закусок та основних страв за автентичними та сучасними рецептами: запечену підчеревину, генеральське сало, кілька видів борщу, різноманіття солоних та солодких вареників, голубці, деруни та налисники.

Остання Барикада

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Майдан Незалежності, 1

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (39–148 грн), салати (98–129 грн), основні страви (138–389 грн).

Страви: тюлька слабосолена з канапками – 89 грн, кров’яна ковбаса – 49 грн, смалець із часником та зеленню – 49 грн, сало солоне – 49 грн, домашня смажена ковбаса – 99 грн, грибна юшка – 79 грн, гусяча ніжка з печеним яблуком – 199 грн, томлене козеня – 199 грн, банош з беконом – 138 грн, вареники з картоплею та гусячою печінкою – 99 грн, вареники з м’ясом козеняти – 99 грн.

Напої: гарбузово-брусничний напій – 79 грн, обліпиховий напій з імбирем – 79 грн, ягідний напій з грушею – 79 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, українська кухня, арт-простір, великий вибір настоянок та наливок, зали для банкетів, pets friendly, cork fee, жива музика, kids friendly, сети для компанії.

«Остання Барикада» — українська гастрономія в самому серці Києва, яка є частиною сім’ї ресторанів Діми Борисова. Концепція ресторану — культурно-гастрономічний простір, де регулярно проходять концерти, презентації книг, дискусії та виставки. В меню «Останньої Барикади» представлені страви сучасної української кухні, фермерські сири і вино українського виробництва.

Первак

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рогнідинська, 2

Бюджет: ₴₴₴. Салати (117–369 грн), вареники (94–178 грн), основні страви (117–379 грн).

Страви: сет із п’яти видів сала – 198 грн, м’ясо по-домашньому – 458 грн, холодець – 97 грн, сало гарячого копчення – 79 грн/50 г, домашні голубці – 129 грн, три види домашньої ковбаски та кров’янка – 234 грн, вареники з овечим сиром – 122 грн, крученики із телятини з вишнею – 234 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: концептуальний ресторан, вісім стилізованих зал, безліч характерних декоративних деталей в інтер’єрі, власне виробництво фірмових настоянок, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, резерв столів.

Концептуальна ресторація «Первак» пригощає гостей стравами традиційної української кухні майже 20 років. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. В меню ресторану «Первак» ви знайдете знайомі національні страви: власні соління, генеральське сало, буженину, крученики, вареники і деруни.

О’Панас

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Терещенківська, 10 (парк ім. Тараса Шевченка).

Бюджет: ₴₴. Салати (92–298 грн), основні страви (198–385 грн), десерти (64–125 грн).

Страви: асорті сала (запечене та генеральське) – 112 грн, асорті карпатських сирів – 296 грн, язик телячий запечений з лисичками – 158 грн, голубці з домашньою сметаною – 128 грн, бограч гуцульський – 128 грн, банош із білими грибами та овечою бринзою – 125 грн, крученики курячі з печерицями – 112 грн, вареники з домашнім солоним сиром – 98 грн, карпатський тертюх з грибами під бринзою – 92 грн, грибна юшка з домашніми галушками – 185 грн.

Напої: морс із журавлини – 24 грн, узвар – 22 грн, напій з лісових ягід – 24 грн.

Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в парку ім. Тараса Шевченка, сезонне меню, банкетний зал під солом’яною стріхою, літня тераса, окремий будиночок з млинцями to go, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, резерв столів.

«О’Панас» — столичний ресторан української кухні в парку ім. Тараса Шевченка, не перший рік відомий своєю гостинністю. Інтер’єр, виконаний в українському стилі з елементами українського бароко, дозволяє повністю зануритися в національну атмосферу. У меню ресторану «О’Панас» – класичні та авторські страви української кухні: голубці, бограч, банош, крученики, тертюх, вареники та млинці.

Фото Facebook: 100 років тому вперед, КАНАПА ресторан.салон, SHO, ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі, Царське село, Остання Барикада, Первак, О’Панас

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi