пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Коли за вікном холодно, так хочеться тепла — і не лише в чашці гарячого чаю, а й у кожному моменті. Зимовий Львів запрошує у заклади, де аромат борщу та затишок української гостинності створюють особливий настрій. Тут ви зможете відчути смак традицій, насолоджуючись стравами, які нагадують про домашній затишок. У цій добірці ми зібрали ресторани й кафе Львова, де українська кухня та зимова атмосфера йдуть пліч-о-пліч, даруючи справжній комфорт і душевне тепло.
МА — ресторан української кухні | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Лесі Українки, 30
Години роботи: щодня 12:00 — 22:00
Дещо з меню: ікра з печених овочів — 210 грн, салат з печеного буряка з горіхами та козячим сиром — 180 грн, грибна юшка з лісових грибів — 220 грн, галушки з томленою яловичою щічкою — 220 грн.
Деталі: «МА» — ресторан української кухні, який нещодавно відкрився в самому серці Львова на вулиця Лесі Українки. Це авторський проєкт шеф-кухаря Максима Корзуна. В ресторані створили затишний, домашній інтер’єр, сповнений особливим деталями, здатними пробудити ваші дитячі спогади. Готують не автентичну українську кухня, а адаптовані страви зі знайомими смаками з дитинства за удосконаленою технологією приготування. До багатьох страв у меню є примітка з рекомендацією винного супроводу від українських виробників.
Gazda cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Шевченка, 73; вул. Чернівецька, 21
Години роботи: щодня 05:00 — 23:45
Дещо з меню: бограч — 210 грн, дерунгер з яловичою котлетою — 265 грн, деруни з шкварками та бринзою — 185 грн, вареники з вишнями у ванільному соусі — 240 грн, голубці з м’ясом — 190 грн, щічки з картопляно-гороховим пюре — 295 грн, салат з шовдером — 260 грн.
Деталі: Gazda Cafe — мережа популярних львівських закладів, які вражають стильним дизайном, теплою атмосферою та щирою гостинністю. Тут щодня радують гостей смачними варениками з традиційними та оригінальними начинками, різноманіттям хрустких дерунів, духмяною грибною юшкою, ароматним бограчем, ніжними голубцями та легендарним львівським сирником. Кожна страва Gazda Cafe розкриває автентичний смак української кухні, наповнюючи відвідувачів приємними емоціями та відчуттям домашнього затишку. Завітайте сюди зранку чи ввечері, щоб поринути у світ кулінарних традицій, приготованих із любов’ю до кожного гостя.
Зашкварка | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Пекарська, 2
Години роботи: щодня 11:00 – 21:00
Дещо з меню: салат з печінкою та журавлиним соусом — 165 грн, бограч — 265 грн, вареники з капустою та гречкою — 155 грн, деруни з крем-фрешем та грибним соусом — 235 грн.
Деталі: «Зашкварка» – кафе “доброї української кухні” від ресторатора Нестора Шуманського і його SHUM group (“Промінь”, “Рамен Мо”, “Сяйво”, CODE). У меню пропонують різні види вареників, наприклад, з лисичками або з халвою, борщ та холодник, тарілку сала і цвіклі, вушка у звичних та азійських варіаціях, банош та ліниві голубці, різні котлети, а також солодкі, м’ясні і сирні чебуреки, млинці та сирники. Всі позиції ви можете скуштувати за демократичними цінами.
Борщ | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Катедральна, 3
Години роботи: щодня 09:00 – 23:00
Дещо з меню: оселедець з хроном, цибулею та печеною картоплею — 225 грн, вареники з м’ясом — 175 грн, гаряча пательня зі свининою — 275 грн, м’ясо по-гуцульськи — 315 грн.
Деталі: «Борщ» – це ресторан традиційної та сучасної української кухні з авторськими рецептами борщу. Тут панує домашня затишна атмосфера та козацький настрій, який проник навіть у меню. Основне меню поділене за категоріями, всі розділи названі тематично “Як козаки…”. Хліб у ресторані власної випічки, готують куліш, солодкі та солоні вареники, також можна скуштувати асорті сала та намазок, 6 видів борщів, терті пляцки та свинячі крученики.
Гуцульський двір | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Щирецька, 36
Години роботи: щодня 11:00-23:00
Дещо з меню: язик відварний з хроном — 290 грн, пляцки з бульби по-гуцульськи — 310 грн, пироги з картоплею та грибами — 220 грн, краянець свинний з білими грибами — 310 грн.
Деталі: «Гуцульський двір» – це етно-ресторан української кухні створений у форматі музею гуцульського життя (тут є колекція старовинного посуду, прикрас та гуцульського одягу). В ресторані передають дух української ідентичності гостям, щоб вони, як і ми, закохались в українську культуру. За дверима вам відкриється справжній музей гуцульського життя. Стародавні рецепти, що передаються з покоління в покоління, розшукувались для меню численними гастротурами гуцульськими краями. В закладі на вас чекають українська кухня, страви з мангала та дуже затишна атмосфера.
Язиката Теща | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Свободи, 16
Години роботи: пн 11:00 — 22:00, вт-чт 09:00 — 22:00, пт-нд 09:00 — 23:00
Дещо з меню: тарілка маринованого сала за фірмовим рецептом — 195 грн, салат шопський з бринзою та овочами — 160 грн, бограч пікантний з ерош піштою, грінками та салом — 190 грн, банош з бринзою, шкварками та грибним соусом — 165 грн.
Деталі: “Язиката Теща” — ресторан української кухні з великим асортиментом страв та напоїв за доступними цінами. В основному меню ви знайдете багато класичних українських страв, які ми всі любимо з дитинства. Вам запропонують різноманіття закусок, улюблені бограч та борщ, деруни та банош, вареники і зрази, стейки і форель, штрудель та львівський сирник. Вареники готують з картоплею, з картоплею та грибами, з м’ясом та бринзою. Також варто звернути увагу на велику коктейльну карту з класичними та безалкогольними позиціями.
Головна фото: Gazda cafe
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi