Ресторани грузинської кухні в Києві: де затишно відсвяткувати Різдво - PostEat

пошук

Ресторани грузинської кухні в Києві: де затишно відсвяткувати Різдво
20-12-2021 0 2176


Ресторани грузинської кухні в Києві для святкування Різдва шукала редакція PostEat. Любов киян до особливого характеру кухні Грузії проявляться у повних залах столичних грузинських ресторанів. Класичні та авторські хінкалі, різноманіття хачапурі, соковиті люля-кебаби та шашлики, терпке вино і душевна атмосфера — за всім цим гості йдуть у грузинські ресторани. Саме у такій щирій атмосфері ми пропонуємо вам із родиною зустріти Різдво — обирайте ресторан та резервуйте стіл на свято.

Dediko

Де: пр-т Лобановського, 6А

Бюджет: ₴₴.

Страви: хінкалі з куркою та грибами у вершковому соусі – 24 грн/1 шт., пеновані – 129 грн, аджарулі Дедіко чотири сира – 165 грн, тбіліський овочевий салат – 145 грн, долма – 165 грн, шашлик зі свинини – 235 грн, курча тапака з часниковим соусом – 115 грн/100 г.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на Солом’янці, два поверхи, класична грузинська кухня, страви у хоспері, сніданки з 10:00 до 16:00, VIP-зала, грузинські та європейські вина, спеціальні пропозиції, доставка, домашні настоянки, резерв столів.

Ресторан Dediko знаходиться на Солом’янці, поруч з Севастопольською площею на проспекті Лобановського. На двох поверхах ресторану Dediko розташувались 5 залів, кожен з власним ім’ям. На першому поверсі є закрита VIP-зала Тако розрахована на 12 гостей, які можуть забратись на невеликий банкет чи родинне свято. В меню ресторану зібрали найкращі традиційні страви грузинської кухні — для компаній спеціально підготували великі порції найпопулярніших хачапурі аджарулі та мегрулі. М’ясні та рибні страви в Dediko готують в печі хоспер, яка об’єднує в собі особливості гриля, мангала та традиційної дров’яної печі. Для компанії з чотирьох гостей в закладі підготували два традиційних грузинських застілля: супра Dediko (2155 грн) та Супра Mamiko (1799 грн). У барній карті Dediko ви знайдете грузинські вина від Guramishvili’s Marani, KTW Special Collection, Mimino, Chateau Mukhrani та ексклюзивні позиції від Winery Khareba. Зарезервувати стіл для родини можна за номером +380933086121.

Кувшин

Де: вул. Федорова, 10

Бюджет: ₴₴.

Страви: тартар з молодого ягняти з кавказькими травами, джонджолі та гірчичною заправкою – 315 грн, сациві з підкопченою індичкою та зернами гранату – 228 грн, лабне – молодий сир з трьома видами томатів – 215 грн, люля-кебаб з баранини з фісташками – 372 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, належить до сім’ї ресторанів La Famiglia, розташований у парковій зоні, два шеф-кухарі — Тристан Арабулі і Гурген Сараф’ян, традиційна кавказька кухня, мангал-меню, власна енотека, піч пурне, стильний інтер’єр, літня тераса, формат take away, резерв столів.

«Кувшин» — ресторан грузинської кухні з 15-річною, який знаходиться в затишному зеленому сквері з фонтаном в центрі столиці. У закладі шанують традиції східної гостинності і готують національні страви грузинської, вірменської та азербайджанської кухонь. В ресторані зібрали найбільшу в Києві колекцію вин Кавказу і з 2017 року винна карта закладу отримує престижну нагороду – келих Wine Spectator. Окремий розділ у меню — фірмові страви з баранини, для приготування яких використовують баранину високої якості, яку вирощують спеціально для ресторану на фермах . В меню ви завжди знайдете м’ясо на вогні та різноманітні закуски з овочами та сиром, які варто доповнити чудовим грузинським вином.

ШОТІ

Де: вул. Мечникова, 9

Бюджет: ₴₴₴.

Страви: міні-хінкалі з копченим м’ясом та соусом шкмерулі – 169 грн, паштет із качиної ніжки з апельсиновою цедрою та сванською сіллю; подається з грінками шоті та горіховим варенням – 279 грн, запечений сир сулугуні з аджикою – 179 грн, хачапурі по-аджарськи – 269 грн, люля-кебаб із баранини у лаваші – 299 грн.

Деталі: ресторан високої грузинської кухні, належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських, шеф-кухар Александре Баіндурашвілі, спеціальне меню від шефа, гастрономічні вечори, винна карта і міцний алкоголь.

«ШОТІ» — заклад високої грузинської кухні, що належить до сім’ї ресторанів братів Гусовських. Дістатись до ресторану легко — варто лише повернути з гамірного ділового центру на вулицю Мечникова. Назва ресторану походить від назви грузинського хлібу шоті. Такий хліб випікають у спеціальній кам’яній печі – саме така прикрашає одну із зал ресторану. Шеф-кухар готує автентичні страви, прикрашаючи їх авторськими штрихами, які гармонійно поєднуються з грузинськими винами з колекції «ШОТІ».

МАМА МАНАНА

Де: вул. Васильківська, 100А

Бюджет: ₴₴

Страви: аджарулі з цукіні та шором на томатному соусі по-горійськи – 205 грн, хінкалі з сирно-грибною начинкою – 167 грн/4 шт., ікра з синеньких клортагі – 150 грн, могонеба з вершково-горіховим соусом – 170 грн, люля-кебаб із індички з сиром – 265 грн.

Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, доставка, формат take away.

Біля ВДНГ восени запрацював 6-й заклад мережі ресторанів грузинської кухні МАМА МАNANA. Інтер’єр створили дизайнерки сестри Морданови. Меню МАМА МАNANA базується на стравах грузинської кухні. Тут подають хінкалі, харчо, пхалі та чкмерулі, але акцент робиться на хачапурі, у меню їх 15 видів. Ще одна особливість — це сніданки, які можна замовляти впродовж цілого дня. Їх розробили в колаборації з шеф-кухарем Андрієм Петренком (YoungChef). У винній карті закладу представлені різноманітні позиції з Грузії.

Ой, мамо. Це було в Тбілісі

Де: вул. Саксаганського, 109/20; вул. Велика Васильківська, 63

Бюджет: ₴₴.

Страви: «Велика вечірка» – 990 грн, чкмерулі з тархуном – 186 грн, шурпа з нутом – 110 грн, домашні грузинські сири – 142 грн, пхалі – 88 грн, чалагачі – 175 грн, хачапурі лобіані – 146 грн.

Деталі: грузинська кухня, старовинні сімейні рецепти, стилізований інтер’єр, кілька зал, частково відкрита кухня, тоне-меню, дегустації вин, вина побокально, безкоштовна доставка, резерв столів.

«Ой, мамо. Це було в Тбілісі» — грузинські ресторани в центрі міста, де готують автентичні грузинські страви за старовинними рецептами. Інтер’єр закладів затишний, виконаний в теплих тонах і прикрашений традиційними грузинськими орнаментами. Ви можете обрати столик у основній залі чи в одній із затишних окремих зал. В меню різноманітні закуски та салати, хінкалі, хачапурі та м’ясо з мангалу. З різноманіття грузинських закусок варто спробувати надугі — рулетики з тархуном та м’ятою, загорнуті в тонкий лист сулугуні. Для великої родини ідеальним рішенням буде «Велика вечірка» — ціле кіло шашлику з молодого ягняти, соковитої свинини, ніжної ципи та ароматної телятини з домашніми смоліннями.

Хачапурі та вино

Де: вул. Московська, 8

Бюджет: ₴₴.

Страви: кубдарі – 165 грн, хінкалі зі шпинатом та грибами – 22 грн, асорті грузинських сирів – 188 грн, чкмерулі – 240 грн, кролик у вершковому соусі – 245 грн, судак з баклажаном та пряними травами – 215 грн.

Деталі: ресторани грузинської кухні, авторські страви, великий вибір хінкалі та хачапурі, страви на мангалі, страви для компаній, ланчі, дитяче меню та дитячі кімнати, літні тераси, грузинські вина і чача, чайна карта, велика колекція вин, є доставка і формат take away, kids friendly.

«Хачапурі та вино» — мережа ресторанів грузинської кухні в різних куточках столиці. В меню представлені кращі страви грузинської кухні в авторському виконанні професійних шеф-кухарів. Великий вибір хачапурі та хінкалі, жодних обмежень у м’ясних стравах, різноманітні сети для компаній та ексклюзивні грузинські чаї завжди чекають на гостей «Хачапурі та вино».

Головна фото: Кувшин

Фото: Facebook Dediko, Кувшин, ШОТІ, МАМА МАНАНА, Ой, мамо. Це було в Тбілісі, Хачапурі та вино.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi