Ресторани з українським колоритом та смачною традиційною кухнею - PostEat

пошук

Ресторани з українським колоритом та смачною традиційною кухнею
27-05-2024 0 2519


Про ресторани української кухні в Києві із задоволенням розповідає редакція PostEat. Українська кухня особлива — вона втілює дух та традиції народу, передаючи їх через рецепти, які зберігалися й удосконалювалися протягом століть. Ресторани української кухні сьогодні є не лише місцем для смачного обіду чи вечері, але й осередком культурного відродження та збереження національної спадщини. Від борщу та вареників до галушок та баношу — ресторани з українським колоритом та смачною традиційною кухнею розповідають через страви їх особливу історію, надаючи можливість поринути в автентичну атмосферу українського застілля.

О’Панас | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Терещенківська, 10

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Бюджет: салати від 175 грн, основні страви від 250 грн, десерти від 160 грн.

Дещо з меню: асорті карпатських сирів — 414 грн, лизень телячий з хроном — 272 грн, вареники з вишнею — 188 грн, голубці з домашньою сметаною — 215 грн, бограч гуцульський — 215 грн.

Деталі: «О’Панас» — столичний ресторан української кухні в парку ім. Тараса Шевченка, не перший рік відомий своєю гостинністю. Інтер’єр, виконаний в українському стилі з елементами українського бароко, дозволяє повністю зануритися в національну атмосферу. У меню ресторану «О’Панас» – класичні та авторські страви української кухні: борщ зі свинячими реберцям, лизень телячий з хроном, вареники з різноманітними начинками, голубці з домашньою сметаною, банош з білими грибами та овечою бринзою, тертюх з грибами та бринзою та котлета по-київськи. У теплу пору року з тераси ресторану, що схована під старими дубами, можна милуватися красою одного з найстаріших парків Києва.

Первак | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рогнідинська, 2

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Бюджет: салати від 148 грн, основні страви від 187 грн, десерти від 132 грн.

Дещо з меню: холодець — 194 грн, борщ український з реберцями — 159 грн, асорті домашніх ковбасок — 294 грн, деруни та смажена свинина з цибулькою — 187 грн, домашні голубці — 189 грн.

Деталі: Концептуальна ресторація «Первак» пригощає гостей стравами традиційної української кухні майже 20 років. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. В меню ресторану «Первак» ви знайдете знайомі національні страви: власні соління, генеральське сало, буженину, крученики, вареники і деруни.

Царське Село | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лаврська, 22

Години роботи: щодня 10:00-23:00

Бюджет: салати від 265 грн, основні страви від 350 грн, десерти від 155 грн.

Дещо з меню: метр сала — 595 грн, борщ по-царськи — 395 грн, холодник з півня — 320 грн, голубці «По-панськи» — 325 грн, бендерики з телятиною та грибною підливою — 375 грн.

Деталі: Ресторан «Царське село» в історичному серці Києва є одним з перших ресторанів української кухні в Києві. Це перший ресторан-музей української кухні, де відтворили колорит і атмосферу українського села, а інтер’єр доповнили реальними предметами побуту XVIII сторіччя. В теплу пору року ви можете обрати столик на одній з наймальовничіших літніх терас Києва, де на вас чекає незабутній гастрономічний досвід та естетичні враження.

В меню представлені найкращі страви української кухні, які готують за багаторічними традиційними рецептами з локальних інгредієнтів найвищої якості. До вашого столу в «Царському селі» подадуть і білі мариновані гриби, і холодник з півня, і буженину запечену, і кров’янку, і голубці, і деруни, а також один з кращих у місті борщів та легендарну котлету по-київськи. Крім цього, у вас є можливість в будь-який день та за будь-якої нагоди замовити додому найулюбленіші страви з основного меню “Царського села” та насолоджуватися ними разом з найріднішими.

Хуторець на Дніпрі | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а

Години роботи: щодня 11:00-23:00

Бюджет: салати від 324 грн, основі страви від 395 грн, десерти від 95 грн.

Дещо з меню: борщ зелений з домашньою куркою — 285 грн, вареники з м’ясом зайця в карпатських травах — 365 грн, деруни з закарпатськими білими грибами — 425 грн, домашні голубці із копченим м’ясом в листях молодої капусти — 395 грн.

Деталі: Ресторан «ХУТОРЕЦЬ на Дніпрі» радує киян та гостей столиці смачними стравами української кухні та затишною домашньою атмосферою вже більше 20 років. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України. В меню ресторану зібрані найсмачніші страви з усіх регіонів України — тут готують класичний червоний український борщ та зелений борщ з домашньою куркою, вареники з м’ясними і не тільки начинками, деруни та голубці, маковик та фірмовий “Київський торт”.

Варенична Балувана Галя | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 50; вул. Мечникова, 16

Години роботи: щодня 10:00 — 22:00

Бюджет: салати від  грн, основні страви від  грн, десерти від  грн.

Дещо з меню: борщ червоний з квасолею — 132 грн, млинці запечені з сиром та родзинками — 156 грн, вареники з картоплею, грибами та шкварками — 158 грн,  деруни з форшмаком та яйцем пашот — 168 грн, м’ясо свинини з картоплею, грибами та овочами — 188 грн.

Деталі: Варенична «Балувана Галя» — демократичний ресторан класичної української кухні. Сучасний інтер’єр закладу виконаний з натуральних матеріалів та оздоблений українськими традиційними орнаментами. У закладі представлений великий вибір домашніх вареників з начинками на будь-який смак, млинці, борщ та бограч, різноманітне сало, деруни, банош та голубці. Також ви можете придбати напівфабрикати вареників та млинці додому.

Ресторація Petrus-ь | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Еспланадна, 28

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: салати від 132 грн, основні страви від 280 грн, десерти від 90 грн.

Дещо з меню: відварний телячий язик із хріном власного приготування — 275 грн, гаряча сковорідка закарпатських грибів — 335 грн, зрази картопляні з м’ясом — 180 грн, зелений борщ з телятиною — 175 грн, свіжина на пательні по-домашньому — 325 грн.

Деталі: Київський ресторан української кухні Petrus-ь знаходиться в центрі столиці та вже багато років поспіль залишається вірним кращим національним традиціям, доповнюючи їх нотками європейських гастрономічних віянь. В меню закладу зроблено акцент на домашню українську кухню: 13 видів вареників, зроблених вручну; сало, домашні соління та ковбаса, деруни, котлети, кров’янка, пиріжки. З різноманіття вареників спробуйте ніжні з м’ясом кролика та солодкі з полуницею.

Головна фото: Nadin Sh

Фото: Facebook/Instagram “О’Панас”, “Первак”, “Царське Село”, “Хуторець на Дніпрі”, “Варенична Балувана Галя”, “Ресторація Petrus-ь”.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi