Ресторани української кухні: 5 нових закладів у Києві та Бучі - PostEat

пошук

Ресторани української кухні: 5 нових закладів у Києві та Бучі
19-02-2024 0 2097


Ресторани української кухні все частіше з’являються серед відкриттів, які висвітлює редакція PostEat. Ця тенденція дуже тішить команду редакції, адже ми впевнені, що сучасна українська кухня варта, щоб її шанували, розвивали та куштували. Які ресторани української кухні Київ побачив нещодавно та навіть про відкриття нового ресторану з українськими стравами в передмісті столиці — про це розповідаємо в новій добірці.

Мамай | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Буча, вулиця Шевченка, 38-Ж

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Бюджет: салати від 280 грн, основі страви від 265 грн, десерти від 170 грн.

Дещо з меню: фірмовий мусовий десерт «Мамай» — 220 грн, чизкейк із журавлиною та крихтою бородинського хліба — 180 грн, шоколадний кекс з ліщиною — 170 грн, котлета по-київськи із судака — 320 грн, «Панський дерун» — 215 грн, банош з карпатською бринзою — 270 грн.

Деталі: Свої двері зовсім нещодавно відкрив колоритний ресторан української кухні «Мамай», де об’єднались народна автентичність та вишуканий смак. Стіни закладу прикрашає український орнамент та насичені козацьким духом фігури славнозвісного козака Мамая. Заклад має свою родзинку — 2 атмосферних зали «Карпати» та «Крим», котрі атмосферою переносять в улюблені місця України та навіюють теплі спогади з дитинства. Також створені всі умови для малюків, адже в закладі є дитяча кімната та чуйна няня.

В ресторані є власна пекарня, тож ви можете спробувати запашний хліб та різноманітні витвори кондитерського мистецтва: фірмовий мусовий десерт «Мамай», чизкейк із журавлиною та крихтою бородинського хліба, шоколадний кекс з ліщиною та безліч інших десертів.

Основне меню також не залишить вас байдужим, адже в ньому представлені як традиційні, так і сучасні українські страви з цікавими авторськими поєднаннями, наприклад, банош з карпатською бринзою, котлета по-київськи із судака та «Панський дерун» з лісовими грибами. Завітайте та переконайтеся особисто, яка смачна та різноманітна українська кухня представлена в ресторані «Мамай».

Галушка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, Бессарабська площа, 5

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: салати від 110 грн, основі страви від 210 грн, десерти від 115 грн.

Дещо з меню: галушки з карпом та креветками – 189 грн, вареники з м’ясом кролика та горіхами – 155 грн, деруни з печерицями та лісовими грибами – 179 грн, котлета «по-київськи» з філе індички – 215 грн,

Деталі: Ресторан української кухні «Галушка» відкрився на Бессарабці наприкінці минулого року. Це перший в Києві заклад полтавської мережі ресторанів, яка працює з 2016 року. В ресторані два поверхи: на першому відкрита кухня та бар і багато світла крізь великі вікна, на другому поверсі затишна напівтемрява для родинних зустрічей та побачень. Бренд-шефом та співзасновником київського ресторану «Галушка» є Андрій Дромов. З відкриття і до 12:00 в закладі готують сніданки, в основному меню полтавське сало,  деруни з грибами, форшмак та авторська котлета по-київськи. В меню представлені класичні галушки «Полтава», які подаються зі шматочками курячого м’яса та вершково-овочевим соусом. А також пухкі та повітряні галушки з начинками: з м’ясом, з качкою, з особливим поєднанням карпа та креветок, та навіть запечені з чотирма сирами.

Полтава | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 09:00 до 22:00

Бюджет: салати від 185 грн, основі страви від 270 грн, десерти від 170 грн.

Дещо з меню: книш Котляревського – 170 грн, крем із білих грибів і ніжної квасолі яськи – 180 грн, голець, солений у смородині зі сметаною – 220 грн, галушки з м’ясом – 275 грн, галушки з гарбузом із ферми – 255 грн, котлета по-полтавськи – 295 грн.

Деталі: «Полтава» — бістро сучасної української гастрономії на Арсенальній, яке відкрили шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк. Дизайн закладу розробили архітектори QQ BURO, інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою. Тут можна спробувати картопляний книш Котляревського, миргородське сало, класичні галушки, закуски з фермерських овочів, банош і навіть білий борщ. Деякі страви готують за родинними рецептами засновників, а для страв максимально використовують локальні продукти.

Бавовна | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: закуски від 195 грн, основі страви від 380 грн, десерти від 295 грн.

Дещо з меню: хрусти з чорноморською мідією – 295 грн, рублена яловичина з лисичками – 530 грн, качка з різнокольоровою морквою та квасом – 750 грн, десерт «гречка та обліпиха» – 320 грн.

Деталі: Ресторація авторської кухні «Бавовна» відчинила свої двері 15 вересня неподалік від Арсенальної площі. Власниця та бренд-шеф закладу Альона Смірнова та шеф-кухар Дмитро Кривошап використовують переважно українські продукти від українських виробників. В ресторані два поверхи: на 1-му гостей чекає невеликий зал з 6-ма столиками та відкритою кухнею в форматі chef’s table, на 2-му — більш просторий зал з більшою кількістю столиків, арт-об’єктом у форматі коміксу від відомої художниці maliunok, баром та стільцями-гойдалками. Ви можете обрати дегустаційний сет з відкритого вогню із 6 авторських страв, серед яких голець у ревені, кабанчик з вишнями та філе дикої козулі з маринованим абрикосом.

Чари | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: м. Київ, вулиця Ярославів Вал, 23а

Години роботи: щодня з 12:00 до 23:00

Бюджет: закуски від 210 грн, основі страви від 390 грн, десерти від 25 грн.

Дещо з меню: борщ зі смаженими грибами шиіїтаке – 265 грн, вареники з щукою та ікряним соусом – 295 грн, Котлетка по-київськи з фермерської ципи та картопляне пюре – 365 грн, котлети з фермерського кролика та трюфельне пюре – 395 грн.

Деталі: Київська сучасна ресторація «Чакри» — новий концепт про знайому та зрозумілу з дитинства, смачну українську кухню. В Чакрах використовують сучасні техніки в приготуванні страв та максимально залучають локальні фермерські продукти. В меню ви знайдете два види борщу, три види смажених або відварених вареників, тюлькаброт, чібереки та деруни, генеральський сало сет та котлетка-бар.

Головна фото: «Мамай»

Фото: Facebook «Мамай», «Галушка», «Полтава», «Бавовна», «Чари».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi