пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Ресторани Західної України шукала редакція PostEat. В попередніх матеріалах ми розповідали про ресторани Луцька та Рівного і заклади Тернополя та Чернівців. Черга дійшла до найзахідніших областей України — ми розповідаємо по ресторани Івано-Франківська та Ужгорода. Читайте та знайомтесь із ресторацією галицького сімейного традиційного застілля, італійським рестораном з українськими продуктами, вишуканою кондитерською, міським кафе в американському стилі та сімейним рестораном заміського типу.
Івано-Франківськ
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Чорновола, 5.
Бюджет: ₴. Салатки (31 – 89 грн), зупи (34.95 – 41.95 грн), гарячі головні (27 – 130 грн), перекуси на зимно (19 – 112 грн).
Страви: салатка «Пацьорка» – 31 грн, книдлі з сиром і грибною поливою – 39 грн, язик у вершках по Дарії Цвек – 99 грн, полядвиця вепрова зі шпарагівкою та морквою – 123 грн, гуцульські вареники – 48 грн, будз копчений – 19 грн/50 г.
Напої: Castelnuovo Bardolino – 240 грн/750 мл, «Коразон де Лонгарез Кооператіва Вітівінікола» – 1801 грн/750 мл, Prosecco Filipetti – 385 грн/750 мл.
Деталі: ресторація галицького сімейного традиційного застілля, знаходиться в будинку відомої кулінарки Стефанії Мулярової, унікальний інтер’єр зі старовинними предметами галицького побуту, страви готують за автентичними галицькими рецептами, страви на вогні, локальні продукти, цікаві позиції у винній карті, резерв столів.
«Сімейна ресторація Мулярових» — колоритний та атмосферний заклад Івано-Франківська, розташований у старовинному будинку з сімейною історією. На початку XX століття будинок належав родині адвоката Гольдфельда, невісткою якого була відома в місті кулінарка Стефанія Мулярова. У ресторації відтворені галицькі побутові й кулінарні звичаї та традиції, які панували в регіоні в першу чверть XX століття. Інтер’єр родинного будинку наповнений старовинними предметами галицького побуту. В меню «Сімейної ресторації Мулярових» лише автентичні старовинні страви галицької кухні, які зберегли первісні назви та смаки.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Грушевського, 19.
Бюджет: ₴₴. Салати та закуски (45 – 115 грн), бургери (72 – 132 грн), основні страви (68 – 98 грн).
Страви: франківський сніданок – 105 грн, зелений кус-кус з овочами та пряними травами – 68 грн, прошуто з рожевим перцем – 62 грн, бургер з грильованою куркою та яйцем – 72 грн, рамен – 65 грн.
Напої: яблучний сік – 25 грн, лавандове молоко – 28 грн, капучино – 35 грн, узвар – 22 грн.
Деталі: громадський ресторан, multi-cuisine, страви для вегетаріанців, сніданки по буднях з 6:00 до 12:00 (у вихідні до 14:00), дитяче меню, винна і коктейльна карти, крафтове пиво, лекції та заходи, take away.
Urban Space 100 — громадський ресторан, який запустили за принципом соціального підприємництва: 100 городян вклали гроші в проект, щоб розвивати його і 80% прибутку ресторану виділяти на підтримку міських ініціатив. В меню поєднуються традиційні страви європейської кухні з азійськими гастрономічними трендами. В Urban Space 100 щоденно готують сніданки з 06:00. Заклад виступає локацією для лекцій, прес-бранчів, семінарів та кінопоказів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Вірменська, 1.
Бюджет: ₴₴. Салати (62 – 95 грн), піца (78 – 145 грн), антипасті (54 – 98 грн), паста і полента (72 – 125 грн), м’ясо на грилі (48 – 89 грн/100 г).
Страви: капрезе з домашньої моцарели, з трьома томатами та песто – 88 грн, капелачі з курячо-грибним соусом – 72 грн, фузілі з карпатською фореллю та шпинатом – 105 грн, піца з міксом карпатських грибів – 130 грн, салат з телятиною су-від та витриманим сиром – 95 грн.
Напої: домашній томатний сік – 36 грн, апельсиновий лимонад – 36 грн, домашній чай з карпатськими шишками – 45 грн, американо – 25 грн.
Деталі: італійський ресторан з українськими продуктами, затишний інтер’єр у стилі траторії, вегетаріанські страви, страви без глютену, паста власного виробництва, банкетне меню, м’ясо на грилі, морозиво власного виробництва, крафтове пиво, великий вибір вин, cork fee, можна замовити з собою борошно або пасту ручної роботи, коктейлі.
Fabbrica — відомий ресторан італійської кухні, де для приготування страв використовують локальні українські продукти, дотримуючись філософії локаворства. Тут принципово не використовують продукти з магазинів готового виробництва, тому кулінарна команда закладу самостійно готує соки, лимонади, морозиво та пасту. Відкрита кухня ресторану дозволяє гостям спостерігати за створенням страв. Шукати у закладі автентичних смаків Італії не варто, проте радимо спробувати авторські адаптації страв з українським присмаком.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Галицька, 9а.
Бюджет: ₴₴₴. З меню можна ознайомитись безпосередньо в закладі.
Деталі: вишуканий ресторан у центрі міста, страви європейської, італійської, української та французької кухонь; чотири зали у різній стилістиці, літня тераса, винна кімната, багата винна колекція, підходить для банкетів, резерв столів.
Вишуканий ресторан «ФранКо» знаходиться в історичному центрі Івано-Франківська навпроти міської Ратуші. Чотири зали ресторану оформлені в європейському стилі різних епох: «Нижня зала» у стилістиці старовинних винних підвалів із розписами на склепіннях, стримана «Бізнес-зала» зі зручними диванами, маленька й затишна зала «Бібліотека», світла та простора «Біла зала». В меню ресторану «ФранКо» — автентичні прикарпатські страви з органічних продуктів, а також популярні страви європейських кухонь.
Ужгород
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Фединця, 19.
Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (140 – 320 грн), салати (125 – 195 грн), страви з риби та морепродуктів (210 – 650 грн), страви з м’яса та птиці (175 – 395 грн).
Страви: філе сома з чорним пюре та овочевим рататуєм – 235 грн, фуа-гра з білим шоколадом та ягодами – 415 грн, запечене кукурудзяне курча з полентою та грибами – 220 грн, закуска із язичків ягняти з хроном та листям салату – 285 грн.
Напої: Pinot Noir Envoy Outpost Spy Valley – 1660 грн/750 мл, Tres Picos Bodegas Borsao – 1150 грн/750 мл, Aia Vecchia Vermentino – 680 грн/750 мл.
Деталі: ресторан французької та італійської кухні, страви з локальних продуктів, морепродукти, відкрита кухня, стильний інтер’єр-лофт, велика винна карта, карта віскі, тематичні вечори, дегустації, резерв столів.
Гастрономічний бутик «КУХНЯ» відомий вишуканою подачею страв французької та італійської кухні, які у закладі готують з локальних українських продуктів. Інтер’єр невеликого закладу виконано в стилі лофт, гості можуть спостерігати за приготуванням страв на відкритій кухні. В меню представлено закуски, салати та основні страви двох найпопулярніших кухонь Європи, кожна з яких вражає витонченою подачею та тонким смаком. Доповнити страви у гастрономічному бутику можна винами з кращих регіонів світу або склянкою відмінного віскі.
Shtefanyo Valentin & Valentina
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Олександра Духновича, 16.
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: з меню можна ознайомитись безпосередньо у закладі.
Деталі: кондитерська відомого українського шоколатьє Валентина Штефаньо, авторські десерти, креативні подачі, класика французького кондитерського мистецтва, натуральні інгредієнти.
Shtefanyo Valentin & Valentina — сімейна кондитерська кондитерів Валентина та Валентини Штефаньо. Валентин пройшов класичну вітчизняну та сучасну французьку кондитерські школи, він є лауреатом Чемпіонату світу з кондитерського мистецтва 2008 року. У кондитерській Shtefanyo Valentin & Valentina продаються авторські десерти, які вже стали солодкими брендами краю: торт «Ужгород», макаруни, крокембуш і багато іншого. Щоб створити бажаний смак і приголомшливий зовнішній вигляд, у кондитерській використовують тільки високоякісний французький шоколад, натуральні ягоди і фрукти, натуральні ароматизатори та тваринні вершки. Всі рецепти продукції Shtefanyo Valentin & Valentina створюються з урахуванням класичних традицій французької школи за допомогою сучасних технологій кондитерського мистецтва.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Волошина, 22.
Бюджет: ₴₴. Супи та салати (45 – 115 грн), сендвічі (74 – 130 грн), вафлі (68 – 84 грн).
Страви: суп дня – 45 грн, салат з лососем – 115 грн, клаб-сендвіч – 128 грн, солодка вафля з бананом та арахісовою пастою – 75 грн.
Напої: малинова сангрія – 58 грн, холодний апельсиновий глінтвейн – 33 грн, колд брю м’ятний – 35 грн, холодне какао з солоною карамеллю – 36 грн.
Деталі: міське кафе, знаходиться в історичному центрі міста, американська кухня, стильний та затишний інтер’єр, сніданки, вафлі, випічка, велика кавова карта, колд брю, сувеніри.
Eat Me Cafe — затишне кафе в історичному центрі Ужгорода. Створюючи інтер’єр, творці закладу надихались американськими кафе 50-60-х років ХХ століття. Стилістика тієї епохи, насиченість різноманітними образами й кольорами, а також класична американська кухня об’єдналися в міському кафе Eat Me Cafe. В результаті кафе стало симбіозом затишної кав’ярні та домашньої вітальні. Eat Me Cafe — простір, де зручно вранці підбадьоритися кавою і поснідати, зайти на поживний обід та приємно провести вечір із друзями за келихом глінтвейну.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Запорізька, 2а.
Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (60 – 330 грн), гарячі страви (75 – 210 грн), десерти (50 – 70 грн).
Страви: суфле із пармезану з в’яленими томатами – 75 грн, банош із білими грибами – 125 грн, філе сома з овочевим рататуєм – 180 грн, брускета з вугром – 87 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись безпосередньо у закладі.
Деталі: сімейний ресторан заміського типу, страви європейської кухні, декілька залів, альтанки, літня тераса, VIP-апартаменти, страви на відкритому вогні, дегустації, баня, басейн, велика винна карта, підходить для банкетів, парковка, резерв столів.
Country Club — сімейний ресторан заміського типу зі стравами європейської кухні. У просторій основній залі можна відзначити урочисті сімейні події великим колом родичів та друзів, тут можуть комфортно розміститися до 170 осіб. Тим, хто прагне насолодитися затишком і відчути красу природи, радимо розміститись в альтанках. Літня тераса ресторану Country Club — чудове місце для відпочинку в будь-який час.
Головна фотографія (колаж): ФранКо, Country Club, Eat Me Cafe
Фото: Facebook Сімейна ресторація Мулярових, Urban Space 100, Fabbrica, ФранКо, Гастрономічний бутик КУХНЯ, Shtefanyo Valentin & Valentina, Eat Me Cafe, Country Club
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi